Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi? Rossz emberek?...

Jehova tanúi? Rossz emberek? Hogy tesznek tönkre egy egész családot?

Figyelt kérdés

Szóval én református (ált.) suliba tanulok, és rengetegszer mondta az osztályfőnünk, hogy ha valaki jön hirdetni a "Jehovát" akkor közöljük vele, h "húzzál a p*csába" persze udvariasan, finoman... Mesélte, hogy csak ilyen apróságokat adnak aztán visszakövetelik a "ezerszeresét" és mondta, h ő ismer olyan családot akiktől elvettek házat mindent és még a nagyszülőktől meg a testvéreinek a családjától is és a rendőrség nem tudta lebuktatni a Jehovákat... Nem értem, h vajon hogy csinálják???

Meg azt se értem h idősebb nénik szokták (általában) hirdetni a vallást akikről nehéz elképzelni h tönkretegyenek..

Egyébként ők ölnek embereket?

Szóval ki az aki elmagyarázza, h hogy is működik ez??... De lécci ne körülírjátok hanem konkrétan, mert tudom, h sok ilyen kérdés van de senki nem írja konkrétan..

2012. jún. 22. 20:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 anonim ***** válasza:
60%
. nem élek félelemben.kifejezetten boldog vagyok. a gyermekek pedig betöltve a kort szabadon eldönthetik hogy az érem másik oldalát választják -e.ez itt nem rabszolga tartó társadalom.figyeljünk egy kicsit a világba: milyen életet élnek az emberek? szerinted boldogok, sugárzik belölük az ujjongo öröm? akik szabadon élnek a te értelmezésed szerint, az érem azon az oldalán miért panaszkodnak? hiszen bármit megtehetnek. nincsenek törvényhez kötve? szabadon paráználkodhatnak gyilkolhatnak megeröszakolhatnak bárkit simán lepuffanthatnak akit csak akarnak. meglophatják egymást.EZ LENNE A BOLDOGSÁG? köszönöm
2012. jún. 23. 21:03
 22/126 anonim ***** válasza:
50%

Vidiripi

"Vidiripi tudod az emberek nem szeretik a skorpiók "hátra hagyott irodalmat" halálos mérgét. Nem kötelező a vesztő soraiba állni."

Hogy jön ez ide? Az emberölésről volt szó meg ház elvételről.

Itt most nem az a lényeg hogy milyen irodalmuk van. Hanem az hogy miket cselekszenek. De az emberölés egyenesen egyenesen abszurd. A ház "elvétel" meg erősen kétséges. Főleg abban a megvilágításban hogy állítólag a rendőrség is nyomozott az ügyben. S még sincs még csak egy nyamvadt cikk sem. Te neked ez nem furcsa?

2012. jún. 23. 21:21
 23/126 anonim ***** válasza:
73%

Az éremnek TÖBB, hangsúlyoztam az előbb is, hogy több oldala van. Te ebből max 2-őt ismersz az elmondottak alapján. Tehát 2 fő információ forrásod van: az egyik a vallásod amit mond elfogadod és elhiszed mindenfajta valódi egyéni kutatás, vagy egy azt megelőző önálló gondolat nélkül. Másik a média ahonnan látom előszeretettel informálódsz, az elmondottak alapján sok TV-t nézel. Igen ott is egyfajta tudatmanipuláció zajlik, hogy azthidd a világ ilyen rossz és gonosz, féljél. És ezáltal menekülj csak el egy általad szimpatikusnak vélt vallásba, majd ők megvédenek, lelki menedéket adnak stb. Közbe persze menj el dolgozni és legyél "becsületes" fizesd ki a 95%-os adóterhet (mert add meg a királynak ami a királyé) stb...

Vedd észre, hogy játszanak veled, dróton rángatnak, te közben azt képzeled, hogy pont ezzel álltál ellent és a történelem egyik élharcosa vagy akinek mindeféle megpróbáltatásokat kell kibírnia. A gazdasági piramis csúcsán élők (akiket előszeretettel eltartassz) pedig jót röhögnek a markukban, hogy ennyi tudatlan hangyát sikerül fenntartaniuk.

