Jehova Tanúi! Hogy is van ez?
Most olvasgatom a 'Kik cselekszik Jehova akaratát?' című új 'kiadványotokat'. Hajmeresztő, ahogy uraitok, az a hét nagy bölcs hogyan vesz rá titeket még több juh (de szebb szó a BIRKA!) 'begyűjtésére'.De ezt most hagyjuk...
Engem egy kijelentés ösztönzött erre a kiírásra. Mégpedig ez:
"Ba´ r az
evang ´ eliumhirdet ˝o munka´ nk nagy ko¨ ltse´ gekkel ja´ r, nem ke´ -
reget ¨ unk. T ¨ obb mint sz ´ az ´evvel ezelo˝ tt Az
˝
Ortorony folyo´ irat
m´asodik sza´ ma azt ı´ rta, hogy hiszu¨ nk abban, hogy Jehova
ta´ mogat bennu¨ nket, eze´ rt soha nem fogunk emberekto˝ l
k ´ eregetni. Ez mind a mai napig ´ ıgy van" (27. oldal)
Érdekes, én mégis emlékszem olyan régi, asszem 1982-es könyvre, aminek a hátuljába bele volt írva az.... most figyelj, kapaszkodj kedves tanútestvérem.... az ÁÁÁÁÁRRRRAAAA !!!!!!!!! Mégis mit írtok? "Ez mind a mai napig így van". Nem lett volna helyesebb úgy, hogy az igazat mondjátok? Ja bocsánat, nektek szabad hazudni is, igaz? Ha a vallásotok szépítéséről van szó.Képmutatóak vagytok, akár csak a farizeusok...
Ébredjetek (ti)!
Jehova Tanúi és a szervezet amely aki félrevezeti őket:
http://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew
"IGEN! Minden vallást - mely nem az igazságot
tanítja és követi - fel lehet és fel is használtak/
használnak emberi uralkodók a hódítás, a
hatolom kiterjesztése, vagy megőrzése
érdekében. A buddhisták is folytattak
nemzetközi, nemzeti, etnikai háborút emberi célokért." "Remek! Jehova tanúi keresztények? Mert ugyan
ez a kereszténységről is elmondható: " Hát ez nemsemmi, ez elmondható a kereszténységről, vagyis Krisztus követőiről?? Hát igen, Biztos Krisztus követése vezette idáig. És hogy a kérdésedre válaszoljak, igen Jehova tanúi Keresztények, hacsak nem tényleg mi tértünk le a Kereszténység útjáról, és azok járnak rajta, akik ezeket a szőrnyű dolgokat tették/teszik a Kereszténység nevében.
"Meglehet igazad van! De a szövegrész kiragadása
a szövegkörnyezetből az neked is megy és
alkalmazod is." Na csak nem, beismeritek, illetve beismered, hogy igazunk van, ilyet is rég hallottam már, de gondolom ezt a kedves kérdezőtől már nem várhatjuk el, meg persze azoktó sem, akik még rajta kívül támadtak ezzel kapcsolatban. És akkor hogy is van ez? Közületek egy személy ismerte be a tévedését (persze a bocsánatkérés elmaradt, pedi annyira hangoztatta, hogy akár véletlenül, akár szándékosan tévedünk, azért bocsánatot kell kérni, bár szerintem amit itt műveltetek, az régen átlépte a véletlen kategóriát és átment szándékosba) és ő is csak nagy sokára, ellemben ti bíráltok minket, hogy mit ismerjünk be és kitől kérjünk bocsánatot??
Vidiripi
"Hát ez nemsemmi, ez elmondható a kereszténységről, vagyis Krisztus követőiről?? Hát igen, Biztos Krisztus követése vezette idáig. És hogy a kérdésedre válaszoljak, igen Jehova tanúi Keresztények, hacsak nem tényleg mi tértünk le a Kereszténység útjáról, és azok járnak rajta, akik ezeket a szőrnyű dolgokat tették/teszik a Kereszténység nevében."
Most neked van egy szövegértési problémád. Mert mint írtam a téma arról szólt hogy mire használták fel a kereszténységet.
"...fel lehet és fel is használtak/használnak emberi uralkodók a hódítás, a
hatolom kiterjesztése, vagy megőrzése érdekében."
