Jehova Tanúi! Hogy is van ez?
Most olvasgatom a 'Kik cselekszik Jehova akaratát?' című új 'kiadványotokat'. Hajmeresztő, ahogy uraitok, az a hét nagy bölcs hogyan vesz rá titeket még több juh (de szebb szó a BIRKA!) 'begyűjtésére'.De ezt most hagyjuk...
Engem egy kijelentés ösztönzött erre a kiírásra. Mégpedig ez:
"Ba´ r az
evang ´ eliumhirdet ˝o munka´ nk nagy ko¨ ltse´ gekkel ja´ r, nem ke´ -
reget ¨ unk. T ¨ obb mint sz ´ az ´evvel ezelo˝ tt Az
˝
Ortorony folyo´ irat
m´asodik sza´ ma azt ı´ rta, hogy hiszu¨ nk abban, hogy Jehova
ta´ mogat bennu¨ nket, eze´ rt soha nem fogunk emberekto˝ l
k ´ eregetni. Ez mind a mai napig ´ ıgy van" (27. oldal)
Érdekes, én mégis emlékszem olyan régi, asszem 1982-es könyvre, aminek a hátuljába bele volt írva az.... most figyelj, kapaszkodj kedves tanútestvérem.... az ÁÁÁÁÁRRRRAAAA !!!!!!!!! Mégis mit írtok? "Ez mind a mai napig így van". Nem lett volna helyesebb úgy, hogy az igazat mondjátok? Ja bocsánat, nektek szabad hazudni is, igaz? Ha a vallásotok szépítéséről van szó.Képmutatóak vagytok, akár csak a farizeusok...
Ébredjetek (ti)!
Jehova Tanúi és a szervezet amely aki félrevezeti őket:
http://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew
""S mi nem öltünk meg senkit, inkább minket bántottak meg börtönöztek be akkor tájt Jézus nevéért."
Jézus nevéért? Akkor még Jézust hirdették?"
Tán olvass alaposan és elmélyülten tőlünk irodalmat és hasonlítsd azt össze a Bibliával. Meg fogsz lepődni!
"Hol vannak felsorolva a tévedések ,s hol vannak azok az írások amiben elismerik a tévedést és esetleg még bocsánatot is kérnek azokért?"
A fenti vonatkozik erre is.
"Itt vannak pl. a buddhisták. Vajon róluk is elmondhatjuk azt hogy részt vettek emberek millióinak a megölésében?"
IGEN! Minden vallást - mely nem az igazságot tanítja és követi - fel lehet és fel is használtak/használnak emberi uralkodók a hódítás, a hatolom kiterjesztése, vagy megőrzése érdekében. A buddhisták is folytattak nemzetközi, nemzeti, etnikai háborút emberi célokért.
"Konkrétan meg lett jegyezve az hogy hiba van a leírt szövegben. Ami ha a logikai utat vesszük figyelembe akkor valóban hibás írás. Hiszen volt irányára a kiadványoknak ami manapság már nincs. Így a megfogalmazás igen is téves..."
Semmiféle tévedés nincs a szövegben!!!! Csak nem "felindultan", vagy inkább gyűlölködve kéne olvasni és értelmezni a kiadványunkat. Nem azt mondom, hogy nem lehet, ki van zárva, hogy a tanúk a kiadványaikban tévedjenek, de ebben az esetben - mint a legtöbb ilyen témában - ez a vád teljességgel alaptalan. Olvassátok csak el normálisan kiírva:
"Nem szedünk adót, tizedet, nincs perselyezés. Bár az evangéliumhirdető munkánk nagy költségekkel jár, nem kéregetünk. Több, mint száz évvel ezelőtt az Őrtorony folyóirat második száma azt írta, hogy hiszünk abban, hogy Jehova támogat bennünket, ezért soha nem fogunk emberektől kéregetni. Ez mind a mai napig így van (Máté 10:8)"
Hol van ebben szó a néhány évtizeddel ezelőtti kiadványaink önköltségi áráról???? Szövegértési problémátok van? Vagy tán nem vagytok eléggé objektívek, hanem inkább hasonlatosak azokhoz a zsidókhoz, akik Jézust folyton üldözték hazug vádjaikkal?!!!
