Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miből gondolják Jehova Tanúi,...

Miből gondolják Jehova Tanúi, hogy csak az ő Bibliamagyarázatuk lehet helyes?

Figyelt kérdés

2012. júl. 6. 21:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/154 Hazardteam ***** válasza:
79%

Dycséretes ez a stílus, de a végét nem kellett volna elrontani. Istennek számtalan neve van a bibliában, elsorolni is hosszú lenne. VISZONT:

„Annakokáért az Isten is felmagasztalá Őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsıségére”

MERT:

„Hogy a mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsıségnek Atyja adjon néktek bölcsességnek és kijelentésnek Szellemét az Ő megismerésében; És világosítsa meg értelmetek szemeit, hogy tudhassátok, hogy mi az Ő elhívásának a reménysége, mi az Ő öröksége dicsıségének a gazdagsága a szentek között, És mi az Ő hatalmának felséges nagysága irántunk, akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint, amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben. Magasan minden fejedelemség és hatalmasság és erő és uraság és minden név fölé, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is”

bye

2012. júl. 12. 07:33
 62/154 anonim ***** válasza:
11%
Még mielőtt az itt támadó személyek végleg azt gondolnák, hogy Jehova Tanui Jézust tagadók, és csak Jehováznak, meg kell cáfolnom ,hogy tévednek.Egyet azonban tisztázni kell, hogy Jézus nem egyenlő az Atyával,és nem is nagyobb a mindenható Istentől.Ezért van az ,hogy első sorban a Teremtő Istent imádjuk,s mellette a kijáró tisztelettel adózunk a Fiának, Jézus Krisztusnak.Mindezeket az alábbi Biblia versek fényében....Ésaiás9:6,7......,,erős Istennek,..békesség fejedelmének,...Örökkévalóság atyjának,...Elfogadjuk erős Istennek, de nem a Mindenható Istennek.Lukács 1:30-33.....a Magasságos Fiának hívattatik.....és az ő királyságának vége nem lészen.. A Magasságos Fiának,...ha ő fia a Magasságosnak,akkor a Magasságos a Mindenható Teremtő Isten..Dániel 2:44....Jelenések 19:11-16...Jelenések 5:1-10...Az, hogy egyesek egyszintre emelik Jézust a Treremtő Istennel, pogány tantételeken alapszik.A szentháromság dogmája részletesen le van írva a ,, Szentháromság Vikipédia-án. Itt megtudható, hogy az első 400 évben nem volt keresztény tanítás a szentháromság tana.i.sz 375-ben egy zsinaton határoztak úgy az ott jelenlévők, bíborosok, hogy átveszik ezt a pogány tanítást, csak hogy nagyobb befolyást,támogatást kaphassanak Konstantin császártól.Vagyis a Bíborosok testülete, ami már akkor sem követte a Krisztusi mintát és figyelmeztetést, Máté 23:9.beadta a derekát a Római uralomnak,s így még jobban kezdett burjánzani a nagy hitehagyás.Ezt követte a Nagy Boldogasszony,..Istent szülő posztra emelése, majd a szentek imádása.Megfeledkezve a lényegről,hogy az elsődleges Imádat, csakis a Teremtő és Mindenható Istennek jár ki,s ezt követi Jézus Krisztus.A többiek csak tiszteletet érdemelnek. 2Mózes 20:1-5.Ézsaiás 42:8.Zsoltárok 83:19.Károli ford.
2012. júl. 12. 12:50
 63/154 Hazardteam ***** válasza:
88%
Na jó. Ebből elég. Undorodom
2012. júl. 12. 13:53
 64/154 A kérdező kommentje:

62:

Ez azért nem igaz,mármint hogy ez a háromságos dolog a korai egyházban nem szerepelt:

[link]

2012. júl. 12. 16:13
 65/154 anonim ***** válasza:
84%

"Ugye az nem zavar, hogy itt is, mint majdnem 7000 helyen JHVH van az eredeti IHLETETT Héber Iratokban??? Ki és milyen jogon merte kivenni Isten nevét ezekből? "

Ugye az már nem zavar,hogy erre a világon SEMMI BIZONYÍTÉK NINCS csak a ti képzelgéseitek,tehát ez nem érv.

Az Ige világosan kijelenti,hogy csak egy üdvözítő van,ahogyan egy igaz Isten:D Érdekes most nem működik ez a logika?

"az üdvözítő Isten a mi Urunk Jézus Krisztus által."-ilyen Igét én nem találtam.

"Miért idézi a János 1:23 az Ézsaiás 40:3 szavait, és miért alkalmazza arra, amikor Keresztelő János előkészítette az utat Jézus Krisztusnak, noha az Ézsaiás 40:3 egyértelműen kijelenti, hogy az utat Jehova számára készítik elő?"Mer ő és Jahve egy, és nem a téveszméitek szerint iródott a Biblia.

