Jehova Tanúi! Hogy is van ez?
Most olvasgatom a 'Kik cselekszik Jehova akaratát?' című új 'kiadványotokat'. Hajmeresztő, ahogy uraitok, az a hét nagy bölcs hogyan vesz rá titeket még több juh (de szebb szó a BIRKA!) 'begyűjtésére'.De ezt most hagyjuk...
Engem egy kijelentés ösztönzött erre a kiírásra. Mégpedig ez:
"Ba´ r az
evang ´ eliumhirdet ˝o munka´ nk nagy ko¨ ltse´ gekkel ja´ r, nem ke´ -
reget ¨ unk. T ¨ obb mint sz ´ az ´evvel ezelo˝ tt Az
˝
Ortorony folyo´ irat
m´asodik sza´ ma azt ı´ rta, hogy hiszu¨ nk abban, hogy Jehova
ta´ mogat bennu¨ nket, eze´ rt soha nem fogunk emberekto˝ l
k ´ eregetni. Ez mind a mai napig ´ ıgy van" (27. oldal)
Érdekes, én mégis emlékszem olyan régi, asszem 1982-es könyvre, aminek a hátuljába bele volt írva az.... most figyelj, kapaszkodj kedves tanútestvérem.... az ÁÁÁÁÁRRRRAAAA !!!!!!!!! Mégis mit írtok? "Ez mind a mai napig így van". Nem lett volna helyesebb úgy, hogy az igazat mondjátok? Ja bocsánat, nektek szabad hazudni is, igaz? Ha a vallásotok szépítéséről van szó.Képmutatóak vagytok, akár csak a farizeusok...
Ébredjetek (ti)!
Jehova Tanúi és a szervezet amely aki félrevezeti őket:
http://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew
Vidiripi
"S mi nem öltünk meg senkit, inkább minket bántottak meg börtönöztek be akkor tájt Jézus nevéért."
Jézus nevéért? Akkor még Jézust hirdették?
"Soha nem tagadtunk le semmit. Még a tévedéseinket is vállaljuk és kiigazítjuk."
Hol vannak felsorolva a tévedések ,s hol vannak azok az írások amiben elismerik a tévedést és esetleg még bocsánatot is kérnek azokért?
"Mennyire felnagyítod ezt a gondodat ahhoz képest, hogy más vallások emberek millióit ölték meg.Ja az nem baj, Csak Jehova Tanúi pusztuljanak.:("
Azért maradjunk a tényeknél a kérdés kiírója ilyesmit nem írt. Valóban indulatos az írása de sehol nem írja hogy a tanúknak pusztulnia kellene.
mi teszünk ellene? az egyén nem maradhat Isten népének tagja-
Az Őrtoronyban mindig le vannak írva, ha várakozással ellentétben másként történtek az események.
De igen ritka.A tanítványok is tévedtek néha és le is írták, tévedéseiket.
Mint írtuk mi nem vagyunk ihletett próféták,Persze lehet minket támadni, addig a nagyobb horderejű emberi helytelenségeiteket addig se pellengérezitek ki.
Ahogy a Testvér Írta szálka és Gerenda.
""Mennyire felnagyítod ezt a gondodat ahhoz
képest, hogy más vallások emberek millióit ölték
meg.Ja az nem baj, Csak Jehova Tanúi
pusztuljanak.:(" Azért maradjunk a tényeknél a kérdés kiírója
ilyesmit nem írt. Valóban indulatos az írása de
sehol nem írja hogy a tanúknak pusztulnia
kellene." Ilyet valóban nem írt, viszont abban egyet érthetünk, hogy más vallással ezerszer elnézőbb mint velünk, tehát hatalmas a részrehajlás. Mégis mire fel ez a kettős mérce??
Vidiripi
"Ilyet valóban nem írt, viszont abban egyet érthetünk, hogy más vallással ezerszer elnézőbb mint velünk, tehát hatalmas a részrehajlás. Mégis mire fel ez a kettős mérce??"
Szerintem meg inkább maradjunk a tényeknél.
Itt vannak pl. a buddhisták. Vajon róluk is elmondhatjuk azt hogy részt vettek emberek millióinak a megölésében?
Ebben az esetben egy konkrét szervezetről és egy konkrét kiadványról van szó.
