Szerintetek miért utálják Jehova Tanúit? Őnáluk kedvesebb embereket nem láttam!
0%-tulzás -én irtam-elnézést ha valakit megbántotam ,én csak
erre válaszoltam:" Bibliából idézgetés találomra kiragadott részekkel 100%
Önálló gondolatok, némi emberi intelligencia 0%"
-célom ez:-ne esünk a ló túloldolára,de hajlamos a tökéletlen ember egyik végletből a másikba esni!
(Zsoltárok 1:1) Boldog ember az, ki nem jár a gonoszok tanácsa szerint, Bűnösök útjára nem áll, És gúnyolódók székébe nem ül,
„Boldog ember, a ki hallgat engem”
Mint a megszemélyesített bölcsesség, Isten Fia ezt mondja: „most fiaim, hallgassatok engemet, és boldogok, a kik az én útaimat megtartják. Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok! Boldog ember, a ki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván minden nap, az én ajtóim félfáit őrizvén. Mert a ki megnyer engem, nyert életet, és szerzett az Úrtól jóakaratot. De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált!” (Példabeszédek 8:32–36).
Jézus Krisztus tökéletesen megtestesíti Isten bölcsességét. „Őbenne van gondosan elrejtve a bölcsesség és ismeret minden kincse” (Kolosszé 2:3). Figyeljünk tehát gondosan rá, és kövessük szorosan a nyomdokait (1Péter 2:21). Ha visszautasítjuk őt, erőszakot cselekszünk a lelkünkön, és szeretjük a halált, mivel „senki másban nincs megmentés” (Cselekedetek 4:12). Igen, fogadjuk el Jézust úgy, mint akit Isten adott a megmentésünkre (Máté 20:28; János 3:16). Így mi is tapasztalni fogjuk az abból fakadó boldogságot, hogy ’életet nyerünk, és szerzünk az Úrtól jóakaratot’.
János 10:10-"Én azért jöttem, hogy életük legyen, éspedig bőséggel."
János 12:42-50-"Azt is tudom, hogy az ő parancsolata örök életet jelent."
Jézus követője vagyok...... Krisztus az az Isten által kinevezett Vezető, akire minden embernek szüksége van. Ő ezt mondta: „Én vagyok a jó pásztor, és én ismerem a juhaimat, és a juhaim is ismernek engem” (János 10:14). Te igazán ismered a jó Pásztort? Ismered a tulajdonságait, az üzenetét, a tetteit, a buzgalmát és a szeretetét?
Róma 10:17- Így hát a hit a hallottakat követi. A hallottak pedig a Krisztusról mondott szó által vannak.Jézus hűségesen teljesítette megbízatását, és Jehova valaha élt legnagyobb földi tanúja lett. János apostolnak tehát, aki Jézus halálakor ott állt a közelében, minden joga megvan arra, hogy „a hű tanú” névvel illesse Jézust (Jel 1:5, Cs). A Jelenések 3:14-ben (Cs) pedig „az Ámennek” és „a hű és igaz tanúnak” nevezi magát a megdicsőített Jézus. Milyen bizonyságot tett ez a „hű tanú”? Lásd a Bibliát levan írva!
Mindenki annyit ér,amennyit keres, mindenki annyit keres ,amennyit ér.
Hihetetlennek tűnik, hogy gyarló, tévedő, tökéletlen bűnös ember létére bárki is feljogosítottnak és illetékesnek tartsa magát arra, hogy a tévedhetetlen Isten helyett embertársait megítélje, ha ezt Isten az Igéjén keresztül nem teszi meg. Istennek tökéletes, bűntől mentes Fia ismételten kijelentette, hogy ő gondosan és hűségesen ragaszkodott ahhoz, amit Atyja mondott neki, és határozottan visszautasította az önkényes cselekedeteket vagy bíráskodást (János 5:30, 45; 7:16–24; 8:15, 16, 26, 28; 12:28–50). Nekünk, mint tanítványainak mondja, hogy ha mi, tökéletlen, bűnös teremtmények nem kívánjuk a magunk bírálgatását és elítélését, akkor mi se bírálgassuk önkényesen vagy ítéljük el felebarátunkat (Máté 7:1–5; Lukács 6:37; vö. Róma 2:1–3).
-a Róma 14:4-ben: „Ki vagy te, hogy megítéled a más háziszolgáját? A saját urának áll vagy bukik.” Az úr joga meghatározni a szolgájára vonatkozó törvényeket, kötelezettségeket és korlátozásokat, neki van joga ahhoz, hogy megtartsa vagy elbocsássa őt. Ha más merészkedne intézkedni ebben a hatáskörben, akkor a szolga gazdája joggal mondhatná: „Mit képzelsz, ki vagy te?” (Vö. Példabeszédek 30:10; 1Korinthus 4:1–5). Hogy ez így van, az kitűnik az apostol további szavaiból: „Miért ítélkezel tehát a testvéred felett? Vagy egyáltalán miért nézed le a testvéredet? Mert mindannyian odaállunk majd Isten ítélőszéke elé” (Róma 14:10; lásd még a 11–13 verseket is). Ha elismerjük, hogy Isten részrehajlás nélkül ítélkezik és belátjuk saját gyengeségeinket, ez segít nekünk elkerülni felebarátainkkal kapcsolatban az önigazoló és fölényeskedő érzést. (Vö. Jób 31:13–15.)
