Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus örülne neki, ha...

Vajon Jézus örülne neki, ha látná, hogy azok, akik ma a követőinek mondják magukat, hogyan viselkednek felebarátaikkal?

Figyelt kérdés
elvileg a keresztények Jézus követői...akit én egy végtelenül jóságos, bölcs és szelíd embernek képzelek el (mert akármilyen hihetetlen, ha Istenben nem is hiszek, de Jézust történelmi személyként fogom fel, aki meg akarta változtatni az emberek már akkor is elzüllött gondolkodását)... hogy lehet azonban, hogy egy szelíd embernek ilyen erőszakos és gyűlölettel teli követői legyenek? akik nem képesek semmiféle kompromisszumra, és ha már nem is képesek rá, még arra sem képesek, hogy tiszteletben tartsák a többi ember gondolatait, érzéseit. Vajon Jézus se lett volna képes tolerálni, ha valaki másképp gondolkodik? Vajon ő azt akarja, hogy aki nem hisz vakon, birkamódra és nem követi a vallásokat, azt örökösen bántsák a követői? még akkor is hogyha az az ember lényegében jó életet él? Jézus tanításait tisztelem, becsülöm, és betartom, mert helyesek. De ez még nem jelenti azt, hogy Istenben vagy a Biblia eredetiségében hinni fogok. Vajon nem elég e, hogyha valaki helyesen éli az életét? Mindenképp meg kell változtatni a gondolkodását,érzelmeit? Vagy ha ez nem sikerül, le kell köpni? (légyszíves a kilóméteres Bibliából kimásolt részletekkel hagyjatok békén, mert nem olvasom el...én a saját véleményetekre vagyok kíváncsi, aki nem képes önálló véleményt alkotni, az ne válaszoljon)
2009. dec. 28. 15:51
 51/105 anonim ***** válasza:
0%

hiteles forrás??????a biblia???

Nem volt ott senki a most élők közül,hiába is adták át,szájról szájra terjedt,van aki elvett,van aki hozzátett,ez szerintem igencsak tény,nem?

2009. dec. 28. 20:41
 52/105 anonim ***** válasza:
52%
Ha Jézus valóban azt mondta ami a bibliában van,akkor kénytelen vagyok azt mondani,hogy talán mégse volt tökéletes???Mert én látom benne a hibákat!erőszak-ölésre buzdítás-gyilkosságok,ne már,hogy ilyen lett volna a messiás!!! inkább isiász..
2009. dec. 28. 20:44
 53/105 anonim ***** válasza:
54%

mindenképpen hitelesebb, mint az, amit ma, 2000 év után gondol vqalaki

pláne, hogy a Biblia nélkül azt se tudnánk, ki az a Jézus

2009. dec. 28. 20:46
 54/105 anonim ***** válasza:
57%
de nem gondolom szerinted jól?Ha kicsit belegondolsz,és most nehogy megijedj,nem térítek,nincs vallásom :)
2009. dec. 28. 20:48
 55/105 anonim ***** válasza:
54%
nem, mert nem látod összefüggésében a Bibliát, csak a látszólag ellentmondásos részeket emeled ki
2009. dec. 28. 20:53
 56/105 anonim ***** válasza:
57%

de hogy lehet látszólagosan írni valamit?

vannak benne olyan jó dolgok,pl ne ölj,legyél mindíg kedves a felebarátokkal,meg ilyenek,de ott vannak olyan egoista emberi rossz tulajdonságok is,amire biztat minket!

Már miért ne szerethetném egyformán anyámat istenne?mert őt jobban kell szeretni a könyv szerint..miért öljem én meg azt,aki nem hiszi el,ami le van benne írva? mert azt írja meg kell halnia!!Miféle dolog ez?Hát ez a kardos sztori?

Kardot hozott Jézus!!!????Nem buzdít ölésre,vagy valamiféle erőszakos küzdelemre??A béke é a szeretet számomra a legfontosabb!!Ezért nem értek egyet ezzel az egésszel!És ha Jézus jó ember volt,akkor ilyet nem mondott!!Jó ember bkére buzdít,nem háborúra!!!Hábrúzzanak az ördögök egymással!!sajnálom..

2009. dec. 28. 21:00
 57/105 anonim ***** válasza:
0%

azért húztam fel magam ezen a kardos idézeten,mert nemrég egy megható karácsonyi filmben hallottam,asszem az volt a címe,hogy Fegyverszünet karácsonyig,az első világháborúban három llenséges tábor összebarátkozásáról szólt karácsony este,németek a franciák és a skótok!Együtt énekeltek,barátkoztak karácsony napjan,éjfélkor pedig egy pap mondott misét a három tábornak!!!!Mindenki megtapsolta!!Utána karácsony után nem bírtak egymásra lőni!Mindegyiket visszahívták,cserébe jöttek új katonák,és mikor jött egy új pap is,az jól leszidta az előzőt,hogy mégis mit képzel,háború van!!

Aztán elment az ujjaknak prédikálni,hogy ne felejtsék,

Jézus nem békét hozott,hanem kardot!-és ezzel uszította egymásnak őket..a régebbi pap meg csak levette a keresztjét,megcsókolta,majd felakasztotta,és otthagyta..

nem is értem,miért hagyta abba ezt az egészet..

2009. dec. 28. 21:08
 58/105 anonim ***** válasza:
54%

szép példája volt a kereszténység lejáratásának a film, én is láttam

vsz. az írója se olvasta soha a Bibliát

2009. dec. 28. 21:11
 59/105 anonim ***** válasza:
57%

de hát ez az igazság,nem?

Nem így kell viselkedni a biblia szerint?

És talán a keresztény emberek is a jó dolgok miatt szeretik a bibliát,nem pedig ezért a harcoskodásért,meg rossz dolgokért,csak ezt valamiért máshogy magyarázzák,vagy nem látják,vagy nem tudom..de nem hiszem,hogy a jó ember ezzel mind egyet ért..

2009. dec. 28. 21:16
 60/105 anonim ***** válasza:
54%

de hát ez az igazság,nem?

Nem így kell viselkedni a biblia szerint?

bocs, de ezeket mire írod? valahol elvesztettem a fonalat :(

2009. dec. 28. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!