Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?
azért írtam, hogy a film a kereszténységet járatja le, mert mikor Jézus arról beszélt, hogy kardot hozni jött, nem arra gondolt, hogy egy nagy csihipuhit rendezzünk a nevében az atlanti-óceán feletti hatalomért, vagy hogy azért ne fogadjuk el egymást, mert az egyik ember szereti a csülköt, a másik meg nem
és az egyházak se erre gondolnak/gondoltak, legtöbbször a politikai hatalmak használták fel az egyházakat, a vallást a saját céljaikra és nem fordítva
a film abban sántít, hogy szándékosan torzítja Jézus szavait, ilyet egyik egyház sem mondana
ha a kereszt szögre akasztása azt jelenti, hogy otthagyja a papságot, akkor nem cselekedett helyesen
tehát ha feltételezzük, hogy mondott ilyet egy pap, mint az az új a filmben, akkor ő sem cselekedett helyesen
mint ahogy fentebb írtam, nem erről beszélt Jézus, mikor ezt mondta
Hát nem fogsz egykönnyen boldogulni az álláspontod megvédelmezésével, az már biztos.
(Ezt a másik aranyos lánynak írom.:))
Nyilván a vitapartnered is látja azokat a problémákat, amelyekről te beszélsz, de sosem fogja beismerni, hogy ezek valóban problémák, mivel akkor el kellene fogadnia azt, hogy a Biblia egész egyszerűen nem isteni sugallatra íródott. Ezt pedig nem fogja elfogadni, mivel ha elfogadná ezt, akkor nem tudná mire alapozni a hitét.
Ugyanis a kereszténység szerint ez adja a legfőbb bizonyosságót istenről és Jézusról, és szerintük isten ebben nyilatkoztatta ki az embereknek szánt útmutatását és mindazt, amiről úgy gondolta, hogy az embereknek róla tudniuk kell.
A felekezetek is a bibliai útmutatásra építenek, ez alapján szabják meg hittételeiket, legalábbis erre hivatkoznak.
Tehát ha elfogadjuk, hogy a Biblia az, ami valójában, tehát egy egyszerű, és nem isteni sugallatra íródott könyv, akkor kénytelenek vagyunk azt is elfogadni, - hacsak nem akarjuk meghazudtolni a józan eszünket, ami egyébként a keresztényeknél sosem jelentett problémát -, hogy valójában semmi bizonyosságunk sincs arról, hogy milyen az isten, mik a velünk szemben támasztott elvárásai, de még arról sem, hogy egyáltalán létezik-e.
Ettől pedig retteg, úgyhogy inkább szemellenzősen meghazudtolja a józan eszét, és olyan elvek védelmezéséért kardoskodik, amelyekről legbelül neki is tudnia kell, hogy összeegyeztethetetlenek a szeretet tanával.
De hát az ő élete... Nem tudsz tenni semmit sem azért, hogy ne keserítse meg az életét azzal, hogy hülye egyházi dogmák teljesítésére törekszik, és hogy bűntudatot érez az miatt, hogy nem tud megfelelni a teljesíthetetlen bibliai elvárásoknak.
22:30
de én úgy születtem,hogy tudtam mi jó,és mi nem,erre anyukámék is jobban rávezettek,és ezzel tisztába lettem.
az amit a biblia összeírt,annak egy csomó része rossz,negatív,mintha pont a sátán írta volna egyes részeit,akit ők annyira szeretnének elkerülni,meg is értem,mert gonosz.Azt nem értem,hogyegy jó ember(márpedig még léteznek!)hogy nem tudja meglátni a bibliában ezt a rossz oldalt???
"Azt nem értem,hogyegy jó ember(márpedig még léteznek!)hogy nem tudja meglátni a bibliában ezt a rossz oldalt???"
Hidd el, hogy a szivük mélyén ők is látják ezt, csak maguknak sem merik bevallani.
Ismétlem önmagam - Nyilván a vitapartnered is látja azokat a problémákat, amelyekről te beszélsz, de sosem fogja beismerni, hogy ezek valóban problémák, mivel akkor el kellene fogadnia azt, hogy a Biblia egész egyszerűen nem isteni sugallatra íródott.
Lefogadom, hogy ha a Bibliában az általad kifogásolt részek nem lennének, és ha ezekkel egy más vallás szentnek tekintett könyvében találkoznának a drága fanatikusaink, akkor ők bizonygatnák a leghangosabban azt, hogy ilyeneket az isten nem sugalmazhatott.
sajnálom a 22:30-at
Jézus itt nem a háborúkat propagálja, hanem egyetlen dologról beszél:
hogy nem a rokoni, baráti kapcsolatok a legfontosabbak, hanem egyetlen dolog: az Isten követése
azért lesz kard, és meghasonlás szülő és gyermek, testvér és testvér közt, mert az egyik Jézust akarja követni, a másik pedig meg akarja ebben akadályozni, vissza akarja tartani
és nem önös érdekből támasztott meghasonlás és harc lesz ez, hanem lehetőség, hogy Jézust követhesse az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!