Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus örülne neki, ha...

Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?

Figyelt kérdés
elvileg a keresztények Jézus követői...akit én egy végtelenül jóságos, bölcs és szelíd embernek képzelek el (mert akármilyen hihetetlen, ha Istenben nem is hiszek, de Jézust történelmi személyként fogom fel, aki meg akarta változtatni az emberek már akkor is elzüllött gondolkodását)... hogy lehet azonban, hogy egy szelíd embernek ilyen erőszakos és gyűlölettel teli követői legyenek? akik nem képesek semmiféle kompromisszumra, és ha már nem is képesek rá, még arra sem képesek, hogy tiszteletben tartsák a többi ember gondolatait, érzéseit. Vajon Jézus se lett volna képes tolerálni, ha valaki másképp gondolkodik? Vajon ő azt akarja, hogy aki nem hisz vakon, birkamódra és nem követi a vallásokat, azt örökösen bántsák a követői? még akkor is hogyha az az ember lényegében jó életet él? Jézus tanításait tisztelem, becsülöm, és betartom, mert helyesek. De ez még nem jelenti azt, hogy Istenben vagy a Biblia eredetiségében hinni fogok. Vajon nem elég e, hogyha valaki helyesen éli az életét? Mindenképp meg kell változtatni a gondolkodását,érzelmeit? Vagy ha ez nem sikerül, le kell köpni? (légyszíves a kilóméteres Bibliából kimásolt részletekkel hagyjatok békén, mert nem olvasom el...én a saját véleményetekre vagyok kíváncsi, aki nem képes önálló véleményt alkotni, az ne válaszoljon)
2009. dec. 28. 15:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/105 anonim ***** válasza:
47%

elfogadhatóak a biblia szerint a háborúk?

-Isten ma egyetlen nemzetet sem frészesít különleges bánásmódban, a zsidókat ugyanis elvetette, és mostmár minden nemzetből elfogadható előtte az, aki cselekszi az akaratát.

-Jézus világossá tette, hogy a követői nem vesznek részt a háborúkban. máté 24:15-16 ehelyett rábízzák magukat az igazságosan ítélőre.

2009. dec. 29. 09:57
 102/105 A kérdező kommentje:

Szép új napot mindenkinek!

Hát ne haragudjatok, de a vitát nem olvastam végig, csak felszínesen. Nincs türelmem ehhez ébredés után :) De arra rájöttem, h a Biblián vitáztok. Szerintem teljesen fölösleges. A Biblia egy kétezer éves könyv, amivégigjárt rengeteg kézen, és rengetegszer lett átalakítva, átírva, itt-ott kivettek belőle, itt-ott betettek valamit, mindig az alakította a Bibliát (csak úgy, mint a történelmet), akié épp a hatalom volt. Ki tudja, most mely részei eredetiek, és melyek nem. Ezért teljesen fölösleges vitázni róla...szerintem a Biblia arra való, hogy mindenki kihámozza belőle azokat a részeket, amiket ő helyesnek, jónak tart, és eszébe jussanak ezek a részek egy adott élethelyzetben. Nem kell minden szavát igaznak vagy szó szerintinek értelmezni...mindenki olyannak látja, amilyen ő maga, belül. Én Jézust jónak látom, aki szerint szeretni kell felebarátodat(aki ugye minden egyes ember), és akit szeretsz, azt viszont nem szabad bántani. Akinek Jézus jobban tetszik, ha háborút hirdet és vérszomjas, akkor az az ember nézzen mélyen magába, mert akkor az ő lelke ilyen romlott.

Annak a válaszolónak, aki hozzám szólt és nem a vitában vett részt: köszönöm a jótanácsot és az észrevételt. De ez nem az idegeim tönkremenése miatt van...gyerekkorom óta ilyen vagyok, azt hiszem a génjeim ilyenek. Alapvetően kiegyensúlyozott, pozitív és boldog ember vagyok. EZ az érzelmi túlcsordultság meg velem született. De tényleg meg fogok kérdezni egy pszichológust, hogy hogyan lehet kordában tartani :)

2009. dec. 29. 10:34
 103/105 anonim ***** válasza:
57%
már elég sokan tudják,hogy a háború nem megoldás,meg kell tudni beszélni az ilyet felnőtt emberek módjára..
2009. dec. 29. 10:59
 104/105 anonim ***** válasza:
59%

amikor a háború megengedhetőségéről írtam, pont erre a kátéra gondoltam, köszönet annak, aki beírta

köszönjük jehovatanújának magvas, ámde bibliaellenes gondolatait is

hogy ki mikor, mit alakított ár a Bibliában, egyszerű eldönteni, csak el kell olvasni a fennmaradt szövegeket, amíg ez ninncs meg, fölösleges ilyen butaságokat írni

2009. dec. 29. 12:03
 105/105 anonim ***** válasza:
57%
[link] - Miért rosszak sokszor a vallásosnak tartott emberek is?
2010. márc. 13. 22:50
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!