Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülisek miért utálják...

A Hit Gyülisek miért utálják annyira a Katolikus Egyházat és a Katolikus embereket?

Figyelt kérdés

2013. jan. 15. 18:04
 71/95 Pietrosol ***** válasza:

# 69!

Ahhoz képest,hogy 89 éves vagy és teológiai végzettségedre hivatkozol,megnyilvánulásaidból úgy tűnik,hogy az asma-ban élsz,ahelyett,hogy magadra vennéd a tesuvah értelmét!

A gyomokat gondozod,pedig a gyomokat ki kell tépni,hogy a nemes növekedjen!

2013. jan. 23. 08:25
 72/95 anonim ***** válasza:
Egyetértek! KZS-nak igaza van. A stílusod agresszív és kifejezetten bunkó. Ami elég szomorú már csak azért is mert egy 89 éves embernek szerintem több esze kéne legyen.(Már ha tényleg 89 éves vagy. Ki tudja ez egy anonim oldal itt bárki mondhat bármit.)
2013. jan. 23. 17:34
 73/95 Hazardteam ***** válasza:
79%

Nehogy elhiggyétek már:) Én egy szavát sem hiszem. Se azt, hogy 89 éves, se azt, hogy zsidó. Valami unatkozó figura, aki attól érzi magát fontosnak, hogy közli neten a neurózisát és foglalkoznak vele. Talált egy "népszerű"

(flame) témát, meg egy jó/rossz értelemben "híres" népcsoportot, ahova virtuálisan besorozta magát, hiszen sosem derül ki. Régen jártam egy chatre, ott az egyik figurának az volt a szokása, hogy különböző "hangzatos" neveken próbálta utánozni a cig.. bocsánat, "romák" stílusát és szófordulatait, aztán azzal izzította a kedélyeket, hogy mindenféle becsmérlő, lekicsinylő megjegyzésekkel árasztotta el a chat publikus/közös részét a magyarokat szidalmazva. Mivel egyszer bevallotta, kiderült, hogy csak egy fajgyűlölő neonáci kiscsávó volt, aki úgy "érezte" ezt kell tennie vagy ilyesmi. Sok a bolond, a neten meg bárki írkálhat. Az említett fickó pl. gond nélkül folytatta tovább, annak ellenére, hogy nyilvánosan bevallotta. Vannak ilyenek, nem köll hanyattesni.

2013. jan. 23. 20:30
 74/95 Pietrosol ***** válasza:

Hazardteam!

Szerintem te csak azt a rögzült gondolatodat akarod védeni,hogy nem létezik olyan zsidó,aki a 89 éveshez hasonló mérsékelt értelemmel és morállal bír.Egy korábbi témánál már belinkeltem egy pár videót és cikket,amelyek bemutatják,hogy bizony van zsidó,aki büszke arra,hogy megölték Jézust,aki keresztény templomokra obszcén szövegeket firkál vagy aki nőket rugdal le a buszról,mert az elöl ül,esetleg összever egy nőt,mert az egy palesztin férfival leül kávézni!

Hagyj fel azzal az illúzióddal,hogy minden zsidó normális,náluk éppúgy van bugyuta,mint bármely más népcsoportnál.Egyébként a 89 éves billentyűzetéről nem véletlen hiányoznak az ékezetek,jó sansszal izraelből ír.

2013. jan. 25. 19:13
 75/95 anonim ***** válasza:

pietrosol!

hazugsag!!!!!!

nem a zsidok oltek meg!!-(ha itt ezt hirdeted aljas hazug vagy!!)-

a keresztrefeszites egy romai kivegzesi mod!!

az iteletet poncius pilat procurator mondta ki!!nem a zsidok!!!

2013. jan. 26. 15:45
 76/95 anonim ***** válasza:

"hazardteam"!

nos akkor!

jomagam 1926-ban szulettem Munkacs mellett egy kis "stetl"-ben!a szuleim kereskedok voltak!kis szatocsboltjuk volt,ami anyai orokseg volt!!apam,egy nagyon vallasos hassid zsido ember volt,a satmar hassidok korebol!

gyerekkoromat itt a stetl-ben a yeshiva-ban toltottem,ahova reggelente a chajder vitt minket!!

felsobb tanulmanyt a munkacsi,kesobb a beregszaszi liceum-ban tettem!!de termeszetesen parhuzamosan fojtattam a yeshivoth-ban is vallasos tanulmanyaimat,mint pl az Igueroth Yevamoth;Igueroth Kodesh,Hala'ha,Sanhedrin Gadol,Midrashim,Mishne Torah,Talmud Babli,Talmud Yirushalmi,stb-stb!!

