Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?
19:04, bár gúnyolódásnak szánta, be is írta a kérdéses verseket
tehát sehol nincs szó arról, hogy egymás legyilkolására buzdítana Jézus, mikor a kardról beszél
egyébként nincs bűntudatom, legalább is emiatt nincs, se szemellenzős, és semmit nem kell elnyomnom magamban, mert nem csak úgy a vakvilágba beszélek, hanem általában tudom is, hogy mi mellett vagy ellen érvelek, sok ide irogatóval ellentétben
2246
lehet százféleképp magyarázni,de a kardról neked tényleg ez jut egyből az eszedbe?és azt nem írja,hogy tiszteletben kell tartani mások véleményét?Mert szerintem ez is egy elég fontos dolog,különben civilizálatlannak lehet tekinteni minket..a megértésről nem ír?Hogy az emberek legyenek mindíg megértőek egymáshoz?
Vagy hogy tudjuk,hogy nem vagyunk tévedhetetlenek?
ilyesmit sosem hallok a vallásosoktól,pedig isten biztos ezt szeretné,hiszen mennyivel szebben állnánk egymáshoz?!
Inkább propagálná a háborút, mint azt, amit a 22:46-os hozzászólásodban lepötyögtél.
A háborúnak legalább értelme is lehet.
Egyébként nem fért volna el ilyen magyarázat a többszáz oldal valamelyikére? Elejét vehette volna annak, hogy a papok kiforgathassák a szavait, és hogy a háborús propaganda a háború legitimizálására használhassa őket fel. Ráadásul az sem kifogás, hogy nem gondolt arra, hogy így fogják értelmezni a szavait, mert egyrészt egy istentől azért elvárható lenne az, hogy ilyenre is gondoljon, másrészt pedig a mindentudása és a jövőbelátása révén tudnia kellett, hogy ez fog történni.
induljunk ki egy pillanatra a keresztény felfogásból, tehát feltételezzük, hogy a biblia tényleg Isten kinyilatkoztatása
szerinted Isten mondhatja azt magáról, hogy: gyerekek, lehet, hogy én vagyok az aki, de lehet az is, hogy a lélekvándorlásbnan hívő többistenhítű hinduknak van igaza, és akkor én tévedtem saját magamban...?
ugye hogy nem
a Bibliát nem érdekli, hogy ki milyen ételt szeret, ki milyen munkát végez, kinek mennyi javai vannak- ezekben teljesen igaz az egyetértés, az egymás szeretetére, tiszteletére buzdítás
egyben nem lehet elnézés: hogy ki miben hisz és mit követ
hiszen ha egy Isten van, akkor mindnen más, tulvilágról, transzcendensről alkotott emberi elgondolás hamis
de, azt hiszem, ezt a mai, liberalizmuson felnőtt ember nehezen fogja megérteni, ha megérti valaha
22:57
a Biblia magyarázására született az Egyház
amely sehol nem adott ilyen értelmet ezeknek a szavaknak, amit itt sokan szeretnének belemagyarázni
Pedig az egyház jó pár háború támogatott...
Tételezzük fel, hogy ezeket mindig úgy értelmezte, ahogy gondolod.
De akkor mivel magyarázható az, hogy nagyon sokszor háborúpárti volt?
igZd is lehetne, ha kihagyták volna belőle egymás tiszteletét
de hát "sajna" nem...
megint csak azt tudom mondani, ismerni illik, amiről az ember vitatkozni akar
persze,az egyház is úgy magyarázta ahogy ő akarta..
vizet prédikáltak,háborúk mellett áltak,meg az a sok boszorkányégetés!!!Tudod,most én is ott végezném a tűzben,mert gyógyteákkal foglalkozom,és nem tetszik a biblia az erőszakossága és az ellentmondásai miatt..
ahogy akarod,úgy magyarázod..ez is csak egy teszt az istentől,ki látja meg a hibát asaját magunk által kreált könyvben..
ma 23:07
ez az Egyháznak a háborúról vallott tanításából következik
az, hogy "háborúpárti" volt, erős megfogalmazás, nem mindig helytelenített minden háborút, szigorúan erkölcsi megfontolásból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!