Miből gondolják Jehova Tanúi, hogy csak az ő Bibliamagyarázatuk lehet helyes?
Hát bocsánatot kérek ha valakit megbántottam, nem ez volt a szándék.(akinek nem inge..)
De azt jól láthatja mindenki aki egy kicsit is figyel, hogy egy "valláson" belül is mennyire eltérőek a tanítások, és azoknak szigorú betartása.
Ellenben Jézus egységesen, minden egyes követőire alkalmaztatni kívánja, hogy így alkossanak egy egységes imádatot azok, akik szeretik Őt, és betartják a tanításait
Ne a zűr-zavar legyen megosztottsággal a jellemző követői között, mert akkor nem mondható, el, hogy a tanítványai között szeretet van.
Ahogy az írás mondja, újra egybeszerkeszt mindenkit, egy imádaton belül, és itt nem lesznek meghasonlások, szektás tanítások, hanem mindenkinek egyformán kell alkalmazni a tanultakat.
(Ézsaiás 2:1-4) 2 Ezt látta látomásban Ézsaiás, Ámóc fia Júdáról és Jeruzsálemről: 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
Egy egységes nép, egyféle tanítással, mindegy melyik országban élnek is.
Ezt sikeresen alkalmazzák 236 országban a közel 8. millió embert számláló keresztények.Mert mi testvérek vagyunk a föld legtávolabbi részéig.
Azon meg nem nyitok újabb témát, hogy Jézus nem egyenlő az apukájával, mert alapos bibliai érvek sorakoznak e mellett.
Nézzük meg Ezékiel látomását a Teremtő égi szekeréről, sehol nem írja, hogy három istent látott volna egyben.
(Ezékiel 1:26-28) 26 És a fejük fölött levő boltozat fölött valami zafírkőféle látszott, trónhoz hasonló. A trónhoz hasonló valamin pedig olyasvalaki ült ott fenn, aki kinézetre a földi emberhez hasonlított. 27 És láttam valamit, ami az arany-ezüst ötvözet izzó fényére emlékeztetett, mintha valami tűzféléhez hasonló lett volna körös-körül a belsejében, a csípőjének tűnő résztől fölfelé. A csípőjének tűnő résztől lefelé pedig valami tűzfélét láttam, és fényesség vette őt körül. 28 Volt valami, ami úgy nézett ki, mint a felhőtömegben megjelenő ív a záporeső napján. Így nézett ki a fényesség körös-körül. Olyannak látszott, mint Jehova dicsősége. Amikor megláttam ezt, arcra borultam, és hallottam valakinek a hangját, aki beszélt.
10 A szekér nyilvánvalóan megáll, hogy az Irányító beszélhessen Ezékiellel. A kiterjedés felett mint egy trónhoz hasonló áll, megjelenésében zafír vagy mélykék. Valaki ül a trónon, akinek a megjelenése földi emberéhez hasonló. Az emberi alak segített a legjobban Ezékielnek értékelni ezt az isteni megnyilvánulást. De ezt az emberi alakot dicsőség borította be, mely úgy fénylett, mint az elektrum, amely az ezüst és az arany sugárzó ötvözete. Mily félelmet keltő szépség! Ezen emberhez hasonló alak derekától felfelé és lefelé terjedt ez az elegáns ragyogás. Az egész alakot beborította ez a ragyogó dicsőség. Ez jelezte, hogy Jehova leírhatatlanul dicsőséges. A szekér Irányítóját azonkívül egy bájos szivárvány is követi. Mily nyugalmat és csendességet áraszt vihar után a szivárvány! E nyugodt vonás birtokában Jehova tökéletes egyensúlyban tartja tulajdonságait: a bölcsességet, az igazságosságot, a hatalmat és a szeretetet.
Többször utaltak a testvérek arra, hogy nem is lehet egyenlő vele, ezt az egyházak régi tagjai variálták bele a teológiai tanításokba, hogy a háromság tanát támogassák, mivel maguk sem értik, igy maradjon az ő verziójuk szerint "szent titok" az emberek előtt.
Ám Dániel próféta megjövendölte, hogy az utolsó napokban nagyobbá lesz tudás, és akkora mindent megfognak érteni a tanítványok akiknek addigra már nem lesz bezárva a tekercs
(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, zárd be ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak pásztázva kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”
Nos azt sokan tudják, hogy a "vég" idején élünk, és ami eddig be volt zárva az többé nem titok, csak azoknak akik elvesznek.
(2Korintusz 4:3, 4) 3 Ha pedig leplezett is a jó hír, melyet hirdetünk, azok között leplezett, akik elvesznek, 4 akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye.
Mielőtt Pál, a Törvény kiváló ismerője keresztény lett, annyira elvakította a tudatlanság, hogy üldözte Isten gyülekezetét (1Korintusz 15:9).
Ő maga is azt hitte, hogy jó "vallásban" van.
A mindenható Istent imádjuk. Az elnevezéseteket nem. Én kérek elnézést minden Istent imádó nevében.. És azok nevében is, akik hisznek a szentháromságban és a bibliában, mint Isten MEGMÁSÍTHATATLAN beszédében.
