Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudják Jehova Tanúi,...

Honnan tudják Jehova Tanúi, hogy náluk az igazság?

Figyelt kérdés

2012. jún. 28. 19:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/113 anonim ***** válasza:
0%

Ebben teljesen egyetértünk, kedves kérdező.

A bibliában mindenkin beteljesednek azok amik rá vonatkoznak. És mindenki olvashatja, hogy felismerje hol tart az ember az idők áramlatában.

Szabad akarat lévén a biblia ad egy támpontot, és mindenki besorolhatja saját magát oda ahova neki tetszik.Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindenki úgy értelmezze ahogy akarja, bár ez is egy hozzáállás.

Ha Jézus hagyta volna, hogy a tanítványok úgy értelmezzék a tanítást ahogy akarják, akkor ott is akkora zűrzavar lett volna, mint amilyen most van a vallások között.

Annyi vallás van hogy szinte ki sem látunk belőle, ennek ellenére, még is háborúk, éhségek, iszonyatos dolgok mennek végbe, még valláson belül is.

Ha meg engeded, egy kedves férfi akivel beszélgettem a szolgálatom során ezt mondta:

"nekem senki ne jöjjön a vallással, meg az istennel, mikor azt látom, hogy a Pápa kimegy Afrikába, és ott az éhező gyerekekkel csókolgattatja a gyűrűjét.

Annyit hallani jótékony célú eseményekről, karitatív tettekről, de a világ továbbra is a pusztulás felé halad.

Valami nagyon nagy baj van itt.

S az emberek nem értik mi a baj.

Pedig benne van a Bibliájukban

Máté 24,25 fejezet, 2Timóteus 3:1-5)

Én például azt nem értem miért csodálkoznak, és vannak felháborodva az emberek.Ott van a kezükben a megoldás.

Jézus elmondta, és ezért tanította a követőit imádkozni:

"Jöjjön el a Te országod a.....földre is.

El is fog jönni. S amikor feltárjuk az embereknek, akkor ez a válasz:"Bár csak úgy lenne"

De hát Jézus megígérte, Úgy lesz.

Nem hiszik el az emberek Jézus ígéreteit.Jézusban hisznek hogy Ő volt, meg van, de az ígéretében meg amit leíratott a szentírásban abban nem.

Akkor minek van leírva. MINDENKI AZ ÉGBE AKAR MENNI.

Most akkor hisznek, vagy nem hisznek. Sokan maguk sem tudják, hogy most valójában mi van.

És ez is le van írva, hogy ilyenek is lesznek az utolsó napokban az emberek össze vannak zavarodva, és nem találják a ki utat, pedig ott van a kezükben.

2012. júl. 2. 22:54
 42/113 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Annyit tennék csak hozzá,hogy az "utolsó napok"már több mint 2000 éve tartanak.

És hogy mikor lesz ennek a "világrendszernek"a befejezése,azt csak az Atya tudja,és mindig felkészülten kell várni.

Legalábbis az én értelmezésemben.

2012. júl. 2. 23:04
 43/113 anonim ***** válasza:
0%

Ha elolvasod a 2Timóteusz 3:1 versét akkor figyeld meg Pál írását:

"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek"

Nos Pál a jövőre utal, "lesznek."

Mert az emberek magukat szeretők LESZNEK....)Az biztos, hogy mindig is voltak nehéz "napok".

De a versek tovább olvasásakor látható, hogy egy összetett jelenséget láthatunk ami az emberek ezen tulajdonságait látjuk mindenhol globálisan beteljesedni.

Ezért az utolsó napok nem 2000 évvel ez előtt kezdődtek, a vers megadja a választ, nem is kell sokat gondolkodni rajta.

2012. júl. 2. 23:21
 44/113 A kérdező kommentje:

Az i.sz.100 is jövő időnek számít szerintem.

Ha már igeidőknél tarunk,Pál filippiekhez írt levelében:

1,21 Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség!

1,22 Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor, hogy melyiket válasszam: nem tudom.

1,23 Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél;

1,24 de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak

Elköltözik és Krisztussal VAN.

Nem lesz,hanem van.

Érdekes,ugye?

tehát,mintha meghalna az ember,és a halála után egyből Krisztussal van.

Ez valamilyen lét a halál után,ugye?

2012. júl. 2. 23:31
 45/113 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi még annyit hogy valóban igaz amit írtál, hogy felkészülten kell várni, mert senkinek nem jelentette be mikor lesz, így kár időpontokat találgatni, meg bejelentéseket tenni.

