Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek miért utálják...

Szerintetek miért utálják Jehova Tanúit? Őnáluk kedvesebb embereket nem láttam!

Figyelt kérdés
2009. aug. 15. 20:09
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/193 anonim ***** válasza:
55%

Azért az feltűnt, hogy akik több oldalnyi bemásolt anyagot idelinkelnek, azoknak valamilyen szinten bántják a "csőrüket" Jehova Tanúi. Hiszen erőfeszítést tesznek azért, hogy olvasgassanak róluk, és azt megosszák másokkal.

Mit mond a Példabeszédek 20:19? - "Megjelenti a titkot, a ki rágalmazó, tehát a ki fecsegő szájú, azzal ne barátkozzál."

2010. márc. 17. 11:31
 132/193 anonim ***** válasza:

ennek oka a hazugság leleplezésének igénye

semmi köze az idézett bibliai vershez

2010. márc. 17. 11:56
 133/193 anonim ***** válasza:
28%

Ézsaiás 46:5-" Kivel hasonlítotok össze vagy tesztek egyenlővé vagy vettek egybe engem, hogy hasonlók lennénk egymáshoz?

1Krónikák 29:10-13-Így hát áldotta Dávid Jehovát az egész gyülekezet szeme előtt, és így szólt Dávid: „Áldott légy, ó, Jehova, atyánknak, Izraelnek Istene, időtlen időktől fogva időtlen időkig!  Tiéd, ó, Jehova, a nagyság, a hatalom, a szépség, a kiválóság és a méltóság; mert minden, ami az egekben és a földön van, a tiéd. Tiéd a királyság, ó, Jehova, aki fölemelkedsz mindenek fejévé.  Tőled ered a gazdagság és a dicsőség, és te uralkodsz mindenek felett; erő és hatalom van kezedben, és a te kezed képes naggyá és erőssé tenni mindeneket. Most azért, ó, Istenünk, hálát adunk neked, és dicsérjük szépséges nevedet.

1Korintusz 11:3-" De akarom, hogy tudjátok, hogy minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten."

1Korintusz 15:27-" Mert az Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett."

Rőma 6:10-"A halált ugyanis azért halta egyszer s mindenkorra, hogy eltörölje a bűnt, az életet pedig, amelyet él, az Istennek éli."

(Ézsaiás 46:9-" Emlékezzetek az elsőkre a régmúlttól fogva, hogy én vagyok az isteni Fenség, és nincs más Isten, sem senki hozzám hasonló;aki kezdettől fogva megmondom a véget, és régtől fogva azokat, amiket még nem vittek véghez; aki azt mondom: »Elhatározásom megáll, és megteszem mindazt, ami kedvemre van«"

Ézsaiás 50:4-11-...minden reggel fölébreszt engem,hogy hallgassam tanitványként.Az én Uram, az יהוה (JHVH)

megnyitotta fülemet.Én pedig nem voltam engedetlen,nem hátráltam meg."........(Vö:János 5:19-" Jézus azért még ezt mondta nekik válaszul: „Bizony, bizony mondom nektek, a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak amit lát, hogy az Atya tesz. Mert amiket Az tesz, azokat teszi hasonlóképpen a Fiú is.")

János 5:30-" Én semmit sem tehetek a magam kezdeményezéséből. Ahogy hallok, úgy ítélek, és az ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."

János 8:28-" Jézus azért ezt mondta: „Mikor már felemeltétek az Emberfiát, akkor tudni fogjátok, hogy én vagyok az, és hogy semmit sem teszek a magam kezdeményezéséből, hanem ahogy az Atya tanított, úgy mondom ezeket."

János 12:49-" mert én nem önmagamtól indíttatva szóltam, hanem maga az Atya, aki küldött engem, ő adott nekem parancsolatot, hogy mit mondjak, és mit beszéljek."

2010. márc. 18. 21:42
 134/193 anonim ***** válasza:
26%

Hitünk alapja a Teljes Szentírás, a Biblia,(66 kanonikus könyvet tartalmaz)-Isten beszédének írott formája. Az élő Isten a Szent Szellem által kinyilatkoztatta örök érvényű igazságait az ő szolgáinak-Szent embereknek és megbízta azok írásba rögzítésével.

