Miből gondolják Jehova Tanúi, hogy csak az ő Bibliamagyarázatuk lehet helyes?
[link] hölgy kopogtatott az ajtómon, Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratokkal a kezükben. Hagytam, hogy egyikük magához ragadja az irányítást és egy-két percre belekezdjen mondandójába. A felajánlott folyóiratokat visszautasítottam, de megkértem, hogy ha tud, válaszoljon egy kérdésemre mielőtt elmegy. Megkérdeztem, hogy
"Igaz az, hogy Önök úgy hiszik, a hívők 'nagy sokasága' örökké tartó földi élettel lesz megjutalmazva a mennybemenetel helyett? Meg tudja nekem mutatni a Bibliában, hol említi az ezt a 'nagy sokaságot'?"
"Igen". - válaszolta, gyorsan kinyitva Új világ fordítását - amint jól tudtam - a Jelenések 7:9-nél, ahol is ezt olvasta: "Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak".
Amikor felhívtam figyelmét a szövegösszefüggésre, és rámutattam, hogy a "nagy sokaság"-ot Isten "trónja előtt állva" ábrázolja a mennyben, mintsem a földön, azt válaszolta, hogy az egész föld Isten trónja előtt áll.
Ezért megkértem őt, lapozzon néhány oldallal arrébb a Jelenések 19-hez, amely szintén a "nagy sokaságról" beszél, és megkértem őt, olvassa el az első verset: "Amit ezek után hallottam, olyan volt, mint egy nagy sokaság harsány hangja az égben. Ezt mondták: "Dicsérjétek Jahot! A megmentés, a dicsőség és a hatalom a mi Istenünké".
"Nos, hol található a nagy sokaság?" - kérdeztem.
"A földön." - hangzott a válasz.
"Kérem, olvassa el még egyszer!" - mondtam.
Ezúttal megállítottam őt, miután elolvasta a 'menny'-szót, és ismét megkérdeztem, hol helyezi el a vers a "nagy sokaságot". "A földön" - hangzott még mindig a válasz.
"Mi volt az utolsó szó, amit olvasott?" - kérdeztem.
"A 'menny'" - ismerte el végül -, "de a 'nagy sokaság' a földön van. Ön nem érti meg - folytatta -, hogy nekünk a brooklyni vezetőségünkben vannak olyan férfiak, akik megmagyarázzák számunkra a Bibliát. És ők bizonyítani tudják, hogy a "nagy sokaság" a földön van; csak én nem tudom elmagyarázni ezt olyan jól."
És erről van szó! Egy Jehova Tanúja nézheti ugyan a 'menny'-szót a Bibliában, és mégis 'földet' fog látni helyette - mivel az Őrtorony Társulat ezt tanítja.
Ez olyan, mintha a Tanúk egy Őrtorony-színezetű üvegen át néznék a Bibliát, ami megváltoztatja a jelentését mindannak, amit olvasnak.
Vajon leáll-e ugyanez a lelki mechanizmus, amikor a téma Isten természete, a halál állapota, a keresztények jövőbeli reménysége vagy bármi más, amiben a Tanúk kiképzést kapnak a királyságteremben zajló összejöveteleken és az Őrtorony-kiadványok oldalain?
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Jehova Tanúival való viták kudarcra ítéltek. Lehetséges a siker, ha a betegséget kezeled és nem a tüneteket, ha a vizet inkább a kazánba öntöd, és nem a radiátorra, és ha a fejszét a fa törzsére veted, és nem a levelekre. Sújts közvetlenül a törzsre, és az egész fa kidől - beleértve az összes fényesen csillogó levelet, amely elsőként megragadta a figyelmedet.
Szerintem meg "akit erőszakkal győznek meg, annak ugyanaz marad a véleménye" - Az elgondolás JÓ, hogy "meggyőzni" meg hogy a "gyökérre" (Radic) vetni a fejszét. Csak az a gond, ha valaki hinni AKARJA (AKÁRMI ÁRON!) akkor mondhatsz neki bármit. De tényleg bármit. Ezek a hitbéli dolgok empirikusan nem annyira "egyértelműen" megtapasztalhatóak, mint pl. az, hogy az ég kék, a fű zöld stb. Pl. kevesen tudják, hogy a nap zöld, mert innen nézve sárgának tűnik, akárki "megmondhassa". Ha valaki a fejébe veszi, hogy márpedig sárga, hisz a vak is láthatja és eldönti, hogy a büdös életben SEMMIVEL nem mozdíthatod ki, bizonyítékokkal, logikai levezetéssel, tudományosan, akárhogy. Mert nem tudja ellenőrizni empirikusan, nem mehet oda, nem tapogathatja meg, vagy kóstolhatja meg, mint Jolánka néne a dinnyét a piacon. A jehovinák annyiban különböznek ettől a példától, hogy nekik ELŐRE megmondták, hogy ők a kiválasztott elit és hogy mindenki sátáni, aki mást állít, mint a vezetőik, vagy pedig bolond, kis tudatlanok, akik nem bírják AZT a tudást, amit ők, a "kiválasztottak". És legfőképp más keresztények "nem értik" (hangozzon bármíly furán is..)
