Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus örülne neki, ha...

Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?

Figyelt kérdés
elvileg a keresztények Jézus követői...akit én egy végtelenül jóságos, bölcs és szelíd embernek képzelek el (mert akármilyen hihetetlen, ha Istenben nem is hiszek, de Jézust történelmi személyként fogom fel, aki meg akarta változtatni az emberek már akkor is elzüllött gondolkodását)... hogy lehet azonban, hogy egy szelíd embernek ilyen erőszakos és gyűlölettel teli követői legyenek? akik nem képesek semmiféle kompromisszumra, és ha már nem is képesek rá, még arra sem képesek, hogy tiszteletben tartsák a többi ember gondolatait, érzéseit. Vajon Jézus se lett volna képes tolerálni, ha valaki másképp gondolkodik? Vajon ő azt akarja, hogy aki nem hisz vakon, birkamódra és nem követi a vallásokat, azt örökösen bántsák a követői? még akkor is hogyha az az ember lényegében jó életet él? Jézus tanításait tisztelem, becsülöm, és betartom, mert helyesek. De ez még nem jelenti azt, hogy Istenben vagy a Biblia eredetiségében hinni fogok. Vajon nem elég e, hogyha valaki helyesen éli az életét? Mindenképp meg kell változtatni a gondolkodását,érzelmeit? Vagy ha ez nem sikerül, le kell köpni? (légyszíves a kilóméteres Bibliából kimásolt részletekkel hagyjatok békén, mert nem olvasom el...én a saját véleményetekre vagyok kíváncsi, aki nem képes önálló véleményt alkotni, az ne válaszoljon)
2009. dec. 28. 15:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 A kérdező kommentje:
akkor Jézus ugyanolyna képmutató volt mint a hívei... mert egy embert nem az tesz jóvá vagy rosszá, hogy miben hisz, ahnem a cselekedetei...ezekszerint egy gyilkos, aki hisz Istenben, hamarabb üdvözül, mint az a nem hívő, aki emberéleteket ment és segít a szegényeken?
2009. dec. 28. 16:08
 12/105 anonim ***** válasza:
73%
a felebarátok az összes ember, valóban
2009. dec. 28. 16:08
 13/105 anonim ***** válasza:
28%
nem, mert aki hisz Istenben az nem gyilkol
2009. dec. 28. 16:09
 14/105 anonim ***** válasza:
54%

a hit nem az, hogy én azt mondom magamról, hogy hiszek

erre is van bibliai idézet, de most nem keresem ki

2009. dec. 28. 16:10
 15/105 anonim ***** válasza:
6%
16.10 most nem akarok ferrarit venni.
2009. dec. 28. 16:14
 16/105 anonim ***** válasza:
62%
ezt biztos ide akartad írni?
2009. dec. 28. 16:15
 17/105 anonim ***** válasza:

nem te tetted föl véletlenül néhány napja ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nepszokas..

?

2009. dec. 28. 16:30
 18/105 A kérdező kommentje:
nem, de az ihlette... volt már, hogy elsírtam magam, mikor képtelenek voltak itt megérteni a vallásosak, hogy én attól, hogy nem hiszek istenben, jó ember vagyok... tudom,hogy nem szabadna, de sajnos ennyire a lelkembe tép, hogyha nem értenek meg vagy félreismernek...én is ünneplem a karácsonyt és én is a szeretet miatt...ez miért bűn? miért ne lehetne meg békében egymás mellett Jézus és a szeretet? de az eddigi válaszok alapján félreértelmeztem őt is... én tényleg azt hittem, hogy a jóság és a szeretet fontosabb attól, hogy ki miben hisz, és hogy egy ember akkor is lehet jó, hogyha nem hisz Istenben, és én azt hittem, hogy ezt pl Jézus megértené, és nem olyan önző, hogy valakit a hitéről ítéljen meg a tettei helyett...
2009. dec. 28. 16:35
 19/105 anonim ***** válasza:
79%
Ha komolyan érdekelnek vallási szempontok, álláspontok is , akkor ne itt tájékozódj első sorban, mellesleg nem szabad minden egyes választ 100%os nak venni, és egy-egy valaki által megfogalmazott gondolatot az összes vallásos emberhez társítani, főleg annak fényében nem,hogy ezen az oldalon sokan különböző szekták hamis tanításait terjesztik.Ettől függetlenül, mint ahogy a belinkelt kérdés kérdezőjénél is, számomra a te kérdésedből, kommentjeidből is ugyanúgy sértődöttség, dac, arrogancia és némi agresszivitás sugárzik.
2009. dec. 28. 16:52
 20/105 A kérdező kommentje:
az elkeseredést miért nem veszi észre senki? bizonyára dacból sírom el magam... egyszerűen fáj, értsd már meg, nem csináltam semmi rosszat, mégis bántanak! persze, hogy sért...téged nem sértene? könyörgöm, ne legyetek már ilyen vakok, tényleg nem kaptatok a vallásotoktól egy icipici empátiát vagy együttérzést sem?
2009. dec. 28. 16:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!