János 10:35-" Ha »isteneknek« nevezte azokat, akik ellen az Isten szava szólt — és az Írás nem tehető semmissé —"

1Korintusz 4:6

" Ezeket a dolgokat pedig, testvérek, úgy formáltam át a javatokra, hogy rám és Apollósra vonatkozzanak, hogy a mi esetünkön tanuljátok meg a szabályt: „Ne menjetek túl azokon, amik írva vannak”, hogy egyikőtök se legyen felfuvalkodott, egyikért a másik ellen."

Példabeszédek 30:6-" Semmit se tégy szavaihoz, hogy meg ne feddjen, és hazugnak ne bizonyulj."

Lukács 24:45-" Akkor teljesen megnyitotta elméjüket, hogy felfogják az Írások jelentését"

Máté 5:17-20-" Ne gondoljátok, hogy megsemmisíteni jöttem a Törvényt vagy a Prófétákat. Nem megsemmisíteni jöttem, hanem betölteni;mert bizony mondom nektek, hogy előbb múlna el az ég és a föld, mint hogy a legkisebb betűből e g y is, vagy egy betű egyetlen írásjele is elmúljon valamiképpen a Törvényből, s ne történjen meg minden.

Aki tehát megszegi e legkisebb parancsolatok egyikét, és aszerint tanítja az embereket, azt az egek királyságára »legkevésbé méltónak« fogják hívni. Aki viszont cselekszi és tanítja ezeket, azt az egek királyságára »méltónak« fogják hívni.Mert mondom nektek, hogy ha az igazságosságotok nem múlja felül az írástudókét és farizeusokét, semmiképpen nem mentek be az egek királyságába."

ÉRDEMES A KRISZTUS SZAVAIN ELGONDOLKODNI !