(Jakab 4:12)-" E g y van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled a felebarátodat?"
-(Lukács 12:5). Jakab megkérdezi: „kicsoda vagy te, hogy kárhoztatod a másikat?” Nincs jogunk megítélni vagy elítélni másokat (Máté 7:1–5; Róma 14:4, 10). Ha Isten szuverenitásán és pártatlanságán, valamint a mi bűnös voltunkon elmélkedünk, az biztos segít megfékeznünk magunkat, hogy ne ítéljünk meg másokat önelégülten.
Jézus nagyon is tisztában volt azzal, hogy a tökéletlen emberek gyakran hajlamosak megítélni egymást. Erre intett: „Ne ítéljetek többé, hogy ne ítéltessetek” (Máté 7:1). Figyeld meg, hogy Jézus nem azt mondta, hogy „ne ítéljetek”, hanem azt, hogy „ne ítéljetek többé”.
Amit a meggyőződést illeti:
Róma 14:5-" ki-ki a maga értelmében legyen teljesen meggyőződve."
A meggyőződés kifejezése nem azt jelenti, hogy valaki makacs, dogmatikus vagy gőgös. Inkább az figyelhető meg, hogy amikor valaki meggyőződéssel beszél Isten Szaváról, szavaiból érezhető az erős hit (Héb 11:1).
Evolúció — Tény vagy a képzelet szüleménye?
A kutyatenyésztők szelektív pároztatással el tudják érni, hogy idővel olyan utódok jöjjenek világra, amelyeknek rövidebb a lábuk vagy hosszabb a szőrük, mint elődeiknek. Ám ezek a változások gyakran egyes génfunkciók elvesztésének a következményei. A tacskó kis mérete például a porcok rendellenes fejlődésének tudható be, ami törpe termetet produkál.EZ TÉNY!
EZ is TÉNY!?Azt is el kell hinned, hogy az összes komplex életforma mutációkból és természetes kiválasztódás által jött létre, noha egy évszázad kutatási eredményei, több milliárd mutáció tanulmányozása megmutatja, hogy mutációkból egyetlen — pontosan meghatározott — faj sem alakult át teljesen új fajjá. Azt is el kell hinned, hogy minden növény és állat fokozatosan fejlődött ki egy közös ősből, noha az ősmaradványok erőteljesen azt sugallják, hogy a növények és állatok fő „nemei” hirtelen jelentek meg, és nem alakultak át más „nemekké”, még mérhetetlenül hosszú korszakok elteltével sem. Úgy hangzik ez a meggyőződés, mint ami tényeken alapszik, vagy mint ami inkább a képzelet szüleménye?
Richard Lewontin, egy tekintélyes evolucionista azt írta, hogy „már elkötelezettek vagyunk, elkötelezettei a materializmusnak”, és ezért kész sok tudós elfogadni olyan tudományos feltevéseket, melyek ellentmondanak a józan észnek.
"A materializmus ebben az értelemben arra az elméletre utal, hogy az anyag az egyetlen, vagyis az alapvető valóság, úgyhogy a világegyetemben minden, ideértve minden életet, természetfeletti beavatkozás nélkül jött létre."
Rodney Stark szociológus szavai, melyeket a Scientific American idézett: „Kétszáz éve azt próbáljuk eladni, hogy ha tudományos gondolkodású szeretne lenni az ember, akkor távol kell tartania az elméjétől a vallás béklyóit.” Megjegyzi továbbá, hogy a kutatóegyetemeken „a vallásos emberek csendben maradnak”, míg „a hitetlenek diszkriminálnak”. Stark szerint tudományos berkekben „a ranglétra felsőbb fokain van egy fajta rendszer, melynek alapján a hitetlenségért jutalom jár”.
„Egy évszázaddal Darwin halála után még ma sincs a legcsekélyebb bizonyítható vagy akár elfogadható magyarázatunk sem arra, hogyan ment végbe a valóságban az evolúció — és ez az utóbbi években az egész kérdésben a nézeteltérések szokatlan sorozatához vezetett . . . Az evolucionisták között csaknem nyílt háborúskodás áll fenn, amelyben mindenféle [evolucionista] irányzat új módosításokat sürget” (C. Booker [a londoni Times egyik írója]; The Star. [Johannesburg] 1982. április 20., 19. o.).
-én már megfigyeltem, hogy van, amikor még az evolúció hívei között is nagyon megoszlanak a vélemények.
Miért van ez a különbség? Mindannyian azonos bizonyítékok birtokában vannak. Nem lehet, hogy az indíték játszik szerepet? Elképzelhető, nem?
Hogyan lehet eldönteni, hogy kinek higgyünk?
Tehát személyesen kell megvizsgálnunk a bizonyítékokat, ha tisztázni szeretnénk a kérdést, hogy a teremtés vagy az evolúció adja-e meg a legmegnyugtatóbb választ az élet keletkezésére.
-kiket tekinthetnénk becsületesebbeknek: azokat, akik meg vannak győződve arról, hogy Isten teremtette az embert, s ezért érzik, hogy felelősséggel tartoznak neki, vagy azokat, akik kijelentik, hogy a véletlen eredményeként jöttek létre, s ilyenformán csak önmaguknak tartoznak számadással?
Semmi sem olyan egyszerű,mint amilyennek látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!