Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus örülne neki, ha...

Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?

Figyelt kérdés
elvileg a keresztények Jézus követői...akit én egy végtelenül jóságos, bölcs és szelíd embernek képzelek el (mert akármilyen hihetetlen, ha Istenben nem is hiszek, de Jézust történelmi személyként fogom fel, aki meg akarta változtatni az emberek már akkor is elzüllött gondolkodását)... hogy lehet azonban, hogy egy szelíd embernek ilyen erőszakos és gyűlölettel teli követői legyenek? akik nem képesek semmiféle kompromisszumra, és ha már nem is képesek rá, még arra sem képesek, hogy tiszteletben tartsák a többi ember gondolatait, érzéseit. Vajon Jézus se lett volna képes tolerálni, ha valaki másképp gondolkodik? Vajon ő azt akarja, hogy aki nem hisz vakon, birkamódra és nem követi a vallásokat, azt örökösen bántsák a követői? még akkor is hogyha az az ember lényegében jó életet él? Jézus tanításait tisztelem, becsülöm, és betartom, mert helyesek. De ez még nem jelenti azt, hogy Istenben vagy a Biblia eredetiségében hinni fogok. Vajon nem elég e, hogyha valaki helyesen éli az életét? Mindenképp meg kell változtatni a gondolkodását,érzelmeit? Vagy ha ez nem sikerül, le kell köpni? (légyszíves a kilóméteres Bibliából kimásolt részletekkel hagyjatok békén, mert nem olvasom el...én a saját véleményetekre vagyok kíváncsi, aki nem képes önálló véleményt alkotni, az ne válaszoljon)
2009. dec. 28. 15:51
 61/105 anonim ***** válasza:
0%
szóval a biblia szerint a filmben az újjonnan érkező pap csinálja jól a dolgát?Hogy a biblia szerint így kell csinálni úgy értettem
2009. dec. 28. 21:21
 62/105 anonim ***** válasza:
54%

azért írtam, hogy a film a kereszténységet járatja le, mert mikor Jézus arról beszélt, hogy kardot hozni jött, nem arra gondolt, hogy egy nagy csihipuhit rendezzünk a nevében az atlanti-óceán feletti hatalomért, vagy hogy azért ne fogadjuk el egymást, mert az egyik ember szereti a csülköt, a másik meg nem

és az egyházak se erre gondolnak/gondoltak, legtöbbször a politikai hatalmak használták fel az egyházakat, a vallást a saját céljaikra és nem fordítva

2009. dec. 28. 21:21
 63/105 anonim ***** válasza:
54%

a film abban sántít, hogy szándékosan torzítja Jézus szavait, ilyet egyik egyház sem mondana

ha a kereszt szögre akasztása azt jelenti, hogy otthagyja a papságot, akkor nem cselekedett helyesen

2009. dec. 28. 21:24
 64/105 anonim ***** válasza:
54%

tehát ha feltételezzük, hogy mondott ilyet egy pap, mint az az új a filmben, akkor ő sem cselekedett helyesen

mint ahogy fentebb írtam, nem erről beszélt Jézus, mikor ezt mondta

2009. dec. 28. 21:25
 65/105 anonim ***** válasza:
57%
hát akkor miről?minek a jelképe a kard,és miért mondja,hogy nem hozott békét,amikor itt pont arra lenne szükség,hogy valaki békét hozzon a világra,és elterjedjen a szeretet!Vagy én látom rosszul?
2009. dec. 28. 21:31
 66/105 anonim ***** válasza:
52%

Hát nem fogsz egykönnyen boldogulni az álláspontod megvédelmezésével, az már biztos.

(Ezt a másik aranyos lánynak írom.:))

Nyilván a vitapartnered is látja azokat a problémákat, amelyekről te beszélsz, de sosem fogja beismerni, hogy ezek valóban problémák, mivel akkor el kellene fogadnia azt, hogy a Biblia egész egyszerűen nem isteni sugallatra íródott. Ezt pedig nem fogja elfogadni, mivel ha elfogadná ezt, akkor nem tudná mire alapozni a hitét.

