Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek miért utálják...

Szerintetek miért utálják Jehova Tanúit? Őnáluk kedvesebb embereket nem láttam!

Figyelt kérdés
2009. aug. 15. 20:09
 161/193 anonim ***** válasza:
63%
Elolvastam a 9:20-ast,de arra választ nem kaptam a saját tapasztalataimra.Inkább csak mentegetőzést vettem ki belőle,amit ugy értelmezek,hogy ha valamilyen hibát követnek el jehova tanui,vagy igazságtalanságot,arra rögtön 200 egyéb válaszuk van,aminek a legtöbbje hazugság,vagy egyéb sületlenség,csak hogy védjék az övéiket!Te is jösz itt a nemi betegséggel,házasság előtti szexel,terhességgel stb.Szóval aki nem jehova tanuja az mind ilyen?Te saját magad nem tudod ellenőrizni?A szüleidnek kell?És honnan tudod,hogy házasság után nem fogod elkapni a nemi betegséget?Nem tudhatod!És miért bün a szex??Hol van ez megirva?Akkor a Föld összes élőlénye,beleértve embert,állatot bünös,mert ösztönösen cselekszik?Akkor istennek fiai is bünösek voltak,mert ezen mindenki átsiklik:Istennek nemcsak Jézus (Josua, Isa) volt a fia. Keresd ki a Bibliádból!: "Istennek fiai lejöttek a Földre, és illették az ember leányait. Ebből születtek a titánok". Ezek félistenek voltak. !!Nem tudod ki mondta azt,hogy szaporodjatok és sokasodjatok?Nem olvastam előtte sehol sem hogy házasság után!Amit meg én irtam,azt nem olvashattad el rendesen.A lány(21) anyja nem attól féltette lányát amiket felsoroltál,hanem mert a tesóm nem hivő családba született bele mint ő!!Egyébb baja a tesómmal nem volt,"csak" ez!!!És ezt ő közölte is!Akkor kérdem én tőled,őszintén:te mit képzelnél egy ilyen fanatikus szülőről???Aki a vallás miatt szakit szét két fiatalt?És egy utolsó kérdés:Miért ír ilyeneket a Biblia, hogy "ne imádd Egyiptom isteneit!". Voltak másikak is?
2010. máj. 19. 18:46
 162/193 anonim ***** válasza:
0%
Most azért me meg ismertel 3-4 jehova tanúját akik épp nem jól viselkedtek,azért most egyfolytába rágalmazód őket???nincs egy kis szégyened?mien válásod van????hm ha református vagy akk te is gyilkos vagy mint a szomszédom??ha katolikus akk meg te erőszakoltad meg a húgom???....ne ítélkezz....ne kegyetlenül meg leszel ítélve....vigyáz me anyám boszorkány apám kuruzsló...:-D sül belőled a gyűlölet.nézz mán magadba...a tanúk nagyon nagyon jó emberek kedves kérdező!nyiss egy másik oldalt és rágalmazd ott a jehova tanúit.biztos csatlakozni fog hozzád az ördög.sok sikert...ja és kedves jehova tanúi így tovább..
2010. máj. 19. 18:58
 163/193 anonim ***** válasza:
0%
Most azért me meg ismertel 3-4 jehova tanúját akik épp nem jól viselkedtek,azért most egyfolytába rágalmazód őket???nincs egy kis szégyened?mien vallásod van????hm ha református vagy akk te is gyilkos vagy mint a szomszédom??ha katolikus akk meg te erőszakoltad meg a húgom???....ne ítélkezz....ne kegyetlenül meg leszel ítélve....vigyáz me anyám boszorkány apám kuruzsló...:-D sül belőled a gyűlölet.nézz mán magadba...a tanúk nagyon nagyon jó emberek kedves kérdező!nyiss egy másik oldalt és rágalmazd ott a jehova tanúit.biztos csatlakozni fog hozzád az ördög.sok sikert...ja és kedves jehova tanúi így tovább..
2010. máj. 19. 18:59
 164/193 anonim ***** válasza:
Milyen gyülölet??Én csak reagáltam a szeretet szóra!!Ugyan ez megvan a katolikusoknál,és még jó pár vallásnál.És nem itélkezem!Csak arra válaszolok mi is náluk a szeretet!!!(nem minden jehova tanujánál,ezt tudom én is.Nem vagyok hülye!Van pár haverom is köztük.Nagyon jó fejek!De ők is elismerték,hogy elég sok ilyen család van!Akkor az ilyen emberek,akik valóban a gyülöletet keltik,miért maradhatnak köztetek????????)
2010. máj. 19. 19:28
 165/193 anonim ***** válasza:
0%
...nagyon értelmes és komoly az utolsó hozzá szóló.Mivel tökéletlenek,vagyunk ezért nem mindenkit vesszük észre h nem cselekszik helyesen.de van egy olyan el rendezés nálunk h azokat a személyeket "ki közösitjűk" akik nem úgy viselkednek ahogy kell.azért h el távolítsuk azokat a személyeket akik rossz hírbe hozzak a jehova tanúit.de vannak olyanok akik 2szinuek és a gyülekezetbe teszik a szépet a jót,és a magam életbe pedig olyanok mint ahogy le írtad.teljesen igazad van. Vagy vannak akik titokba bűnt követnek el,ezert nem mindig veszik észre azok a személyek a gyülekezetben akik persze ki vannak nevezve arra h "tereljék a nyajat"...szia
2010. máj. 19. 19:42
 166/193 anonim ***** válasza:
100%

hát a te ma 18:32-es hozzászólásod is nagyon komoly volt...

ráadásul nem is igaz

semmiféle kopogtatásos módszert nem ajánl Jézus, az apostolok pedig kifejezetten ellenzik

nekem van Bibliám, és veletek ellentétben olvasom is, nem őrtoronyból állítom össze a hitemet

2010. máj. 19. 21:55
 167/193 anonim ***** válasza:
0%
Cselekedetek 20:20 ..eközben nem tartottam vissza magam attól hogy elmondjak nektek mindnt abból,ami hasznos és attól sem sem,hogy nyilvánosan és HÁZRÓL HÁZRA TANÍTSALAK benneteket.
2010. máj. 20. 08:41
 168/193 anonim ***** válasza:
89%

Az ÚV félrefordításában...

A helyes fordítás "házanként", a 2 különbségét már többször megmagyarázták itt is.

2010. máj. 20. 08:57
 169/193 anonim ***** válasza:
0%
És szerinted mire utal a hazánként ki felezés??szeretném hallani a te veleményed?
2010. máj. 20. 09:13
 170/193 anonim ***** válasza:
0%
Röviddel ezután el kezdett városról várossra és faluról falura járni,prédikálva és hirdetve az isten királyságának jó hírét.lukács 8:1
2010. máj. 20. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!