A Dánieles és tanítványos példa nagyon ócska csúsztatás,mert egyértelmű ,hogy emberhez és emberekről beszél.Jézusról azonban rengeteg helyen Istenként és Istennel egyként határozza meg a Bibila.Minő véletlen,hogy ha "nem írták volna át Isten neveit"a többivel egyetemben is cáfolhatatlan lenne Jézus istensége.Kár,hogy csak csalások árán tudtok "bizonyítani".

Ahogyan Berta kiválóan felvázolta itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2012. júl. 12. 18:44
 66/154 anonim ***** válasza:
13%
Annál nagyobb kudarc nem kell,amikor egy tekintélyes egyházatya,aki a Biblia latinra való fordításában is részt vett, elismeri, hogy az eredeti görög iratokban sem volt fellelhető a ,,Háromság,,-ra utaló szavak.Nem maga a háromság, hanem a háromságra utaló szavak sem...A Magyar Katolikus Püspöki Kar által fordított Biblia 1401-es oldalán az alábbi lábjegyzet olvasható, János első leveléhez:..,,A 7. és 8.versek közé vannak a latin fordításban beszúrva a Szentháromságra vonatkozó szavak:,,a mennyben:az Atya,az Ige és a Szentlélek: és ez a három egy.És hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a földön,,.....Ez egyetlenegy görö szövegben sincs meg, sőt még Szent Jeromos-féle fordítás régebbi példányaiból is hiányzik,,.Továbbá, az sem bizonyíték a háromságra,amit a Máté 28:19-es verse feltár:,,Elmenvén azért,tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az....Atyának,...a Fiúnak,...és a Szentléleknek nevében. Ha én azt az utasítást adom valakinek, hogy vegyen fel munkásokat egy gyárba a....Tulajdonos,...az Igazgató,...és a Művezető nevében, nem azt igazolja, hogy az említett személyek egy és ugyanazok, hanem három külömböző karakterrel rendelkező, egymástól rangban és betöltött pozíciójukban különálló személyek.A Szentlélek nem személy, hanem Isten tevékeny ereje.A Biblia számtalan helyen úgy említi,....lebegett a vizek felett, szólásra bírta X.Y....betöltötte az embereket,...leszállt rájuk mint tüzes nyelvek,stb.Keresztelő János a Máté 3:11-es versében az alábbiakat jelentette ki:,,Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánnam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó: ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.Milyen fajta keresztelés van itt megemlítve?..víz,...Szent Lélek,....tűz.Ha a Szent Lélek személy, miért szerepel ebben a versben két közeg között?Ha a Szent Lélek személy, hogyan telt be vele i.sz.33 pünközsdjén 120 tanítvány?Ha a Szent Lélek személy, és igen fontos,..kiemelkedő személy, miért nincs neve, mint Jézusnak?Egyöntetű a válasz,.. mert nem személy.
2012. júl. 12. 23:17
 67/154 anonim ***** válasza:
80%

66-os válasz korrigálása

[link]

Töménytelen bizonyíték a Szent Szellem istenségéről:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2012. júl. 13. 08:00
 68/154 anonim ***** válasza:
83%

"Ez azért nem igaz,mármint hogy ez a háromságos dolog a korai egyházban nem szerepelt:"

...pedig létezte, kezdettől fogva!

1Móz 1,26 És monda Isten: TEREMTSÜNK embert a MI képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Nem egyedül hanem többen. A Szentháromság.

2012. júl. 13. 09:25
 69/154 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem meg az egyes egyházak, gyülekezetek, közösségek nézetét! Ami csak egyszer-kétszer szerepel a Bibliában, Isten szavában abban kapaszkodnak.

Itt van a szombat kérdése, ami 134-szer fordul elő a Bibliában, sokszor kihangsúlyozva, azt nem veszik észre az egyházak. Ezen kellene annyit gondolkodni.

Azért van ennyi egyház a világban, mert mindegyik különb akar lenni a másiknál. Kikapott egy-két szót és azt akarja cselekedni. Nem az Isten akaratát.

...de hálás vagyok Jézus Krisztusnak, mert Ő a végidőben összegyűjti nyáját egy akolba.

Jn 10,14-14

Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim,A miként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért.

Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.

2012. júl. 13. 09:47
 70/154 anonim ***** válasza:
80%

..."hogy Jézus nem egyenlő az Atyával,és nem is nagyobb a mindenható Istentől"

Aki a Szentháromságot nem fogadja el az ilyen véleményeket bír! Nem fogadja el Jézuskrisztus Istenségét. Szentháromságban akkora a szeretet, hogy az ember nem tudja felfogni. Megosztó feladatuk is, a hármasság középpontja.

Atya - tervező

Fiú - végrehajtó

Szentlélek - munkálkodik a szívünkben, vigasztal

Munkájuk Egymás nélkül lehetetlen, nem működik.

2012. júl. 13. 10:18
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!