Konkrétan meg lett jegyezve az hogy hiba van a leírt szövegben. Ami ha a logikai utat vesszük figyelembe akkor valóban hibás írás. Hiszen volt irányára a kiadványoknak ami manapság már nincs. Így a megfogalmazás igen is téves és azt a benyomást kelti egy tájékozatlan olvasóban hogy ez tényleg mindig így volt. Na de ez NEM igaz.
István35!
Itt nem szálka és gerenda keresésről van szó. A hitben testvéred állításáról van szó, még pedig arról, hogy makulátlannak állította be a szervezeteteket.
Az a felháborító, hogy csak úgy elsiklasz a pedofélia mellett, mert szerinted csak ez az egy eset derült ki.
Biztos más lenne a megítélésed, ha a bántalmazott személy te lennél. Bocs.
"Az a felháborító, hogy csak úgy elsiklasz a pedofélia mellett, mert szerinted csak ez az egy
eset derült ki.
Biztos más lenne a megítélésed, ha a bántalmazott
személy te lennél. Bocs." Ok. De mégis mi mást csináljak? Talán botránkozzak meg rajta?? Az nem lenne bölcs dolog. Tisztában vagyok azzal, hogy a mi szervezetünket is csak tökéletlen emberek alkotják, és én amúgy sem gondoltam soha, hogy a mi szervezetünkben nem történhet meg ilyen eset, erre többet nem tudok mondani.
Sziasztok!
Látom elég sok komment érkezett a kérdésemre és ennek örülök.
Azzal kezdeném, hogy elnézést kérek a kiírásom durva megfogalmazásáért, egyszerűen kiakasztott az idézett rész, és ebben az állapotban ilyenre sikeredett.Bocsánat, de tényleg.
Igazából nem is rátok vagyok mérges emiatt, egyszerű tanúkra, hanem azokra akik ebbe az agymosott állapotba helyezett titeket.A vezetőitekre (vagy azokra, akik mögöttük állnak, de ez már összeesküvés-elmélet) akadtam ki, akik írják a kiadványaitokat.
"ilyen vádakkal ami 30 évvel ezelőtt volt tudtok megtalálni, az hogy az egyház vezetőitek kezéhez és a politikusok kezéhez vér tapad meg ember életek azt ilyenkor mellőzöd kipellengérezni."
Kezdjük ott, hogy ti is mindig visszamentek a múltba, bármiről is legyen szó, nem értem, hogy ez miért baj.Alapból a Bibliába megírt történetek MÚLT IDŐ! (Ne gyertek a próféciákkal, amik most teljesednek, meg amik még csak fognak, ismerem mindet, 10 éve követem figyelemmel a vallásotokat)
Egyébként nem azzal van a bajom, hogy a múltban mit és mennyiért árultatok, a bajom azzal van, hogy ebben a füzetben az szerepel, hogy soha nem adtátok pénzért, pedig itt többen is bevallottátok:
"tudom, hogy akkor még valóban valamennyi összegért adtuk a kiadványainkat, a könyvet nem tudom, de az Őrtoronyért kértek a testvérek egy csekély összeget."
Kérlek titeket, ne rám mutogassatok, kezdjétek magatokkal, ha már szálka-gerenda szövegeket írtok ide.
Az a gondom, ha valóban ti vagytok Isten egyetlen képviselői a Földön, akkor elvileg nem szabadna valótlant állítanotok egyetlen kiadványban sem, mivel Isten nem hazudhat.Ebben egyet értünk?
Pedig az, amit idéztem, az egy valótlan állítás, szavaitokkal ti magatok is megerősítettétek ezt, viszont jön az, hogy de...
("Azt tudom hogy 1992-ben amikor meg keresztelkedtem, 10-12
forintért adtuk a folyóiratokat, ami az újság árusnál 50.- forint lett volna.")
Ez meg már csak mellébeszélés. Bevallod, hogy pénzért árultátok, hozzáteszed, hogy te mennyire emlékszel, és hozzáteszed, hogy az árusoknál mennyibe került akkoriban egy átlag újság...
"Egyébként viszont ez mára meg változott.
Mára Díjmentesen adjuk a folyóiratokat, könyveket, mert ezeket a saját anyagi javainkból fedezzük."
Igen, ha valami ilyesmit találtam volna a füzetben, ezt a kérdést fel se tettem volna.Ennyi
"az hogy az egyház vezetőitek kezéhez és a politikusok kezéhez vér tapad meg ember életek azt ilyenkor mellőzöd kipellengérezni."
