Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?
még hogy kardot hozott,nem békét...ezt se Jézus mondta!
A béke az egyik legfontosabb dolog a szeretet után!
Jézus is nagyon jól tudta,csak jöhetett volna később a földre,amikor már megértették volna,és nem forgatták volna ki a szavait!!!A biblia is olyan szépen meg lett írva,hogy valaki talál egy magyarázatot,más rögtön hat másikkal támadja meg..tele ellentmondással,háborúzni kell,meg ölni,aki nem hisz,meg sok boszorkányt elevenen elégetni!!!!Ezt mondta volna Jézus?????????
Ez lenne szerintetek Jézus??
Miért kell 100%-ra veni azt a bibliát? miért nem inkább a szívetekben halljátok Jézust?
Szerető békés szavait,NEMCSAK a vallásos embereknek szól szépeket!Nemcsak őket szereti!Soha nem ölne!!Soha nem gyűlölne senkit,ha egyszer is megtudhatnátok...
Ő nagyon jó ember volt..csupa pocskondiázás,amit itt egyesek mondanak...Szegény Jézus!!!!Nézzetek magatokba!
Tényleg azt mondta volna teljes mértékben,ami a bibliában van,vagy szerintetek is el van ferdítve??Semmilyen okból sem szabad bántani SENKIT!!!Nem csak a vallásosokat,azokat sem,akik még azt se tudják miben higgyenek,vagy nem hisznek!!!
még hogy kardot hozott,nem békét...ezt se Jézus mondta!
előbb végy a kezedbe egy bibliát, mielőtt ilyet leírsz
mert szerinted lehet, hogy nem Ő mondta, a Biblia szerint viszont igen
a II. Vatikáni Zsinat...
mindannak a megtagadása, amit Jézus, és az Ő nyomán az egyház 2000 éve tanít
18:27
Nagyon helyesen látod, hogy a Biblia tele van ellentmondásokkal és butaságokkal.
De ha ezzel tisztában vagy, akkor mégis mire alapozva hiszel Jézus létezésében?
Tudod mi a véleményem?
Nem tudod elképzelni, hogy nincs isten, ezért hiszel a létezésében. Elképzeled őt olyannak, amilyen szerinted egy igazságos isten, ehhez pedig társítod azokat a mitologikus alakokat, akik annak a kultúrának vallásával kapcsolatosak, amelyben élsz...
Nem túl logikus az egész, de a többi keresztényhez képest mindenesetre haladó gondolkodásmódot tanúsítasz...
Máté 10,34-10,39
34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. 37Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. 38Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. 39Aki meg akarja találni életét, elveszíti, aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja.
Máté 26.52
52Jézus rászólt: "Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el.
Na most vagy Máté volt részeg, vagy a szentlélek volt beállva sugdolózás közben?:D
Vagy csak én vélek felfedezni itt ellentmondást?
Hát értelmezzük e részeket allegórikusan...
Úgy nem lesz itt ellentmondás?
Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.
Aki kardot ragad, az kard által vész el.
Kár, hogy a szentlélek elfelejtette megsúgni, hogy hol hogyan kell olvasni a Bibliát, mert így a balga eszemmel kénytelen vagyok arra következtetni, hogy bizony itt ellentmondás van...
mire alapozva hiszek Jézusban?
Az elég hihető,hogy élt egy Jézus nevű ember,aki alapjában véve jót akart,de el lett ferdítve az egész...
nem hiszem el,hogy a biblia isten szava,mert tele van erőszakos dolgokkal,és szerintem isten nem szereti az erőszakot!Hogy az igazságosság mit jelent a mai embernek,és mit jelent istennek,teljesen más!Isten csak annyira igazságos,amíg az nem ütközik gyilkolással,erőszakkal,és bármi rosszal,ami ésszerűen rossz!nem azt kell hangsúlyozni,hogy isten igazságos,hanem hogy isten jó!És szereti azt is,aki benne nem hisz,mert hát valljuk be,semmi bizonyíték nincs itt róla,egy könyv nagyon kevés,ami ráadásul túl emberi szóból áll,az akkori erkölcs szerint..Isten nem írt könyvet,nem is diktált,ő az utat készítette elő itt a földön a fejlődésünkhöz,hogy ilyenekre jöjjünk rá..sztem(és nem vagyok semmilyen vallásban,mert még nem találtam olyat,ami a tiszta szeretetet,fejlődést,és mindenféle ésszerűen jó dolgot tett volna az elsődleges szempontjává!)
Valószínűleg valóban élt Jézus, de pl Mohamed, Konfuciusz vagy Buddha viszont biztosan.
Akkor miért nem inkább az ő elveiket tartod irányadónak?
Vagy mindezek tanítását Jézus tanításával egyenértékűnek tartod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!