De ez a téma már tisztázásra került.
"Na csak nem, beismeritek, illetve beismered, hogy igazunk van, ilyet is rég hallottam már, de gondolom ezt a kedves kérdezőtől már nem várhatjuk el, meg persze azoktó sem, akik még rajta kívül támadtak ezzel kapcsolatban. És akkor hogy is van ez? Közületek egy személy ismerte be a tévedését (persze a bocsánatkérés elmaradt, pedi annyira hangoztatta, hogy akár véletlenül, akár szándékosan tévedünk, azért bocsánatot kell kérni, bár szerintem amit itt műveltetek, az régen átlépte a véletlen kategóriát és átment szándékosba) és ő is csak nagy sokára, ellemben ti bíráltok minket, hogy mit ismerjünk be és kitől kérjünk bocsánatot??"
Nem! Nem ismerték be csak én írtam azt hogy igaza lehet a 48 számú komment írójának. S megtennéd hogy nem használod esetemben a többes számot ,mert semmilyen csoportot nem képviselek veled ellentétben. Miért nem igaz az hogy nem szándékosan is tévedhetünk? Azt viszont továbbra is fenn tartom hogy a megfogalmazást akár félre is lehet érteni. Ugyan is ha megfigyeled azt amit én írtam én nem azt hangsúlyoztam hogy hazugság amit írtak. Hanem azt hogy félreérthető.
Tévedésben vagy nem nektek kell bocsánatot kérni hanem azoknak akik a téves információt eljuttatták az emberek millióihoz. Tehát a vezetőknek kellene bocsánatot kérniük és elismerni a tévedést.
Persze lehet azzal jönni hogy ők is tökéletlenek. De az a baj ezzel a tökéletlenséggel hogy az ő döntéseiknek milliók életére van hatása. Nem csak néhány emberre vagy egy szűk környezetre. S ezért igen is sokkal jobban oda kellene figyelniük mert nem is csak egy ember hanem egy csapat hozz döntéseket.
""Meglehet igazad van! De a szövegrész kiragadása
a szövegkörnyezetből az neked is megy és
alkalmazod is." Na csak nem, beismeritek, illetve beismered, hogy igazunk van, ilyet is rég hallottam már, de gondolom ezt a kedves kérdezőtől már nem várhatjuk el..."
Azt írtam, hogy már nem válaszolok, de csak kihozzátok belőlem, hogy írjak még. De ze most már tényleg az utolsó, a továbbiakban nem érdekel, mit írtok.
Felhívnám először is a figyelmedet, hogy úgy írta "Meglehet", nem pedig azt, hogy igazatok van.
Tőlem meg várhatsz a bocsánatkérésre.
Figyeljetek csak:
"A Biblia nézőpontja
Vajon fizetnünk kell a vallási szolgálatokért?
(...)
De a Biblia szerint vajon helyes-e pénzt kérni a vallási szolgálatokért, mi több, arra kötelezni az embereket, hogy ezekért fizessenek?
(...)
„Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!”
Amikor Jézus megbízta az apostolait, hogy prédikálják a jó hírt, gyógyítsanak betegeket, sőt, támasszanak fel halottakat, ezt mondta nekik: „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!” (Máté 10:7, 8). JÉZUS IGAZ KÖVETŐI TEHÁT NEM KÉRHETTEK PÉNZT A SZOLGÁLATUKÉRT. Jézus maga sem várt anyagi viszonzást a szolgálataiért, és ezzel példát mutatott a követőinek.
Pál apostol utánozta Jézus példáját, és „költségmentesen” végezte a szolgálatát (1Korintusz 9:18). Amikor pénzre volt szüksége, világi munkát vállalt, sátort készített (Cselekedetek 18:1–3). Ezért Pál ezt mondhatta magáról és a misszionáriustársairól: „mi nem házalunk az Isten szavával, mint sokan” (2Korintusz 2:17). De akkor miből lehet fedezni a gyülekezet kiadásait, például egy imádati hely bérlésének vagy megvételének a költségeit?