Ugyanis a kereszténység szerint ez adja a legfőbb bizonyosságót istenről és Jézusról, és szerintük isten ebben nyilatkoztatta ki az embereknek szánt útmutatását és mindazt, amiről úgy gondolta, hogy az embereknek róla tudniuk kell.

A felekezetek is a bibliai útmutatásra építenek, ez alapján szabják meg hittételeiket, legalábbis erre hivatkoznak.

Tehát ha elfogadjuk, hogy a Biblia az, ami valójában, tehát egy egyszerű, és nem isteni sugallatra íródott könyv, akkor kénytelenek vagyunk azt is elfogadni, - hacsak nem akarjuk meghazudtolni a józan eszünket, ami egyébként a keresztényeknél sosem jelentett problémát -, hogy valójában semmi bizonyosságunk sincs arról, hogy milyen az isten, mik a velünk szemben támasztott elvárásai, de még arról sem, hogy egyáltalán létezik-e.

Ettől pedig retteg, úgyhogy inkább szemellenzősen meghazudtolja a józan eszét, és olyan elvek védelmezéséért kardoskodik, amelyekről legbelül neki is tudnia kell, hogy összeegyeztethetetlenek a szeretet tanával.

De hát az ő élete... Nem tudsz tenni semmit sem azért, hogy ne keserítse meg az életét azzal, hogy hülye egyházi dogmák teljesítésére törekszik, és hogy bűntudatot érez az miatt, hogy nem tud megfelelni a teljesíthetetlen bibliai elvárásoknak.

2009. dec. 28. 22:30
 67/105 anonim ***** válasza:
52%

22:30

de én úgy születtem,hogy tudtam mi jó,és mi nem,erre anyukámék is jobban rávezettek,és ezzel tisztába lettem.

az amit a biblia összeírt,annak egy csomó része rossz,negatív,mintha pont a sátán írta volna egyes részeit,akit ők annyira szeretnének elkerülni,meg is értem,mert gonosz.Azt nem értem,hogyegy jó ember(márpedig még léteznek!)hogy nem tudja meglátni a bibliában ezt a rossz oldalt???

2009. dec. 28. 22:36
 68/105 anonim ***** válasza:
67%

"Azt nem értem,hogyegy jó ember(márpedig még léteznek!)hogy nem tudja meglátni a bibliában ezt a rossz oldalt???"

Hidd el, hogy a szivük mélyén ők is látják ezt, csak maguknak sem merik bevallani.

Ismétlem önmagam - Nyilván a vitapartnered is látja azokat a problémákat, amelyekről te beszélsz, de sosem fogja beismerni, hogy ezek valóban problémák, mivel akkor el kellene fogadnia azt, hogy a Biblia egész egyszerűen nem isteni sugallatra íródott.

Lefogadom, hogy ha a Bibliában az általad kifogásolt részek nem lennének, és ha ezekkel egy más vallás szentnek tekintett könyvében találkoznának a drága fanatikusaink, akkor ők bizonygatnák a leghangosabban azt, hogy ilyeneket az isten nem sugalmazhatott.

2009. dec. 28. 22:44
 69/105 anonim ***** válasza:
70%

sajnálom a 22:30-at

Jézus itt nem a háborúkat propagálja, hanem egyetlen dologról beszél:

hogy nem a rokoni, baráti kapcsolatok a legfontosabbak, hanem egyetlen dolog: az Isten követése

azért lesz kard, és meghasonlás szülő és gyermek, testvér és testvér közt, mert az egyik Jézust akarja követni, a másik pedig meg akarja ebben akadályozni, vissza akarja tartani

és nem önös érdekből támasztott meghasonlás és harc lesz ez, hanem lehetőség, hogy Jézust követhesse az ember

2009. dec. 28. 22:46
 70/105 anonim ***** válasza:
57%
igen..köszönöm,hogy megerősítettél,hogy nem én vagyok a hülye amikor az erőszakot nem fakasztom istentől..
2009. dec. 28. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!