Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miből gondolják Jehova Tanúi,...

Miből gondolják Jehova Tanúi, hogy csak az ő Bibliamagyarázatuk lehet helyes?

Figyelt kérdés

2012. júl. 6. 21:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/154 anonim ***** válasza:
6%

Ha kicsit objektívebben állnátok hozzá a Tanúk hitének a MIÉRTJÉHEZ, akkor észrevennétek, hogy milyen alattomos módon fogalmazzák meg az kritikát rólunk. A legtöbb helyen - miután megállapítják egy-egy szövegrész általuk értelmezett verzióját, nincs szó arról, hogy a Tanúk MIÉRT GONDOLJÁK AZT, AMIT! Ha összehasonlítod a linkelt ellenérveket mondjuk a jelenlegi témával, a kétféle "reménységgel", akkor észreveheted, hogy mennyire más az érvelés MÉLYSÉGE és pontossága. Az évszázados emberi filozófiákat vallók és ezek erőltetői, sohasem lesznek képesek a Bibliába következetesen és ellentmondásmentesen belehamisítani az eszméiket, mert annak gondos vizsgálatával mindig kiderül az igazság. Ezért tudja megőrizni Jehova TISZTÁN a Szent Szavát.

A kritikusi oldal, melyet idéztél, általában nem megy tovább annál, mint hogy közli a tényt, hogy szerinte ez és ez az eltérés, legfeljebb ír hozzá egy szintén hamis érvet valahonnan. De nem ad részletes képet arról, hogy a feltételezett "igazsága" mennyire átfogóan és egybehangzóan van benne a bibliában. Nem is tud, mivel szembetalálja magát egy seregnyi következetlenséggel, melyek bosszantó ellenérvek, és nem tud velem mit kezdeni.

Ezzel szemben a Tanú érvei valóságos és átfogó érvrendszert képeznek, semmiképpen sem kiragadott példák, és ezt többféle megközelítésben ugyanígy el lehet érni azzal a tanítással, mely a Biblia szerves részét képezi. Amelyik nem a Biblia valódi tanítása, azzal ugyanezt LEHETETLEN megtenni!

Idézik a reménység témában az Efézus 4:3-6-t "komolyan igyekezve azon, hogy megtartsátok a szellem egységét a béke egyesítő kötelékében. E g y test van, és e g y szellem, mint ahogy abban az e g y reménységben hívattatok is el, amelyre elhívattatok; e g y Úr, e g y hit, e g y keresztség; e g y Istene és Atyja mindenkinek, aki mindenek fölött és mindeneken keresztül és mindenekben ott van."

Senki sem tagadja, hogy ugyanaz a reménysége alapvetően mindenkinek, Isten Királysága. De ezen belül ki meri azt állítani a TELJES BIBLIA alapján, hogy csak egyféle megbízatása, feladata lesz mindenkinek. Mellesleg, az első sz.-ban még valóban csak egyetlen, közös reménységű csoport élt a földön, akik mindnyájan szellemmel felkentek és égi reménységűek voltak.

Az ember A FÖLDRE teremtetett örökre(!), arra a földre, melyről a Biblia azt állítja, hogy örökre megmarad.

Mint mondtam, az az igazi kérdés, hogy mit tanít valójában a Biblia földről, és arról, hogy az emberek paradicsommá változtatják-e valaha, úgy ahogy Isten ezt kezdetben eltervezte? Ezt a kérdést vajon a kritikusok miért kerülik?

2012. júl. 9. 16:52
 32/154 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

annyira azért nem kerülik.

Idézet Tőled:

"Mint mondtam, az az igazi kérdés, hogy mit tanít valójában a Biblia földről, és arról, hogy az emberek paradicsommá változtatják-e valaha, úgy ahogy Isten ezt kezdetben eltervezte? Ezt a kérdést vajon a kritikusok miért kerülik?"

"

És Isten eredeti terve?

A Társulat kiadványai alapján biztos felmerült Benned a kérdés, hogy vajon nem az volt Isteneredeti terve, hogy az ember „uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mindaz egész földön"! Talán nem mondta meg Isten a saját szaváról, hogy az „nem tér hozzám vissza üresen, hanem megcselekszi, amit akarok"? (Ézs 55:11) Miért akarná Isten, hogy az ember a mennyben éljen, ha egyszer a földre teremtette?

