Miből gondolják Jehova Tanúi, hogy csak az ő Bibliamagyarázatuk lehet helyes?
Dycséretes ez a stílus, de a végét nem kellett volna elrontani. Istennek számtalan neve van a bibliában, elsorolni is hosszú lenne. VISZONT:
„Annakokáért az Isten is felmagasztalá Őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsıségére”
MERT:
„Hogy a mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsıségnek Atyja adjon néktek bölcsességnek és kijelentésnek Szellemét az Ő megismerésében; És világosítsa meg értelmetek szemeit, hogy tudhassátok, hogy mi az Ő elhívásának a reménysége, mi az Ő öröksége dicsıségének a gazdagsága a szentek között, És mi az Ő hatalmának felséges nagysága irántunk, akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint, amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben. Magasan minden fejedelemség és hatalmasság és erő és uraság és minden név fölé, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is”
bye
"Ugye az nem zavar, hogy itt is, mint majdnem 7000 helyen JHVH van az eredeti IHLETETT Héber Iratokban??? Ki és milyen jogon merte kivenni Isten nevét ezekből? "
Ugye az már nem zavar,hogy erre a világon SEMMI BIZONYÍTÉK NINCS csak a ti képzelgéseitek,tehát ez nem érv.
Az Ige világosan kijelenti,hogy csak egy üdvözítő van,ahogyan egy igaz Isten:D Érdekes most nem működik ez a logika?
"az üdvözítő Isten a mi Urunk Jézus Krisztus által."-ilyen Igét én nem találtam.
"Miért idézi a János 1:23 az Ézsaiás 40:3 szavait, és miért alkalmazza arra, amikor Keresztelő János előkészítette az utat Jézus Krisztusnak, noha az Ézsaiás 40:3 egyértelműen kijelenti, hogy az utat Jehova számára készítik elő?"Mer ő és Jahve egy, és nem a téveszméitek szerint iródott a Biblia.
A Dánieles és tanítványos példa nagyon ócska csúsztatás,mert egyértelmű ,hogy emberhez és emberekről beszél.Jézusról azonban rengeteg helyen Istenként és Istennel egyként határozza meg a Bibila.Minő véletlen,hogy ha "nem írták volna át Isten neveit"a többivel egyetemben is cáfolhatatlan lenne Jézus istensége.Kár,hogy csak csalások árán tudtok "bizonyítani".
Ahogyan Berta kiválóan felvázolta itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
66-os válasz korrigálása
Töménytelen bizonyíték a Szent Szellem istenségéről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
"Ez azért nem igaz,mármint hogy ez a háromságos dolog a korai egyházban nem szerepelt:"
...pedig létezte, kezdettől fogva!
1Móz 1,26 És monda Isten: TEREMTSÜNK embert a MI képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
Nem egyedül hanem többen. A Szentháromság.
Nem értem meg az egyes egyházak, gyülekezetek, közösségek nézetét! Ami csak egyszer-kétszer szerepel a Bibliában, Isten szavában abban kapaszkodnak.
Itt van a szombat kérdése, ami 134-szer fordul elő a Bibliában, sokszor kihangsúlyozva, azt nem veszik észre az egyházak. Ezen kellene annyit gondolkodni.
Azért van ennyi egyház a világban, mert mindegyik különb akar lenni a másiknál. Kikapott egy-két szót és azt akarja cselekedni. Nem az Isten akaratát.
...de hálás vagyok Jézus Krisztusnak, mert Ő a végidőben összegyűjti nyáját egy akolba.
Jn 10,14-14
Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim,A miként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért.
Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.
..."hogy Jézus nem egyenlő az Atyával,és nem is nagyobb a mindenható Istentől"
Aki a Szentháromságot nem fogadja el az ilyen véleményeket bír! Nem fogadja el Jézuskrisztus Istenségét. Szentháromságban akkora a szeretet, hogy az ember nem tudja felfogni. Megosztó feladatuk is, a hármasság középpontja.
Atya - tervező
Fiú - végrehajtó
Szentlélek - munkálkodik a szívünkben, vigasztal
Munkájuk Egymás nélkül lehetetlen, nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!