Elegem van abból h tesóm az egész családot érzelmileg zsarolja? Úgy tűnik mintha nem lehetne ellene semmit tenni. Vagy mégis van megoldás?
Szerelmi bánata van,egy olyan pasi miatt akivel csak dugni jártak össze. Mivel a srác megmondta a tesómnak már az elején hogy mint kapcsolat nem kell neki mert gyereke van. De tesóm beképzelte vagy nem tudom hogy ők mégis járnak... Azt mondanom sem kell h amig így "együtt voltak" rendszeresen anyám vigyázott a gyerekére(akinek nincs apja,mert tesóm nem tudja ki az)
Most a csávó megmondta neki h ennyi volt,azóta állandóan mata részegre issza magát,bulikba járkál,keresi a csávót. ha az vmi csajjal ban,akkor csajt megveri. titkon abba bízom h majd egyszer valaki jól feljelenti.
itthon meg olyanokat mond h ő "egy hulladékvagyok,olyan mint az alkoholista apám,mond ki anya,tudom h ezt gondolod". Szóval még direkt hergeli is anyámat,aki inkább nem mond semmit neki.
tegnap itt volt egy barátnője(az is be volt baszva,együtt ittak),neki nem élnek a szülei,és anyám eltt jó hangosan ilyet mond h "bárcsak én lennék a helyedbe és nem élne az anyám,tök jó lehet neked" Erre a csaj mondta h ne mondj ilyenket,meg h ez nem vicces. de tesóm mondta csak h "most mér? nekem tök jó lenne" Anyám erre se mondott semmit,pedig aztán nagyon nem érdemelte meg h ilyet mondjon róla. Rengetegszer kihuzta a szarból tesómat,és mellette volt. Gyakorlatilag ő neveli a gyerekét.
És a tetejébe mikor bebaszik,ugy jön haza h öngyilkos lesz... el kell előle tenni a késeket,mert le akarja magát szúrni. És rám és anyukámra fogja h miattunk,mert mi utáljuk őt. Mi azt utáljuk ahogy viselkedik,nem őt. Sőt még olyanokat is mond anyámnak h " ha kinyírom magam akkor te úgyse kapod meg a gyerekem,majd megy az intézetbe a c.igányok közé"
És hát igen,nem tudjuk h megkaphatnánk e h mi neveljük. Mert több az adósság mint a bevétel,és sokszor épp h van mit enni,meg nem kapcsolnak ki vmit... És ezt a tesóm is tudja.
Ha szól neki anyám,akkor azt mondja h költözik és viszi a gyereket is(aki megjegyzem sokszor fél a saját anyjától) és mi többet nem látjuk. Nem tudjuk hova akarna egyáltalán menni,mert munkája nincs,és nem hisszük h az ivós barátnői befogadnák. Mikor bajba van sose vannak mellette...
Annyira hihetően mondja h hiába menne be anyám a gyámügyre sose kapná meg a gyereket,mert nem tudná bizonyítani h ő milyen életmódót folytat. és tényleg nincs rá bizonyítékunk h rendszeresen vedel... :S
Amikor meg józan,és akkor anyám beszélni vele,akkor meg lerázza azzal h nem ugy gondoltam,, be voltam baszva,és ennyi és neki nincs semmi baja,ő nem egy el pszihológushoz.
ha valaki tud vmi jó tanácsot adni h hogyan lehetne ugy megszabadulni a tesómtól h ne ölje meg magát,és a gyerekét is anyám nevelhesse hivatalosan szívesen fogadom.
"Annyira hihetően mondja h hiába menne be anyám a gyámügyre sose kapná meg a gyereket,mert nem tudná bizonyítani h ő milyen életmódót folytat. és tényleg nincs rá bizonyítékunk h rendszeresen vedel... :S "
Hát akkor csináljatok bizonyítékot. Videózzátok le amikor iszik meg megy az "öngyi leszek" lemez, ha más nincs egy kamerás mobillal (de az arca és hogy iszik kivehető legyen ám).
