Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek miért utálják...

Szerintetek miért utálják Jehova Tanúit? Őnáluk kedvesebb embereket nem láttam!

Figyelt kérdés
2009. aug. 15. 20:09
 141/193 anonim ***** válasza:
36%
Meg egy utolsó hozzá szólást a 15:41-nek.ÉS MINDENKI MÁSNAK,ne haragudj ha valamivel meg bántottalak.és nagyon sajnálom a battyad/őcsed.ő biztos meg tett mindent.de érts meg a szülőket is,majd ha te is szülő leszel te is meg érted mi mindent meg tennél a gyerekedért.lehet h azok a szülők azt gondoljak h a fiú csak a lányukert akar jehova tanulja lenni.és biztos félnek h miután elveszi utánna el haggya vagy tudom is én.de 100% h a szülők ösztönösen akarják meg védeni a lányukat minden veszélytől.pl.erkölcstelenség,nemibetegség,házasság előtti terhesség,ami el van terjedve ebben a világban,és mivel ezt ösztönböl teszik lehet h nem gondolnak arra h túl reagálják a dolgot,vagy lehet h rosszul is döntenek.a lényeg az h ne ítélj el egy vallást 1-2 család miatt.ez olyan volna mintha a te édes apádat rossz apának bélyegezném el (annak ellenére h nem ismerem)mert meg láttam a fiát amint drogozik.(ez csak egy pl.)de segít meg érteni h nem az apa a hibás ha a fia nem azt teszi ami helyes!sőt h éreznéd magad ha az egész családodról azt mondaná valaki h rossz,vagy bűnös vagy épp h dillerek,persze bele értve téged is.ugye nem volna igazságos h a tesod hibája miatt,most te is a rosszak közzé tartoznál.ahogy sokan rossz dolgokat mondanak a tanukrol az azt jelenti h már rollam is le vonták a következtetés habár engem nem is ismernek.na jó nem szeretnék meg sérteni senkit,sőt meg probálunk minden emberrel békében lenni.ha sok ember szemében ez furcsának tűnhet jehova tanúi,akkor is folytatják a prédikáló munkát,ha kidobják őket,megalázzák,megverik vagy gúnyojak őket.(persze nem ugyan ahoz az emberhez mennek)és meg próbálják meg őrizni a hitüket,habár sokszor nagyon nagyon nehéz.én mind 17 lány választanom kellett!választanom kellett 2 dolog között:1.h olyan leszek aki el a mának aki reggelig bulizik aki egy fiúval el házzaság előtt,sőt aki minden hétvégén más más fiúval van (felmérések szerint 17-19kor közötti lányokat ez jelemzi ezért írtam ezt),*persze ez mind jó,szép sőt szórakoztató a Jelenbe!!és a jövőbe.....(pár évre rá)??? 2.vagy választanom kellett h megaláznak,vagy kinevetnek,vagy nem élek nemiéletet,amivel szembe kell néznem.de ennek csodálatos áldásai vannak már most pl.ha ki is utasítanak egy házból tudom h jehova isten értékeli az erőfeszítésem,vagy áldás az is h olyan barátaim vannak akikben meg bízom sőt tudom h sosem hagynának cserben,vagy annak is örülök h olyan szerető szüleim vannak akik minden rosztol meg óvnak.vagy milyen jó érzés h nem kell attól félnem h vajon terhes vagyok vagy mien hív-et kaptam el,vagy a barátom vajon épp kivel csal meg.ezek csak a jelenlegi áldások.lehet naiv kis lánynak tartotók de biztos gondoljátok mit választottam.a jelenlegi áldásokat választottam:-)!és a jövőben az áldások....???ez biztos nem kérdés EGY ÖRÖKÉ TARTÓ CSODÁLATOS ÉLET!!
