A Hit Gyülisek miért utálják annyira a Katolikus Egyházat és a Katolikus embereket?
@ ma 14:24
Na kedves fórumozó társam!
Mielőtt lecsesznél a sárga földig, talán elolvashatnád a hozzászólásaimat!
Mert én soha egy szóval sem írtam antijudaizmusról.
Engedelmeddel, hadd idézzem a saját válaszomat, amit eredetileg Bandiahegyről-nek ("tegnapelőtt 00:01") írtam, de akkor itt van neked is:
"És még egyszer mondom: nincs zsidó-imádat. Izraelt mint szent-helyszínt tanulmányozzuk: fontos a Megváltás szempontjából: Jézus itt született, itt tette miérettünk a szolgálatát, itt volt a keresztre feszítése és a Mennybe menetele is. És (az Apcsel 1. részében foglaltak szerint - visszajövetele is ide várható.
Tehát Izrael tanulmányozása a már bekövetkezett, és a majd bekövetkező próféciák alapján történik.
Imáinkban pedig Izrael helyreállítását, békességét kérjük Istentől, valamint azt, hogy Izrael a keresztények számára maradjon, és ne legyen más vallások háborgatásában."
Na kérlek. Akkor mondd már meg nekem, hol van akár itt, akár bármely más hozzászólásomban egy fikarcnyi antijudaizmus?
Na! Innentől kezdve kikérem magamnak hogy én szegény szerencsétlen szellemi hajléktalan lennék!
Még annak se írj olyat, aki zsidóellenes (antijudaizmus) hozzászólást tett: győzd meg ésszerű érvekkel (de őt, akitől ilyen választ olvastál), de akkor se így reagálj!
Nekem viszont semmi közöm ehhez.
Értve vagyok??
Ezt alátámasztom! Nem KZS az antijudaista hanem én. Bár jobb szó rá talán az, hogy rengeteg dologban szimpatizálok a gondolattal.(Már előre félek, hogy ezért mit fogok még a kedvez fórumozó társamtól kapni) De kedves KZS mielőtt az antijudaizmust zsidóellenesnek írnád előtte kérlek nézzél már jobban utána mit is takar pontosan a szó! A zsidóellenesség az az antiszemitizmus ami nem felel meg a keresztényi életszemléletnek és mások faji hovatartozása amúgy is bűn. Az antijudaizmus merőben más! De mindegy.
Jah igen és ami a 60-as hozzászólását illeti:
Én nem tudom honnan szeded azt, hogy a katolikusok igen kevés százaléka megy templomba. Ilyenkor azt érzem mintha két külön bolygóról származnánk vagy nem tudom! Mert itt nálunk vasárnap minden héten vasárnap pl tele a nagytemplom! Városi szinten, hogy abba a maradék 2-3 templomba mennyien mennek azt nem tudom! Nem is beszélve a szeretet szolgálatunkról és a gyülekezeti(ifjúsági) alkalmainkkor amik heti rendszerességel vannak! De tényleg érdekes és nem tudom mire vélni azt amit írsz! De nem azért mert ,,minden katolikus egy szent,, hanem egyszerűen azért mert nem tudom mire vélni. Nálunk az evangélikus ami kihaló de teljesen. Amikor egyszer benéztem vasárnap(én eredetileg evangélikus vagyok) akkor voltak az egész nagytemplomban 10-en. De lehet már sokat mondtam. Nagyon rosszul éreztem magam mert akár katolikus akár evangélikus a 10 akkor is szörnyen kevés!
,,Hogy arról ne is meséljek hány sztorit hallottam már a katolicizmusból jövő tesóktól. Személyes véleményem szerint ezek egyértelmű bizonyságok, és ezzel a gyülekezet többi tagja is így van." Ilyen biztos van de azért ilyen dolgokat tudnék én is mesélni. Csak nyilván pont fordítva. Ergó amit írsz nem alaptalan de nem jelent túl sokat.(amit a pásztoraitokról írsz arra azért nem mernék mérget venni. Szintén egy volt hites avatott be és mondott 1-2 igen érdekes dolgot róluk. De legyen elég annyi, hogy vannak ott is rosszak és jók mint ahogy a katolikus papok között is vannak igen rosszak de nagyon jók is. Ilyen egyszerű!)
Ami az ,,úgy néznek rám mint egy utolsó féregre" dolgot illeti akkor most az én személyes tapasztalataim következnek! Nekem rokonaim nagy része hites. Talán már írtam, hogy szinte mindig van valami konfliktusunk egymással. Mesélhetnék de nem hinnéd el(még egy előző fórumban KZS sem hitte el, azt mondta füllentek) De ők akármilyen bolondok is attól még szeretnek. Mert rokonok vagyunk. De mikor egyszer elhozta unokatesóm egy hites barátját már akkor láttam és ÉREZTEM, hogy nem teljesen vesz emberszámba. Ahogy rám nézett és beszélt. Hát még kiderült, hogy szemináriumba fogok menni papnak tanulni. Nah akkor jött a hit cunami! ,,pedofil botrányok, fasizmus az egyházamban, a hit nagy dolgai" stb. Egyszerűen nem lehetett leállítani. És mindehhez párosult valami agresszió és lehet most úgy érzitek, hogy torzítok de én még gyűlöletet is éreztem. Ez az én személyes emlékem. Persze ezt senki sem fogja komolyan venni de azért gondoltam leírom!
