Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miből gondolják Jehova Tanúi,...

Miből gondolják Jehova Tanúi, hogy csak az ő Bibliamagyarázatuk lehet helyes?

Figyelt kérdés

2012. júl. 6. 21:00
 111/154 anonim ***** válasza:
16%
Mindjárt folytatom:...Edward Gibbon...History of Christianity című könyve előszavában a következő olvasható:,, Ha a keresztényiség diadalmaskodott a pogányság felett, az fordítva is igaz,a pogányságnak sikerült a keresztényiséget megrontania.Az első keresztények igaz Deizmusát...a római egyház a háromság felfoghatattlan dogmájává váltóztatta.Sok egyiptomi eredetű és Platón által eszményesített pogány tantétel megmaradt és a hit elfogadható része lett,,. A Dictionary of Religious Knowledge, megjegyzi:sokak szerint a Háromság ,,pogány vallásoktól kölcsönzött és a krisztusi hitbe átoltott rontó befolyás lett,,. A The Paganism in Our Christianity című könyv is kijelenti: ,, A Háromság teljes egészében pogány eredetű,,.További bizonyítékok találhatóak még a ...-James Hastings Encyclopédia of Religion and Ethics: ,,Az indiai vallásban például, találkozunk:,,Brahma, Siva és Visnu hármas istencsoporttal.Az egyiptomi vallásban ez a hármas istencsoport:,,Ozirisz, Ízis és Hórusz,,. A francia Nouveau Dictionnaire Universel Platón befolyásáról ezt írja:,,Úgy tűnik, a platóni háromság, amely nem más, mint a korábbi népek életébe visszanyúló régebbi háromságok újbóli átrendeződése, azokból a tulajdonságokból felépülő racionális filozófikus háromság, amelyekből kifejlődött a keresztény egyházakban tanított három isteni személy, vagy a háromféle isteni létezés tanítása.....E görög filozófusnak az isteni háromságról vallott felfogása megtalálható az összes ősi pogány vallásban,,. Mindjárt folytatom.
2012. júl. 16. 11:53
 112/154 anonim ***** válasza:
12%
Ti ismeritek az aki Jézust küldte?.Találó kérdés kedves levélíró.Már nekem is volt napirenden ez a kérdés, de megelőztél.Bravó, csak így tovább.
2012. júl. 16. 12:00
 113/154 Hazardteam ***** válasza:
79%

Pár példa a ti "józan érveléseitekre":

Én: "Azt ajánlom, hogy TI inkább kapirgáljátok meg kissé a SZERVEZETETEK alapítása, vezetői/ex vezetői, működése és próféciái körüli dolgokat"

Jehovina Válasz: "Kedves Hazardteam Eddig is ezt tettük, és ezután is mélyrehatóan foglyuk kutatni szent írás mélyre ható igazságait"

Jehovina duma: "Ti azzal vádoltok minket, hogy nem imádjuk Jézust, mint Istent, közben mellőzitek a Mindenható Isten Jehova imádatát.Nem tudom melyik nagyobb vétek!?"

Én: "A mindenható Istent imádjuk. Az elnevezéseteket nem. Én kérek elnézést minden Istent imádó nevében.. És azok nevében is, akik hisznek a szentháromságban és a bibliában, mint Isten MEGMÁSÍTHATATLAN beszédében"

Jehovina válasz: "Az ostoba személyeskedés megint előbujt..., hát igen, mikor elfogynak az érvek, vissza a dedóba. Már ne is haragudj kedves Hazardteam, de az, amit csinálsz, nem több ennél"

Fogalomzavar?? Általános iskola 6. osztály(tól): mondatértelmezés, mondatelemzés..