1Móz 1:26 A Társulat szerint „Isten szándéka szerint Ádámnak a földdel és az állatokkal kellett volna foglalkoznia. Szó sem esett arról, hogy a mennybe került volna." Ha Ádám bűntelen maradt volna, folyamatos, örök élete lett volna a paradicsomban, tehát Isten nem akarta, hogy az ember a mennyben éljen.

Ha a szöveg valóban Isten megváltoztathatatlan szándékaként azt állítaná, hogy Isten az emberiséget földi és nem mennyei életre teremtette, akkor senki sem jutna a mennybe. A Társulat szerint azonban legalább 144 000-en a mennybe jutnak, tehát vagy mégis megváltozott Isten terve, vagy a Társulat nem értette jól Isten eredeti tervét, vagy ez a szakasz nem is szól ilyen „tervről".

Zsolt 37:9,11,29 A Társulat a zsoltár részleteivel azt akarja igazolni, hogy akik Jehovában reménykednek, szelídek és igazságosak, azok a földet öröklik.

Ha nem olvasod el az egész zsoltárt, akkor valóban azt hiheted, hogy a zsol­táríró a Társulat nézetét támogatja. De figyeld csak meg: valóban az igazak földi reménységéről beszél? Nem inkább a gonoszok és igazak földi sorsáról, illetve az isteni igazságszolgáltatásról?

Isten igazságszolgáltatása ugyanis a zsoltáríró szerint még itt a földön eléri a gonoszokat (lásd 37:2,10,15,17,20), tehát ez olyasmi, ami szerinte figyelemmel követhető és tanulságos (lásd 37:10,25,35-36).""