,,Végszóra pedig annyit hogy (bár a katolikusok szerint ők azok) nincs üdvözítő egyház sem" Atyagatya azért itt súlyos tévedések vannak. VAN benne egy kis igazság de rosszul mondtad! Nem már hiszen egy normális katolikus hittanórán szerintem egyből ezzel kezdenek! A hegytetőre épített csodás vár példáját senki nem hallotta? Na akkor röviden:
Az Isten országa olyan mint egy csodás vár amit hegytetőre építettek. Sok úton ellehet jutni oda(akár a hinduizmussal is, ez a tradicionális létszemlélet amit ha nem is teljesen de a katolikus egyház is elismer)de nem mindegy, hogyan. Elindulhatsz neki toronyiránt a hegynek de ott szinte semmi esély, hogy épen feljutsz. Jézus Krisztus olyan az egyenes és legtisztább út ehhez a várhoz. Talán annyiban igazad van, hogy úgy tartja, hogy Jézus üzenetét mi adjuk át legjobban és amúgy is mi vagyunk Péter egyháza :) Ennyiben igazad lehet.
Egyébként ehhez még annyit, hogy hiába szidom a hit gyülit vagy akár a zsidó vallást is a hivatalos katolikus vélemény erről, hogy egy hites is bekerülhet az Isten országába.(Természetesen és nagyon igaz is. Attól mert ő hites attól mi még ugyanabban az Istenben hiszünk, nem?. De akár Jehova Tanúi, evangélikusok stb.)Ezt szerintem nem kell tovább magyaráznom.
Egyébként KZS azt a privátot már nagyon várom. Sajnos így utólag visszaolvasva eléggé összecsaptam a neked írt levelet de mindegy.
kzs!
-"csak nem tudom egyaltalan miert ir ide a vallas forumba?"-
nocsak-nocsak!!
zsidoknak tilos lenne???!!
majd ti "keretyenek" megmondjatok a frankot rolunk is...?
ugyan-ugyan!!!
miert irok ide!!
na eppen az altalatok hirdetett "franko" miatt!!
amugy meg,;- Kozod hozza ugy megis???!
zsidoknak tilos lenne???!!
Nem.Ellenben egoista,szellemi és morális absnicliknek illene megtanulni emberként viselkedni és kommunikálni!Ehhez még az sem kell,hogy egyetérts a másikkal!
bandiahegyrol!
ha legkozelebb tukorbenezel kopd le azt aki visszanez rad nyugodtan!!!!!
kisfiam!!-(ezt megengedem magamnak a kozel 89 evemmel!!)-
olyasmirol irkaltok itt kiragadott-(innen-onnan)-szovegeket amiknek onmagaban semmi ertelme!!!
egyreszt mert ocska rossz forditasok!!
masreszt mert nem az idezet hanem a teljes fejezet a lenyeg!
kiragadni egy egy idezetet,ertelmetlen zagyvalek csupan!!
JA!!!!
-es meg mielott valamelyik okoskatorp...!!!!
en ebbol-(is)-vizsgaztam jelesre az 1956-ban alapitott Yirusalaim-i Heber Egyetemen,es kesobb a Bar Ilan Egyetemen!!
hadd tudjam jobban mi igaz az oszovetsegbol-(itt idezett zagyvalekok!!)-es mi nem!!
@ "ma 01:47" és "ma 01:50"
Ezt írod: "bandiahegyrol!
ha legkozelebb tukorbenezel kopd le azt aki visszanez rad nyugodtan!!!!!"
meg "kisfiam"
> Igaz, konkrétan nem nekem írod, de akkor is: ne haragudj meg, de senki nem engedheti meg magának azt a lekezelő stílust, amit te. Nekem az az álláspontom, hogy egy közel 89 éves ember viselkedjen úgy, ahogy a korához illik.
Nyugodtan, higgadtan, úgy ahogy kell. És EZUTÁN vívja ki magának a tiszteletet!
Semmi értelme egymás fricskázásának, becsmérlésének, mert ez abszolút nem keresztény. Az Efézus 6/12 leírja, hogy kikkel harcoljunk, és hogyan harcoljunk: NEM emberek ellen!
A másik: ezt írod: "hadd tudjam jobban mi igaz az oszovetsegbol-(itt idezett zagyvalekok!!)-es mi nem!!"
> Na egy pillanat: az Újszövetségből MINDEN SZÓ IGAZ, mert Isteni ihletettségű. Erre utal a 2Péter 1/21 és a 2Tim 3/16.
AZ "okoskatörp" jelzőről annyit, hogy Isten bárki számára adhat világosságot, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne, arcvonása, magassága, stb., hogy milyen a társadalmi helyzete, végzettsége... teljesen mindegy.
Lásd Apcsel 2/ 16-19.
Nyilván nem baj, ha valakinek teológiai végzettsége van, de nem olvashatjuk pl. Mátéról, vagy Lukácsról, hogy bármi ilyenük lett volna: Máté vámszedő volt, Lukács pedig orvos.
Tehát Istennek nem számít semmilyen emberi-társadalmi tényező: rajta keresztül a világosság bárki számára megadatott.
Úgyhogy ezen gondolkodj el, légyszíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!