Jehova tanúi? Rossz emberek? Hogy tesznek tönkre egy egész családot?
Szóval én református (ált.) suliba tanulok, és rengetegszer mondta az osztályfőnünk, hogy ha valaki jön hirdetni a "Jehovát" akkor közöljük vele, h "húzzál a p*csába" persze udvariasan, finoman... Mesélte, hogy csak ilyen apróságokat adnak aztán visszakövetelik a "ezerszeresét" és mondta, h ő ismer olyan családot akiktől elvettek házat mindent és még a nagyszülőktől meg a testvéreinek a családjától is és a rendőrség nem tudta lebuktatni a Jehovákat... Nem értem, h vajon hogy csinálják???
Meg azt se értem h idősebb nénik szokták (általában) hirdetni a vallást akikről nehéz elképzelni h tönkretegyenek..
Egyébként ők ölnek embereket?
Szóval ki az aki elmagyarázza, h hogy is működik ez??... De lécci ne körülírjátok hanem konkrétan, mert tudom, h sok ilyen kérdés van de senki nem írja konkrétan..
Vidiripi
Amelyiket Jézus Krisztus igaznak tartotta.
Az az "igaz vallás".
Viszont Jézus útnak nevezte s nem vallásnak. Jó okkal.
Vidiripi
Kérdező!
"Aki azt mondja, h nem öltek embereket: Ha az beleszámít, h amilyen "lelki állapotot" okoztak a JT az illetőnek és pl öngyilkos lett emiatt?? Na az??"
Nos csak hogy kifejted hogy pontosan mire gondolsz. S ehhez el kellett jutni a 25. kommentig. Ugyan is én a szó szerinti emberölésre gondoltam azon infók alapján amit eddig írtál.
Most meg kiderül hogy te ezt arra érted hogy valakit az öngyilkosságba hajszolnak. Ez azért egy nagyon lényeges részlet s így már teljesen más megvilágításba kerül a dolog.
"Nem tudom hanyadik válaszoló írta, h a rendőröknek rég el kellet volna fogni, nekem azt mondták, h egyszerűen képtelenek még a rendőrök is (és az ofőm. soha nem szokott ilyenekről hazudni)!!!."
Ne már! Itt kis hazánkban is épültek be rendőrök bűnözői szervezetekbe. Sikeresen! Ez vagy nem igaz vagy az osztályfőnököd a rendőrökkel szemben is előítéletes.
"a szülönek nem a lealacsonyito szavakkal kell a gyermeket istenfélelemre nevelni hanem példamutatással. a szülönek tudnia kell alázatosnak lenni, és ha kell akkor a szülönek tudnia kell bocsánatot is kérni a gyermektöl"
Nagyon szépen mellébeszéltél. Tán nem azt tanítottad a gyerekednek, hogy eredendő bűnben született? Ez aztán a bátorítás. Kapásból egy olyan programot ültetsz el benne, hogy szégyelje magát egy életre. De végtelen sok ilyen ellentmondás van. Az alázatosságod a másik arra már ki sem térnék.
Én sok Jehova tanuját ismertem régen és bele láttam az egyes családok életébe. És messze nem kaptak a gyerekek ilyen nagy szabadságot, mint amilyen derűsen te leírtad. De örülök, hogy akkor van 1-2 kivétel a rendszerben, az is több mint a semmi.
"Szívtál valamit? Megkérlek, hogy a dühöd ne itt tölsd ki másokon. Köszönöm."
Nem szívtam most, bár nem vetem meg mivel egy gyógyhatású készítmény. Nincs bennem düh senki iránt, ha számodra sértő dolgokat mondtam akkor az azért lehet mert felsértettem az illuziód burkát ami tudom h fájdalmas. Ez jó jel mert lelked ezzel adja tudtára a manipulált agyadnak h nem jó irányba mész. Szerintem ne szendvedj tovább én ezt tudom tanácsolni csak. Mivel nem volt egy érved sem csak a "szeretet" istene nyilvánult meg rajtad keresztül, ezért a többire nemtudok mit válaszolni.
Vidiripi!
Igen a magyar rendőrök sikeresen megállítottak egy-két ügyet, de had tájékoztassalak, h a JT-kal az egész világ "be van hálózva". Kétlem, h aa mi kis rendőreink egy ilyen "világszervezetet" képesek lennének lebuktatni.
Ja és az a kérdés h, "egyébként ölnek embereket" nemcsak a z öngyilkosságra gondoltam... csak a kedves Katának hoztam egy biztos példát amiről én is tudok..
És ha ezek megtörténtek akkor jogosan feltételezhetem, h akár ők maguk is ölnek embereket..
Vidiripi
"És ha ezek megtörténtek akkor jogosan feltételezhetem, h akár ők maguk is ölnek embereket.."
Ebből a logikádból kiindulva akkor a nagyobb taglétszámmal rendelkező egyházaknál sokkal nagyobb a valószínűsége a gyilkosságoknak. Statisztikailag mivel több ember van.
Nos akkor legyen Amerika ott az F.B.I. szerinted ők is elbuknának? Szerintem ez az emberölős elképzelésed nagyon nem állja meg a helyét. De ez az én véleményem.
"És ha ezek megtörténtek akkor jogosan feltételezhetem, h akár ők maguk is ölnek embereket."
Ezt a baromságot...Nem jogosan állítod. Ez egy primitív emberi tulajdonság. Sajnálom.
Persze, a maffiát is Jehova irányítja. Bölcs felismerés. Gratuálok hozzá!
"Nem szívtam most, bár nem vetem meg mivel egy gyógyhatású készítmény."
Én ebben azért nem lennék biztos. A mértéktelenség pedig pláne nem jó dolog (nem célzásnak írom).
"Nincs bennem düh senki iránt"
Ez sajnos nem vígasztalsz, hogy mit hiszel.
Nem vagyok tanú, bár nem gondolom, hogy ez téged különösen érdekel.
Azért szóltam, mert túl messzire mentél (teljesen alaptalanul).
"Szerintem ne szendvedj tovább én ezt tudom tanácsolni csak"
Rendben, akkor csatlakozom hozzád és mostantól együtt taposunk a másik magánéletébe teázgatás közben (mondva, hogy jogom van elmondani a véleményem, sőt mindenhez).
"Mivel nem volt egy érved sem csak a "szeretet" istene nyilvánult meg rajtad keresztül, ezért a többire nemtudok mit válaszolni."
Nem érvelni írtam. Csak megmutattam mit tettél.
W.H.S
Melyik a jobb szerinted?
1. Bort inni és vizet prédikálni?
2. Azt tenni, amit vallunk és hirdetünk.
Bizony mondom neked, az első eset sem rosszabb annál, ha valaki bűnt prédikál és abban él.
A te válaszodból a szeretet áradt?
Tulajdonképpen tartoznál egy bocsánat kérésel a Tanútól.
És sajnálom, hogy nyers voltam veled. (Tudtam, hogy ő szépen fog válaszolni, de az nem fog érdekelni). Ő oda fordította neked másik arcát, s én is így cselekedtem.
Legyen szép életed!
Előző válaszoló!
Kinek írtad, h jobb lenne bocsánatot kérni?? Mert több embertől idéztél!
Vidiripi!
Az én véleményem meg más.. sajnálom nem tehetek róla..
Mellesleg (ez lehet hülyeség) de még az F.B.I.-nak az is megnehezít(heti)i a munkáját, h ez a vallás egyes helyeken elfogadott és így nem lehet csak úgy.. Tehát szerintem ez nem úgy megy, h elkapjuk börtönbe zárjuk és "happy end"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!