Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi? Rossz emberek?...

Jehova tanúi? Rossz emberek? Hogy tesznek tönkre egy egész családot?

Figyelt kérdés

Szóval én református (ált.) suliba tanulok, és rengetegszer mondta az osztályfőnünk, hogy ha valaki jön hirdetni a "Jehovát" akkor közöljük vele, h "húzzál a p*csába" persze udvariasan, finoman... Mesélte, hogy csak ilyen apróságokat adnak aztán visszakövetelik a "ezerszeresét" és mondta, h ő ismer olyan családot akiktől elvettek házat mindent és még a nagyszülőktől meg a testvéreinek a családjától is és a rendőrség nem tudta lebuktatni a Jehovákat... Nem értem, h vajon hogy csinálják???

Meg azt se értem h idősebb nénik szokták (általában) hirdetni a vallást akikről nehéz elképzelni h tönkretegyenek..

Egyébként ők ölnek embereket?

Szóval ki az aki elmagyarázza, h hogy is működik ez??... De lécci ne körülírjátok hanem konkrétan, mert tudom, h sok ilyen kérdés van de senki nem írja konkrétan..

2012. jún. 22. 20:30
 71/126 anonim ***** válasza:
24%

"Erre különösebben nem is reagálok. Világosan látszik hogy nem vagy tisztában ezen igerész értelmével. Csak egy gyengécske tanácsot tudok neked adni: - Vizsgáld meg a szövegkörnyezetet! "

Nyugodtan reagálj. Tisztában vagyok az igerész értelmével és a környezettel. De köszönöm a tanácsot ha már érvet nem olvashattam.

"Miért is adott parancsot arra hogy megöljék azokat az embereket? Nem ,azok az emberek nem áldozatok voltak. Áldozatot szertartás keretében mutattak be. De amiről te írsz azokban az esetekbe erről szó sincs."

De áldozatok voltak ugyanis, Isten önkényesen gyilkolásra buzdította népét nagyon sok szituációban. Persze minden esetben ez az "Isten" megindokolja hazugságokkal vagy féligazságokkal, h miért van szükség a gyilkolásra. Légyszíves csak egybe gondolj már bele tiszta elmével, hogy ártatlan csecsemők legyilkolását milyen épplméjű okkal lehet megindokolni?

"Ácsi bácsi! Korábban ezt írtad a 59. kommentben. "

"Akkor most lopták vagy nem lopták ez itt a kérdés? Mit cenzuráztak ki?

Ugye tisztában vagy vele hogy Ábrahám Ur városából való?"

Igen, nem nagyon tudod követni amiket írok. Ábrahám leírása zsidóeredettörténet míg a biblia legeleje ami a teremtést írja le az a Summéroktól van lopva, annak egy lerövidített kicsit áthamsított változata. Az egész a vatikán kreálmánya és nagyon szépen benyalja mindeki, ahogy látom.

2012. jún. 28. 19:24
 72/126 anonim ***** válasza:
24%

"Persze nem könnyü olvasmány a biblia, mivel bizony nem idörendi sorrendbe jönnek a könyvek.PL:Jób könyvét a Zsoltárok elött találjuk Pedig ezt a Könyvet is Mózes irta.

Persze a Mózes az 5. könyve végén meghalt, és utánna Józsué könyve következik, majd még 10. másik irás.s csak utánna Jób könyve. ezért aztán nem egyszerü.Figyeljünk...köszönöm."

Igen pontosan ezért ilyen összefüggéstelen zavaros maszlag, mert pocsékmodón lett kicenzúrázva és összeollózva. Ezenkívül tömérdek ellentmondás van benne ami a hamisításokból származik. Nagyon sok helyen Jézus tanításai telejsen ellentétesek voltak azzal, mint amiket egy átlag keresztény hisz a biblia alapján. Vegyük pl a reinkarnációt, Jézus erről is tanított, csakhát nem került bele a bibliába a nagy része. De a nyomai még így is megtalálhatóak, mert azért valamit muszáj volt benne hagyni hiszen a 80%-át telejsen kiszedték.

2012. jún. 28. 19:30
 73/126 anonim ***** válasza:
24%

"gyermek áldozatok bemutatásával foglalkozo nemzet akik az isteneknek gyererekeket áldoztak fel. Nyilván nem türhette a végtelenségig ezt a gyalázatot, még belegondolni is iszonyu."