Azt ajánlom, hogy TI inkább kapirgáljátok meg kissé a szervezetetek alapítása, vezetői/ex vezetői, működése és próféciái körüli dolgokat. MI meg addig kapirgáljuk az Igét, hátha kincseket találunk.
Kedves Hazardteam
Eddig is ezt tettük, és ezután is mélyrehatóan foglyuk kutatni szent írás mélyre ható igazságait.
Mi magunk is a Mindenható Istennek Jehovának fogunk továbbra is imádatot bemutatni, azzal hogy a Krisztus által kapott megbízatásunknak teszünk eleget, miközben betartjuk a szent írásban lefektetett magas erkölcsi irányadó mértékeket, és bár itt kell élnünk a világban, továbbra sem képezzük részét a világnak, ahogyan Jézus sem volt része, és a követői sem képezik részét ennek.
Hiszen van a világnak van Istene, de Jézus felett nincs hatalma.
(1János 5:19) 19 Tudjuk, hogy az Istentől származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van.
(János 15:17-22) 17 Ezeket parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást. 18 Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. 20 Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.
Sajnos a világ nem ismeri el azt aki Jézust elküldte.
Tisztelettel Kata
Az ostoba személyeskedés megint előbujt..., hát igen, mikor elfogynak az érvek, vissza a dedóba. Már ne is haragudj kedves Hazardteam, de az, amit csinálsz, nem több ennél.
"Ez az amit ti nem akartok megérteni.Jézus maga ismerte el sokszor, hogy amit tesz, azt az Atyja dicsőítésére teszi.Pál apostol pedig a 1Korinthus 11:3-ban világossá teszi, hogy Jézus felett is van valaki.Ti azzal vádoltok minket, hogy nem imádjuk Jézust, mint Istent, közben mellőzitek a Mindenható Isten Jehova imádatát.Nem tudom melyik nagyobb vétek!?"
Ez a tesó írása. Mostanában nincs is semmiféle Írás szerinti érvetek, válaszotok, igaz, sok mindenre nem is lehet. Ilyenkor jön a személyeskedés.
Valóban, amikor Jézus a földön élt emberként, gyakran és félreérthetetlenül hivatkozott arra, hogy mindent, de MINDENT az Atyjától kapott - nem csak a beszéd, amit mondott, de még az elhatározás, az akarat sem Jézustól volt, amiért a földre jött!!! Jézus az Atyját még feltámadása után is UGYANÚGY és egyformán az "istenének" nevezi, mint ahogy a tanítványainak is "istene" volt a Mindenható. Ezek a "MEGMÁSÍTHATATLAN" tények a bibliából.
Bár a földi életében a Jézus által kijelentett tényeket - mint pl. azt, hogy MINDENT az Atyjától kapott és az Atyja dicsőségére (NEM A SAJÁTJÁRA) tesz mindent -, felületes és elfogult érveléssel még el lehet kenni azzal, hogy "ez azért volt, mert 'emberként' megalázta magát az égi 'mindenhatóságához' képest". De ezt a Biblia nem csak a földi életéről írja, hanem VÉGIGVONUL a teljes görög szövegeken! A helyes, vagyis a szövegkörnyezettel sem ellentétes fordítások SEHOL sem mondanak neki ellent. Mindenhol azt támasztják alá, hogy Jézus nem csak a földi életére nézve, hanem VALÓSÁGOSAN is MINDENT az Atyjától kapott és VALÓSÁGOSAN, a földi "megalázott" életétől függetlenül is Jehova dicsőségére teszi, amit tesz.
Ez is egy megmásíthatatlan ténye a Szentírásnak. Ez viszont nem háromság!
Nagyon jól érvelt Kata. A János 15:21-s vers : "De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem."
Kit nem ismernek? Aki küldte Jézust. Vajon miért hivatkozott folyton úgy Jézus és más bibliaírók Jehovára, mint Jézusnál magasabb tekintélyre és NAGYOBB HATALOMRA? Mert Jézus "egyenlő" vele?
Ti ismeritek azt, aki Jézust küldte?
Az 1Korinthus 2:16-ban Pál azt mondta: "'Ki ismerte meg Jehova értelmét,...' De mi Krisztus értelmével rendelkezünk."
Hogyan lehetséges "Krisztus értelmével" rendelkezni és mégsem ismerni "Jehova értelmét" - ha az Atya és a Fiú egyenrangúak és azonos tudásúak?
Még mindig nem kaptam bibliai választ arra senkitől, hogy a Márk 13:32-t hogyan lehet értelmezni a háromság szerint? A nagy nyomorúságra vonatkozó napot és órát "senki sem tudja,... csak az Atya". Hogyan lehet az Atya és a Fiú egyenrangú, s mégis a Fiúnak nincs tudomása dolgokról, melyeket az Atya tud? Továbbá, amint a trinitáriusok állítják, ha a Fiút korlátozta az ő emberi természete az ismeretben, hogyan magyarázzuk meg, hogy a szent szellem miért nem tudta azt? Hogyan választhatja szét valaki az oszthatatlan ’Istenséget’?
Vagy itt a következő: a Lukács 10:22-ben Jézus azt mondta: "Senki sem tudja, hogy ki a Fiú, csak az Atya; és senki sem tudja, hogy ki az Atya, csak a Fiú". Megint csak mi a helyzet a szent szellemmel? Az miért nem tudja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!