A gyerek részére visszatérve. Igen ha eléri a kort miután 18 évig mosták az agyát valóban úgy dönthet h nem folytatja, viszont akkor a teljes támogatásotokat megvonjátok tőle ami nem kis zsarolás... Mehet az utcára kb. miutána teljesen antiszocializálódott, 0 kapcsolata van a világga, önálló gondolkodásra minimálisan képes, a tanulást és a karrier építést se vette komolyan (mivel a vallás nem erre ösztönöz) stb... Én nem egy ilyen esetet láttam már, úgyhogy ilyennel még viccből se érvelj mert ez a kegyetlenség egy igen magas szintje!

Azt meg, hogy boldog vagy te sem gondolhatod komolyan, az írásodból is érződik, hogy háborog a lelked, nézz mélyen befelé és kérdezd meg a lelkedtől. Ez a vallás a teljes szabadságodat elveszi szinte minden téren. Az emberi lélek pedig szabadnak született nincs olyan aki ne szenvedne ilyen korlátok és tudatmanipuláció mellett.

2012. jún. 23. 21:38
 24/126 anonim ***** válasza:
30%
Tévedsz kedves felebarátom. 45 évesen nem két érmét ismerek. és nem tájékozodom a tv-bölmert nem is nézek tv-t.Én magam 23. éves voltam amikor a tanukkal találkoztam a lányom 2.éves volt. és nem mostam ki az agyát, nem is köteleztem rá. aminek eredményeként 14 évesen közölte hogy nem hiszi el ezeket. és mostmár 24 éves.nem kellet a 18 éves kort megvárnia.ezen felül, a biblia tanulmányozása során azt tanuljuk és a gyermekek is, hogy ne a szülök miatt legyenek isten szolgái, hanem saját meggyözödésböl.ha a hit nem a saját meggyözödésböl fakad, az vagy hiszékenység, vagy eröltetett hittérités.a teremtönek nem kellenek eröltetettek, ha nem önkéntesek. s hidd el nem boldogtalanok a gyermekek, akik meg nem akarják, nincsenek oda kötve, tapasztalatbol tudom, mivel 21 éve szolgálok itt a gyülekezetben. és a szavaimbol ezért nem érezhetsz boldogtalanságot.az éremnek sok oldalát ismerem tapasztalatbol kedves fiatal barátom.s boldog vagyok hogy nem tartozom ahhoz az ember réteghez akik tanulják a háborut a nacionalizmust a nemzeti öntudatot, a rasszizmust, nem ismerem el az emberi pártokat, mint az emberiség megentését,a szeretetet hirdetem és isten királyságát, mert ez az ami meg fogja oldani itt a földön a problémákat, nem a pártok, az egyik jön a másik megy és baj meg marad, söt egyre nagyobb bajba van az emberiség. nekem ugy tünik nem itt a földön élsz.
2012. jún. 23. 22:07
 25/126 A kérdező kommentje:

Na jó van itt "hideg" is, meg "meleg" válasz is. A saját tapasztalataimat még ne írtam le: Kétszer csengettek már be hozzánk. Egyszer kedvesek voltak egyszer pedig tolakodók (enyhén kifejezve). A kis könyveket amiket adni akartak nem fogadtam el de makacsan "tolták" a kezembe. Tudom nem szép dolog tőlem de kidobtam az útra a szeme előtt. (LEgszívesebben hozzá vágtam volna!!!) De a legdurvább, h ezt a először kedvesnek tűnő emberek csinálták.

Osztálytársam látott egy filmet ami a JT-ról szólt és nem voltak túl szép dolgok benne.. Azt gondolom nem hiába készítették ezt a filmet..

Aki azt mondja, h nem öltek embereket: Ha az beleszámít, h amilyen "lelki állapotot" okoztak a JT az illetőnek és pl öngyilkos lett emiatt?? Na az??

Nem tudom hanyadik válaszoló írta, h a rendőröknek rég el kellet volna fogni, nekem azt mondták, h egyszerűen képtelenek még a rendőrök is (és az ofőm. soha nem szokott ilyenekről hazudni)!!!.

Mellesleg tényleg sok az "ütközet" a tanításaiba! mindenesetre én református vagyok/MARADOK IS!! És ezt üzenném azoknak a JT-nak akik egyre többet "zaklatnak" és hiába küldjük el a p*csába jönnek egyre sűrűbben.

Elnézést az előbbi kifejezésért de nagyon idegesítőek már!!