„A vidám adakozót szereti az Isten”
Jehova Tanúi önkéntes adományokból fedezik a felmerülő kiadásokat. Ezt az alapelvet követik: „Mindenki úgy cselekedjen, ahogy eltökélte szívében, ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mert a vidám adakozót szereti az Isten” (2Korintusz 9:7). Ezért a Tanúk NEM KÉRNEK PÉNZT A KIADVÁNYOKÉRT vagy a vallási szolgálatokért, például a keresztelésért, az esküvőért vagy a temetési szertartásért. Továbbá nem szednek tizedet, és nem perselyeznek az összejöveteleiken. Ha valaki szeretné anyagilag támogatni a nemzetközi prédikálómunkájukat, adományát az imádati helyükön diszkréten elhelyezett adományládába dobhatja be."
( [link] )
"Isten buzgó keresztény szolgái boldogan ajánlják fel ingyen szolgálatukat ebben az életmentő munkában. Jézus magatartását utánozzák, aki ezt mondta: „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!” (Máté 10:8). Világszerte több millióan vesznek részt hasonló módon ebben az önzetlen szolgálatban, és ennek eredményeként a tiszta szívű emberek sokasága reagál kedvezően, és válik tanítvánnyá. Csak az utóbbi öt évben közel 1,7 millióan adták át életüket Jehovának. Ahhoz, hogy el lehessen látni a folyamatos növekedéssel járó igényeket, Bibliák és BIBLIAI KIADVÁNYOK előállítására, valamint új Királyság-termek és egyéb összejöveteli helyek építésére van szükség. Honnan van pénz ezeknek a szükségleteknek a kielégítésére? KIZÁROLAG önkéntes adományokból."
( [link] )
Remélem működni fognak a linkek. Lehet belém kötni, hogy itt sincs szó a múltbeli pénzért árult kiadványokról, de ezzel magatokat minősítitek, mert ha korrektek lennétek, akkor benne lenne, hogy volt ilyen időszak is. Így fényezitek magatokat, a múltotokat meg igyekeztek takargatni, csak akkor magyarázkodtok, ha felmerül, mint probléma... És most lehet újraolvasni azt az idézetet, amit a kérdésbe tettem fel (a rébuszosat :P ). Remélem így már végre minden kedves tanúnak leesik, hogy mi is a problémám.
Ha meg nem, akkor ez is azt jelzi, hogy menthetetlenek vagytok. Be vagytok zárva abba a bizonyos őrtoronyba, de ott is az alján a tömlőcbe, nehogy lássátok a napfényt, amitől megvilágosodhatnátok.
"Most neked van egy szövegértési problémád.
Mert mint írtam a téma arról szólt hogy mire
használták fel a kereszténységet." Ha a téma arról szólt, akkor minek írtál ilyen badarságot, idéznélek megint "Remek! Jehova tanúi keresztények? Mert ugyan ez a kereszténységről is elmondható" Akár mi is a téma, nekem ez a kijelentésed bántotta a szememet, és leírtam a véleményem, remélem nem nagy gond.
"megtennéd hogy nem használod esetemben a
többes számot ,mert semmilyen csoportot nem
képviselek veled ellentétben. Miért nem igaz az
hogy nem szándékosan is tévedhetünk?" Ha megnézted, odatettem az "illetve" szót, ezzel pont erre céloztam, hogy csak te ismerted be. Többször is le lett írva, hogy nézzenek jobban utána a szövegnek, de ők folyamatosan ugyanúgy támadtak, tehát ha maga a tévedés esetleg nem is volt szándékos, de az, hogy csak legalább harmadjára néztek utána, az igen.
"Na csak nem, beismeritek, illetve
beismered, hogy igazunk van, ilyet is rég
hallottam már, de gondolom ezt a kedves kérdezőtől már nem várhatjuk el..." Azt írtam, hogy már nem válaszolok,a de csak
kihozzátok belőlem, hogy írjak még. De ze most
már tényleg az utolsó, a továbbiakban nem
érdekel, mit írtok.
