Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülisek miért utálják...

A Hit Gyülisek miért utálják annyira a Katolikus Egyházat és a Katolikus embereket?

Figyelt kérdés

2013. jan. 15. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/95 Hazardteam ***** válasza:
44%
Rossz a kérdés: NEM utálják. Ennyit a flémről
2013. jan. 15. 18:11
 2/95 poet1 ***** válasza:
41%
Nem az embereket utáljuk. Tiszteletben tartjuk mások hitét. A katolikus dogmatika rengeteg eleme azonban SÚLYOSAN sérti Isten törvényét. Pl. Máriakultusz, oltáriszentség,vezeklés stb.
2013. jan. 15. 18:15
 3/95 anonim ***** válasza:
43%

Így igaz! Nekem van hitgyülis ismerősöm. Amikor a katolikusokról beszél nem utálatot érzek a szavaiból, hanem megvetést. Megkérdeztem miért, azt mondta:

"Mert bálványimádók!"

2013. jan. 15. 18:16
 4/95 anonim ***** válasza:
59%

Nem utáljuk kollektíven, nincs ilyen "tanítás", hogy akkor most őket utálni kell. Nekem is vannak nagyon jó katolikus ismerőseim. Ettől függetlenül a katolikus tanításokban szerintünk vannak súlyos tévedések.

VISZONT vannak olyanok, akik szeretik ezt odáig elvinni, hogy tényleg nem bírnak úgy beszélni a katolikusokról, mint emberekről. Ha ilyennel találkozom, tutira megpróbálok vele beszélni, hogy ezt több okból miért nem szabad csinálni/érezni. Azonban jó lenne, ha egy kisebbség (mert szerencsére erősen abban vannak) alapján nem lenne a többség elítélve.

2013. jan. 15. 18:26
 5/95 poet1 ***** válasza:
18%
Kedves Ferenc! Ezért is jó gyülisnek lenni! Mert még az ilyen szűklátókörű demagógokat is tudjuk őszintén szeretni.
2013. jan. 15. 18:26
 6/95 Hazardteam ***** válasza:
28%
És akkor mi van? Én meg képzeld jártam az óbudai audi szervízben és az egyik szerelő megvetéssel beszélt a fiatokról. Ergo, akkor az egész audi szervíz az összes ott dolgozóvall, de még az oda látogajtók is mind utálják a ,fiatokat?:D Én pl ki nem állhatom, sőt utálom a katolikus 'egyházat' mint intézményt. Tökéletesen káros, szemérmetlenül szembemegy a biblia igazságaival, gyökeresen mást tanít és a 'híveit' sötétségben tartja, sőt 'istentisztelet' ürügyén/címszóval bálványimádásra tanítja és buzdítja őket stb. Ezek már önmagukban is elegendőek lennének egy kiadós hányingerhez, de kb csk a jéghegy csúcsa és csupán pár példa. DE! A katolikus embereket NEM utálom, eszembe nem jutna így gondolni rájuk, meg utálkozni, főleg hogy többek között éppen a drágalátos egyházuk közreműködésének egyik eredménye képpen foggalmuk nincs szinte semmiről. tudom, mert valaha én is oda jártam, méghozzá nem is akármhová.. DE most mit tehetnek ők erről az egészről, ugyan miért kellene utálni, vagy megvetni őket? Baromság a kérdés, baromságok lesznek a válaszok is nagy valószínűséggel. Az egész értelmetlen, nem reális, a szubjektívnél is kevesebb, szűklátókörű és nem életszerű. Nekem még a családom tagjai között sincs 2 egyforma és egyformán gondolkodó ember, pedig csak páran vannak. Akkor eleve hülyeség rásütni ilyen hülyeségeket többtízezer emberre, ha nem százezerre, így glolbálisan. Egyébként van ilyen. Csak nem általános. Vagy ha az, akkor nagyon nagy gáz van már ott is. Csakhogy ezt meg én nem hiszem.
2013. jan. 15. 18:30
 7/95 Hazardteam ***** válasza:
0%
Ja ez a 3-asnak ment.
2013. jan. 15. 18:31
 8/95 anonim ***** válasza:
42%

na igen!!

szerintem is a balvanyaik miatt!!

pedig eppen yeshua az aki hirdette a tanitvanyainak az ujszovetsegben-(de az oszovetsegi un,; "tizparancsolat is kimondja vilagosan!!)-"ne csinalj magadnak balvanyt,faragott szentet"-

a kereszteny templomok megi tele vannak vele!!

nekik szukseges efgy kep,egy szobor hogy megjelenitse az UR-at!!enelkul keptelenek hinni!!

mi zsidok mindefele kep,vagy szobor nelkul is hisszuk,valljuk,magasztaljuk az UR Szent nevet!!

2013. jan. 16. 09:32
 9/95 anonim ***** válasza:
0%

mi zsidok a kezdetektol fogva,minden imankban,aldasainkban-(es bizony naponta sok-sok "braha"-t mondunk mi vallasos zsidok!jora es rosszara egyarant!!)-

mely igy kzedodik MINDEN Alkalommal,;

-"baruh ata 'H eoikeinu melekh h'olam acher kiddesanu bemitsvotav..."-

ford,;= alodott legyan az UR,a mindenseg teremtoje,az univerzum kiralya,aki bokezusegebol elrendelte nekunk..."-

2013. jan. 16. 09:38
 10/95 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló: Írod,hogy zsidó vagy.Akkor Jézussal mi a helyzet szerinted?

Bálványok szerintem azok ,pl. a bennszülött vagy primitívebb népeknél kőből vagy fából kifaragott alakok vagy tárgyak és ahoz imádkoznak ,mert azt hiszik,hogy Isten.

2013. jan. 16. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!