Jehova Tanúi! Hogy is van ez?
Most olvasgatom a 'Kik cselekszik Jehova akaratát?' című új 'kiadványotokat'. Hajmeresztő, ahogy uraitok, az a hét nagy bölcs hogyan vesz rá titeket még több juh (de szebb szó a BIRKA!) 'begyűjtésére'.De ezt most hagyjuk...
Engem egy kijelentés ösztönzött erre a kiírásra. Mégpedig ez:
"Ba´ r az
evang ´ eliumhirdet ˝o munka´ nk nagy ko¨ ltse´ gekkel ja´ r, nem ke´ -
reget ¨ unk. T ¨ obb mint sz ´ az ´evvel ezelo˝ tt Az
˝
Ortorony folyo´ irat
m´asodik sza´ ma azt ı´ rta, hogy hiszu¨ nk abban, hogy Jehova
ta´ mogat bennu¨ nket, eze´ rt soha nem fogunk emberekto˝ l
k ´ eregetni. Ez mind a mai napig ´ ıgy van" (27. oldal)
Érdekes, én mégis emlékszem olyan régi, asszem 1982-es könyvre, aminek a hátuljába bele volt írva az.... most figyelj, kapaszkodj kedves tanútestvérem.... az ÁÁÁÁÁRRRRAAAA !!!!!!!!! Mégis mit írtok? "Ez mind a mai napig így van". Nem lett volna helyesebb úgy, hogy az igazat mondjátok? Ja bocsánat, nektek szabad hazudni is, igaz? Ha a vallásotok szépítéséről van szó.Képmutatóak vagytok, akár csak a farizeusok...
Ébredjetek (ti)!
Jehova Tanúi és a szervezet amely aki félrevezeti őket:
http://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew
Nem kaptam bibliai választ, de nem is vártam bibliai válaszra, én a tanúk személyes válaszaira vártam, de erre kaptam két lábon járó Őrtorony újságokat, egy újsággal meg nem fogok vitatkozni.
A Hirdetők könyvről meg csak annyit, hogy kíváncsi lennék rá, mennyire hihető, amit ír és mennyi a ferdítés benne, de hát nem hozzáférhető a weboldalotokon, így nem tudom alaposabban szemügyre venni, de tudjátok mit, nem is érdekel.
Vidiripi
"Hasonló megjegyzésedre a minap válaszoltam, ezt írtad:
"De ezzel nincsenek egyedül Jehova tanúi. Vannak más felekezetek is akik politikailag függetlenek csak ők nem rendelkeznek milliós taglétszámmal."
Igen de volt egy mondatod amiért így reagáltam az írásodra. Íme:"Tehát ebben igenis különböznek más vallásos csoportoktól."
Az előzményekben a politikáról volt szó. Ezt általánosságban írtad de ebben az esetben nem helyt álló mert nem egyedi a dolog. Viszont azt a benyomást kelti mintha az lenne. De ne az!
"Szóval az csak egy kis része a dolognak, hogy akadnak kisebb felekezetek, akik politikailag többé-kevésbé nem elkötelezettek, vagy valamilyen formában missziós tevékenységet folytatnak, tanítanak - de a kérdés, hogy mit?! Meghaltak már sokan a hitükért, a hithű nácik is megtették, vagy említhetném a kereszteseket, de ott vannak a ruandai mészárosok és áldozataik, kik különböző, nagyrészt magukat kereszténynek állító emberek ezrei voltak. És? Ezek még nem tesznek senkit igazzá Isten előtt."
Mond csak a nácik ők kiben is hittek? Vagy a kereszteseknek mit is mondtak kiért teszik amit tesznek? Kíváncsi lennék hogy a keresztesek közül hányan tudtak olvasni és akik tudtak azok közül hányan olvasták a Bibliát? Ruanda! Nagy részt kereszténynek állították magukat?
Ne te dönts már el hogy kinek a hite elfogadható Istennek! Olvasd csak el ezeket az igéket!!!!