Már többször is elmondtam, hogy veletek értelmetlen ilyen meddő és parttalan vitákba belebonyolódni. Többek között ITT is:

Én: "#07:28-asnak: Látom, te sem bírod valami jól, mikor ilyen undorító módon megerőszakolják Isten beszédét. Nagyon szépen leírtad, csak egyetérteni tudok, a gond csak ott van, hogy (szerintem) porba hullott víz, disznók elé vetett gyöngy. Már maga a kérdés feltevése is tipikus, hibás premisszákon alapuló provokatív tévtanítás. Ezt a módszert tanítják is a stratégiai tudományok hivatalától kezdve reklámpszichológia szakon át a politológiai vonalig mindenhol. De többet mondok: A kígyó is ezzel a módszerrel húzta csőbe Évát, hogy már a kérdés is hazugság volt, ő pedig elkezdett magyarázkodni, a végét pedig tudjuk.. J. ringer is sokat ír róla és azt állítja, ha egyszer bementél a csőbe, akkor csak egy vég nélküli oda-vissza magyarázás lesz, mert a kérdés feltevőjét NEM az igazság felderítése érdekli érvek nyomán haladva, csak önmaga neurózisának a közlése"

Erre az állításomra a válasz kikerüléseitek, a hozzászólók egyértelmű kijelentéseinek szándékos kifacsarása, szavak adása a szájukba és a hozzátok intézett kérdések elterelése totál másra válaszolással ad alapot. Túl azon, hogy istenkáromló, hiteltelen, bibliát megmásító és tévtanító sátáni figurák megvezetett bábjai vagytok, ami nektek még mentség lehet, nekik azonban nem. Ha kérdezek valamit NEM arra válaszoltok, jön a terelés. A biblia magyarázataitok szövegkörnyezetükből kiragadott igék felsorolásából áll, wikipédiából kimatekozott, kilogikázott illogikus zagyvalékok vég nélküli mantrázásának kíséretében. Még a bibliátok sem hiteles, a szervezetetek saját szájíze szerint átalakítgatta, szándékosan kivett, hozzátett szövegeket Isten beszédét megerőszakolva. Folyamatosan káromoljátok Istent, ráadásul az az "aprócska" tény elkerülte a figyelmeteket, hogy Istennek számtalan neve van csak az ószövetségben, nem csak az az egy, amibe kapaszkodtok és varázsige szerűen mantráztok, holott az akkor élt izraeliták annyira tisztelték, hogy csak nagyojn ritkán vették a szájukra, akkor is indokolt esetben. Ilyen körülmények kozött mégis miféle észérveket sorakoztasson fel az ember?

Észérveket racionális elméknek érdemes levezetni, ész nélküli vitatkozógépekkel, akik eleve eldöntötték, hogy ha törik, ha szakad, jottányit sem engednek az "igazukból" full felesleges. Én már több ízben leírtam ezt, illetve utaltam rá, hogy sem időm, sem energiám nincs ilyen céltalan és neurotikus tevékenységre vadidegenekkel. Ti ehhez értetek, amúgy roppant szánalmas, de ez van, így kell elfogadni benneteket. Én mindenesetre kerüllek benneteket, mert csak felbosszantanám magam egy időrabló, céltalan és felesleges szélmalomharcban. Aki vitázni akar veletek vég nélkül, ilyen parttalan és primitív szinten, csinálja csak, ha sok ideje van erre a meddő vállalkozásra, én azonban senkit nem bátorítanék erre, mert roppant frusztráló.

