A Hit Gyülisek miért utálják annyira a Katolikus Egyházat és a Katolikus embereket?
Látom, a Hit Gyülisek nagyban példálóznak a Szentírásból kivett részletekkel, hogy a 'katolikusok ezt hiszik, azt imádják, hozzá fohászkodnak,...". Én ezt tényleg nem azért mondom, de szerintem egy katolikus jobban tudja, hogy az ő Egyháza mit tanít, egy más felekezetből valónak pedig lehetnek a katolikus Egyház tanításáról sejtései, de amíg ő maga nem katolikus, nem mondhat olyanokat, amiket maga sem tud biztosan. Szerintem :)
Nekem egyébként ami furcsa a Hit Gyülisekben,hogy állandóan a Szentírásból kiragadott részletekkel példálóznak. Ezzel nem is lenne baj, hiszen ez a mi Szent könyvünk, de könyörgöm, egy 2000 évvel ezelőtt íródott írásnak nem lehet minden szavát szó szerint értelmezni!
Jézus például azt mondta: "Aki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét, és úgy kövessen engem!" Itt Jézus nyilván nem arra gondolt, hogy készíts fából egy keresztet, vedd fel a hátadra, és kövesd Jézus lába nyomát... ráadásul az sem túl szerencsés, ha egy-egy példabeszédből csak egy mondatot ragadunk ki. Ahhoz, hogy jól tudjuk értelmezni a mondatokat, ismerni kell az egész példabeszédet; csak úgy érthetjük meg Jézus szavának lényegét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!