Ui: Ha tagadják a keresztyén tanítást vagy legalábbis "bort isznak de vizet prédikálnak" akkor kedves JT "testvéreim" miről is beszélünk??!

2012. jún. 23. 22:11
 26/126 anonim ***** válasza:
73%

Itt egy komoly lelki zsarolásról van szó. Bizonyára te sem örültél neki mikor a lányod nem úgy döntött ahogyan szeretnéd és ennek a nem tetszésednek bizonyára voltak kinyilatkoztatásai is, amelyek nagy valószínűséggel nem hatottak építő módon a lelki fejlődésére. Ahelyett hogy azt tanítottad volna neki, hogy egy csodálatos lény vagy, bármit megtehetsz, bármi lehetsz, nincsenek korlátok én támogatni foglak... Helyette: nem! kislányom te egy bűnös kis senki vagy, egy porszem aki születésétől fogva szégyelje magát, és tele bombáztad mindenféle korlátokkal, bűntudattal, innentől kezdve hatalmas nagy akaraterő és tudatosság kell h valaki sikeres és boldog tudjon lenni az életben ilyen szülői neveltetés után.

Igen ennek súlyosabb fromái okozhatnak öngyilkossághoz vezető utat is. Ha az adott egyén tényleg mélyen elhitte a sok alaptalan elméletet mert gyerekorától "igazságként" nevelték belé ezt az álomvilágot, hogy majd ő feltámad és örökéletet kap de csak akkor ha jó lesz stb. Ilyenkor ráeszmél mondjuk 15-20 évesen h hoppá mégse kapok örökéletet, a családom nem támogat, nincsenek barátaim a világból, elpazaroltam az eddigi életemet, nincs karrierem, nincs munkám, minden amiben hittem lenullázódott. Igen egy ilyen simán vezethet öngyilkosságba való meneküléshez, egy gyengébb akaratú személynél.

2012. jún. 23. 22:32
 27/126 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt írta, hogy konkrétumot szeretne ház elvevésről annak üzenem, hogy tudok konkrét esetet. Az illető az osztálytársam volt és középiskola vége felé tanú lett.

Nem sokkal ez után meghalt az édesapja. A srác ekkor már nagykorú volt tehát senki nem tudta megakadályozni, hogy az általa örökölt pénzt bevigye a szektába mint ahogy azt sem, hogy eladja az örökölt házrészt annak árát is a királyságterem építésére adva. Hogy mi lesz az anyjával az a jelek szerint nem túlzottan érdekelte.

2012. jún. 23. 23:48
 28/126 anonim ***** válasza:

Kedves Kata!

Az igaz, hogy az éremnek két oldala van. De az életet nem lehet ilyen mércével mérni, ahogy te gondolod.

Az éremnek igen, két oldala van. Az egyik a napfényes, derűs. A másik lehet mondjuk sötét, szomorúbb, fénytelen.

Minden embernél más. Éppen az adott helyzettől függ.

Én például nem úgy képzelem el az életet mint Te, hogy az egyik oldalon vannak a jók az engedelmesek, a makulátlanok.

A másik oldalon pedig a gonoszok, akik mindig csak istentelenkednek. Tudod ha elgondolkodnál láthatnád, hogy a másik oldalon sem mindenki bűnöző, rossz ember. Vagy akkor amikor te nem voltál még tanú, eme rosszak közé soroltad magad? Nem tudsz mérlegelni?

Vagy talán még örülnünk kell, hogy a gonoszok közé vagyunk sorolva?

2012. jún. 23. 23:52
 29/126 anonim ***** válasza:
57%

"Itt egy komoly lelki zsarolásról van szó."

Nincs itt semmilyen zsarolás. Ha már ostobaságokat beszélsz, megkérlek, hogy másokat ne rágalmazz.

"Bizonyára te sem örültél neki mikor a lányod nem úgy döntött ahogyan szeretnéd és ennek a nem tetszésednek bizonyára voltak kinyilatkoztatásai is, amelyek nagy valószínűséggel nem hatottak építő módon a lelki fejlődésére."

Te aztán tudod, mert ott voltál.

"Ahelyett hogy azt tanítottad volna neki, hogy egy csodálatos lény vagy, bármit megtehetsz, bármi lehetsz, nincsenek korlátok én támogatni foglak..."