2012. júl. 9. 17:00
 33/154 anonim ***** válasza:
13%
Kedves 29-es.Olvastam az általad feltett magyarázatokat,hogy Jehova Tanui hol másították meg a Bibliát.Elég szánalmas hadakozás,olyan dolgokkal érvelni,amit valaki úgy állított össze,hogy a saját szemszögét támasztja alá.Továbbá nem tudom menyire ismered a görög,héber vagy latin nyelveket.Anyanyelvi szinten, vagy csak tanult szinten? Azért említem, hogy anyanyelvi vagy tanult szint,mivel a kettő között hatalmas külömbség van.A tanult szint azért gyengébb,mivel azt egy szótár segítségével sajátítod el.S ha a szótár meg van manipulálva,csak úgy foghatod fel a dolgokat, ahogy a szótár vezet,irányít téged.Én vegyes házasságban nőttem fel,ezért beszélek mind a két nyelven anyanyelvi szinten,és tanusíthatom, hogy sok szótár nem úgy adja vissza a szó fordított értelmét, ahogy kellene, mivel vannak dolgok, kifejezések, amiket szó szerint nem lehet visszaadni, lefordítani.Sőt, vannak szavak, amiket bizonyos nemzetek használnak a beszédük közben,amit egyetlen szótár sem foglal magában, csak az emberek használják maguk között, szájhagyomány által.Ezért az általad felsorakoztatott érvek, nem sokat nyomnak a latban.Ha igazán érvelni akarsz, és rámutatni bizonyos tévedésekre,tedd azt az ellenfeled fegyverével.Egy példa:Ha valakinél látsz egy doboz lego készletet, nem elég csak azt mondani,hogy a kockák sok helyen hibássak,hanem mutasd meg, hogy hol.Ne úgy, hogy veszel egy másik lego készletet, és azzal bizonygatod, vagy egy játék katalogust, hanem az ellenfeled legó készletével.Ha ezt teszed, szavahihetőbb lesz az ellenvetésed.Kövesd Jézus példáját.Ő tisztában volt azzal, hogy a vallási vezetők,írástudók és farizeusok sok mindenben megmásították az akkori tekercseket, még sem mondta azt,hogy ez nem jó,ebből nem olvasok, mert ez megmanipulált.Felolvasott belőle, majd helyreigazította a tévedésben lévőket.Próbáld meg te is.Vedd kezedbe az Újvilág fordítást, és mutass rá, hol mond ellent önnmagának,hol ellenkezik egyik része a másikkal.Ha megfigyelted az én érveléseimnél, pont ezt alkalmazom, alkalmaztam.Amint észre vettem,hogy támadva van az Újvilág ford.Biblia,onnantól kezdve a Károli G.fordítást használom alátámasztásként.A Katolikus oldalakon pedig a Katolikus fordításút használom.Így nem mondhatja senki, hogy az én Bibliám megmásított gondolataival érvelek bizonyos kérdésekben.Felmerült pl.hogy Ádám halhatatlan lelket kapott.Nem az Ú.V.fordítással érveltem,hanem a beszélgető partnerem saját Bibliájával.Volt egy Hitgyülekezeti személy, aki azt hajtogatta, hogy Isten neve nem Jehova, kivettem kezéből a saját Bibliáját, és megmutattam neki a Zsoltárok 83:19.versét, mondhatni beleszorult a szó.Amikor felmerült a kérdés,hogy ki jelentette be Jézus fogantatásának a hírét Máriának,azt felelte: Gábriel arkangyal.Ekkor is meggyőződhetett a saját Bibliája által,hogy ilyen sehol sem szerepel.Simán csak Gábriel angyal.Hát ilyen a helyénvaló érvelés.
2012. júl. 10. 00:27
 34/154 anonim ***** válasza:
17%
Ezenkívül olvasd el a 23,24,majd a 26,27-es kommentárokat,ahol igen is vannak bizonyítékok a földi örök életre vonatkozóan.
2012. júl. 10. 00:38
 35/154 Hazardteam ***** válasza:
89%
Kíváncsi vagyok manapság hányan beszélik "anyanyelvi szinten" az óhébert, az arámit, az ógörögöt és a latint:DDDDDDDDD
2012. júl. 10. 00:51
 36/154 anonim ***** válasza:
13%
Éppen erről beszélek.Akkor hogyan lehetünk biztosak abban,hogy az egyes értelmező szótárak,amikre itt hivatkoznak, nélkülöznek minden elfogultságot,teológiai elképzelést.Ezért javaslom azt,hogy ha valamit bizonyítani akarunk a Bibliából,vizsgáljuk meg többfajta fordításból,s aszerint vonjuk le a következtetést, és tanulságot.Mert azon lovagolni,hogy az Ú.V.fordítás...minden fajta embert ír,a minden ember hejett, nem tudom mit váltóztat a lényegen.Vagy az 1Timóteus 3:1. Püspök helyett Felvigyázót ír.Mit váltóztat a lényegen.Mind a két kifejezés olyan személyt jelöl,aki felelőséggel van megbízva egy csoport felett.S ha ezen vitatkozunk,elfeledkezünk a sokkal fontosabb dolgokról, ami ezután következik a 2-7-ig versekben,hogy milyeneknek kell lenniük az ilyen személyeknek.S így van ez a Biblia többi részeinél is.Vitakozni azon,hogy Jézus nem kisebb az Atyjánál,hanem egyenlő vele,megint csak elvezet a lényegtől.Ugyanis ha tudjuk,hogy mi a legfontosabb az Isten szemében,a Biblia szerint, akkor a tények fogják igazolni,hogy vajon milyen kapcsolat van Jézus és a Teremtő Isten között.Jézus világosan rámutatott a fontossági sorrendre, a minta ima által,amit úgy ismerünk:....Mi Atyánk..Első helyen mi szerepel? Isten nevének a megszentelése.S erre, hogy az meg legyen szentelve, nincs szüksége emberi segítségre.Hisz maga Jézus jelentette ki, hogy ha senki sem dicsőíti az Atyát,akkor a kövek fogják dicsőíteni Őt.A vitakérdés az édenben,hogy Isten jogosan uralkodik-e az emberek felett,nem Jézus és az Ördög között patant ki,hanem az Isten és az Ördög között.Az,hogy Jézus fel van használva ennek a tisztázása érdekében, nem teszi őt közvetlen érintetté az ügyben.Ő csak egy utasítást hajt végre,amivel az Atyja megbízta.És azt hiszem nem kell magyarázkodnom ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen valaki előtt, mi a külömbség a ...,,Megbízó,...és a ,,Megbízott,...között.Egy üzemnek is van egy tuladonosa,valamint egy vezérigazgatója.Bármit tesz is a vezérigazgató, sose lesz egyszinten, a tulajdonossal.S ez az égben sincs másképpen.Olvasd el:1Korinthus 11:3....János 20:17.....Jelenések 1:5,6....János 14:31.... de a leglényegesebb bizonyíték az 1Korinthus 15:24-28-ig.Mindezek ellenére Jehova Tanui,nagy tisztelettel tekintenek Jézusra ,nem becsülik le az Isten előtti pozícióját,betöltött szerepét,de nem is emelik Őt egyszintre, vagy nagyobb állásba Istenhez képest.Azt csak azok teszik,akik előt nem tiszta,hogy ki Jehova, vagy YAHVE.Egy névtelen isten mellett bárkit fel lehet magasztalni.Ezért van az, hogy a legtöbb magát kereszténynek valló hitfelekezetek központi helyre emelik Jézust,utánna következik Szűz Mária, majd az összes szentek,az Istenről pedig, ami a legfontosabb lenne, és az Ő nevvének megszentelése, teljesen megfeledkeznek.
2012. júl. 10. 11:17
 37/154 anonim ***** válasza:
79%
Jézus Krisztus tegnap,ma es mindörokké ugyanaz.Én imádom az Atya Istent,a Fiu Istent és a Szent Lélek Istent.Három az egyben Atya,Fiu,Szent Szellem,nem érteni,érezni kell.Áldott legyen Isten neve mert kijelentette magát a Fiu által és a Szent Szellem által.Nagyon boldog vagyok,hogy ugyanugy imádhatom az Atyát mint a Fiut,ha nem imádhatnám Jézust az olyan lenne mintha még mindig az ó szövetségben élnék,vagy farizeus lennék,hisz ők sem fogadták el Jézust.
2012. júl. 10. 14:08
 38/154 anonim ***** válasza:
100%
"Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök élet: pedig azok rólam tesznek bizonyságot, s mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen. ... Mert ha hinnétek Mózesnek, hinnétek nekem: mert énrólam írt ő. Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, akkor az én beszédeimnek hogyan hinnétek?" Jn 5,39-40. 46-47.
2012. júl. 10. 14:15
 39/154 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

