Szerintetek miért utálják Jehova Tanúit? Őnáluk kedvesebb embereket nem láttam!
Azért az feltűnt, hogy akik több oldalnyi bemásolt anyagot idelinkelnek, azoknak valamilyen szinten bántják a "csőrüket" Jehova Tanúi. Hiszen erőfeszítést tesznek azért, hogy olvasgassanak róluk, és azt megosszák másokkal.
Mit mond a Példabeszédek 20:19? - "Megjelenti a titkot, a ki rágalmazó, tehát a ki fecsegő szájú, azzal ne barátkozzál."
ennek oka a hazugság leleplezésének igénye
semmi köze az idézett bibliai vershez
Ézsaiás 46:5-" Kivel hasonlítotok össze vagy tesztek egyenlővé vagy vettek egybe engem, hogy hasonlók lennénk egymáshoz?
1Krónikák 29:10-13-Így hát áldotta Dávid Jehovát az egész gyülekezet szeme előtt, és így szólt Dávid: „Áldott légy, ó, Jehova, atyánknak, Izraelnek Istene, időtlen időktől fogva időtlen időkig! Tiéd, ó, Jehova, a nagyság, a hatalom, a szépség, a kiválóság és a méltóság; mert minden, ami az egekben és a földön van, a tiéd. Tiéd a királyság, ó, Jehova, aki fölemelkedsz mindenek fejévé. Tőled ered a gazdagság és a dicsőség, és te uralkodsz mindenek felett; erő és hatalom van kezedben, és a te kezed képes naggyá és erőssé tenni mindeneket. Most azért, ó, Istenünk, hálát adunk neked, és dicsérjük szépséges nevedet.
1Korintusz 11:3-" De akarom, hogy tudjátok, hogy minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten."
1Korintusz 15:27-" Mert az Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett."
Rőma 6:10-"A halált ugyanis azért halta egyszer s mindenkorra, hogy eltörölje a bűnt, az életet pedig, amelyet él, az Istennek éli."
(Ézsaiás 46:9-" Emlékezzetek az elsőkre a régmúlttól fogva, hogy én vagyok az isteni Fenség, és nincs más Isten, sem senki hozzám hasonló;aki kezdettől fogva megmondom a véget, és régtől fogva azokat, amiket még nem vittek véghez; aki azt mondom: »Elhatározásom megáll, és megteszem mindazt, ami kedvemre van«"
Ézsaiás 50:4-11-...minden reggel fölébreszt engem,hogy hallgassam tanitványként.Az én Uram, az יהוה (JHVH)
megnyitotta fülemet.Én pedig nem voltam engedetlen,nem hátráltam meg."........(Vö:János 5:19-" Jézus azért még ezt mondta nekik válaszul: „Bizony, bizony mondom nektek, a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak amit lát, hogy az Atya tesz. Mert amiket Az tesz, azokat teszi hasonlóképpen a Fiú is.")
János 5:30-" Én semmit sem tehetek a magam kezdeményezéséből. Ahogy hallok, úgy ítélek, és az ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."
János 8:28-" Jézus azért ezt mondta: „Mikor már felemeltétek az Emberfiát, akkor tudni fogjátok, hogy én vagyok az, és hogy semmit sem teszek a magam kezdeményezéséből, hanem ahogy az Atya tanított, úgy mondom ezeket."
János 12:49-" mert én nem önmagamtól indíttatva szóltam, hanem maga az Atya, aki küldött engem, ő adott nekem parancsolatot, hogy mit mondjak, és mit beszéljek."
Hitünk alapja a Teljes Szentírás, a Biblia,(66 kanonikus könyvet tartalmaz)-Isten beszédének írott formája. Az élő Isten a Szent Szellem által kinyilatkoztatta örök érvényű igazságait az ő szolgáinak-Szent embereknek és megbízta azok írásba rögzítésével.
János 10:35-" Ha »isteneknek« nevezte azokat, akik ellen az Isten szava szólt — és az Írás nem tehető semmissé —"
1Korintusz 4:6
" Ezeket a dolgokat pedig, testvérek, úgy formáltam át a javatokra, hogy rám és Apollósra vonatkozzanak, hogy a mi esetünkön tanuljátok meg a szabályt: „Ne menjetek túl azokon, amik írva vannak”, hogy egyikőtök se legyen felfuvalkodott, egyikért a másik ellen."
Példabeszédek 30:6-" Semmit se tégy szavaihoz, hogy meg ne feddjen, és hazugnak ne bizonyulj."
Lukács 24:45-" Akkor teljesen megnyitotta elméjüket, hogy felfogják az Írások jelentését"
Máté 5:17-20-" Ne gondoljátok, hogy megsemmisíteni jöttem a Törvényt vagy a Prófétákat. Nem megsemmisíteni jöttem, hanem betölteni;mert bizony mondom nektek, hogy előbb múlna el az ég és a föld, mint hogy a legkisebb betűből e g y is, vagy egy betű egyetlen írásjele is elmúljon valamiképpen a Törvényből, s ne történjen meg minden.
Aki tehát megszegi e legkisebb parancsolatok egyikét, és aszerint tanítja az embereket, azt az egek királyságára »legkevésbé méltónak« fogják hívni. Aki viszont cselekszi és tanítja ezeket, azt az egek királyságára »méltónak« fogják hívni.Mert mondom nektek, hogy ha az igazságosságotok nem múlja felül az írástudókét és farizeusokét, semmiképpen nem mentek be az egek királyságába."
ÉRDEMES A KRISZTUS SZAVAIN ELGONDOLKODNI !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!