2012. júl. 16. 12:35
 114/154 anonim ***** válasza:
14%
Hazardteam-nak.Azt hiszem elkerülte a figyelmedet, hogy én minden alkalommal a Károli G.vagy a Katolikus esetleg Ökumenikus, Bibliából érveltem.Miért támadod akkor a Bibliánkat, (az Újvilág fordítást.)?S És ami a lényeg az előbb említett Bibliákból alátámasztott tényeket,bizonyítékokat akarod megingatni a téves felfogásoddal.Nemrég sorakoztattam fel jó pár bizonyítékot a ,,Háromság,, ellen, ezeket sem a Jehovák társsasága,( amint ti nevezitek) írták, hanem független történelmi elemzők, hozzá értő vallástörténészek, úgy látszik lehull rólad.Túl kemény a fejed ahhoz, hogy elérje az agyadat.Szánalomra méltó személy vagy.
2012. júl. 16. 13:08
 115/154 anonim ***** válasza:
14%
Mindjárt folytatom: A The New Schaff-Herzog Encyclopédia of Religiuos Knowledge cimű könyv kimutatja e görög filozófia befolyását:,,A Logoszról és a Háromságról szóló dogmák végső formájukat a görög atyáktól kapták, akik...közvetve vagy közvetlenül a Platóni filozófia erős befolyása alatt áltak...Nem tagadható, hogy innen szivárogtak be az Egyházba a tévedések és a rontó befolyások,,. A The Church of the First Three Centuries ezt írja:,,A Háromság dogmája fokozatosan és viszonylag későn alakult ki...Eredete a zsidó és Keresztény Szent Iratoktól merőben idegen forrásban gyökerezik....A Platón eszméit valló egyházatyák keze révén lett átültetve a kereszténységbe és abból nőt ki,,. Adolf Harnack az Outlines of the History of Dogma, kifejti:,, az egyház dogmája, erősen a hellenizmus (a pogány görög gondolkodás) talajában gyökerezett.Ezért lett a keresztények nagy többsége számára oly titokzatos.,,- mindjárt folytatom.
2012. júl. 16. 13:26
 116/154 Hazardteam ***** válasza:
79%

"Hazardteam-nak.Azt hiszem elkerülte a figyelmedet, hogy én minden alkalommal a Károli G.vagy a Katolikus esetleg Ökumenikus, Bibliából érveltem.Miért támadod akkor a Bibliánkat, (az Újvilág fordítást.)?S És ami a lényeg az előbb említett Bibliákból alátámasztott tényeket,bizonyítékokat akarod megingatni a téves felfogásoddal.Nemrég sorakoztattam fel jó pár bizonyítékot a ,,Háromság,, ellen, ezeket sem a Jehovák társsasága,( amint ti nevezitek) írták, hanem független történelmi elemzők, hozzá értő vallástörténészek, úgy látszik lehull rólad.Túl kemény a fejed ahhoz, hogy elérje az agyadat.Szánalomra méltó személy vagy"

Hát előszöris: NEM nehéz "elkerülnie a figyelmemet" milyen bibliából és mikor/mit idézgettél, ugyanis még arra sem vetted a fáradságot, hogy láthatóvá tedd az amúgy anonim nickedet. Innentől fogva ne engem hibáztass, ha a szösszeneteidet nem tudom beazonosítani, én ugyanis nem vagyok próféta, ahogy Isten sem.

A másik: Idézgethetsz te akármelyik fordításból akármilyen bibliai idézetet, ha a szövegkörnyezetükből/kontextusaikból kiragadott igéket ARRA akarod felhasználni, hogy a TE téveszméidet igazolják, mint eszköz. Tudod rossz a "koncepció": az igének magadat alárendelned és NEM az igét előhúznod, mint nyuszit a kalapból, vagy "elővenni" mint egy pincért, amikor igazolni akarod vele a sátáni tévtanításaidat.

"sem a Jehovák társsasága,( amint ti nevezitek" - Én éppenséggel "jehovináknak" nevezlek titeket, szerintem sokkal frappánsabb, nem tudom hogyan kerülte el a figyelmedet. ezenkívül nincs olyan, hogy "TI" hanem én én vagyok és a saját, független, önálló véleményemet közöltem. Nem kívánok egyik vagy másik felekezet, vagy irányvonal mögé sem felsorakozni, tehát ha NEKEM címzed a soraidat, ezt vedd figyelembe.

