Hogyan lehet a Jehova Tanúkat úgymond "elkergetni"?
Félreértés ne essék, nekem nincs bajom a vallásokkal.
De az lenne a helyzet, hogy :
×××××××××××××××××××××××××××××
Egyetemista vagyok, albérletben lakok a városban egyedül. És állandóan jönnek a Jehova Tanúi, mindíg Bibliából akarnak felolvasni akár órákon keresztül, mindíg azt szeretnék, ha belépnék hozzájuk stb. Most egy dolog az, hogy katolikus vallású vagyok, de a másik, hogy nem vagyok úgymond vallásos.
Volt olyan hét, amikor 2-szer is jöttek, de nem csak hozzám, hanem az egész lépcsőházat, lépcsőházakat végigjárták.
Mondtam nekik, hogy ne haragudjanak, de nem vagyok nagyon vallásos, és nem szeretnék belépni sem most, sem máskor. De nem értik meg. Mindíg csak mondják mondják, néha amikor megyek el itthonról, még követnek is egy darabig. (nem csak velem csinálják)
Tudom, hogy vallásszabadság van, de ez már túlzás. Rendőrség ilyenekkel gondolom nem foglalkozna......
Hogyan tudnám őket magamról "leszerelni"?? Mit lehet ilyenkor tenni? Mindíg járják az egész várost, vagy az utcán próbálnak meg térítgetni.
Nektek van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok?
20/L
Ne nyisd ki az ajtót.
Küld el őket.
Fenyegesd me őket.
Amikor kinyitom a lakásajtót a csöngetésre, és látom, mert látszik rajtuk, hogy ők azok, megkérdem:Jehova tanúi?
Nagy vigyok: Igen, azok vagyunk! Én: Örülök, én református vagyok! És becsukom az ajtót.
én 14 vagyok, és anyuék azt tanították hogy ne engedjek be idegent soha se, ha nincsenek otthon. Egyszer egyedül voltam. Valaki csenget.
Kérdem:
- Ki az?
- Csak agy aprócska kérdést szeretnénk feltenni.
- Akkor hajrá.
- Ön szerint létezik olyan ember aki jót teszen mindenkivel?
Választások voltak, gondoltam csak egy felmérés.
Válaszolok.
- Igen.
- Jól mondja, mert ... és kb az ajtóba egy órát magyarázott, én nem küldtem el, visszamentem a konyhába, csináltam tovább a kaját. S majd le ültem a TV elé, s mondott ott. :))
Nem engedem be őket, csak néha pont akkor jönnek mikor mennék el otthonról, és a lépcsőházba vagyok már. Egyszer nyitottam csak ajtót, mert nem tudtam ki az (1 ember volt csak) és ő is mondta mondta stb......
Hiába próbáltam már szép szóval, levakarhatatlanok. De miért ilyenek? Miért nem értik meg, hogy vannak olyanok, akik nem kíváncsiak a "szent beszédükre"? Miért éri meg nekik az, hogy megutáltatják magukat az emberekkel?
Múltkor mondtam az egyiknek az utcán, hogy kopjon már le (követett vagy a fél városon keresztül, nagyon kínos volt) vagy kihívom a rendőrséget zaklatásért. De tudom (tudtam magamba) hogy a rendőrség ilyenekkel nem foglalkozik, mert végül is vallás szabadság, és hozzám meg nem ért, csak mondta a hegyi beszédet......
Idegenekkel valahogy nem tudok annyira bunkó lenni, akárhányszor összefutottam velük, megakadt a torkomon a szó....
Nem kell félni tőlük? Úgy értem, ha most elküldeném őket melegebb éghajlatra bunkón, akkor nem állnak sehogy se bosszút?:S
Közöld velük, hogy ha nem hagynak békén, akkor ők fognak téged arra motiválni, hogy imádkozni fogsz a Sátánhoz. Vagy pedig öngyilkos lesz.
Esetleg bunkón kérdezd meg tőlük, hogy megakarnak-e d..ni téged, vagy miért nem hagynak békén. Tudasd velük, hogy ha nem kopknak le, akkor segítségert fogsz kiabálni.
Nem akarlak bunkóra nevelni, de ha nem értik a szép szót, akkor nincs más lehetőség.
Ez az egyik dolog. A másik dolog viszont, hogy nem mindenki jó ember, akinek Biblia van a kezében. És nem mindig az ige hirdetése a cél. Ezt gondold jól át.
Kellemes estét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!