Szerinted, mindenki fel van készülve. sokan el sem hiszik hogy lesz egy ilyen nap.

Vegyük a Jézus idejében élőket.

Jézus megadott egy jelet, hogy ha látják a várost, hogy a seregek körbe veszik, menjenek a hegyekbe. ezért az akkor élőknek fel kellett ismerni az erre utaló jeleket.

Igy Jézus követői, (és a többiek nem)amikor a Rómaiak körbe vették a várost majd váratlanul vissza vonultak, 8. napjuk volt hogy fel menjenek a hegyekbe.Mert aki ott maradt és nem figyelt az bizony az életébe került.

Szerinted az emberek tudják ezt.

"Mindenki" építi a karrierjét, "mindenki megakar gazdagodni, nem is érnek rá ilyenekkel foglalkozni, és ahogy írva van váratlanul jön és semmi képen sem menekülnek meg azok akik alszanak.

Azt irja a prófécia, hogy ezüstjeiket az utcára dobálják, mert rájönnek, hogy nem menti meg őket a pénz a vagyon az Úr haragja napján.

De hogy lehet ébereknek maradni?ez itt a nagy kérdés?

2012. júl. 2. 23:33
 46/113 A kérdező kommentje:

Jn11,25 Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él;

11,26 és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"

2012. júl. 2. 23:35
 47/113 A kérdező kommentje:

# 45/46:

A hívők szerintem tudják,aki komoly hívő,és nem csak névleges keresztény.

Mert azoknak aztán beszélhet bárki.

Úgysem teszik azt,ha mondják is nekik.

2012. júl. 2. 23:38
 48/113 anonim ***** válasza:
0%

Nem.Az Úr napján. A jelenések könyve írja, hogy az Úr napján a jelenléte idején kezdődik a feltámadás a felkent keresztényeknek(144 ezer)a többiek földi reménységűek maradnak a földön nem mennek sehova.)

Az Úr napja akkor Kezdődött, amikor Jézus elkezdte meg nézni ki az aki a munkájában foglalatoskodik.Ezt akkor kezdte el tenni, amikor elfoglalta a trónját az égben.

Nos ahhoz, hogy az égi "Jeruzsálem" az égi szentély tiszta legyen az uralkodásra, meg kellett tisztítani az eget Sátántól és a démonaitól, hogy ne legyen bejárásuk oda többé.

Ezért levetette a sátánt a jelenések könyvében írva van.

Ez az égben az angyalok körében örvendezésre adott okot, de a vers másik része, hogy "JAJJ A FÖLDNEK, MERT LEJÖTT SÁTÁN NAGY HARAGGAL, MERT TUDJA, HOGY RÖVID IDEJE VAN. Tehát a földön élöknek, sok jajj kiáltást fog okozni.(JELENÉSEK 12:12)Mikor lehetett ez? Nos a jelek azt mutatják, hogy 1914,a dátum mivel világ háború nem volt előtte soha, csak kisebb helyi csatározások.

Sátán ahogy közeledünk ahhoz a naphoz egyre jobban tombol, mert tudja, hogy nem sok ideje van, és mindent megtesz hogy mindnél több embert is magával sodorjon a halálba.

Igy a felkentek valamikor 1914 óta támadnak fel az égi életre, addig halál alvásban voltak.És hogy azt írja hogy krisztussal van az annyit jelent, hogy annyira elhiszi ezt az ígéretet, mintha már beteljesedett volna abban a pillanatban.

2012. júl. 2. 23:47
 49/113 anonim ***** válasza:
0%

Ez igy van. Jézus a feltámadás, és az élet.

Ez azt Jelenti, hogy Ő képes a halott személynek bármikor vissza adni az életet, mert az Atyjától megkapta ezt a képességet.

És az élet: Igen el kell hinni, hogy Jézus a halála által váltott meg a bűn rabszolgaságából és ez által az elrendezés által örök élete lehet azoknak akik hitet gyakorolnak benne.

2012. júl. 2. 23:53
 50/113 anonim ***** válasza:

Szerinted akkor a JT társaság nem mond igazat?

Akkor mégsem Mihály arkangyal Jézus?

Eddig tagadtad Jézus Istenségét, most meg ő ad életet? Nagyon örülök, hogy erre a megállapításra jutottál.

Talán rájöttél, hogy Mihály a nagy fejedelem nem tud életet adni?

2012. júl. 3. 00:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!