"Most kapcsolok:
Nem vagyok a Tanú testvéred.
Valószínű a kérdező egy ki közösített személy aki egykor támogatta az általa kijelentett "hazugságot".
Ha ezt lehet hazugságnak nevezni."
Kezdjük ott, hogy nem támogatok egy vallást se, és a politikát se.Én csak egy szabad világról álmodozom.
Mivel ti ilyet ígértek, kapcsolatba kerültem veletek, de írok kicsit róla, hogy megértsd. 21 éves vagyok, 12 évesen kezdett el foglalkoztatni a vallás, azóta olvasok mindent, ami vallással kapcsolatos, és a kezem ügyébe kerül.
Röviden:2010 októberébe elkezdtem tanulmányozni is, de röpke 2 hónap alatt fel is hagytam vele, megvannak az okai is, írhatnám, hogy mi, de akkor csak ismételném a rengeteg kérdést, amit itt is megtalálsz.
Tehát nem vagyok se pápista, se pártaktivista, se kiközösített tanú.Csak egy ember, akinek széles az érdeklődési köre, ebbe beletartozik a történelem, a vallás és a politika is, de csak figyelemmel kísérem az eseményeket.Ennyi.Nem is ismersz, de vádaskodsz.
"S ne aggódj hamarosan a munka leáll, de az nem lesz jó hír mindenkinek, mert ez még csak figyelmeztetés Isten részéről.
Amikor már nem fogunk hirdető munkát végezni akkor a szám adás napja jön a Türelmi idő lejárt.
Ennek nem örülni kell hanem inkább a félelem időszaka lesz.
s igen fogtok még tettleg is bántani minket, mert ez is meg van írva.
Megfogják Támadni az utolsó napon Jehova népét akik békében élnek.
s ez lesz a vége Isten várakozásának, és nem fogja hagyni hogy megint bántsák a szolgáit. hanem véget vet ennek a gonosz emberi uralkodásnak, rendszernek."
Ja peeeersze!!! Meg van egy ilyenis:
"Nem múlik el az 1914-ben élt nemzedék, még mindezek meg nem történnek." (
Sziasztok!
Látom elég sok komment érkezett a kérdésemre és ennek örülök.
Azzal kezdeném, hogy elnézést kérek a kiírásom durva megfogalmazásáért, egyszerűen kiakasztott az idézett rész, és ebben az állapotban ilyenre sikeredett.Bocsánat, de tényleg.
Igazából nem is rátok vagyok mérges emiatt, egyszerű tanúkra, hanem azokra akik ebbe az agymosott állapotba helyezett titeket.A vezetőitekre (vagy azokra, akik mögöttük állnak, de ez már összeesküvés-elmélet) akadtam ki, akik írják a kiadványaitokat.
"ilyen vádakkal ami 30 évvel ezelőtt volt tudtok megtalálni, az hogy az egyház vezetőitek kezéhez és a politikusok kezéhez vér tapad meg ember életek azt ilyenkor mellőzöd kipellengérezni."
Kezdjük ott, hogy ti is mindig visszamentek a múltba, bármiről is legyen szó, nem értem, hogy ez miért baj.Alapból a Bibliába megírt történetek MÚLT IDŐ! (Ne gyertek a próféciákkal, amik most teljesednek, meg amik még csak fognak, ismerem mindet, 10 éve követem figyelemmel a vallásotokat)
Egyébként nem azzal van a bajom, hogy a múltban mit és mennyiért árultatok, a bajom azzal van, hogy ebben a füzetben az szerepel, hogy soha nem adtátok pénzért, pedig itt többen is bevallottátok:
"tudom, hogy akkor még valóban valamennyi összegért adtuk a kiadványainkat, a könyvet nem tudom, de az Őrtoronyért kértek a testvérek egy csekély összeget."
Kérlek titeket, ne rám mutogassatok, kezdjétek magatokkal, ha már szálka-gerenda szövegeket írtok ide.
Az a gondom, ha valóban ti vagytok Isten egyetlen képviselői a Földön, akkor elvileg nem szabadna valótlant állítanotok egyetlen kiadványban sem, mivel Isten nem hazudhat.Ebben egyet értünk?
Pedig az, amit idéztem, az egy valótlan állítás, szavaitokkal ti magatok is megerősítettétek ezt, viszont jön az, hogy de...
