Jehova Tanúi! Hogy is van ez?
Most olvasgatom a 'Kik cselekszik Jehova akaratát?' című új 'kiadványotokat'. Hajmeresztő, ahogy uraitok, az a hét nagy bölcs hogyan vesz rá titeket még több juh (de szebb szó a BIRKA!) 'begyűjtésére'.De ezt most hagyjuk...
Engem egy kijelentés ösztönzött erre a kiírásra. Mégpedig ez:
"Ba´ r az
evang ´ eliumhirdet ˝o munka´ nk nagy ko¨ ltse´ gekkel ja´ r, nem ke´ -
reget ¨ unk. T ¨ obb mint sz ´ az ´evvel ezelo˝ tt Az
˝
Ortorony folyo´ irat
m´asodik sza´ ma azt ı´ rta, hogy hiszu¨ nk abban, hogy Jehova
ta´ mogat bennu¨ nket, eze´ rt soha nem fogunk emberekto˝ l
k ´ eregetni. Ez mind a mai napig ´ ıgy van" (27. oldal)
Érdekes, én mégis emlékszem olyan régi, asszem 1982-es könyvre, aminek a hátuljába bele volt írva az.... most figyelj, kapaszkodj kedves tanútestvérem.... az ÁÁÁÁÁRRRRAAAA !!!!!!!!! Mégis mit írtok? "Ez mind a mai napig így van". Nem lett volna helyesebb úgy, hogy az igazat mondjátok? Ja bocsánat, nektek szabad hazudni is, igaz? Ha a vallásotok szépítéséről van szó.Képmutatóak vagytok, akár csak a farizeusok...
Ébredjetek (ti)!
Jehova Tanúi és a szervezet amely aki félrevezeti őket:
http://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew
"más vallással ezerszer elnézőbb mint velünk,
tehát hatalmas a részrehajlás. Mégis mire fel ez a
kettős mérce??" Neked is csak azt mondom, hogy nem is ismersz,
máris megítélsz.Ha tudnád a véleményem a
világról...." Bocsi, de nekem eddig ez jött le rólad, mivel ha valóban ilyen széles az érdeklődési köröd, és sok igazságtalansággal találkoztál már, akkor számomra érthetetlen dolog, hogy miért pont ilyen semmiségekbe kötöl bele.
Bocsánatot kérek, ha nem vagy kiközösített de a szavaidból ami szinte hasonlít a teokratikus beszélgetéshez ezt szűrtem le.
Azok szoktak így beszélni akik valamilyen hiba miatt büntetést kaptak, és nem hogy dolgoznának, hogy vissza kerüljenek még támadják Isten népét.
Persze ezzel nem hogy minket bántanak, hanem elsősorban a Teremtőt aki ezt a határozatot hozta.
Más részt a Vének, vagy felvigyázók, nem hoztak senkit semmilyen rossz, vagy agy mosott helyzetbe, mert akik itt vannak mind a saját akaratukból, és szabad döntés joguknál fogva vannak itt, és szolgálják Jehovát.
Ha valaki nem akarja szabadon elmehet, azt senki nem mondhatja, hogy itt a fülénél fogva ráncigálták ide, és fenyegetéssel kényszerítették volna, hogy Tanú legyen.
Egyébként is Jehovának Önkéntes szolgák kellenek, nem kényszerítettek, mert a Jókedvű adakozót szereti az Isten.
S mindenki nem lesz itt vagy marad itt sem, mert a bibliában le van írva, hogy akit az Atya nem vonz annak Jézus is hiába beszélne.
Nem lesz világ megtérés.Igen kevesen vannak a Jézus által kijelölt keskeny úton.
S nem kell a múltba vissza menni, mert jelenleg is zajlik a Jelenések könyvében megjövendölt prófécia a szemünk előtt.
A világ vallásának egyik fő alappillérét, épen most meztelenítik le azzal, hogy folyamatosan a felszínre jönnek az egyház banki és egyéb titkos tevékenységei amik miatt eljárás indul a hivatalban levő Pápa ellen is.
Vagy is hamarosan ezt a "nagy szajhát" kifosztják mindenéből.
(Jelenések 17:16) 16 A tíz szarv pedig, melyet láttál, és a vadállat, ezek meg fogják gyűlölni a szajhát, s elhagyottá és mezítelenné teszik, . . .
a tíz szarv vagy is a kormányzatok a hatalmak a felszínre hozzák a vallások titkos helytelenségét amiket az emberek nem is tudnak. Így látni lehet a csúfságukat, mit művelnek Isten nevében.
Nem véletlen mondott le a Pápa, mert valamilyen Banki ügyletben benne volt, és azért mondott le hogy ne lehessen letartóztatni. És a Vatikánban biztosítanak neki védelmet.
s még mennyi mindent nem tudnak az emberek.
S amíg minket Tanúkat támadjátok addig a szemetek előtt zajlanak a próféciák, amiket a jelenések könyvében írva van,, és nem veszitek észre.
De ti tudjátok.
Szerintem meg ez nem egy "kis semmiség". Ez a szavahihetőségetekről szól. Szerintem nem mondok újat olyan dátumokkal, mint 1874, 1914, 1925, 1975.