"Adó, tized, perselyezés" - mit juttat nektek eszetekbe e három szó? Nagy tévedésben vagytok a vádjaitokkal kapcsolatban. Még a KÖTELEZŐEN ingyen kínált Linux OS-ek (mint szellemi termékek) terjesztése során is felmerülhetnek olyan költségek, melyek kifizetését törvényesen kérheti a kiadó, vagy terjesztő, hiszen pl. a DVD árát megfizettetheti. Ma már Jehova Tanúi ezt sem teszik, de nem is erről szól a bekezdés.
"(Ne gyertek a próféciákkal, amik most teljesednek, meg amik még csak fognak, ismerem mindet, 10 éve követem figyelemmel a vallásotokat) "
Kedves kérdező! Látszik, hogy mennyire ismered.
"Egyébként nem azzal van a bajom, hogy a múltban mit és mennyiért árultatok, a bajom azzal van, hogy ebben a füzetben az szerepel, hogy soha nem adtátok pénzért, pedig itt többen is bevallottátok:"
Ebben a szövegben NEM SZEREPEL, hogy nem adtuk pénzért a kiadványainkat, mert erről egyáltalán nincs is benne szó! Ha ez szándékos nálad, akkor hazudsz, de legyünk jóhiszeműek: biztos csak szövegértési problémáid vannak... :))) (Ezt viszont kezeltetni kellene, mielőtt másoknak is így nekitámadsz!!!
Először ki sem tudtam olvasni, hogy milyen rébuszt firkáltál ide, de most, hogy alaposabban utánanéztem... Te is bemásolhattad volna nyugodtan, hátha az alatt meg is érted, amit támadsz, mint "hazugságot".
"Látjátok, ezért írtam, hogy ébredjetek, mert ezek az ún. hamisítások, amit simán eltűrtök a "hű és értelmes rabszolgától"."
Nem hamisítások, de szerintem te csak foglalkozz azzal, hogy NE RÁGALMAZZ másokat!!!!
Tévedés mi nem itélkezünk.
Másodsorban Jehovának mindig is voltak Tanúi, Többek között Jézus is az volt ám minden próféciának van ideje amikor megtörténik.
egyébként is az egész cselekedetek könyve a Jézus által elkezdett tanúskodó munkáról szól, amit az apostolok, és az első századi keresztények elkezdtek,
A jelenések könyve ír Jézusról mint Istennek az atyjának hű Tanújáról, és régen a zsidók voltak Jehova Tanúi amíg fel nem rúgták a szövetséget Istennel.
De a többiek is Noé is az igazságosság prédikálója volt a Zsidókról írt levél a Tanúk nagy fellegéről beszél akik tanúskodtak Isten mellett, mint, Ábel, Énókh, Ábrahám, Gedeon és sorolhatnám. Zsidók 11, fejezet.
(Héberek 12:1-3) 12 Így hát, mivel a tanúknak ily nagy fellege vesz körül bennünket, vessünk le mi is minden terhet és a minket könnyen behálózó bűnt, és kitartással fussuk az elénk helyezett versenyt, 2 miközben hitünk Főközvetítőjére és Tökéletessé tevőjére, Jézusra szegezzük tekintetünket. Ő az eléje helyezett örömért kínoszlopot tűrt kitartással, megvetve a szégyent, és leült az Isten trónjának jobbjához. 3 Igen, tekintsetek figyelmesen arra, aki ilyen ellentmondást tűrt kitartással a bűnösöktől, akik ellene voltak saját érdekeiknek, hogy meg ne fáradjatok, és el ne lankadjatok lelketekben.