Most buktál meg pszcihológiából vagy elég szar helyen tanulhattál. Olyan dolgoka be ne pofázz bele, amikhez nem értessz. Mi az, hogy bármit megtehetsz? Miket beszélsz te?

hogy mered azt állítani, hogy nem szereti a gyerekeit? A nevelésről hallottál már? Neked vannak gyerekeid??

"Helyette: nem! kislányom te egy bűnös kis senki vagy, egy porszem aki születésétől fogva szégyelje magát, és tele bombáztad mindenféle korlátokkal, bűntudattal, innentől kezdve hatalmas nagy akaraterő és tudatosság kell h valaki sikeres és boldog tudjon lenni az életben ilyen szülői neveltetés után."

Megint csak hülyeségeket beszélsz, amiknek nincs alapja és csak vádaskodás. (szarok rá, hogy volt ilyen ismerősöd)

Gondolom te sikeres, boldog vagy és ami a legfontosabb tökéletes.

"Igen ennek súlyosabb fromái okozhatnak öngyilkossághoz vezető utat is. Ha az adott egyén tényleg mélyen elhitte a sok alaptalan elméletet mert gyerekorától "igazságként" nevelték belé ezt az álomvilágot, hogy majd ő feltámad és örökéletet kap de csak akkor ha jó lesz stb. Ilyenkor ráeszmél mondjuk 15-20 évesen h hoppá mégse kapok örökéletet, a családom nem támogat, nincsenek barátaim a világból, elpazaroltam az eddigi életemet, nincs karrierem, nincs munkám, minden amiben hittem lenullázódott. Igen egy ilyen simán vezethet öngyilkosságba való meneküléshez, egy gyengébb akaratú személynél."

Szívtál valamit? Megkérlek, hogy a dühöd ne itt tölsd ki másokon. Köszönöm.

2012. jún. 24. 00:22
 30/126 anonim ***** válasza:
0%
kedves hozzá szolo. a válaszom a kérdésedre, hogy nem azt mondtam hogy gonoszok, rosszak, mert én magam sem voltam abban az értelemben rossz vagy gonosz. Inkább magamat a tudatlanságbol elkövett dolgok áldozatának tekintem és azokat az embertársaimat akik nem ismerik annyira a bibliát.amit irtam nem azt jelenti, hogy "hu ti gonoszok vagytok, én nem dönthetek ilyenröl erre csak a teremtö hivatott. számtalan nem tanú barátom van, s öket sem illetem ezzel a kifejezéssel.nem tudják vagy nem akarják tudni az igazságot az eseményekről, hogy mi, miért történt a biblia szerint és Én tiszteletben tartom.és nem itélem el, mert nem vagyok felhatalmazva erre. Akedves válaszolonak pedig aki azzal vádol, hogy csalodást okozott a gyermekem, mert az elméjét azzal tüzdeltem tele, hogy bünös vagy meg hasonlok annak üzenem, hogy ezért egy kivül állo nem keresztény már szépeket irt volna neked. egy 14. éves gyermek az gyermek akkor is ha már sokan felnöttnek tartja magát, és a szülönek nem a lealacsonyito szavakkal kell a gyermeket istenfélelemre nevelni hanem példamutatással. a szülönek tudnia kell alázatosnak lenni, és ha kell akkor a szülönek tudnia kell bocsánatot is kérni a gyermektöl én a mai napig igyekszem a barátnöje lenni és amiben tudok segitek.persze nem örűlök a döntésének, de ez az Ő dolga. nem dönthetek helyette. valamelyik hozzászolásomban irtam, hogy az iskolán azt tanuljuk felnöttek és gyermekek egyaránt, hogy nem a szülö miatt kell istenfélö életet élni, hanem saját meggyözödéséből.aki nem meggyözödésböl hisz azt hiszékenységnek nevezzük, és becsaphato, aki pedig erőszakkal, az hittérités, ami megutáltatja az egyénnel az istent és a hozzáfüzödö dolgokat és elfordul, lásd amikor a kommunista rendszer alatt kötelezték a hittant, még megis verték a gyerekeket veszzövel ha nem mentek templomba.ilyet nem tanit sehol a biblia. köszönöm
2012. jún. 24. 00:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!