A tanuk Bibliamagyarázata Jézus Krisztusról egyértelműen hamis,lásd:

Igei igazolások,hogy Jézus Isten:

1.

a)Jézus a dicsőséd Ura,Királya:1kor.2,8:

"Ha megismertétek volna,nem feszítettétek volna meg a Dicsőség Urát"

b)A Dicsőség Ura=a Seregek Ura,az egész Föld Istene Ézs,54,5

"kicsoda a dicsőség Királya?A seregek Ura,ő a dicsőség Királya"zsolt.24,10

A:Jézus=A Dicsőség Királya

B:A Dicsőség Királya= A Seregek Ura

C:A Seregek Ura=Az egész Föld istene,tehát Jézus AZ EGÉSZ FÖLD ISTENE!

(Aki szellemben nem VAK,az erős igazolást vesz észre arról,hogy Jézus kicsoda!)

A Bibliában hány megváltóról van szó és hány seregek Uráról: EGYES SZÁMBAN SZEREPEL-de az Atyáról is ezt mondja az Ige és Jézusról is!

(Ézs 54,5. 63,16.GAL3,13)

Két személyről beszél az Ige,de egy megváltó van és egy seregek Ura!

Ezzel megegyező üzenete van Isten Elohim nevének amely az EL Isten-név többesszáma,erős utalás arra,hogy az egy Isten a zAtya a Fiú és a Szent Szellem,ezért van "EL" Isten-név többesszámban.

2.a

Ézs.43,11:Azt mondja Isten,én vagyok az Úr(JHVH),RAJTAM KÍVÜL NINCS SZABADÍTÓ..."

hogyan lehet ez igaz,ha Jézus is szabadító?

Mt.1,21:"Nevezd nevét Jézusnak,mert ő szabadítja meg népét..."

Csak egy módon lehet igaz a két ige egyszerre,ha Jézus valóban és teljesen EGY az Atyával.Az ige itt isigazolja ezzel,hogy Jézus egyenlő az Atyával és egy.

b)Azzal minden Ige ismerő és igaz hivő egyet ért,hogy az Úr amit ígér,be is tartja,amit mond az igaz!

Ézs42,8-ban azt mondja:"dicsőségemet másnak nem adom..."

Hogyan lehet ez az állítás a szín-tiszta igazság,ha Jézusnak adta a dicsőséget?(jn.17.22:" azt a dicsőséget amit nekem adtál...")

Ézs42,8 egyetlen esetben igaz és az felettébb csodálatos:az atya és jézus valóban egyeK(ezért nem adta másnak a dicsóséget!!!)

