A Hit Gyülisek miért utálják annyira a Katolikus Egyházat és a Katolikus embereket?
Így igaz! Nekem van hitgyülis ismerősöm. Amikor a katolikusokról beszél nem utálatot érzek a szavaiból, hanem megvetést. Megkérdeztem miért, azt mondta:
"Mert bálványimádók!"
Nem utáljuk kollektíven, nincs ilyen "tanítás", hogy akkor most őket utálni kell. Nekem is vannak nagyon jó katolikus ismerőseim. Ettől függetlenül a katolikus tanításokban szerintünk vannak súlyos tévedések.
VISZONT vannak olyanok, akik szeretik ezt odáig elvinni, hogy tényleg nem bírnak úgy beszélni a katolikusokról, mint emberekről. Ha ilyennel találkozom, tutira megpróbálok vele beszélni, hogy ezt több okból miért nem szabad csinálni/érezni. Azonban jó lenne, ha egy kisebbség (mert szerencsére erősen abban vannak) alapján nem lenne a többség elítélve.
na igen!!
szerintem is a balvanyaik miatt!!
pedig eppen yeshua az aki hirdette a tanitvanyainak az ujszovetsegben-(de az oszovetsegi un,; "tizparancsolat is kimondja vilagosan!!)-"ne csinalj magadnak balvanyt,faragott szentet"-
a kereszteny templomok megi tele vannak vele!!
nekik szukseges efgy kep,egy szobor hogy megjelenitse az UR-at!!enelkul keptelenek hinni!!
mi zsidok mindefele kep,vagy szobor nelkul is hisszuk,valljuk,magasztaljuk az UR Szent nevet!!
mi zsidok a kezdetektol fogva,minden imankban,aldasainkban-(es bizony naponta sok-sok "braha"-t mondunk mi vallasos zsidok!jora es rosszara egyarant!!)-
mely igy kzedodik MINDEN Alkalommal,;
-"baruh ata 'H eoikeinu melekh h'olam acher kiddesanu bemitsvotav..."-
ford,;= alodott legyan az UR,a mindenseg teremtoje,az univerzum kiralya,aki bokezusegebol elrendelte nekunk..."-
8-as válaszoló: Írod,hogy zsidó vagy.Akkor Jézussal mi a helyzet szerinted?
Bálványok szerintem azok ,pl. a bennszülött vagy primitívebb népeknél kőből vagy fából kifaragott alakok vagy tárgyak és ahoz imádkoznak ,mert azt hiszik,hogy Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!