-de majd te jobban tudod............okoskatorp te!!!!

2013. jan. 26. 15:53
 77/95 anonim ***** válasza:
Hát ha te tanulmányokat foLYtattál, akkor most éppen piros hó esik.
2013. jan. 26. 17:35
 78/95 Hazardteam ***** válasza:
79%

#Pietro: fogd be a szád, ha velem beszélsz

#Okoskatörpöző figura: copy-paste/nenézzhülyének-kezdetektől netezek, csak az arpanet maradt ki okés?

A többieknek csak annyit, hogy mint elején írtam, ez a kérdés tökéletes flame-nek, megfejelve pár eleve hibás alapokon nyugvó feltevéssel. Függetlenül a kérdező eredeti szándékától, sajnos ilyenre sikeredett. Ha hibás a kérdés, hibás válaszok is fognak születni, ez ilyen. A dolog onnan indul, hogy gyermeteg felfogás azt gondolni, hogy "A!" hitgyülisek, ugyanis én jártam ott, szerintem ott is jellemző, hogy nincs 2 egyforma ember, így eltérő lehet egyénenként a felfogásuk is, hacsak nem 80000 ikerről beszélünk, akik egyidősek, egyneműek, egy élettapasztalatúak stb stb. Több hitgyülis kifejtette a kérdéssel kapcsolatos hozzáállását/felfogását/véleményét/tapasztalatait és azt is, hogy bizonyára vannak olyanok is közöttük, akik nem ugyanazon elveket vallják, mint ők. Ez számomra teljesen logikus és életszagú is, a kérdés előfeltevéseit pedig azért tartom eleve elhibázottnak, mert már eleve A! hitgyülisek-ről szól, ilyenhez hasonlóakkal pedig nap, mint nap találkozom, a kérdező majd kinövi: Pl. amikor A! zsidókról, A! cigányokról, A! politikusokról, A! nemzetről, A! VII. kerületesekről, A! katolikusokról, vagy AZ! ateistákról vélekedik valaki. Józan ember nem ilyen kategóriákban gondolkodik, legalábbis próbál nem így gondolkodni, mert eleve hülyeség. Ez kb. olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy "AZ!" osztrákok ilyenek, vagy olyanok. Vagy a Lengyelek, vagy magyarok, tökmindegy- Simán el tudom képzelni, hogy a hitgyülisek soraiban is akadnak ilyen "utálom a katolikusokat" attitűdű emberkék, de szerintem nem nagyon jellemzőek. Innentől fo0gva, a kérdező saját tapasztalatai számomra egyáltalán nem tűntek hihetetleneknek, ahogyan a saját ellentétes tapasztalataim sem. Ott sem mindenki szent, vannak, akik újak és ezt, vagy azt túlzásba visznek és vannak olyanok is, akik régóta járnak, ennek ellenére hibáznak. Ez igaz mind a katolikusokra, mind a hitgyülisekre, mind a zsidókra, mohamedánokra, stb. lehetne sorolni vég nélkül. A különbség, vagy eltérés legfőképpen a tanításaikban/tantételeikben és ehhez hasonlókban van.

DE épeszű ember nem utál csak azért valakit, mert ide, vagy oda tartozik. Ez mindenki magánügye és nem szükségszerűen vonja maga után azt, hogy bármiféle lelki, vagy erkölcsi torzulással rendelkeznének kötelező jelleggel az adott felekezet tagjai, ahogyan (szerintem) azt sem, hogy minden, adott közösséghez tartozó ember fullnormális, jófej ésatöbbi lenne. Mondom ezt úgy, hogy (itt) közismerten UTÁLOM a katolikus vallást és más hasonló szélsőséges szektákkal sem vagyok kibékülve (hogy nagyon enyhén fogalmazzak..) DE! az oda tartozó embereket NEM utálom, sőt eszembe se' jutna ilyesmi. Minden embert a szavai és cselekedetei alapján kell megítélni, a többi Istenre és rájuk tartozik, hogy mire/mennyire/miben áll a hitük.