3. A TEREMTŐ=ISTEN

A fiú teremtő(1,kor8,6.Kol 1,16)

A teremtő ne mlehet más csak Isten!

A MEGVÁLTÓ(JÉZUS)=SEREGEK URA(Jer50,34-Ézs54,5=>Isten

4.A menny Királyáról szól sz Ige,EGYES SZÁMBAN,egyetlen mennyei Királyról,amikor az Atyáról szól(1.tim.6,15-16:..hatalmas,Királyok Királya és uraknak Ura,akié egyedül a halhatatlanság,és hozzáférhetetlen világosságban lakozik,akit az emberek közül senki nem látott és ne mis láthat...")

B)és a menny egyetlen királyáról(egyesszámban)

Jézusról szól sz Ige:Jel.17,14"..a Bárány legyőzi őket,mert uraknak Ura és királyok Királya..."

Ha csak egy van az urak Urából,a királyok Királyából,akkor melyik a kettő közül?

Buta kérdés,mert ők valóban egyek(MÁSKÉNT NEM VOLNA IGAZ ISTEN EGYIK ÁLLÍTÁSA,ami teljesen kizárt.Így csak az az igazság marad,hogy Jézus az urak Ura,a királyok Királya,a két Ige(1tim,615-16 és jel.17,14)egyetlen Istenről szól!

5.Nézd együtt a két Igét és valami nagy igazságot látsz:

jn,1,1:"Isten az Ige(a szo)"

jn1,14"Az Ige testté lett.."

A:az Ige=Isten

B: A testté lett Ige=Jézus

C:1tim.3,16:ISTEN MEGJELENT TESTBEN!

ha 1tim.3,16 ne mlenne megirva,az első két Igéből is pont ez következik annak,aki becsületesen gondolkodik.Már gazembernek kell lenni ha ezt az összefüggést félremagyarázza valaki!

6.Az apostolok és az első Egyház nem JHVH nevét hívták segítségül,hanem Jézusét:

1kor.1,2:"... elhívott szentek..akik a mi urunk,Jézus Krisztus nevét segítségül hívják

Csel.15,26:"... életüket tették kockára a mi urunk J.K. nevéért

Csel:4,12„És nincs senki másban üdvösség; mert nem is adatott embereke között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk”

Csel9,15 Menj, mert választott edényem ő, hogy elvigye a nevemet a nemzeteknek és királyoknak, és Izrael fiainak is.

Annyira ismert volt,hogy az apostolok Jézus nevét hívtákimájukban,hogy még a lézengő zsidók is eltanulták: Elkezdék némely lézengő zsidő ördögűzők közül az út Jézus nevét hívni"csel.19,13

Efézusban az első megtérési hullámról is így ír az Ige(csel.19,17)és magasztaltatik az Úr Jézus neve

"megszentelődtetek és megigazultatok az Úr Jézus nevében

István is JÉZUSHOZ IMÁDKOZOTT és az ő nevét hívta:Csel 7,59

akik a te nevedet segítségül hívták... csel9,14

Mindent amit csak tesztek szóval és cselekedettel,mindent az Úr Jézus nevében cselekedjetek

7.Amikor az Ige elsőről és utolsóról beszél,hány elsőről és utolsóról szól?Mindenki látja, egyről-

éspedig csak Istenről:

Ézs 44,6 : Én vagyok az első és utolsó,rajtam kívül nincs Isten

Aztán jelenések 1,17ben megismétli:

Ne félj!Én vagyok az első és utolsó-MONDTA JÉZUS

Több pontnál is azt láthatjuk,hogy az Atya annyira egy Jézussal,annyira valóságosan egy ,hogy EGYETLENRŐL BESZÉL RÓLUK,mint

-a teremtőről-minr szabadítóról

-mint megváltóról

-mint Urak Uráról,királyok Királyáról

-mint Elsőről és Utolsóról

tehát teljesen igaz,amit Jézus mondott erről:"Én és az Atya egy vagyunk"

Van akinek gondot jelent,hogy ha Jézus Isten,akkor hogyan imádkozhat Istenhez,az Atyához.

Ebből a sötétségből Fil 2,7 vezet ki:Jézus amikor testben megszületett,levetette isteni formáját,önmagát megüresítette és felvette emberi-szolgai formáját.Teljesen ember lett!Fázott,melege volt,sírt,örült,elfáradt...-és imádkozott.Szüksége volt rá.Amikor visszament a mennybe,újra felvette Isten-Királyi mivoltát,és az Igetanúsága szerint mostmár megint így van a mennyben.