"hanem független történelmi elemzők, hozzá értő vallástörténészek, úgy látszik lehull rólad"

A jehovinák mindenről híresek, csak arról nem, hogy "független elemzők" értékeléseire támaszkodnának/hallgatnának. Ezzel együtt ennyi idősen már VAN elég eszem, hogy ne legyen szükségem "elemzőkre", Jézus is egyszerű, szántó-vető emberekhez intézte szavait, az apostolok is a levelekben, ahogy az ószövetség Isten ihlette emberei is, akik lejegyezték a beszédét, amit mondott nekik. Nincs szükség mindenféle "közvetítőre" ez nem okkult tudomány, hogy csak a "beavatottak" nyerjenek betekintést, hanem a bibliáról beszélünk, ami éppen azért íródott olyan egyszerű nyelvezettel, hogy bárki megérthesse (a János evangélium pl. tudtommal 200 szóvól íródott mindössze, ami egy 5-6 éves gyerek szókincse)

De nyugodt szívvel, racionálisan mondhatnám azt is, hogy ugyanilyen "független történelmi elemzők, hozzá értő vallástörténészek" állították éppen annak az ellenkezőjét, amit a másik "független történelmi elemzők, hozzá értő vallástörténészek" váltig állítottak.

"úgy látszik lehull rólad.Túl kemény a fejed ahhoz, hogy elérje az agyadat.Szánalomra méltó személy vagy"

Ha már ilyen kedvesen átmentél személyeskedésbe, hadd tegyem én is azt: Te olyan kis okoska vagy, mint a vissza a jövőbe c. filmben Biff: "csináljon úgy, mint a festék és menjen a fenébe" (kopjon le helyett) szóval.. a "lehull" az inkább "lepereg" a "fejem" meg nem "túl kemény ahhoz, hogy elérje az agyamat" mivel az agyam már bent van a fejemben és nem akar se ki, se befelé orientálódni:)))

Szánalomra méltó szerintem te lehetsz, illetve vagy is, aki tagadod a szentháromságot, Jézus Istenségét és okoskodsz vég nélkül. Már közöltem több ízben is, hogy NEM vagyok hajlandó belemenni a játékotokba, nem vagyok hajlandó parttalan (és már személyeskedésbe átment) értelmetlen vitákba bonyolódni veletek, főleg nem egy olyan topikban, ahol már a kérdés is rosszhiszemű, pökhendi és nevetségesen manipulatív hazugság.

Na jó légy és jobbulást.

2012. júl. 16. 15:21
 117/154 anonim ***** válasza:
7%

"Én: "A mindenható Istent imádjuk. Az elnevezéseteket nem. Én kérek elnézést minden Istent imádó nevében.. És azok nevében is, akik hisznek a szentháromságban és a bibliában, mint Isten MEGMÁSÍTHATATLAN beszédében"

Jehovina válasz: "Az ostoba személyeskedés megint előbujt..., hát igen, mikor elfogynak az érvek, vissza a dedóba. Már ne is haragudj kedves Hazardteam, de az, amit csinálsz, nem több ennél""

Tipikus csúsztatás és inkorrekt érvelés! Nem akartam erősebb szavakat használni, pedig azok illenének ide.

A következő bekezdésedet vajon MIÉRT HAGYTAD LE? Mert arra válaszoltam? Ezt egész biztos te is tudod, de ha nem tévedek, szeretsz manipulálni. Primitív az is, ahogy Isten nevével bánsz. Ez még akkor is ostoba módszer lenne, ha tényleges bizonyítékod lenne Isten neve használatával szemben.

"Ha kérdezek valamit NEM arra válaszoltok, jön a terelés. A biblia magyarázataitok szövegkörnyezetükből kiragadott igék felsorolásából áll"

Amit idéztem tőled, egy élő példa arra hogy ezzel magadról beszélsz!

"Folyamatosan káromoljátok Istent, ráadásul az az "aprócska" tény elkerülte a figyelmeteket, hogy Istennek számtalan neve van csak az ószövetségben"

Van-e még egy olyan, mint a JHVH, melyet kinyilatkoztatott magáról Isten??? Nincs több NÉV, csak ez az EGY, melyet az "örökkévalóságnak" nyilatkoztatott ki! Vajon melyikről beszél a Tízparancsolatban, amikor tisztelettel és méltósággal történő használatát várja el a szolgáitól? Vajon mely nevét használja az eredeti Szentírás majdnem 7000-szer - minden más megszólításnál (összesen!) sokkal többször - a héber szövegekben?