Én láttam már olyan katolikusokat is, akik teljesen lenyűgöztek az emberségükkel, tisztaságukkal (emberileg) annak ellenére, hogy a vallási nézeteink/hitünk köszönő viszonyban sem volt egymással. Ugyanígy láttam olyanokat is, akik emberileg nullák voltak és pocsék volt a jelenlétükben tartózkodni akár egy percet is. Láttam már ugyanilyen szempontoknak megfelelő hitgyüliseket, zsidókat, mohamedánokat és ateistákat is. Ez szerintem mindig személyes és nem az a lényeg, hogy ki milyen címkét aggat magára, milyen köntösbe bújik, hanem, hogy mit gondol, mit mond és mit tesz (hogy milyen ember)

A hit persze nagyon fontos és annak ellenére, hogy vannak, akik "összegyúrnák" a vallási irányzatokból/hitekből a maguknak megfelelőt, vagy relativizálnának amit csak lehet én szerintem rossz nyomon járnak. DE nem fogom csak azért "utálni" egyiküket sem, amiben hisz. Keresztényként pedig azt mondom, hofgy igazán megtéríteni/felismertetni az igazságot CSAK Isten tud. Ő viszont nem ember, nem úgy gondolkodik, mint az emberek, egészen más szint és Ő mindent lát, hall, amihez mi kb. hozzá se' szagolunk.

2013. jan. 26. 18:44
 79/95 anonim ***** válasza:
0%

hazardteam!

a katholikus vallasban-(de az egesz keresztenysegben, is)-ott a fo hiba hogy nem teljes!!!!!

ertendo ez alatt az a teny hogy rengeteg -(a korai egyhaznak nem tetszo)-iratot,evangeliom-ot egyszeruen elvetettek,egyeseket nekik "megfelelore" atirtak!!

mar eleve a teremtes-(bereshit)- konyvet!!!

az eredetiben ugyanis az all,;

-"bereshit bara EL.. h'adon"-(es szo sincsen "adam"rol)-

adon=ember!!

kesobb ez all,;

-"bereshit bara EL.. h'hava"-(es sz sincsen "eva"rol!!)-

hava=(szoszerint!!)nosteny!!!-es nem no!!!

marpedig igy eredetiben olvasva egeszen mas megvilagitasba allitja az egesz tortenetet!!

NO-ve-(tudatra ebred)-csak azutan "valik" amikor eszik a tiltott gyumolcsbol!!

az UR a sajat neshama-jabol tett ugy afdon-ba mint hava-ba es a -(kabbalah=zohar)-szerint a yad-al eletet adott nekik!!

a Kabbalah-(zohar)-szerint,;

-"kezdetektol vala pedig a H!-es a- V!a teremteskor az UR megalkotta mindenek elott a "YAD"-ot,amivel alkottta az eget es a foldet,es az embert es nostenyet...."-

lasd,;

bershit bara EL.. h'asamayim v'et h'arets..."-

-(a Torah legelso sora)-

2013. jan. 27. 08:32
 80/95 anonim ***** válasza:

‏וַיֹּ֣אמֶר אֱלֹהִ֔ים נַֽעֲשֶׂ֥ה אָדָ֛ם בְּצַלְמֵ֖נוּ כִּדְמוּתֵ֑נוּ וְיִרְדּוּ֩ בִדְגַ֨ת הַיָּ֜ם וּבְע֣וֹף הַשָּׁמַ֗יִם וּבַבְּהֵמָה֙ וּבְכָל־הָאָ֔רֶץ וּבְכָל־הָרֶ֖מֶשׂ הָֽרֹמֵ֥שׂ עַל־הָאָֽרֶץ׃

Elég jól felismerhető az harmadik szó végén a mem-szofit, amivel a szó "adom" vagy "adam" lehet, de semmiképpen nem "adon".

2013. jan. 27. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!