Én személyesen, nem is egyszer láttam, hogy rendesen golyóstollal kihuzigáltak komplett fejezeteket a bibliából. Gondolom az első ilyen rész az lehetett, hogy:
„Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogyha valaki ezekhez hozzátesz, a könyvben megírt csapásokat veti Isten arra. És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak. Ezt mondja, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök”
De lehet, hogy tévedek és a legelső golyóstoll áldozatává vált sor ez volt(?):
"Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak"
Aki (mindegy miért) olyanra vetemedik, hogy kihuzigál Isten beszédéből komplett részeket, az annyira elfajzott egy loser, hogy ha nyakon fogva odaállítanád is maga Isten elé, akkor is magyarázná a cikit. Megerőszakolják a Isten beszédeit, megerőszakolják Jézus EGYÉRTELMŰ kijelentéseit és teszik ezt mosolyogva, ájtatosan, másokat elhitetve és a pokolba taszítva. A SZEMEM ELÉ NE KERÜLJÖN EGYIK SE! Én nem vagyok ilyen "megbocsátó"..
http://www.youtube.com/watch?v=INEaE1_3WAw
"Gyümölcseiről ismeritek meg a fát"
De a tanuk még a tényeket is tagadják.....
11/13@ A „nagy sokaság” tagjai világosan meg vannak különböztetve a szellemi Izrael 144 000 tagjától, akikről a Jelenések ugyanabban a fejezetben korábban beszél. Látomásában János nem a mennyben látta a „nagy sokaságot”. Az, hogy „a trón előtt álltak” (görögül: e-no’pi-on tou thro’nou, „a trónról látva”), nem jelenti feltétlenül, hogy a mennyben vannak. Egyszerűen olyan helyzetben vannak, hogy Isten látja őket, aki mint maga mondja, figyelemmel kíséri az emberek fiait (Jel 7:9; Zsolt 11:4; vö. Zsolt 100:1, 2, valamint Luk 1:74, 75 és Csel 10:33, Királyság sorközi). Ugyanígy nem kell „az összes nemzetek”-nek a mennyben lenni ahhoz, hogy — amint a Máté 25:31, 32 írja — Krisztus trónja előtt lehessenek (szó szerint: „Ő előtte”) Az a tény, hogy a „nagy sokaság”, amelyet egyetlen ember sem volt képes megszámolni”, nem mennyei osztály, abból is kitűnik, hogy a Jelenések 7:4–8 és 14:1–4 megadja azok pontos számát, akik a földről a mennybe kerülnek.
A Jelenések 19:1, 6-ban említett „nagy sokaság . . . az égben” nem azonos a Jelenések 7:9 ’nagy sokaságával’. Az égiekről nem olvassuk, hogy „minden nemzetből” valók, vagy hogy megmentésüket a Báránynak köszönhetik. Ezek angyalok. A „nagy sokaság” kifejezést a Biblia különböző szövegkörnyezetekben használja (Márk 5:24; 6:34; 12:37).
A kedves 11-s válaszolónak üzenem, hogy a pontos indoklás minden Tanú számára könnyen hozzáférhető, tehát a meséd (ami ugye egy spam-ként terjedő hamis propaganda -, aki látott már felkészült Jehova Tanúját, tudja miről beszélek) téged minősít.
lsandor leírta a választ.
A 16-s válaszoló viszont akkor biztos egy igazi "Krisztus tanítványa". Jó lenne, ha primitív személyeskedés helyett érvelnénk az Írásokból, mert aki nem ezt teszi, azt nyilván nem az igazság érdekli, hanem valami más...
Kedves 18-s! Bizony Isten Királysága minden hűséges reménye - ebből a szempontból tehát "egyféle" -, de két helyszínt és kétféle feladatot, tevékenységet is említ a Biblia a igaz keresztényeknek, ez viszont tagadhatatlan. Már akkor kifejezte kívánságát Jézus, mikor imádkozni tanította a tanítványait, hogy "legyen meg a Te akaratod, miként az égben, úgy a földön is". Már csak arra az egyszerű kérdésre kellene pontos, bibliai választ adni, hogy mi volt Isten akarata kezdetben(!) a földel és az emberiséggel?
A másik fontos kérdés: megváltozott-e ez az akarata, lemondott-e Jehova erről azóta? Ha igen, hol írja ezt a Biblia?
A következő kérdés: miből tudhatjuk, hogy Istennek a földi örök élettel, vagyis az eredeti paradicsommá változtatással vannak komoly tervei?
És miből tudhatjuk, hogy a hűségesek többsége nem fog az égbe kerülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!