Mára ezek is kis semmiségek lettek és úgy lett beállítva, hogy egy-két tanú hagyta magát áltatni ezzel vagy azzal a dátummal. Rendben, ebbe nem is kötök bele, mert úgy vettem észre, ezt bevallottátok az idei első Őrtoronyban.
De viszont ettől még nem lettetek szavahihetőek. Tanok megmásítása (mint ahogy az utolsó hozzászólásomba is jeleztem egyet, bár egy árva betűt se írtatok róla) is történt nem egyszer már, még ezeket is be kell, hogy vallják egy szép napon majd a vezetőitek.
De amiről itt szó van:
"Az Őrtorony folyóirat MÁSODIK SZÁMA (!) azt írta, hogy... soha nem fogunk emberektől kéregetni.EZ MIND A MAI NAPIG ÍGY VAN."
Hát nem látjátok, hogy ez így nem igaz? Ti magatok is emlékeztek rá, amikor még "egy csekély összeget" kértetek az irodalmatokért. Még ebben a szövegben az áll, hogy a második szám írta, hogy nem fogunk kérni, azóta se kértünk és még ma se kérünk érte egy forintot se. (Az érthetőség kedvéért)
HA tényleg ti képviselitek Istent, hogyan fogadjam el, ha látom, hogy valótlant állít az az irodalom, ami állítólag Isten közlési csatornáján keresztül jön???
Ez neked semmiség? Ez csak egy példa, ami az ellenkezőjét bizonyítja annak, amit magatokról állítotok.Csak egy. A többit még fel se hoztam, de nem is szeretném, mint már írtam, tele van vele ez az oldal.
Ha az igazságra vágysz, akkor ott a Biblia. De mi lenne veled Őrtorony-irodalom nélkül? Úgy is értenéd a Bibliát? Szerintem nem, hagyjuk is, ez is az agymosottságodat jelzi, hogy meg se nézed, milyen oldalt linkeltem be. Ne is, inkább "nézzél, de ne lássál"...
Egyébként meg nem kell bocsánatot kérni, nem haragszom rátok, inkább sajnálatot érzek, ha ilyen elvakult emberekre gondolok, mint ti.
"a tíz szarv vagy is a kormányzatok a hatalmak a felszínre hozzák a vallások titkos helytelenségét amiket az emberek nem is tudnak. Így látni lehet a csúfságukat, mit művelnek Isten nevében.
Nem véletlen mondott le a Pápa, mert valamilyen Banki ügyletben benne volt, és azért mondott le hogy ne lehessen letartóztatni. És a Vatikánban biztosítanak neki védelmet.
s még mennyi mindent nem tudnak az emberek. "
Ezt te látod így, vagy az Őrtorony? Erre kíváncsi lennék, hol írtok erről, de tényleg érdekelne.Attól független, hogy megvan a véleményem rólatok, szeretem böngészni a vallásos témákat. Ókori mítológiák, zsidó-keresztény-iszlám (ábrahámita) vallások, fantasy és történelem könyvek.Élek-halok értük :)
A kéregetés, és a térítés kötelesség két dolog s mind az adózással van kapcsolatban.
akkor más volt az adózás is.
Ma sem kéregetünk senkitől szinte mindenki díjmentesen kapja meg a kiadványt aki szereti olvasni ezeket, és tájékozódik.
Magam is 15 családnak hordom havonta a folyóiratok újabb számait, és semmilyen pénz összeggel nem járulnak hozzá és nem is kérem, mert ezek Díjmentesek.
csak az 1975-ös évről annyit, hogy sokan ott félre értettek egy cikket.
az Őrtoronyban írták hogy Kb akkor 6000 éves az emberi élet a földön.
Egyes testvérek elkezdtek gondolkodni azon, hogy nem e akkor jön el Armageddon. De a cikk nem is írta, hogy jön Armageddon, hiszen még most 2013-ban is 4 próféciának kell beteljesedni.
Akik elkezdtek a saját fejük után menni, sokan bankoktól hatalmas összeget vettek fel, hogy úgysem kell már vissza fizetni.
Na ezek az emberek magukat becsapták, és amikor rájöttek, hogy tévedtek akkor elhagyták a szervezetet és elhíresztelték, hogy becsapták őket.
S sajnos ma is vannak Testvérek akik elkezdenek magukban manipulálni Armageddont illetően és nem várnak Jehovára, hogy úgy is lesz figyelmeztetve, és butaságokat tesznek, és amikor rájönnek hogy tévedtek a testvéri közösséget támadják.
Pedig nem mondta senki hogy ezt vagy azt tegyék.
Nem a Pápáról sehol nem ír az Őrtorony. Mert az Őrtorony a Biblia tanulmányozását segíti elő, Politikailag teljesen semleges és nem emeli fel az egyik emberi nemzetet sem a másik főlé.
Ezt Én személy szerint hallottam a hírekből.
s ezt ha valaki ismeri a jelenések könyvét, az betudja azonosítani.
"A kéregetés, és a térítés kötelesség két dolog s mind az adózással van kapcsolatban.
akkor más volt az adózás is."