Róma 4:13 Mert Ábrahámnak vagy a magvának nem törvény révén, hanem a hit általi igazságosság révén volt meg az az ígérete, hogy egy világ örököse lesz. 14 Mert ha a törvényhez ragaszkodók örökösök, akkor hasztalanná lett a hit, és eltöröltetett az ígéret. 15 A Törvény a valóságban haragot szül, de ahol nincsen törvény, ott törvényszegés sincs.
16 Ezért a hit eredményeként volt ez, hogy ki nem érdemelt kedvesség szerint legyen, azért hogy biztos legyen az ígéret az ő egész magvának, nemcsak a Törvényhez ragaszkodónak, hanem az Ábrahám hitéhez ragaszkodónak is. (Ő mindnyájunknak atyja, 17 mint ahogy meg van írva: „Sok nemzet atyjává neveztelek ki téged.”) Ez annak színe előtt történt, akiben hitt, igen, Istené előtt, aki megeleveníti a halottakat, és úgy hívja a nem létezőket, mintha léteznének. 18 Túl minden reménységen bár, mégis reménység alapján hitt, hogy sok nemzet atyjává legyen, összhangban azzal, ami megmondatott: „Így lesz a te magoddal is.” 19 És, bár nem gyengült meg a hitben, tekintetbe vette saját testét, az akkor már elhaltat, minthogy körülbelül százéves volt, és Sára méhének elhalt voltát is. 20 De az Isten ígérete miatt nem ingadozott hitetlenségben, hanem hatalmassá lett hite által, dicsőséget adott az Istennek, 21 és teljesen meg volt róla győződve, hogy amit Ő megígért, meg is tudja tenni. 22 Ezért „ezt igazságosságul számították be neki”.
23 Az azonban, hogy „beszámították neki”, nem csupán őérte íratott meg, 24 hanem értünk is, akiknek be kell hogy számítsák, mert hiszünk abban, aki feltámasztotta Jézust, a mi Urunkat a halottak közül. 25 Ő odaadatott vétségeinkért, és feltámasztatott a mi igazságossá nyilvánításunkért.
1Korintusz 4:3-4„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.”
"Egyszerűen a hitehagyottakkal nem társalgunk, de ezt te is tudod. Fontos bibliai parancs. Ennek is érthető és racionális okai vannak.”
Amikor erkölcsik okból történik a kiközösítés az egyértelmű ilyen esetben nincs is apelláta ha az illető nem tanúsít megbánást. Ezt csak támogatni tudom. De vannak olyan esetek is amelyek nem erkölcsi hátterűek persze ha a számukat nézzük akkor ezek elenyészőek. De ebbe most ne mennyünk bele.
"Megszégyenülni"?! Ez a szó szerintem sok hívő szótárából hiányzik.”
Az enyémből nem hiányzik. Volt már nem is egyszer hogy be kellett látnom hogy tévedek. S ilyenkor változtattam a hozzáállásomon.
„Egy a lényeg, ebben a vehemenciában és harcias ellenállásban egységfront van velünk szemben (a tanításaikban már nem), de tudjuk és ismerjük az ő igazi "egységüket", ami a gyümölcseikben is határozottan és hosszú ideje megnyilvánul, és amit ők nem szeretnek hallani.
A nagyon sok "jogos" felvetés közül esetleg írnál egyet?”
Na pont említettél egyet. Ne vedd sértésnek vagy támadásnak! Időnként olyan érzésem van mégis mintha a szervezeten „belül” nem történnének visszaélések ,túlkapások meg hasonlók. Mert a kiadványokban ezt lehet olvasni meg előadásokon is elhangzik. De bizony előfordul olyan hogy eltusolnak ügyeket. Az ilyen ügyek nem általánosan jellemzők minden gyülekezetre ,de van ahol előfordul/előfordult.
Inkább a tantétel béli dolgokkal gondoltam. Pl.:1914 vagy a „jó hír”
77-es!
-"de nem csak yehova tanuk hazalnak........"-
-lehet!!
De az sem ad felmentest a PROSELITISMUS vadja alol nekik!!
hol irja elo az iras hogy ha masok teszik-(kereszteny missio)-akkor kotelezo nekik yehovistaknak is tenniuk??SEHOL!!