(2Péter 2:5) 5 és nem habozott megbüntetni egy hajdani világot, de Noét, az igazságosság prédikálóját nyolcadmagával megtartotta biztonságban, amikor vízözönt hozott az istentelen emberek világára;
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
(Ézsaiás 2:2-4) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
De ez a prófécia, hogy Jehova a nevéről nevezi a népét 1935-ben teljesedett be, hiszen az utolsó napokra jövendöli ezeket.
Tehát Jehovának mindig is voltak Tanúi csak akkor még nem így nevezték őket.
Minden próféciának meg van az ideje, hogy mikor teljesedik.
Úgy hogy Jehovának már Ábel is a Tanúja volt aki a tetteivel tanúsította, Káinnal ellentétben hogy szereti Jehovát a Teremtőt.
S nem mi ítélünk hanem a Teremtő,
A bibliában mindenki benne van Te is kedves válaszoló, hogy ki milyen ítéletet fog kapni.
De ezt a cselekedetei szerint saját magának köszönheti, hogy élni fog vagy sem.ezért senkit nem hibáztathat, csak saját magát.
A Biblia lapjain leírtak ítélik el az embert. Összhangban élte az életét Isten akaratával?
(költői kérdés)
Maradjunk ennyiben, nekem elég annyi, hogy az egyházatok többmilliós büntetést kapott érte... :DDDD
Azt hiszem, eljött a pillanat, amikor már nincsenek érveitek, átmentek támadóba. Így eljön az a pillanat is, hogy inkább nem foglalkozok az egésszel és abbahagyom a visszaválaszolgatást.Tudjátok, okos enged...
"Olvassátok csak el normálisan kiírva:
"Nem szedünk adót, tizedet, nincs perselyezés. Bár az evangéliumhirdető munkánk nagy költségekkel jár, nem kéregetünk. Több, mint száz évvel ezelőtt az Őrtorony folyóirat második száma azt írta, hogy hiszünk abban, hogy Jehova támogat bennünket, ezért soha nem fogunk emberektől kéregetni. Ez mind a mai napig így van (Máté 10:8)"
Hol van ebben szó a néhány évtizeddel ezelőtti kiadványaink önköltségi áráról???? Szövegértési problémátok van? Vagy tán nem vagytok eléggé objektívek, hanem inkább hasonlatosak azokhoz a zsidókhoz, akik Jézust folyton üldözték hazug vádjaikkal?!!! "
Haver... szerintem inkább neked van szövegértési problémád. Azt javaslom kezd el elölről újraolvasni az egészet, a kérdésemtől, az első hozzászólón keresztül idáig.Épp az a baj, hogy NINCS a szövegben arról szó, hogy valaha is lett volna bármilyen ára bármelyik írásotoknak is és úgy van beállítva, mintha soha nem is lett volna.Pedig volt... ennél érthetőbben már én se tudom leírni.
"Ebben a szövegben NEM SZEREPEL, hogy nem adtuk pénzért a kiadványainkat, mert erről egyáltalán nincs is benne szó! "
Te tudod, már belefáradtam, de nem baj, nekem van szövegértési problémám. Azt ott van világosan leírva, na mindegy...
"Először ki sem tudtam olvasni, hogy milyen rébuszt firkáltál ide, de most, hogy alaposabban utánanéztem... Te is bemásolhattad volna nyugodtan, hátha az alatt meg is érted, amit támadsz, mint "hazugságot". "
PDF fájlból másoltam, nem volt kedvem kijavítgatni, így másolta be.De gondoltam, hogy nincs is rá szükség, mert adott a füzet címe és oda írtam az oldal számot is.
Csak azt ne mondd, hogy neked még nincs meg. Simán kikereshetnéd és nem kéne a rébuszaimat olvasni, ami egyébként tök könnyen kiolvasható, csak hát meg kellene tanulni olvasni...
"foglalkozz azzal, hogy NE RÁGALMAZZ másokat!!!!"