"holott az akkor élt izraeliták annyira tisztelték, hogy csak nagyojn ritkán vették a szájukra"

Tehát ezek szerint és szerinted, helyes volt "ritkán" a szájukra venni? Akkor miért veszett feledésbe már régen a kiejtése, és miért nem használják "ritkán" ma is??? Ők nem hisznek a háromságban ma sem! (Ebben igazuk is van) Ekkora "nagy" lenne a "tiszteletük", hogy a Tízparancsolatot is megtagadják és elfelejtik istenük nevét?

Mellesleg nem a "ritkaság", vagy a gyakoriság az értékmérő, hanem a helytelen indíték, a gúnyos, tiszteletlen használat. Erre mutattál most élő példát te is!!! Vagyis hiába használod "ritkán", ha akkor is gúnnyal teszed.

Kedves Hazardteam, ne idegeskedjél, légy türelmes és béketűrő. Inkább próbálj meg érvelni a vagdalózás helyett.

2012. júl. 16. 16:24
 118/154 anonim ***** válasza:
7%

"A másik: Idézgethetsz te akármelyik fordításból akármilyen bibliai idézetet, ha a szövegkörnyezetükből/kontextusaikból kiragadott igéket ARRA akarod felhasználni, hogy a TE téveszméidet igazolják"

Egy, csak egy példát mutass, melyet a Tanúk kiragadva értelmeznek!

2012. júl. 16. 16:27
 119/154 anonim ***** válasza:
16%

Kedves Testvérek,

Igen alapos munkátok dicséretet érdemel.

Ez a kedves ember lehet, hogy még fogja a sötétségnek, és meg akar maradni a sötét középkor tanításai mellett, mint ahogy az Izraeliták némelyike sem akarta elfogadni az "új"

tanítást Jézustól, hogy már nem a Mózesi törvény szerint kell élni.

De lehet hogy hamarosan változhat a nézete, mint sokunké, akik a világból jöttünk Krisztus tanításának tiszta igazságához.

Talán nem olvasta a Dániel könyvében levő próféciát, ami arról ír, hogy csak a vég idején fogják megérteni az eredeti szándékát teremtőnknek, mit miért tesz és tett.

Hiszen sokáig "be volt" pecsételve az értelme ennek az isteni kinyilatkoztatásnak.

Sajnos sokan nem tudják, és nem is akarják tudni ezt a nemes igazságot, hogy Jehova hamarosan helyre állítja Krisztus királysága alatt a földön az eredeti paradicsomi állapotokat, amit kezdetben eltervezett.

Reménykedünk, hogy majd megérti, és hamarosan ő is szeretne ilyen állapotok között békében harmóniában élni szeretett testvériség körében.

Ha nem szeretne, ahhoz is joga van, Jehova senkit nem akar kényszeríteni, hogy akarjon örökké élni.

Kata

2012. júl. 16. 16:30
 120/154 anonim ***** válasza:
9%
Kedves Hardteam.Örülök, hogy ilyen jó a humorod.Kár, hogy nem neveztél be a ,,Csillag születik,,show-ba, kamatosztathattad volna a tudásodat.Lehet, hogy még a top 10 közé is lett volna esélyed.De ezen az oldalon,..... nem tudom!?Minden esetre, nekem sem az a célom, hogy másokat támdjak,csak is helyes érveléseket felsorakoztatni.Aztán majd az olvasók eldöntik, kinek az érvelései igazak, vagy elferdítettek.Abban is igazad van, hogy nem jó anonímként firkálgatni.Itt közlöm a bece nevem,- ,,Türelmes,,.Ezen támadhatsz.
2012. júl. 16. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!