Jaja nem türhette azt az 1-2 gyerekáldozatot (ami egyébként nem bizonyítható, hogy tényelg ilyen nép voltak), milyen nemes isten. De egy másik részben meg tömegesen mészárolja a csecsemőket pl.: kánaániták, 10 csapás stb..

2012. jún. 28. 19:42
 74/126 anonim ***** válasza:
0%

"megkell emliteni, hogy elötte mindig figyelmeztette ezeket az embereket mielött büntetést szabott volna ki rájuk, hogy hagyjanak fel ezekkel."

A kánaánitákat mikor figyelmeztette? Egyszerűen csak kellett nekik a terület, kellett egy indok a kiírtásra és ennyi. Ma is ez megy ha kell valakinek az olaj pl.

2012. jún. 28. 19:44
 75/126 anonim ***** válasza:
24%
Ráadásul még annyi gerinc sem volt bennük, hogy akkor nyílt harcot vállaljanak velük. Éjjel mikor aludtak figyelmeztetés nélkül, tulajdonképpen sunyi módon hátba támadták őket, na ez a népírtás.
2012. jún. 28. 19:46
 76/126 anonim ***** válasza:
0%

Kedves válaszoló. Mutass nekem egyetlen egy biblia verset ahol Jézus a Reinkarnációt támogatta.

Menjünk már vissza az elejére, az ember megteremtésére. s végig olvassuk el az egész könyvet.Az összes próféta, arról beszél, hogy a feltámadásban hisznek, hogy vissza kapják a földön az életüket, és nem arról hogy átváltoznak hangyává, vagy tehénné.

Ez a tanítás teljesen biblia ellenes, és szégyent hoz a teremtőre, aki igazságosan ítél,igazságosan hoz kedvező, vagy kedvezőtlen ítéletet.

2012. jún. 28. 20:57
 77/126 anonim ***** válasza:
0%

A 72. válaszolónak tisztelettel.

Tévedés, mert ez a hozzá állás, vagy gondolkodás azt mutatja, hogy te nem bízol abban, hogy a teremtő a helyzet

magaslatán áll, és megtudja védeni a szavát.

Hidd el ha némelyek még is engedték maguknak, hogy belerondítsanak a bibliába, akkor is a teremtő tudja mi a módja annak, hogy ez kiderüljön.

Nem hiszem hogy megengedné azt amit te állítasz.

Példa erre,az, hogy maga az egyházak akarták elpusztítani a Bibliát, hogy a köznép kezébe ne kerüljön.

Hát ez sajna-bajna nem sikerült nekik.

Ugyan is a szent írás mindenkinek szól, mert mindenkinek egyformán be kell tartani a benne írottakat.

2012. jún. 28. 21:15
 78/126 anonim ***** válasza:
0%

Ha ismernéd az írásokat, tudnád, hogy a Kánaániták tudtak a te általad nevezett"helyfoglalásról".

A Józsué könyve 2:9-11.ig versek leírja hogy Ráháb a parázna Nő elrejtette a két kémet, és azt mondta nekik,:

"Tudom, hogy Jehova nektek adja ezt a földet, mi pedig rettegünk tőletek, és e föld minden lakója elcsüggedt miattatok.Mert hallottuk hogy Jehova hogyan szárította fel a vörös tengert...).

Nyílván megvolt az oka a teremtőnek amiért ezeket a nemzeteket eltávolította a helytelenségük miatt.

Azon a napon sem lesz másképp.s bár nem kötelessége megindokolnia tetteit, még is megteszi, leereszkedve hozzánk, közli gondolatait, és kérlel minket nem utasít.

Hidd el senkinek nem fog bántódása esni akik megérdemlik az életet.

2012. jún. 28. 21:49
 79/126 A kérdező kommentje:

Azért ha megnézzük, jól eltértünk a JT mai cselekedeteiről... :D Na mind1. :)

Érdekes amiről beszéltek de én belegabalyodtam. Most mi a véleményetek, szerintetek a Biblia tartalmát lopták vagy sem??!! :OOO

2012. jún. 28. 22:25
 80/126 anonim ***** válasza:

Kedves Kata!

Az Isten parancsba adta, hogy ne ölj. Ezt Jézus megerősítette. Hogy tudod azt feltételezni a szeretet Istenéről, hogy a szájából egyszerre jön ki édes és keserű?

2012. jún. 28. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!