2010. márc. 23. 20:47
 135/193 anonim ***** válasza:
47%
Kedves kérdező!már csak azért is utalják néhányan jehova tanúit,mert az idejük legjavát azzal töltik h a szeretetukből fakadóan el mennek az emberekhez és meg próbálnak segíteni az embereknek.valójában nagyon kedves emberek!és ha meg azután is fel keresnek valakit miután 3x is kidobták az egy páratlan SZERETET.
2010. máj. 18. 13:02
 136/193 anonim ***** válasza:
75%
Szeretet??Elmesélek egy történetet:a testvérem nagyon bele volt zugva egy lányba,aki jehova tanuja.Mindketten szerették egymást.Csak a bökkenő az volt,hogy a lány egész családja jehova tanuja.Szóval, a szülei,főleg az anyja nem hagyta hogy együtt legyenek,mert a tesóm nem hivő.Erre ö elkezdett járni hozzájuk a királyságterembe,megtetszett neki,(látni rajta,mert elég sok jehova tanui marhaságot összehord).De a lány szüleinek ez sem tetszik,mivelhogy a tesóm nem született bele jehova tanui családba.Azóta sem hagyja,hogy együtt legyenek,a lányát ki sem engedi,csak testvérével(szóval kisérettel).És kinézett neki egy másik fiut,aki jehova tanuja,és szó szerint rákényszeriti a saját lányát,hogy őt "szeresse"!!!Ellenkező esetben,ha találkozni fog a tesómmal,kidobják otthonról!!Szóval ez a jehova szeretet!!Nem egy embert ismerek,akik hasonló cipőben járnak.Meg olyat is,akinem szintén egéz családja az volt,de a srác kiállt,erre a család többi tagja kidobta,és nem hajlandóak vele szóba állni!!Na hol is az a hires szeretet?Ti is megkülönböztetitek a többieket.Az meg amit irtál,hogy 3 szor is visszamennek ugyan oda,az nem szeretet,hanem pofátlanság!Ja,és pár kérdés:gondolom tudod ki volt Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő?Ő alapitotta a jehova tanui egyházat.Szóval,jehova tanui egy másik vadidegen ebmber elképzelésein alapuló szervezetet követnek.Ez hogy is lehet?Mindenki másképp értelmezi a bibliát,de ti mégis csak az övét követitek.Pedig ő is csak egy ember a sokból!!Honnan tudjátok,hogy az ő feltevése az igaz?Miért nem fogadjátok el a bibliát eredeti mivoltában?Miért változtattok rajta?És miért kell közösségbe járnotok,hogy kövessétek a bibliát?Miért nem tudjátok szabad emberként betartani?
2010. máj. 18. 15:41
 137/193 anonim ***** válasza:
55%
13:02 vagyok.az utolsó válasz adóhoz szeretnék szólni!el mondom röviden az én történetem is.jehova tanúi családban nőttem fel!én is meg ismerkedtem egy fiúval,nagyon meg tetszett sőt bele szerettem!17 éves vagyok,és a fiú is ki mutatta irántam az érzéseit.ettől féltem h el jön ez a pillanat mikor választanom kell:a szerelem és az isten iránti hűségem mellett.és akkor jött az h sajnálom de nem lehetünk együtt mert...és el magyaráztam neki.!;-(...el telt egy ki idő.amikor a gyülekezetben voltunk belépedt valaki az ajtón.tippelhetsz ki volt!az a fiú akit azért hagytam el mert nem tanú, szépen zakobba ingbe,nyakkendőbe stb.egy idő után szerinted a szüleim aki persze jehova tanúi h fogadták öt.ugyan úgy mint más tagót a gyülekezetbe.szóval szerették.és én is nagyo nagyon szeretem!és jehova istent is szeretem h gondoskodott arról h meg őrizhettem az erkölcsösségemet és a szerelmet is meg kaptam.:-)
2010. máj. 19. 07:34
 138/193 anonim ***** válasza:
47%
Meg annyit szeretnék hozzá tenni h:nem értem miért van az h meg ismernek 1-2 jehova tanúját akik módjuk nem épp úgy viselkedik ahogy nem kellene pl:ahogy említette az utolsó hozzászóló h a szülők nem jól fogadták h a lányuk más fiút szeret nem hívőt,vagy vannak olyanok akik nem értik meg,nem tudják észre venni azt h mikor nem kívánatos személyek egy házigazdánál,egy háznál,és sajnos töbször is fel keresik.de mi is csak tökéletlen emberek vagyunk,mi is ugyan úgy hibázunk mint más.de sajnos sok ember észre vesz 2-3 hibát és már azonnal:h jehova tanúi zaklatnak,h jehova tanúi nem engedik a gyerekeiket szórakozni stb.ne vonjatok le rossz következtetést egy millió személyből álló vallásból mert ismertek 3-4-et ebből a millióból(akik nem a leg példa mutatóbbak).
2010. máj. 19. 07:51
 139/193 anonim ***** válasza:
47%
Meg annyit h:mi nem más elvei szerint tanulunk és nem azt fogadjuk el amit mást mond hanem csak is amit a BIblia.ha meg figyelted amikor el megyünk prédikálni mindig használjuk a bibliát,amikor a gyülekezetbe vagyunk mindig a bibliaról tanulunk.sőt minden hétre fel van hagyva számunkra 3-4 esetleg 5 bibliai rész,ami segít h egy év alatt el olvassuk a teljes bibliát mózestől-jelenésekig.és persze vannak olyan biblia versek,látomások amiket én pl.nem tudok meg érteni.és ezért lát el minket isten kellő útmutatással(máté 24:45)pl.az örtorony,könyvek,füzetek,stb.
2010. máj. 19. 08:05
 140/193 anonim ***** válasza:
47%
És ha annyi rengeteg sok kérdésed van amivel nem vagy tiszába,akk miért nem halgatód meg a tanúkat ők is ugyan ezt mondják majd (csak az ő saját szavaikkal, lehet jóbban,lehet rosszabbul),de a lényeg h a kérdéseidre választ fogsz kapni.és te attól te nem leszel jehova tanúja sőt ha nem akarod h "zaklassanak" többet,akk csak annyit kell mondanod:meg köszönöm h voltak de kérem többet ne jöjjenek és szóljanak a többi tanúnak is h ne keressenek fel többet.és ennyi!
2010. máj. 19. 08:17
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!