Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?
Szerinted Jézus olyan jó ember volt?
Erre nem egyszerű választ adni, mert senki sem tudhatja, hogy milyen ember is volt valójában, már ha egyáltalán élt, de ha Jézust azzal a Jézus-képpel azonosítjuk, amely a Bibliában áll, vagyis ha olyannak fogadjuk el Jézust, amilyennek a Biblia állítja be, akkor, nyugodt szívvel kijelentem, az emberek szinte mindegyike sokkal jobb ember, mint amilyen ő volt.
Csak gondolj bele, milyen élvezettel mondogatta, hogy milyen szörnyű fogcsikorgatásra és egyéb dolgokra számíthatnak azok, akik nem fogadják el őt a messiásnak.
Na most őszintén... Te képes lennél ilyesmire? Egyáltalán ismersz olyan embert, aki igen? Hát én nem nagyon...
Egyébként a keresztény jóság elsősorban az ő és a szadista atyjának a feltétel nélküli dicsőítésében - akivel mellesleg egy (no comment) - és az élet örömeinek megtagadásában merül ki.
Kedves Kérdésfelvető!
Én úgy gondolom, hogy őszinte vagy és nagyon sajnálom azt, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak az un. "keresztényekről". Azért írtam idézőjelbe amit írtam, mert a valódi kereszténység hiteles és biztos vagyok abban, hogy egy valódi keresztényben nem fogsz ilyen szinten csalódni. Én kisgyermek koromtól fogva keresztény nevelésben részesültem, de sokszor voltam hasonló gondolatokkal, mint amilyeneket te leírtál. Úgy gondolom természetes az, hogy kételkedünk az Istenben és a Biblia eredetiségében, hiszen ha az un. "keresztények"-re tekintünk minden alapunk megvan arra, hogy ezt tegyük. Igazán ritka dolog hiteles keresztényekkel találkozni sajnos, akiknek az életében, cselekedeteiben is meglátszik az, hogy valamiféle természetfeletti hatalom irányítja őket, tudnak úgy szeretni, hogy akár gyűlöletet kapnak cserébe, tudnak úgy jót tenni, hogy akár rosszat kapnak cserébe. Ha magadra tekintesz, akkor hamar beláthatod azt, hogy ez emberileg nézve lehetetlen, hiszen mindannyian önzőek vagyunk, a bűn által megrontott emberi természetünk erre ösztönöz, kényszerít bennünket.
A kérdésedre válaszolva: Jézus sír, amikor ilyen "követőket" lát, akik nem szelídek, akik gyűlölködnek, akik bántják azokat, akik nem értenek egyet velük. Ezek állíthatják, hogy keresztények, de a cselekedetük, viselkedésük elárulja, hogy semmi közük Krisztushoz. És úgy van, ahogyan leírod, akik valódi keresztények, azok: végtelenül jóságos, bölcs és szelíd emberek, akik tudják, hogy mindezt csak Isten ereje által lehet megvalósítani, és minden nap megharcolják a "hitnek harcát", hogy az Isten erejével ilyenek tudjanak lenni minden körülmények között, győzve a saját rossz természetük felett. Az ilyenek soha nem gyűlölködnek, nem mondanak le rólad, téged különbnek tartanak maguknál, mindent megtesznek azért, hogy számodra vonzóvá tegyék a kereszténységüket, hogy vágyakozz te is olyan életre, amilyen nekik megadatott az Isten ereje által.
Kérlek ne add fel a reményt, hogy találkozol ilyen emberekkel, és kívánom, hogy ez mielőbb bekövetkezhessen!
Remélem tudtam segíteni, és hasznosnak ítéled válaszom!
Üdvözlettel: Péter
17:17
Miért, számodra az élet örömei abban merülnek ki, amit a kereszténység tilt? Akkor szintén "no comment"
LÁTJA!!!!!!!!!
Lesül a pofájáról a bőr!!!!!!!!!!!!
A II. vatikáni zsinatról mélyen hallgatnak sokan, pedig már akkor kimondták, hogy a magunkfajták (akik nem járunk templomba, DE jók vagyunk stb.stb...) is üdvözülhetnek.
Jézus valóban elképedne a látottakon, ha itt lenne, mindazonáltal ez a feltételes mód, hogy pl."Jézus örülne neki, ha látná" nem indokolt, ugyanis ezek a dolgok nem maradnak titokban. Tehát ne aggódj, éld az életet a saját normáid szerint és ne foglalkozz a "hívőkkel". Én hiszek ugyan valami transzcendens Gondviselésben, de ez sem fontos, a tettek azok, amik számítanak.
Ezt a dilemmát Jakab vetette fel talán először, bocs, de idézem:
"Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit?"
Erre jutott ő is:
"cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!