Jel.19,11-16.MOST TELJESEN ISTEN.Illik tudni,hogy Jézus Krisztus neve is erről a kettős létformájáról szól:

A)Jézus az ember(aki megkisebbítette magát)

B)Krisztus a magasságos,az Úr,az Isten

8.Az Ige az alábbiakra azt mondja,hogy Isten nevei

ELOHIM:1móz1,1/2570-szer van a Bibliában!

EL-SHADDAI:1móz17,1

JHVH:2móz.3,24

EL:217-SZER FORDUL ELŐ

SILO:1móz.49,10

JAH:zsolt.68,5

Jelzőként használt neve:Seregek Ura.Ézs 47,4.51.15.54,5.Jer32,28

Amire az Úr azt mondja,hogy az Ő neve(ne mjelzők ezek)azt önkényesen fölösleges és hibás alá-vagy fölérendelni a többi nevének.Istennek több neve van,erre utal többekközt ez az Ige is:

Zak 14,9:" És az Úr lesz a zegész földnek királya,e napon egy Úr lesz és a NEVE IS egy"

Tehát ha lesz egy neve,akkor most egy van?Becsületes gondolkodással tudjuk a választ.

2012. júl. 10. 14:40
 40/154 anonim ***** válasza:
11%
Kedves 37-38-39-ek.Hogy ti miben hisztek és kit imádtok az a ti dolgotok.De, hogy a háromság istenség pogány eredetű tantétel, az a napnál is világosabb.És még világosabb az amit az első századi tanítványok hittek.A háromság fogalma ismeretlen volt a számukra.Mint már írtam az 1Korintus 15:24-28.Jézus isteni hatalma viszonylagos,addig tart amíg véghez viszi Isten akaratát,majd át ad neki mindent amit az Atyjától kapott,és megmarad Isten királyságának Királyaként.Jehova a Teremtő Isten,azért nem kényszerül arra,hogy megossza, vagy lemondjon,vágy hátrahagyja az Isteni mivoltot,mivel neki nincs kezdete és nincs vége.Azért is nem lehet vele egy Jézus,mivel a Biblia leírja,hogy Jézusnak volt kezdete,majd emberi testet öltve, itt élt a földön,halála után kapta meg a halhatatlan életet,az Atyjához hű magatartásáért.Addig ép olyan halandó angyal volt, mint a többi.Ez szöges ellentétben van azzal a teológiai fogalmazással,hogy:..Egy Isten van a Háromságban.Atya Isten , Fiú Isten, Szentlélek Isten,:Még sincs három Isten csak egy a Háromságban.Mi ez ha nem filozófia?..Piros alma,Sárga alma,Zöld alma.Mégsincs három alma,csak egy alma a háromságban.Csak az a következő kérdés, hogy ennek az össze vont almának, milye a szine,íze,illata?..A másik az,hogy egy értelmes matematika tanár hanyast adna erre a végeredményre? 1+1+1= 1.A Biblia soha nem állít olyan dolgot, ami a valóságnak,tudománynak,felállított törvényeknek,törvényszerűségeknek ellene mondana.A Háromság dogmája az egyedüli olyan fogalmazás,ami kiríl a többi része közül.Mindezek mellett, bizonyítékok vannak arra, hogy az első 350 év alatt, egyetlen Bibliai kézirat, vagy másolat sem tartalmazta ezt a dogmát. Vissza térve a háromsághoz:,,mindegyik öröktől fogva van,egyiknek sincs kezdete se vége,,. Pont alá támasztja a Kolosszé 1:15-20-ig...Továbbá a sorrend a Biblia leírása szerint a következő: Jehova.....Jézus....majd a többiek...1Korinthus 11:3.Hogy ez Jézus menybemenetele után sem változott ismét igazolja a Biblia.. Apcsel 7:55,56...Jelenések 5:1-10.Ezek a versek tanusítják,hogy ott van az Isten,...... mellette a feltámasztott Jézus Krisztus, és az angyalok, csak éppen a Szentlélek,vagy Szentszellem isten hiányzik.Csak azok látják ott,akiknek nincs pontos ismeretük, és éles látásuk.
2012. júl. 10. 19:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!