Felhívnám először is a figyelmedet, hogy úgy írta
"Meglehet", nem pedig azt, hogy igazatok van. Tőlem meg várhatsz a bocsánatkérésre." Egyértelműen igazunk volt, mivel kéregetésről szó sem volt, csak ti a felindultságotokkal képzeltétek bele. Az pedig, hogy az emberi büszkeséged nem engedi meg a bocsánat kérést, de még a beismerést sem, az engem végképp nem érdekel, nincs rá szükségünk, és amúgy is csak azér írtam, mert előbb ti támadtatok annyira a bocsánatkéréssel, meg a beismeréssel minket. Az ezután leírt kötekedésed pedig szintén egyszerű a válasz, "Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!" Mivel a mai világban sanjnos mindennek ára van, így az igasságot hiába kaptuk ingyen, de az őrtornyok, ébredjetek, rengeteg különféle könyvek, több száz nyelven íródott bibliák, s mindezek előállításuk mellett milliós nagyságrendekben történő nyomtatásuk kivitelezése akkor még lehetetlenség volt pénz nélkül, Jézus tanítványainak akkor még valljuk be, nem volt ilyenre gondjuk. De ez már a múlté, mára ezt is megoldodttuk. És még valami másba nem óhajtassz még belekötni? Esetleg egy élő fába??
""Kitől kellene "bocsánatot" kérniük és miért? Bocsánatot akkor szoktak kérni, ha szándékos hibából valaki becsap másokat (vagy bármely törvénytelenséget követ el másokkal szemben) és azt MEGBÁNJA."
Elképzelhető hogy te olyan ember vagy aki soha senkit nem bántott meg véletlenül ,csak is szándékosan?"
Akkor vedd ki a "szándékost" a mondatból, ugyanott vagy, de legalább nem ferdíted el a mondandóm értelmét.
"Mivel hittek abban hogy az üzenet ami az Őrtorony irodalomban olvasható az aktuális és Isten üzen az embereknek az közvetítő csatornán keresztül.
De Isten téved? Vagy valótlanságot állít? Az kizárt! Akkor ez embertől való. De javíts ki ha tévednék!"
Igen, tévedsz! Nem Isten téved, az Ő igazságai megvannak, de a felismerésük NEM VARÁZSSZÓRA és tökéletes, valamint tévedhetetlen emberek által történik, mint ahogy sugallani szeretnétek, hanem fokról-fokra, tévedésre képes, tökéletlen embereken keresztül. És ezt minden Jehova Tanúja tudja, ezért nem is vár tévedhetetlenséget egyetlen Tanú sem a Vezető Testülettől, vagy a képesített elöljáróiktól. Mégis messze-messze, a magukat keresztényeknek nevező egyházak előtt járnak ebben a munkában, azazhogy sok helyen nem is folyik ilyen munka - mert ők nyilván az igazság bajnokai, a tévedhetetlenek, náluk minden úgy jó, ahogy van. Na persze.
-------
Én ezt írtam:
"IGEN! Minden vallást - mely nem az igazságot tanítja és követi - fel lehet és fel is használtak/használnak emberi uralkodók a hódítás, a hatolom kiterjesztése, vagy megőrzése érdekében. A buddhisták is folytattak nemzetközi, nemzeti, etnikai háborút emberi célokért."
Te erre így válaszoltál:
"Remek! Jehova tanúi keresztények? Mert ugyan ez a kereszténységről is elmondható: "...fel is használtak/használnak emberi uralkodók a hódítás, a hatolom kiterjesztése, vagy megőrzése érdekében."
Itt miért ismételsz meg, de úgy, hogy kihagysz belőle egy fontos részt? Azt írtam: "Minden vallást - mely nem az igazságot tanítja és követi..."
Így folytatod:
"Ha ilyen szempontból nézzük a dolgot akkor nincs különbség és nyugodtan egy kalap alá lehet venni a tanúkat a katolikusokkal mert ők is keresztények."
Miért? Milyen igazság és logika alapján??? Pont az a lényeg, hogy a Tanúk nem hagyják magukat az aktuális politikai elit által megosztani, és ezzel gyakoroljak a krisztusi semlegességet. Tehát ebben igenis különböznek más vallásos csoportoktól.
"Egyébként csak hogy tudd ,a buddhizmusban nem létezik az a fogalom hogy "szent háború"."
De eredendő bűn sincs!
"Meglehet igazad van! De a szövegrész kiragadása a szövegkörnyezetből az neked is megy és alkalmazod is."
Hála Istennek, már azt hittem, hogy nincs igazam! :)))
De a bibliai érvelésekben nem szoktam kiragadott, tehát manipulatív érvekkel előhozakodni.