Kedves Vidiripi!
"Ne te dönts már el hogy kinek a hite elfogadható Istennek!"
Nem én döntöm el, de ha a Biblia nem tárgyalná, nagy sötétségben tartani minket Isten. Nem mondhatod, hogy a Szentírás felületesen bánik az Istennek elfogadható és nem elfogadható hitnézetek kitárgyalásával!
"Időnként olyan érzésem van mégis mintha a szervezeten „belül” nem történnének visszaélések ,túlkapások meg hasonlók. Mert a kiadványokban ezt lehet olvasni meg előadásokon is elhangzik."
Mi hangzik el, mit lehet olvasni? Hogy nem történnek visszaélések? Na ne...!!
Kedves 83-as válaszoló! Milyen 77-ről beszélsz? Egyáltalán ki állított olyant, hogy "nem csak Jehova Tanúi házalnak"? Nem emlékszem ilyenre. Jehova Tanúi NEM házalnak!
Vankó
Vidiripi
"Nem én döntöm el, de ha a Biblia nem tárgyalná, nagy sötétségben tartani minket Isten. Nem mondhatod, hogy a Szentírás felületesen bánik az Istennek elfogadható és nem elfogadható hitnézetek kitárgyalásával!"
Másképp kellett volna fogalmaznom. Természetesen a vallásos hitre gondoltam ,a kereszténységen belül.
Vannak tanítások amelyeket nem tárgyal a Biblia olyan egyértelműen ,mint ahogy azt bizonyos személyek szeretnének. Bálvány imádok ,paráznák stb. nem öröklik Isten országát. Ezek egyértelmű dolgok.
De van kérdő jeles dolog is nem is egy. Elképzelhető hogy úgy gondolod hogy 1914 kapcsolatban a régészetet hoznám fel. Ha így van akkor rosszul gondolod.
"Mi hangzik el, mit lehet olvasni? Hogy nem történnek visszaélések? Na ne...!!"
Igen ,épp azért mert egyből kiközösítik az illetőt. De mint korábban írtam vannak kivételek.
Én kicsit visszakanyarodnék a perselyezéses dologhoz. Tehát ott sem kötelező adni, ez egy lehetőség. Asszem a jehovistáknál is van olyan hogy adományozás. Nem tom miért kell leszólni a másikat. Ezt tanítja nektek a biblia? Ti úgy látom a szemet szemért elvvel éltek. Szép kis társaság. Attól hogy mi nem a legszebben beszélünk veletek, mert megvetjük amit és ahogyan tesztek, az még nem jogosít fel titeket arra, hogy ugyan olyan hangnemben válaszoljatok. Kérdezzétek csak meg Jehovát ha nem hisztek nekem. Engem akkor is szeretnetek kell ha kígyót békát mondok rátok. És ezt el is várom tőletek, a kedvességgel és az alázattal egyetemben. Legyetek jó tanuk ha tudtok... a többi nem számít. :)
Szép napot mindenkinek akinek köze sincs a tanukhoz. :)
1-a perselyezes!
--------------------
ezt atvettek a zsido szovegbol ahol kotelezo adni naponta a TSEDAKAH cimen harom penzt!most hogy az harom cent vagy harom dollar,azt ki-ki dontse el a lelkiismerete szerint!minden esetre annak az egytizedet adjuk kotelezoen a reggeli -(sahrit)-ima alatt ami osszeget a zsebunkben hordunk!pont!
.........................................................
2-mit szabad-es-mit nem isteni torvenyek!
--------------------------------------------
Mint mar tobbszor is irtam,igen rosszul forditottak le az eredeti ohebert latinra,ogorogre,es kesobb mas-mas nyelvekre!
ebben benne van az is,hogy a legelso forditasok elvetettek ezt-azt ami szerves elengedhetetlen resze a teljes szovegnek!
igy pl,; a Hala'ha-(=torveny)-nagyobbik reszet is!
ebben vilagosan ott van minden amirol itt irtok!
a mistvaoth pozitiv,es/vagy negativ cimszo alatt minden olvashato!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!