("Azt tudom hogy 1992-ben amikor meg keresztelkedtem, 10-12
forintért adtuk a folyóiratokat, ami az újság árusnál 50.- forint lett volna.")
Ez meg már csak mellébeszélés. Bevallod, hogy pénzért árultátok, hozzáteszed, hogy te mennyire emlékszel, és hozzáteszed, hogy az árusoknál mennyibe került akkoriban egy átlag újság...
"Egyébként viszont ez mára meg változott.
Mára Díjmentesen adjuk a folyóiratokat, könyveket, mert ezeket a saját anyagi javainkból fedezzük."
Igen, ha valami ilyesmit találtam volna a füzetben, ezt a kérdést fel se tettem volna.Ennyi
"az hogy az egyház vezetőitek kezéhez és a politikusok kezéhez vér tapad meg ember életek azt ilyenkor mellőzöd kipellengérezni."
"Most kapcsolok:
Nem vagyok a Tanú testvéred.
Valószínű a kérdező egy ki közösített személy aki egykor támogatta az általa kijelentett "hazugságot".
Ha ezt lehet hazugságnak nevezni."
Kezdjük ott, hogy nem támogatok egy vallást se, és a politikát se.Én csak egy szabad világról álmodozom.
Mivel ti ilyet ígértek, kapcsolatba kerültem veletek, de írok kicsit róla, hogy megértsd. 21 éves vagyok, 12 évesen kezdett el foglalkoztatni a vallás, azóta olvasok mindent, ami vallással kapcsolatos, és a kezem ügyébe kerül.
Röviden:2010 októberébe elkezdtem tanulmányozni is, de röpke 2 hónap alatt fel is hagytam vele, megvannak az okai is, írhatnám, hogy mi, de akkor csak ismételném a rengeteg kérdést, amit itt is megtalálsz.
Tehát nem vagyok se pápista, se pártaktivista, se kiközösített tanú.Csak egy ember, akinek széles az érdeklődési köre, ebbe beletartozik a történelem, a vallás és a politika is, de csak figyelemmel kísérem az eseményeket.Ennyi.Nem is ismersz, de vádaskodsz.
"S ne aggódj hamarosan a munka leáll, de az nem lesz jó hír mindenkinek, mert ez még csak figyelmeztetés Isten részéről.
Amikor már nem fogunk hirdető munkát végezni akkor a szám adás napja jön a Türelmi idő lejárt.
Ennek nem örülni kell hanem inkább a félelem időszaka lesz.
s igen fogtok még tettleg is bántani minket, mert ez is meg van írva.
Megfogják Támadni az utolsó napon Jehova népét akik békében élnek.
s ez lesz a vége Isten várakozásának, és nem fogja hagyni hogy megint bántsák a szolgáit. hanem véget vet ennek a gonosz emberi uralkodásnak, rendszernek."
Ja peeeersze!!! Meg van egy ilyenis:
"Nem múlik el az 1914-ben élt nemzedék, még mindezek meg nem történnek." (NEM SZÓ SZERINT IDÉZVE! Örökké élhetsz... 154.o,1990)
Ééééérdekesss, ez valahogy eltűnt az évek folyamán, az új tanítókönyvetekbe benne sincs.Vajon miért?Talán, mert az a nemzedék már nem él, vagy ha mégis, csak nagyon-nagyon kevesen?
Látjátok, ezért írtam, hogy ébredjetek, mert ezek az ún. hamisítások, amit simán eltűrtök a "hű és értelmes rabszolgától".
Most nézem csak.
"más vallással ezerszer elnézőbb mint velünk, tehát hatalmas a részrehajlás. Mégis mire fel ez a kettős mérce??"
Neked is csak azt mondom, hogy nem is ismersz, máris megítélsz.Ha tudnád a véleményem a világról....
Nekem a szemembe a katolikusok se jobbak, mint ti, és igen átérzem a súlyát annak a tettnek, amit a múltban elkövettek (boszorkányégetések, kínzások stb.)
A különbség csupán az, hogy ők azóta bevallották ezeket a bűnöket. Persze, ettől nem mentesülnek a szemembe vétkeik alól, rühellem az egész Vatikánt, sőt, ha már itt tartunk az egész világot, az aljas kizsákmányoló rendszerükkel együtt.Igazi igazságra vágysz?Tessék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!