Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus örülne neki, ha...

Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?

Figyelt kérdés
elvileg a keresztények Jézus követői...akit én egy végtelenül jóságos, bölcs és szelíd embernek képzelek el (mert akármilyen hihetetlen, ha Istenben nem is hiszek, de Jézust történelmi személyként fogom fel, aki meg akarta változtatni az emberek már akkor is elzüllött gondolkodását)... hogy lehet azonban, hogy egy szelíd embernek ilyen erőszakos és gyűlölettel teli követői legyenek? akik nem képesek semmiféle kompromisszumra, és ha már nem is képesek rá, még arra sem képesek, hogy tiszteletben tartsák a többi ember gondolatait, érzéseit. Vajon Jézus se lett volna képes tolerálni, ha valaki másképp gondolkodik? Vajon ő azt akarja, hogy aki nem hisz vakon, birkamódra és nem követi a vallásokat, azt örökösen bántsák a követői? még akkor is hogyha az az ember lényegében jó életet él? Jézus tanításait tisztelem, becsülöm, és betartom, mert helyesek. De ez még nem jelenti azt, hogy Istenben vagy a Biblia eredetiségében hinni fogok. Vajon nem elég e, hogyha valaki helyesen éli az életét? Mindenképp meg kell változtatni a gondolkodását,érzelmeit? Vagy ha ez nem sikerül, le kell köpni? (légyszíves a kilóméteres Bibliából kimásolt részletekkel hagyjatok békén, mert nem olvasom el...én a saját véleményetekre vagyok kíváncsi, aki nem képes önálló véleményt alkotni, az ne válaszoljon)
2009. dec. 28. 15:51
 81/105 anonim ***** válasza:
52%

"aki nem hisz,annak meg kell halni?"

Nem tudom, hogy ilyen rész van-e benne, nem olvastam az egészet, és nem is mostanában olvastam, (egyébként pusztán kíváncsiságból, és nem mint isten szavát), de az biztos, hogy sok helyen megemlíti, hogy annak, aki nem hisz, az örök szenvedés lesz a jogos "jutalma".

A Biblia szerint Jézus is élvezettel mondogatott ilyeneket.

2009. dec. 28. 23:13
 82/105 anonim ***** válasza:
52%

ez csodás..és ilyen dolgokat nem vesznek észre 2000 éve?

és mi vagyunk a hülyék,akik nem csípik,ha arra kényszerítik őket,hogy azt kell hinni,ami elő van írva.

Igen,olvastam valami olyasmi,hogy az aki bennem nem hisz,annak meg kell halnia!

kedves,ugye?!

2009. dec. 28. 23:16
 83/105 anonim ***** válasza:
54%

valahol valamit én is olvastam...

hol? mert ilyen nincs benne

2009. dec. 28. 23:17
 84/105 anonim ***** válasza:
57%
nem tudom már hol olvastam,de pontos precíz bibliaidézet volt,tehát benne van,csak meg kék keresni..
2009. dec. 28. 23:20
 85/105 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem ez a rész is cuki:

Máté 5:28-30

28Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele. 29Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. 30Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön.

2009. dec. 28. 23:21
 86/105 anonim ***** válasza:
54%

ezt tudjátok...

kiragadni mondatokat, és szó szerint értelmezni, aztán háborogni

máskor meg hülyék a keresztények, met szó szerint elhiszik a Bibliát... akkor hogy is van ez?

2009. dec. 28. 23:24
 87/105 anonim ***** válasza:
54%
érdekes módon mégsem említ a Biblia egyetlen öncsonkító félkezű, félszemű embereket...
2009. dec. 28. 23:26
 88/105 anonim ***** válasza:
54%

hopp, az egyeztetésbe hiba csúszott

késő van, no

2009. dec. 28. 23:26
 89/105 anonim ***** válasza:
57%

aha..cuki,de nézd máshogyan:mondj ellent a nnak a kísértésnek,hogy szemedet se vesd más nőre..én nő vagyok,23,és a barátom megnézheti a nőket,mert amíg csak néz,addig nincs baj..ha megy az utcán egy csinosabb fajta,azt még én is megnézem,kkor mi mindketten bűnösek vagyunk,mert megnéztük?mert nem szószerint kell értelmezni,hogy még a szemünket is vágjuk ki,különben ilyet mikor mond a jó isten,vágd ki a szemedet! Jéééézus!

Ha ezek isten szavai..ő nem fog ilyet mondani..vágd le a kezedet..akkor ezt volt is aki szó szerint vette régen..

ilyet kitalálni..veszélyes..tényleg megtehette néhány hülye..

2009. dec. 28. 23:30
 90/105 anonim ***** válasza:
54%

ne haragudj, de elég zavarosra sikerült amit írtál

viszont a bibliai részt megint nem sikerült elolvasnod, vagy megértened:

"aki bűnös vággyal asszonyra néz"

tehát nem csak úgy megnéz egy jó nőt az utcán

2009. dec. 28. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!