Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus örülne neki, ha...

Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?

Figyelt kérdés
elvileg a keresztények Jézus követői...akit én egy végtelenül jóságos, bölcs és szelíd embernek képzelek el (mert akármilyen hihetetlen, ha Istenben nem is hiszek, de Jézust történelmi személyként fogom fel, aki meg akarta változtatni az emberek már akkor is elzüllött gondolkodását)... hogy lehet azonban, hogy egy szelíd embernek ilyen erőszakos és gyűlölettel teli követői legyenek? akik nem képesek semmiféle kompromisszumra, és ha már nem is képesek rá, még arra sem képesek, hogy tiszteletben tartsák a többi ember gondolatait, érzéseit. Vajon Jézus se lett volna képes tolerálni, ha valaki másképp gondolkodik? Vajon ő azt akarja, hogy aki nem hisz vakon, birkamódra és nem követi a vallásokat, azt örökösen bántsák a követői? még akkor is hogyha az az ember lényegében jó életet él? Jézus tanításait tisztelem, becsülöm, és betartom, mert helyesek. De ez még nem jelenti azt, hogy Istenben vagy a Biblia eredetiségében hinni fogok. Vajon nem elég e, hogyha valaki helyesen éli az életét? Mindenképp meg kell változtatni a gondolkodását,érzelmeit? Vagy ha ez nem sikerül, le kell köpni? (légyszíves a kilóméteres Bibliából kimásolt részletekkel hagyjatok békén, mert nem olvasom el...én a saját véleményetekre vagyok kíváncsi, aki nem képes önálló véleményt alkotni, az ne válaszoljon)
2009. dec. 28. 15:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy Jézus simán lehetett élő személy...miért ne lehetett volna? Ugyanúgy, ahogy Buddha, vagy a többiek, és ha jóra tanít, akkor mit számít, élt e vagy sem? és attól, hogy Jézus tanításait követi valaki, még követheti Buddháét, vagy bármely más valaha valóban élő prófétáét is, hiszen nagy eltérés nincsen közöttük, más szavakkal, de jóra tanítottak (bár Mohamedről nem sokat tudok, de Buddha is a szeretetre és a békére tanított)...vagy nem? a magyar népmeséknek is van tanulsága, amiből jót tanulhatunk, pedig nem létezik 7 fejű sárkány :)
2009. dec. 28. 19:30
 42/105 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy aranyos lány lehetsz.:)

(a kérdés feltevőjének szól)

2009. dec. 28. 19:37
 43/105 A kérdező kommentje:
hm...a nagy gyűlölkösétől eljutottunk odáig, h bókolnak nekem :) jajj de jó, köszönöm, puszi neked :) amugy alapvetően ilyen vagyok mint most (mostmár jókedvem van), de ha tehetetlennek érzem magam, vagy kétségbeesek, olyankor nem lehet velem bírni (vagy kikészülök vagy hárpia leszek)
2009. dec. 28. 19:40
 44/105 anonim ***** válasza:
52%

Hát nem velem gyűlölködtél.:) Én az vagyok, aki megkérdőjelezett pár "isteni" dolgot.

Puszi

2009. dec. 28. 19:47
 45/105 anonim ***** válasza:
52%

szerintem is aranyos vagy,bár én lány vagyok,de tetszik,ahogy látod a dolgokat,és a másik válaszolónak pedig igen,minen messiást egyenértékűnek tartok,és nem biztos,hogy léteztek,mert sztem egyikőnk sem volt ott,hogy ezt tudja..elképzelhető,és én el tudom képzelni..

Buddhát is pont ezért szeretem,csak nem ismerem annyira..

Krisnásokkal is elvagyok,csak nem leszek az,mert nem akarok annyiszor szülni,ahányszor...van,nem tudok vegetáriánus lenni,mert imádom a zsíroskenyeret,és a szalonnát,meg a saslikot,jó kis hagymával..

Jézusnak is pár biblia által írt szava tetszik,de ott túl nagy a fejetlenség,mármint a bibliában,és sok az öldöklésre buzdítás,meg a nyakatekert mondatk..és szegény Jézus,ha olvasná,biztos elájulna,mennyire félreértették őt..szerénység..kiben van meg aki őt "követi"??Nagyon kevés..

2009. dec. 28. 19:58
 46/105 anonim ***** válasza:
20%

ja, a kerszténység egyetlen hitelesnek tekinthető forrása félreértette Jézust, de amit ti 2000 évvel később álmodoztok róla, az a tuti...

ha nem tetszik, nem kell elfogadni, de nem kellene ezzel a süket szöveggel jönni

2009. dec. 28. 20:00
 47/105 anonim ***** válasza:
52%

Mégegy ember,aki nem fogadja el mások nézetét..jó!

Akkor hidd te is azt,amit 2000 éve,nehogy elgondolkozz azon,hogy vajon ez e a jó út!Ha ilyen mogorva vagy,akkor neked is való..

tudod hány élet szárad ezen a 2000 éves zagyvaságon?Megérte?Vajon,ha olyan jót írna a biblia,nem szeretnék többen?Nem fogadnák el többen?És nekem nem az nem tetszik benne,mint általában az embereknek,hogy tilt bizonyos dolgokat,amik tényleg nem jók,hanem az,hogy a szeretetet hírdeti jézus,a BÉKÉT,nem háborúkat szít,megért másokat,szereti az embereket..mindegy,hogy keresztény,vagy sem!!Ahogy isten is mindenkit szeret,én így képzelem el Jézust,nem pedig valami kegyetlen bosszuálló,gyilkolós, ha nem szeretsz engem meghalsz figurának,mert olyan nem lehet!

Isten pedig nem büntet senkit,lehetőséget ad a javulásra,nem pedig förtelmes poklok poklára invitál!!!Hzne ilyen hely,az akkor csakis itt lehet a földön!

Én ezt így látom,jogom van leírni,neked is jogod van a tiedet leírni,és ne veszekedjünk ezen!Vagy a te istened szerinted jónéven veszi,hgy így rámförmedsz?

2009. dec. 28. 20:18
 48/105 anonim ***** válasza:
54%

épp erről bezsélek

hogy NE képzeld el Jézust, hanem az egyetlen hiteles forrásból alkoss róla képet

2009. dec. 28. 20:20
 49/105 anonim ***** válasza:
54%
2009. dec. 28. 20:26
 50/105 anonim ***** válasza:
54%
:)
2009. dec. 28. 20:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!