Ez nem rágalmazás, ezek tények, ti is bevallottátok, csak kijelenteni nem meritek, hogy téved a füzetetek.
"Nekem a szemembe a katolikusok se jobbak, mint ti, és igen átérzem a súlyát annak a tettnek, amit a múltban elkövettek (boszorkányégetések, kínzások stb.)
A különbség csupán az, hogy ők azóta bevallották ezeket a bűnöket."
Kedves kérdező! A különbség valójában az, hogy a Tanúk ezeket el sem követték. De még az is hatalmas különbség, hogy azok, amikről beszélt a testvér, nem csak a régmúlt!!!! Amikben pedig tévedtek a Tanúk és felismerték, azokban kiigazították magukat - ehhez nem kellet kényszer, meg több száz év. Ámde az egyházak többsége elsősorban a "szenthagyományokhoz" ragaszkodik, melyek emberi parancsolatok, filozófiák, nem pedig a Bibliához (a gyümölcseik kiválóan bizonyítják). Jehova Tanúinak ezektől kellett megszabadulniuk, közben tévedtek is (nem semmi ezt számon kérni rajtuk más, gyakran még tökéletlenebb embereknek). Mostanság pedig ezen hibákon rágódnak azok, akik még ennél is nagyobb slamasztikában vannak, érdekes.
"Maradjunk ennyiben, nekem elég annyi, hogy az egyházatok többmilliós büntetést kapott érte... :DDDD "
Az nevet, aki utoljára nevet! Egyáltalán nincs lezárva az ügy.
"Azt javaslom kezd el elölről újraolvasni az egészet, a kérdésemtől, az első hozzászólón keresztül idáig.Épp az a baj, hogy NINCS a szövegben arról szó, hogy valaha is lett volna bármilyen ára bármelyik írásotoknak is és úgy van beállítva, mintha soha nem is lett volna."
Már ne haragudj a szóért, de te nem mondasz igazat! A bekezdésben NEM A RÉGI KIADVÁNYAINK ÖNKÖLTSÉGI ÁRAIRÓL VAN SZÓ, hanem ÖNKÉNTES ADOMÁNYOKRÓL! Tudod mi a különbség? Ezért kezdődik így: "Nem szedünk adót, tizedet, nincs perselyezés." Vastagon van szedve az eredetiben, nem tűnik fel?
Nincs úgy beállítva, "mintha soha nem is lett volna", mert teljesen más kategória a két téma. Nem a régi kiadványaink önköltségi árairól (előállítási költség) beszél a szöveg, hanem az egyéb adományok gyűjtéséről.
És valóban: Jehova Tanúi SOHASEM gyűjtöttek anyagi támogatásként, adományként pénzt SENKITŐL. A kiadványok ÖNKÖLTSÉGI ára nem önkéntes adomány, értsd már meg. Ha valaki azon felül még plusz összeggel hozzá akart járulni a világméretű munkához, megtehette, de a Tanúk nem járták e célból az utcákat, mint manapság is ez szokás némely vallásos csoportnál.
Tehát durva vádaskodásod alaptalan és rosszindulatú.
"Ez nem rágalmazás, ezek tények, ti is bevallottátok, csak kijelenteni nem meritek, hogy téved a füzetetek."
Mint ahogy írtam már, még mielőtt alaposabban utána nem néztem, akkor írtam arról, hogy senki sem tagadta sohasem azt, hogy régen volt önköltségi ára a kiadványainknak. Most volt időm rá rendesen utána nézni, de miután kiderült, hogy mekkora bakot lőttél, ne azzal takarózz, hogy a szövegformátum illesztési problémája miatt a másolásod alig olvasható, és ez miatt elsiklottunk a lényegen - én speciel nem is törtem magam először, csak az érthető vádjaidra reagáltam (5 perc alatt még egy újjal is bemásolhattad volna, ha annyira érdekelt).