Még valami. A kicsi érdekében anyukádnak át kell gondolnia hogy a testvéred nevelésénél miben volt következetlen (ha nem az lett volna akkor nem merne a tesód így beszélni vele és manipulálni őt). Véleményem szerint anyukátok hagyja magát kihasználni. Megfelelő önbizalom és önértékelés hiányában állandóan azon aggódott hogy ő maga jó szülő e és amikor a(z akkor még kicsi) testvéred elkezdett sírni valamiért (legyen az akár játék vagy bármi más) anyukád "jobb a békesség" alapon megadta neki, nehogy mások rossz szülőnek titulálják őt mert akkor ő is annak érezte volna magát. Ugyanígy gondolkodik ma is. Fél attól hogy vajon jó szülő e. Pedig pont azokat a szülőket használhatják ki a legjobban a gyerekeik akik nem biztosak magukban mint szülők. Mert aki nem biztos magában az máshol is engedni fogja kihasználni magát (pl. a saját párkapcsolatában) és ezt a gyerek látni fogja és rá fog jönni hogy így bármit elérhet. Röviden: anyukád nem mer nemet mondani, nem mer odacsapni az asztalra és ez a probléma gyökere.
Amit én tennék: bizonyítékokat gyártanék ellene és aztán józan állapotában választás elé állítanám: vagy elmegy pszichiáterhez, vagy mehet az utcára vagy valamelyik pasijához a gyerek nélkül.
szia! Tuti tippem nincsen, de tényleg el kéne venni tesódtól a gyerekét, mert az haggyán, hogy öngyilkos akar lenni, de esetleg a részeg fejével vagy nektekront, vagy a gyerekének. Ha nincs munkája, miből iszik? Anyád helyébe nem adnék egy lyukas garast sem neki, mindent csak én vásárolnék, kaja, ruha miegymás. Tudom, hogy nem álltok úgy anyagilag, de szakember segítségét kell kérni, de mivel erre nem futja ezért javaslom a helyi családsegítő szolgálatot, nagyon lelkiismeretes emberek dolgoznak ott!
A kijelentéseit inkább nem is minősítem, az, hogy azt szeretné, hogy halott legyen az anyja, meg részegen diszkóba megy miközben anyátok vigyáz a zabi gyerekére, már bocsánat, mert azt sem tudja ki az apja.
Szóval ezeket meg kéne vele beszélni, mert jogi úton lehet, hogy tényleg nem kaphatjátok meg a gyereket...
Őszintén?Én megverném ha az anyánkra ilyet mond, amikor meg józan akkor minden alkalommal addig mondanám hogy egy elviselhetetlen ember és tovább ezt fogja csinálni, amíg valami nem történik.Azt mondtad édesanyátokat lerázza, de téged is?Figyi elég nagy szarban vagytok ha mindig valamit épp hogy ki nem kapcsolnak....kell az ő fizetése is ha ott lakik.Ez szerintem a te harcod ezzel a nővel, nem az anyukádé, mert ő.....hát figyelj mégiscsak ő szülte, ő nem fogja hagyni, de 3ótokat ne engedd, hogy tönkretegyen.A gyerekkel meg nem tud fenyegetőzni, mert bevisztek tíz tanút(szomszédok, rokonok) és elmondják milyen anya, a gyereket is meghallgathatják, nem hülye a hatóság se, már az is beszédes, hogy az apát nem tudja megnevezni.
Nagyon sajnállak titeket, én ezen mindig ki vagyok akadva, szinte mindig minden családban egy k...g van, aki miatt mindenki szív.Nem őt kell menteni, hanem magatokat, főleg azt a kis gyereket.Az érzelmi terrorba ő fulladjon bele, ne másik 3 ember.És jó lenne ha te nagyon erősen lépnél fel vele szemben, úgy hogy akár tőled féljen, vagy tartson.Anyukád ki fog készülni idegileg, ha eddig ez egyáltalán nem történt meg, te légy erős és védd meg őket.
Nem kell különösebb bizonyíték, azért erre meg vannak a módszerek... ott vagytok ti ketten, esetleg egy-két tanú, egy pszichológusi szakvélemény a gyerekről, egy hatóság által elrendelt vérvizsgálat a nővéredtől... megvannak a módszerek, hidd el.
Ja, és nem tudom, miről beszélt itt egy korábbi válaszoló, de a pszichológust a Tb fizeti, ingyenes. Pláne ilyen esetekben.
tehát a tesod terhes kiskorú alkesz mert hogy így nem kapja meg a gyerket az biztos
ha meg a család utolsó pénzét is elisza
vigye öt is meg a gyereket is a gyámügy én már kivertem volna a fogait
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!