Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?
elfogadhatóak a biblia szerint a háborúk?
-Isten ma egyetlen nemzetet sem frészesít különleges bánásmódban, a zsidókat ugyanis elvetette, és mostmár minden nemzetből elfogadható előtte az, aki cselekszi az akaratát.
-Jézus világossá tette, hogy a követői nem vesznek részt a háborúkban. máté 24:15-16 ehelyett rábízzák magukat az igazságosan ítélőre.
Szép új napot mindenkinek!
Hát ne haragudjatok, de a vitát nem olvastam végig, csak felszínesen. Nincs türelmem ehhez ébredés után :) De arra rájöttem, h a Biblián vitáztok. Szerintem teljesen fölösleges. A Biblia egy kétezer éves könyv, amivégigjárt rengeteg kézen, és rengetegszer lett átalakítva, átírva, itt-ott kivettek belőle, itt-ott betettek valamit, mindig az alakította a Bibliát (csak úgy, mint a történelmet), akié épp a hatalom volt. Ki tudja, most mely részei eredetiek, és melyek nem. Ezért teljesen fölösleges vitázni róla...szerintem a Biblia arra való, hogy mindenki kihámozza belőle azokat a részeket, amiket ő helyesnek, jónak tart, és eszébe jussanak ezek a részek egy adott élethelyzetben. Nem kell minden szavát igaznak vagy szó szerintinek értelmezni...mindenki olyannak látja, amilyen ő maga, belül. Én Jézust jónak látom, aki szerint szeretni kell felebarátodat(aki ugye minden egyes ember), és akit szeretsz, azt viszont nem szabad bántani. Akinek Jézus jobban tetszik, ha háborút hirdet és vérszomjas, akkor az az ember nézzen mélyen magába, mert akkor az ő lelke ilyen romlott.
Annak a válaszolónak, aki hozzám szólt és nem a vitában vett részt: köszönöm a jótanácsot és az észrevételt. De ez nem az idegeim tönkremenése miatt van...gyerekkorom óta ilyen vagyok, azt hiszem a génjeim ilyenek. Alapvetően kiegyensúlyozott, pozitív és boldog ember vagyok. EZ az érzelmi túlcsordultság meg velem született. De tényleg meg fogok kérdezni egy pszichológust, hogy hogyan lehet kordában tartani :)
amikor a háború megengedhetőségéről írtam, pont erre a kátéra gondoltam, köszönet annak, aki beírta
köszönjük jehovatanújának magvas, ámde bibliaellenes gondolatait is
hogy ki mikor, mit alakított ár a Bibliában, egyszerű eldönteni, csak el kell olvasni a fennmaradt szövegeket, amíg ez ninncs meg, fölösleges ilyen butaságokat írni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!