De elmondanám, hogy nem csak ez a probléma, mert ugyanis te szelektíven másoltad még azt is, amit rosszul sikerült. Ugyanis a lényeg, az a bizonyos vastagon szedett rész érdekes módon lemaradt. Ez azért gond, mert hogy pont az adja meg az egész bekezdésnek a mondanivalóját. Ugyanis arról van szó, ami oda van írva, semmi másról.
Éppen ez az, amit ti most önköltségi árnak hívtok, tulajdonképpen az volt régen az adótok, és még egyszer (és utoljára) mondom, engem nem az érdekel, hogy mi pénz volt régen egy Őrtorony, tőlem adjátok most is pénzért, nem érdekel.Adomány, adó, tized vagy egy újság egy ára, tök mindegy, minek nevezzük, ígyis-úgyis oda megy a fejeseiteknek, utána meg ki tudja, mi történik vele. Rutherford is szép fényűző villát épített belőle régen, ki tudja, hogy most mi zajlik a háttérben, amiről még ti sem tudtok...
Az önkéntes adományba nem is kötöttem bele, ha feltűnt volna, arról én is tudom, hogy az nem kéregetés.
Bár mondjuk, ahogy vesszük.A hajléktalan is kéreget, mégse kötelező neki adni, de ha hatnak az ember szívére...
"ne azzal takarózz, hogy a szövegformátum illesztési problémája miatt a másolásod alig olvasható, és ez miatt elsiklottunk a lényegen - én speciel nem is törtem magam először, csak az érthető vádjaidra reagáltam (5 perc alatt még egy újjal is bemásolhattad volna, ha annyira érdekelt)."
Te meg milyen másolóról beszélsz??? Ismered azt, hogy nyomva tartod a bal egérgombot, kijelölöd a szöveget, jobb klikk, másolás? Mert én ezt csináltam.De tessék, megmutatom, kijelölök megint egy részletet:
A szervezet ¨ unk ´ evente t ¨ obb sz´azmilli ´o Biblia´ t e´ s bibliai kiadva
´ nyt ke´ szı´ t e´ s terjeszt dı´ jmentesen. Emellett Kira´ lysa´ gtermeket
e´ s f io´ khivatalokat e´ pı´ tu¨ nk e´ s tartunk karban,
to¨ bb ezer Be´ tel-szolga´ t e´ s missziona´ riust ta´ mogatunk, e´ s
katasztro´ fa´ k ideje´ n sege´ lyt ku¨ ldu¨ nk az e´ rintetteknek. Tala´ n
felmeru¨ l benned a ke´ rde´ s, hogy mibo˝ l fedezzu¨ k mindezt.
Nem szed ¨ unk ad ´ot, tizedet, nincs perselyeze´ s. Ba´ r az
evang ´ eliumhirdet ˝o munka´ nk nagy ko¨ ltse´ gekkel ja´ r, nem ke´ -
reget ¨ unk. T ¨ obb mint sz ´ az ´evvel ezelo˝ tt Az
˝
Ortorony folyo´ irat
m´asodik sza´ ma azt ı´ rta, hogy hiszu¨ nk abban, hogy Jehova
ta´ mogat bennu¨ nket, eze´ rt soha nem fogunk emberekto˝ l
k ´ eregetni. Ez mind a mai napig ´ ıgy van (M ´ at´e 10:8).
Egyébként szívesen segítek, ami téged megzavar, tudod azok az ékezetek.Egyébként, valószínűleg ironikus módon a füzetetekkel lehet valami probléma, nem az én PDF fájl felismerő programommal.Nézd csak ez is PDF:
"Élt egyszer egy földbe vájt üregben egy hobbit. De nem ám amolyan kellemetlen, piszkos, nyirkos üregben, amely tele van gilisztadarabkákkal, és undorító a szaga, és nem is száraz, csupasz, homokos üregben, ahol nincs mire ülni és nincs mit enni: hobbitüregben élt, márpedig az maga a kényelem." (J.R.R. Tolkien - A Hobbit (1937))
Szóval ne engem hibáztass érte, rendben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!