Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülisek miért utálják...

A Hit Gyülisek miért utálják annyira a Katolikus Egyházat és a Katolikus embereket?

Figyelt kérdés

2013. jan. 15. 18:04
 81/95 anonim ***** válasza:

80!

tevedsz:!

amire mutatsz az a "nun-final"= -(a latin abc-ben)-N-el!!

2013. febr. 1. 19:13
 82/95 Pietrosol ***** válasza:
47%

# 75!

"nem a zsidok oltek meg!!-(ha itt ezt hirdeted aljas hazug vagy!!)-

a keresztrefeszites egy romai kivegzesi mod!!

az iteletet poncius pilat procurator mondta ki!!nem a zsidok!!!"

Ha ezt tanultad az egyetemen,akkor a papítjaid fabatkát sem érnek.

A zsidók fölött akkor a Synhedrion,a zsidóság legfőbb törvényhozó testülete ítélkezett.Jézust is ez a nagytanács ítélte el: Annás,Izmael,Eleazár,Simon,Kaifás,Jonatán,3 kincstárnok,a vének ezek között Arimateai József aki nem értet egyet az ítélettel, Nikodémus,stb... Az ítéletet ők mondták ki,mivel nem volt jogosultságuk a végrehajtásra ezért át kellet adniuk Pilátusnak.Pilátus ezért mondhatta,hogy mosom kezeimet,hiszen tiszta volt a lelkiismerete.

A Synhedrin ítéletét csak akkor hajthatták végre ha nem volt egyhangú,mivel az egyhangú ítélet elfogultságot jelzett,(Kaháne rabbi). Tehát ha Arimateai József is elítéli, szabadon kellet volna engedni.

Jelzem Pilátus még a választás lehetőségét is felajánlotta :Barabás vagy Jézus!

[link]

Nem az a gond,hogy rosszul tudsz dolgokat,hanem,hogy ordibálva közlöd a tévedéseidet,mintha az arrogancia igazsággá konvertálná a nyilvánvaló butaságot.

2013. febr. 1. 19:55
 83/95 Hazardteam ***** válasza:
56%
Jaja Pietro, csak azt felejtetted el közölni, hogy az összképhez hozzátartozik az is, hogy a nagy többség, akik akkor Pilátus előtt ordibálták, hogy "feszítsd meg" akkor és pünkösdkor is (már) elszármazott, zsidók voltak környékbeli országokból, de akár olyan távolabbi országokból tartományokból is, mint görögország, vagy média. Vagyis a nagy többségük nem ismerte sem Jézus 3 éves tevékenységét, sem a tanításait, csodáit ésígytovább. A vallási vezetők, akik kezdettől fogva Jézus ellen harcoltak farizeusok és saduceusok voltak, ami a lakosság túlnyomó részéről nem volt elmondható. Nem véletlenül azt az időpontot választották az egész lebonyolítására, Júdás árulása maximum lerövidítette, vagy megkönnyítette a számukra. Az ilyen dolgok elhallgatása miatt alakult ki az a baromi téves és a történelemben sokszor szószerint "gyilkos" nézet és vallási tévtanítás, hogy: "a zsidókőttékmegaa jézust!". Közben meg ott áll feketén-fehéren a bibliában, hogy kik és honnan gyülekeztek össze az ünnep(ek)re fel Jeruzsálembe és környékére.
2013. febr. 2. 16:07
 84/95 Pietrosol ***** válasza:
0%

Hazardteam!

A 89(?) éves ember megkérdőjelezte,hogy valóban zsidók ölték-e meg Jézust.Erre válaszoltam.

Erre te jössz mindenféle félremagyarázásokkal,hogy azok innen meg onnan,meg szadduceusok,farizeusok!Zsidók voltak vagy nem?Ez volt a kérdés,nem a mosogató képességeid megnyilvánulása!

Értelmetlen a kommented!

2013. febr. 2. 16:48
 85/95 anonim ***** válasza:

Bocsánat, szétdobta a héber szöveget. És nem a harmadik, hanem a negyedik szó, de feltételeztem, hogyha valaki, aki azt mondja magáról, hogy tud héberül, az ezt tudni fogja.

[link]

26-os versből: אָדָ֛ם ha szerinted a szó végén ez egy nun-szofit, akkor soha életedben nem tanultál héberül. Nun csak a harmadik szó elején(!) van - tudod a héber szöveget jobbról balra olvassuk. Te jesiva közelében sem voltál még életedben.

2013. febr. 2. 20:29
 86/95 Hazardteam ***** válasza:

Pietro, próbáld megtanulni a mondatértelmetést/szövegértést ok? Elmagyarázom miben áll a ködösítésed (most):

ÉN magyar vagyok pölö. Te is magyar vagy, de ha mondjuk 1000 évvel később valaki összemosna minket, kikérném magamnak a hülyeségeidet, ha mindkettőnk 'magyar voltára' hivatkozna. Legalábbis forognék a síromban, mint egy fúrófej.