"mert ha korrektek lennétek, akkor benne lenne, hogy volt ilyen időszak is. Így fényezitek magatokat, a múltotokat meg igyekeztek takargatni, csak akkor magyarázkodtok, ha felmerül, mint probléma."
Kedves kérdező, bocsika, de ezek a cikkek nem állítják azt, hogy soha nem is volt a kiadványoknak csekély díja. Sohasem tagadta SENKI, de nem is téma, csak az olyan értelmetlenül kötözködőknek, mint te!!!
Amit meg az elején rébuszoltál ide, az meg nem erről szólt, hanem a kéregetésről. Ez az első cikk valóban együtt foglalkozik mindennel, de nem is állítja sehol, hogy sohasem volt ára az adathordozóinknak azelőtt. De azelőtt sok más is volt, amit már kijavítottunk - ÉS TI???
Vidiripi
"Jézus tanítványainak akkor még valljuk be, nem volt ilyenre gondjuk."
Tudod ez eddig eszembe sem jutott csak most hogy leírtad. Az első századi keresztényeknek nem hogy egyéb irodalmuk nem volt ,de alig akadt köztük olyan személy akinek a már meglévő Írásokból lett volna személyes példánya. S a megtérések száma az roham léptekben növekedett.
(Cselekedetek 2:41) Akik tehát szívesen fogadták a szavát, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk.
(Cselekedetek 4:4) De sokan hittek azok közül, akik figyeltek a beszédre, és a férfiak száma mintegy ötezerre emelkedett.
(Cselekedetek 5:14) Mi több, továbbra is csatlakoztak hozzájuk az Úrban hívők, férfiaknak és asszonyoknak tömege egyaránt;
3000 lélek egy nap alatt!!!!!!!!!!!
Persze manapság már abban az áldott helyzetben vagyunk hogy mindenkinek lehet saját Bibliája ha akar.
Az Ószövetségben az áll hogy összehívták a népet s felolvasták a törvényt. Talán most is így kellene tenni. Hogy felolvasni a Bibliából egy adott szakaszt és azt megbeszélni vagy arról tartana előadást a vén.
Mert elképesztő hogy mennyi irodalmat nyomtat az Őrtorony társulat. Talán csökkenteni kellene ezeket s inkább a Biblia nyomtatásra kellene a felszabadult tőkét felhasználni. Vagy több misszionáriust képezni.
Ne vedd zokon de már nem egyszer láttam Őrtorony irodalmat a kukában.
Szerintem nem túlzok ha azt mondom hogy ezen folyóiratok több mint a fele a kukában végzi. A maradék 50%-ban meg benne van az a rész amelyet saját magának tesz el a tanú. Tehát tovább csökken az a szám amelyet tényleg el is olvasnak nem hívő emberek. De Bibliát még nem láttam kidobva a kukába.
Pál az Írásokból érvelt (Cselekedetek 17:2-3) Manapság mindenkinek van Bibliája aki hívő ember de ha véletlenül mégsem akkor nem okoz nagy gondot a beszerzése.
De ha már kötözködés akkor egy kicsit én is kötözködök. De csak azért mert ahogyan te fogalmaztál "bántotta a szememet". Nos valami ilyesmi történt velem is amikor olvastam ezeket a mondataidat.
"...s mindezek előállításuk mellett milliós nagyságrendekben történő nyomtatásuk kivitelezése akkor még lehetetlenség volt pénz nélkül..."
"De ez már a múlté, mára ezt is megoldodttuk."
Lehetetlenség volt megoldani? Érdekes mert Jézus tanítványai megoldották. Nem hogy Írásokat nem vittek magukkal de még más egyebet sem. S még is rengeteg görög megtért pedig ők nem ismerték Jehovát Jézus meg pláne. Bár biztosan voltak köztük olyanok akik hallottak már a zsidók istenéről de ők kevesen lehettek.
Megoldottátok? Hát nem az Atya áldotta meg a munkát s így indult növekedésnek?
Ebben nagy tévedésben vagy! Az oldotta meg a dolgot hogy akadtak olyan emberek akik segítették adományaikkal ezt a munkát. Mert először kellett a pénz hogy nyomtatni tudjanak csak aztán lehetett önköltségi árat kérni az elkészült kiadványokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!