MELLÉDUMA!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez nem válasz a kérdésemre.Az egyszerűség kedvéért kimásolom a lényeges kérdést újra:
HA tényleg ti képviselitek Istent, hogyan fogadjam el, ha látom, hogy valótlant állít az az irodalom, ami állítólag Isten közlési csatornáján keresztül jön???
És ha nem értitek, miért mondom mellébeszélésnek, hát itt van mégegyszer ez is:
"Az Őrtorony folyóirat MÁSODIK SZÁMA (!) azt írta, hogy... soha nem fogunk emberektől kéregetni.EZ MIND A MAI NAPIG ÍGY VAN."
Bármilyen adóról vakerálhatsz itt nekem, ezt úgy se tudod beadni, ha az "ingyen kaptátok-ingyen adjátok" elvet követtétek volna, akkor bizony az adót is át kellett volna vállalnotok felebaráti szeretetből.Ez lenne Krisztushoz méltó.De még inkább az Őrtorony második számához, ahol KONKRÉTAN erről írtak...
"J. R. Brown, a spokesman at the world headquarters of Jehovah’s Witnesses, commented: “The fact that Jehovah’s Witnesses abhor child abuse and strive to protect children from such acts is well-known. The individual members of any organization must ultimately bear the responsibility for their own actions, particularly when the acts are so flagrantly against the morals and principles of the organization and society.”"
Hogy a Tanúk mit tesznek a bűn ellen? Mivel a Biblia szellemét követjük, általában sokkal többet, mint azok, akik nem tartják tiszteletben, vagy felhígítják a törvényeit! Kiemeltek egy állítólagos esetet, ami még egyáltalán nem teljesen tisztázott és lefutott ügy, csakhogy általánosítva vádaskodjatok?
(Csak a tények kedvéért: magam is tanúja vagyok egy olyan komplex bírósági ügynek, mely sokkal kevésbé az elfogulatlan valóság és az igazság megismerésére törekszik, mint arra, hogy példát statuáljon olyan embereken, akiknek a vádakhoz az égvilágon semmi közük. Látunk néha olyan filmet, vagy hallunk olyan történetet, melyben az elfogult, vagy éppen korrupt igazságszolgáltatás tisztességtelen eszközökkel dolgozik, de amikor az életünk, környezetünk, munkahelyünk kapcsán, a saját bőrünkön tapasztaljuk a sötét valóságot, akkor hirtelen felnövünk, és elgondolkozunk.
Ez nem is olyan ritka esemény a mi korunkban sem. Én ezt az elmúlt években megtapasztaltam, tehát ezzel azt akarom mondani, hogy ha bírósági döntés születik egy ügyben, az sem jelenti azt feltétlenül, hogy az igazságot ünnepelhetjük! Persze, hiszünk az emberi igazságszolgáltatásban, mert mi jobbat tehetnénk, de ez nem jelenti azt, hogy az gyakran nem hibázik. Gondoljunk csak a móri bankrablásra, micsoda kiemelt ügyként kezelték, fél ország rendőrei ezen dolgoztak, de ennek ellenére egy már sáros fickóra kenték, csakhogy "eredményt" produkáljanak.)
Most ennek az ügynek a kapcsán lehet primitív módon köpködni egy egész szervezetre, mintha annak a törvényei miatt történhetett volna meg, ha megtörtént az eset. Csakhogy ez nem fog menni, mert Jehova Tanúi a tagjai között elkövetett esetleges visszaéléseket és bűncselekményeket (ami egyáltalán nem jellemző, de beteges elmék mindenhova keveredhetnek) még annál is szigorúbban kezelik, mint a legtöbb egyházban, mivel a bibliai alapelveket sokkal komolyabban veszik. Viszont a Biblia szerint az alaptalan vádaskodás sem tartozik az erények közé.
Szuper, vitatkozzatok csak ezen a pedofil tanún, de ne zavarjon, hogy a kérdés nem ezzel kapcsolatos.
Na jól van, egy megjegyzést én is fűzök hozzá, de MARADJUNK TÉMÁNÁL.
Egy biztos, abban hiba van, hogy két tanú vagy több kell hozzá, hogy a vének ilyen esetekbe intézkedhessenek, nem elég, hogy a sértett, vagy a sértett családja panaszkodik.
Alapból a családot nem értem, hogy miért a vénekhez fordulnak, miért nem a rendőrséghez? Vagy egy még jobb, miért nem intézkedett a családfő? Ha az én lányommal tenné valaki, tuti nem hagynám annyiba. Kövezzetek meg, nem érdekel, de a család az első, tűzön-vízen át.
De ha mégis a vénekre bíznak egy ilyen ügyet, akkor azok miért nem foglalkoztak az esettel, annyi sütnivalójuk nincs, hogy ilyen esetbe a szégyentől nem mer beszélni a sértett az esetről? Ilyenek hogy vezethetnek egy gyülekezetet? pppfffff szááánalom...
Nagyjából ennyi a véleményem, de a kérdéseimre válaszoljatok, nem erről az esetről írtam ki a kérdésem, biztos van olyan is itt a gyk-n, keressetek rá és oda légyszíves ok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!