Így már kapisgálod a különbséget?

2013. febr. 4. 16:43
 87/95 Pietrosol ***** válasza:

Hazardteam!

Vicces ahogy a kajlaságaidat és a rögeszmédet véded.Azt mondod,hogy az innét-onnét elszármazott műzsidók akarták megölni Jézust!

Figyeld csak,kiemelek egy-két szót!

"A FŐPAPOK és az ÍRÁSTUDÓK keresték a módját, hogyan ÖLHETNÉK meg, DE FÉLTEK A NÉPTŐL.

A sátán hatalmába kerítette az iskarióti Júdást, a tizenkettő közül az egyiket.

Elment, hogy megbeszélje a FŐPAPOKKAL meg a TEMPLOMŐRSÉG VEZETŐIVEL, hogyan tudná nekik kiszolgáltatni.

Ezek örömmel fogadták és megegyeztek vele, hogy pénzt adnak neki.

Beleegyezett, és kereste a kedvező alkalmat, hogy A NÉP TUDTA NÉLKÜL KISZOLGÁLTASSA NEKIK."

Segítsek értelmezni az első és az utosó mondatot vagy megy magadtól?

Van még!

"A FŐPAPOK és az ÍRÁSTUDÓK is elmentek, és hevesen VÁDOLTÁK."

"A NÉP bámészkodott, a FŐTANÁCS TAGJAI gúnyolódtak: "Másokat megmentett - mondták -, most mentse meg magát, ha ő a Messiás, az Isten választottja."

"FŐPAPJAINK és a TANÁCS TAGJAI kereszthalálra ítélték, és keresztre feszítették"

Gondolom most majd leírod,hogy a főpapok,írástudók vagy a főtanács tagja nem zsidók voltak,hanem egy nagyon korai litván,mongol,esetleg zapoték indián közösségből verbuválódtak össze.

2013. febr. 4. 17:27
 88/95 Pietrosol ***** válasza:
Még valamit!Magam ma sem és ezer év múlva sem tagadnám meg azt,aki velem egy népet alkot,legfeljebb felhívnám a figyelmet,hogy van aki a 700-as klub,RTL Klub vagy egy Swinger klub kínálatából merít szellemi táplálékot!
2013. febr. 4. 17:27
 89/95 Hazardteam ***** válasza:

Kezdjük azzal, hogy inkorrekt vagy (mint mindig) ugyanis rendszeresen olyasmiket igyekszel a számba adni/kifacsarni, amiket írtam, amikhez semmi közöm és sosem mondtam/írtam. Legújabb szerzeményed pl. ez:

"Azt mondod,hogy az innét-onnét elszármazott műzsidók akarták megölni Jézust!"

SOSEM írtam hasonlót, de még csak nem is gondoltam. Kicsifiam, baromi, de tényleg baromi gyorsan repedj le rólam a hülyeségeiddel, ameddig szépen mondom, mert összekeversz valakivel és én nem az a kategória vagyok bogaram. Úgyhogy azt javaslom kímélj meg a kötekedéseidtől, baromságaidtól, mert nekem aztán hiába produkálod itt magad. Alap, hogy a való/nem virtuális világban szóba sem állok ilyen gerinctelen figurákkal, de szerintem te sem nagyon próbálkoznál hidd el. Akkor itt örülhetsz, hogy ennyi figyelmet pazaroltam "rád" de nem is igazán rád, hanem hogy tisztázzam a kavarásaidat kisöreg. Szóval jobb lesz, ha visszaveszel az arcocskádból, mert nem vagyok vevő a zagyvaságaidra. Menjél szépen játszani a helyedre. Puszi

2013. febr. 4. 20:59
 90/95 Pietrosol ***** válasza:

"a nagy többség, akik akkor Pilátus előtt ordibálták, hogy "feszítsd meg" akkor és pünkösdkor is (már) elszármazott, zsidók voltak környékbeli országokból, de akár olyan távolabbi országokból tartományokból is, mint görögország, vagy média."

Tisztában vagy te azzal,hogy miket írsz le?Képes vagy visszaemlékezni,esetleg visszaolvasni és értelmezni a saját soraidat,vagy már,amikor leírod sem vagy teljesen öntudatodnál?

Szívesen segítek!

GINKGO BILOBA:"A Ginkgo Biloba kivonata javítja az agy vérellátását és ezért különösen hatásos öntudatzavarok, szédülések, emlékezetzavarok, csökkenő figyelem, valamint a szellemi teljesítőképesség gyengülése esetén. Emellett javítja a periférikus véredények vérellátását is és serkenti az anyagcserét a végtagokban. A Ginkgo Biloba kivonat ugyanakkor hatásos antioxidáns is, mely a sejteket védi a roncsolódás ellen. Így szolgálja az egészség megtartását, napi teherbíró-képességet és a jó közérzetet."

2013. febr. 4. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!