2010. máj. 19. 09:20
 142/193 anonim ***** válasza:
63%
És például a prédikálás:miért is követték Jézust anno az emberek??Nem azért,mert prédikált,hanem azért mert gyógyitott!!!!!!És ahogyan ezt az egészet Charles Taze Russell elképzelte,az még nem biztos(szinte 100%) hogy igaz!!Ha az Ő tanitását elfogadjátok,akkor a többit miért nem???És a többi nemzet és sok letünt civilizáció Isteneit(pld:Zeusz,Hádész,Poszeidón)miért nem?Megmondom:mert nagyon elvakultak vagytok,és nem ismertek be semmit,hanem kifogásokat kerestek,csak hogy a tietek legyen mindig az igaz,és az utolsó szó!Mert ti NEM JEHOVA TANUI VAGYTOK,HANEM Charles Taze Russellé!Honnan tudjátok,hogy éppen nem Russell az ,aki gonosz,és ezért mást tanit??Nem tudjátok,és nem is tudhatjátok!!Nem tudtok semmit sem bizonyitani,ahogyan mi sem az ellenkezőjét,de mi ezt be is ismerjük,ellentétben veletek!A másik dolog: keress rá a tanu szó jelentésére,mit is jelent pontosan.És valóban,a belinkelt idézetek:miért nem a saját szavaitokkal fogalmaztok meg bármit?Miért csak idézeteket használtok?Mert bemagoltatnak veletek rengeteg marhaságot,hogy mire mit válaszoljatok,és amire nem tudtok,arra csak idézeteket használjatok!!
2010. máj. 19. 09:25
 143/193 anonim ***** válasza:
63%
09:20-rosszul értelemezed!A hit miatt nem lehetnek együtt!Nem a terhesség ,erkölcs stb!Ilyen szempontból minden ember bünös,hiszen kezdetekben nem volt házasság,de dugtak mint a nyulak!!
2010. máj. 19. 09:29
 144/193 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem most kedves válaszoló mi a baj charles russell-el?magyarazd meg röviden és tömören mert nagyon nem értem??!
2010. máj. 19. 10:00
 145/193 anonim ***** válasza:
0%
Lehet h te és azok akik elítélik jehova tanúit annyira fel vagytok világositva és olyan tökéletes az elmétek h a bibliát teljesen meg értitek ugye?a látomásokat is ugye?pl.ha tenleg nincs szugsegetek segítségre,akk biztos tudód mit jelképez az első pecsét,a 2 pecsét,3,4.. pecsét ami a jelenesek 6:1-8,vagy mit jelképez a 4 elő teremtmeny? jelenések 4:7,8,vagy az ezekiel 9:2 ki a lenvászonba öltözött férfi?én nem tudnám ezeket meg érteni segítség nélkül....és el fogadjuk a segítséget...és ha el magyarázza valaki ezeket a látómásokat akk nem csukom be a szemem hanem el olvasom és azt mondom:hát igen ez nagyon sokat foglalkozik a bibliaval,dicséretre méltó.meg szeretnék vele beszélgetni mert látom h tud.és attól függetlenűl h jehova tanúja vagy sem!és minden jehova tanúja el fogadja az útmutatást meg egy paraszt földművelő embertől is mert akarnak tanulni....mi lenne ha egyszer fére tennétek a buszkeségeteket és meg halgatnatok szegény tanúkat ahelyett h rá csapjatók az ajtót és olvastok a neten minden rágalmat és elmondjátok és terjed a pletyka szájról szájra.
2010. máj. 19. 10:21
 146/193 anonim ***** válasza:
0%
Kedves válaszoló charles russel 1916 október 31 meg halt.igen akkor jehova tanúi tőle tanultak mert ő volt az a személy aki megkaptam jehova isten szent szellemét,és értelmezni tudta a bibliat.halála után más vette át ezt a szerepet,utánna más is más!de az őszhang bennük volt...mert ugyan azt tanítottak és más más években éltek.meg ha akarna sem tudná senki meg cáfolni h ez isten szent szelleme volt...
2010. máj. 19. 10:58
 147/193 anonim ***** válasza:
0%
Amiket én el mondtam egy szóval sem idézet,mind a saját szívünkből jön....
2010. máj. 19. 11:00
 148/193 anonim ***** válasza:
0%
Én nem akarom h jehova tanúié legyen az utolsó szó miért nem írtok meg!:-(
2010. máj. 19. 11:07
 149/193 anonim ***** válasza:
Isten szent szelleme Russell -ben.Ha-ha-ha!Be tudjátok bizonyitani??Láttad egyáltalán?Vagy valóban át van mosva az agyatok,hogy bármilyen sületlenséget elhisztek?Hiszen semmit sem tudtok bebizonyitani!!Rengeteg tanitásotok mondott már csődöt,amit utána megváltoztattatok,és mellé magyaráztátok!!!
2010. máj. 19. 11:20
 150/193 anonim ***** válasza:
0%
Hiszel te istenbe?hiszel te a bibliába?kedves utolsó válasz adó?
2010. máj. 19. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!