Jehova tanúi? Rossz emberek? Hogy tesznek tönkre egy egész családot?
Szóval én református (ált.) suliba tanulok, és rengetegszer mondta az osztályfőnünk, hogy ha valaki jön hirdetni a "Jehovát" akkor közöljük vele, h "húzzál a p*csába" persze udvariasan, finoman... Mesélte, hogy csak ilyen apróságokat adnak aztán visszakövetelik a "ezerszeresét" és mondta, h ő ismer olyan családot akiktől elvettek házat mindent és még a nagyszülőktől meg a testvéreinek a családjától is és a rendőrség nem tudta lebuktatni a Jehovákat... Nem értem, h vajon hogy csinálják???
Meg azt se értem h idősebb nénik szokták (általában) hirdetni a vallást akikről nehéz elképzelni h tönkretegyenek..
Egyébként ők ölnek embereket?
Szóval ki az aki elmagyarázza, h hogy is működik ez??... De lécci ne körülírjátok hanem konkrétan, mert tudom, h sok ilyen kérdés van de senki nem írja konkrétan..
Személyesen ismerek egy tanút, aki nem a gyerekére íratta a vagyonát, hanem a társaságra. Sok kicsi sokra megy.
Azt hiszem a gyülekezet nem lát abból a pénzből semmit.
Szia!
Jehova tanúi nem rossz emberek, és nem jellemző rájuk, hogy családokat tennének tönkre. Egy egyszerű felekezetről van szó, akik teljesen átlagos életet élnek, csak éppen másként gondolkodnak az életről a világról, Istenről és a Bibliáról, mint egy átlagos református felekezetbe járó ember. Ha azért ez utóbbi ilyen alapvető hazugságokat terjeszt róluk, akkor az önmagát minősíti. Jehova tanúi nem bűnözők és nem szentek. Sokszor utazol együtt velük, vagy éppen mész el mellettük az utcán anélkül, hogy tudnád kik ők. Ellenséget csinálni belőlük nem tisztességes dolog.
Ma még szabad vallásgyakorlás van, bár láthatók a jelei az ellenkezőjének, de pl. a Tanúk az állam által elismert vallásfelekezet. Ami pozitív bennük pl. a reformátusokkal szemben, hogy ők nem markolnak fel milliárdokat az államkasszából "hitéleti támogatás" jogcímen, hanem a szervezetet és a lelkészeiket saját adományaikból tartják fenn. Biztos lehet találni rossz példákat náluk is az anyagiakkal kapcsolatosan, de ez az emberek hibájából adódik és nem a szervezet a felelős érte. Való igaz, hogy visszás az evangelizációs stratégiájuk, és nem szerencsés a térítgetésük, tanításaikban is találni visszásságokat, de úgy gondolom, hogy ezeket leszámítva társadalmilag hasznos és példamutató életet élnek.
Üdv. Péter
Nem rossz emberek. Amit mondanak sem rossz sokszor.
Minden ember más. Mindenhol van jó és rossz.
A tanítás egy kis része szemét csak (néha), a többi oké. Elnézést, ha megbántottam valakit. És ők legalább jót akarnak neked.
Nem kell őket a szcientológusokkal összekeverni.
Nem fognak fenyíteni és bántani sem. És clear Magyarországot sem akarnak tudtommal. (a mondani való is értelmes, csak nem mindig Biblikus). Vagy olyan szabályokra mondják, hogy Biblikus, amik kitalációk. Mondjuk ezzel nincsenek egyedül.
kedves kérdezö. a válaszokat olvasva nem vagyok megdöbben ve, Magam 21. éve szolgálom a teremtöt ebben az életformában mert ez nem igazán vallás hanem életforma.nem irom, körül az igazat fogod hallani. Nem rég voltak nállunk esküvök a fiatalok boldogok.s nem tesznek tönkre senkit. söt igen magas erkölcsi irányadó mértékek szerint kell élni. s csak azért mert amerikában van a vezetö testület, a biblia ott is ugyan az mint itt bármelyik. magam is több biblia forditásu bibliát olvastam. nincs különbség.annyi a változás, hogy modernizálták a szavakat, pl: vala helyett volt. ejéndel helyett eszel.az efézusi levél Páltol azt irja és ezt bárki a saját bibliájában megnézheti:Gyermekek engedelmeskedjetek a szüleiteknek az Úrral egységben, mert ez igazságos,tiszteld Anyádat és apádat, ami első parancsolat igérettel,hogy jól legyen dolgod és hosszu életü legyél a földön.ezenkivül a férjeknek, feleségeknek is van betartani valo idézet:Efézus 5:24-33. versekben olvashatunk a férjek és a feleségek szerepéről a 6:4.-ben leirja hogy az apák ne ingereljék gyermekeiket, hanem isten tanitása szerint neveljék.ebböl jol látható, hogy a családokat a biblia alapján nem szét kell huzni, hanem igy lehet igazán egységesen szépen élve együtt tartani. ha a családtagok mindegyike betartja a rávonatkozo irásokat.ha még is széthuzást tapasztalnak arra is megvan a krisztusi tanitás.Jézus nem árult zsákba macskát amikor elmondta, hogy a családban azért lesznek viszályok mert az egyik családtag szeretne keresztény életet élni, de a többi család tag meg megakarja tiltani. erre mondta Jézus azt, hogy meghasonlás támad anya és lánya fiu az apja feleség és férj közöttSTB Máté ev. 10:34,35...a saját házanépe lesz az ellensége.
nem ölnek embereket, söt nagyon sok testvérem van börtönökben számüzetésben gyermekeikkel a semlegességük miatt, mert nem vonulnak be katonának, nem foglalnak állást semmilyen politikai párt mellett, nem szavaznak senkire. ezért aztán vannak országok ahol egyenesen akár megis ölhetik öket.pl:oroszzország, északafrika stb. csak hogy tudd, itt észak afrikai testvéreink a legutobbi beszámolo szerint a 2-4 éves gyermekeikkel börtönbe vannak, mert nem mennek háboruzni, egyes testvéreink már 18.éve börtönbe vannak a semlegességük miatt. csak ezt nem tudják. vannak földrészek ahol bozotvágo késsel vágják el a nyakát a testvéreinknek a családtagjai elött, hogy megtörjék a hüségüket isten iránt most a XXl. században. Nos öszintén leirtam neked a bibliábol hogy mit teszünk, hogyan élünk. ugyan olyan dolgozo emberek vagyunk mint bárki más, vannak közöttünk is jogászok, orvosok, vizszerelök, autobusz vezetők, segédmunkások takariónők, stb. ha esetleg van még kérdésed akkor tedd fel itt a forumon, öszinte választ fogsz kapni, igérem. és nem szándékozlak eltériteni, megtériteni áttériteni, letériteni,a testvéreink, mind önként jöttek nem kényszeritettek engem se, magamtol jöttem, és maradok, mert szeretnek, és én is szeretem mind a több mint 7.millo 600ezer testvéremet 236. országban. kata
"...tanításaikban is találni visszásságokat..."
Ez kicsit enyhe kifejezés... Tagadnak szinte minden lényeges keresztény tanítást.
Ajánlom ezt az oldalt velük kapcsolatban:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!