Most ezért komolyan én vagyok a rossz?
Volt nálunk két úr, jehova tanú, olyanok akik járni szoktak házakhoz, beszélni kicsit a vallásukról. Abszolút nem voltak tolakodók, meg nem akarták "rám tukmálni a vallásukat", mert én az elején elmondtam, hogy a Biblia engem olyan szinten, mint egy mélyen vallásos embert nem érdekel, mivel ateista vagyok.
Hazajött édesapám, (én kint az utcán beszélgettem a két úrral) és elküldte őket. Aztán bent elővett engem, hogy miért állok szóba ilyen szentfazekakkal, meg ha legközelebb jönnek azt már az elején mondjam, hogy nem érdekel. Hiába nem vagyok vallásos, sok érdekes dolgot mondtak, pl. sosem értettem a Tékozló fiú történetét és megmagyarázták, hogy mi miért történt benne, meg amúgy is hadd mondják, ha már egyszer itt vannak. Rossz lennék azért, mert érdekel, hogy a vallásos emberek hogyan vélekednek a választott vallásukhoz?
20/L
Szia!
Gyakorló édesapaként az mondom, hogy egyáltalán nem vagy ezért rossz, sőt teljesen normális, hogy szívesen beszélgetsz olyan emberekkel, akik érdekes dolgokat mesélnek el, és szeretnéd megismerni, hogy hogyan gondolkodnak fontos dolgokról. Bár nem vagyok tanú, és sok mindenben nem értek egyet velük, de egyáltalán nem nevezhetők "szentfazekaknak" és úgy gondolom, hogy emberileg nézve egyáltalán nem "veszélyesek".
Egy 20 éves nő, már nem gyermek, és szíve joga megismerni a másként gondolkodók gondolatait. Akkor lehet teljes képed a világról, ha meghallgatsz és megismersz másokat, azt, hogy hogyan gondolkodnak. Édesapád hibát követett el. Egy szülő példaadással tud a gyermekére hatni, és nem erővel.
Üdv. Péter
Lehet, hogy nagyon rosszul esett, de még mindig jobban jártál így, mintha a J. tanúi behálóztak volna a tévtanításukkal. A J. tanúi gyülekezet hátterében egy amerikai multinacionális csoport található, akik kihasználva az emberek befolyásolhatóságát, óriási bizniszt művelnek az általuk gyártott fércművekkel. Akiket be tudnak h*lyíteni, azoknak havonta meg kell vásárolniuk X darab folyóiratot, amelyet házról házra járva terjeszteniük kell. Pénzt nem kérnek érte, de minden utuk után be kell számolniuk az elvégzett munkával, és mint egy egyfajta pilótajáték, nekik is be kell szervezniük minél több embert. Bemagoltatnak velük különböző helyzetekre való mondanivalót, azt szajkózzák, ebben nagyon profik, ám amikor olyat kérdez valaki tőlük, amire nincsenek bedresszírozva, elmenekülnek.Majd utána küldenek maguk helyett jobban felkészültet, és így tovább.
Abban igaza volt édesapádnak, hogy eltiltott tőlük, nem ismerem az ő vérmérsékletét, lehet, hogy ilyen a stílusa. Mindezt persze megértetted volna finomabban is. Ha édesapádat az motiválta, hogy véd a szektáktól, teljesen igaza van. Nagyon sok fiatalt tettek már tönkre, valahogy mindig megtalálják az érdeklődőket, aztán bevezetik őket a verembe, ahonnan nagyon nehéz a szabadulás. A tévtanító szektákban az a nagyon veszélyes, hogy sok igazság közé keverik be a mérget, és teológiai tudás nélkül nem lehet felismerni.
Az egészben az a rossz, hogy nem tudok neked tiszta szívből olyan vallásos embereket ajánlani, akik tisztán beszélnének neked Isten tanításairól. Ide jutott ma Magyarország.
(Egyébként nem Jehova, hanem Jahveh, a Jehova elnevezés egy olvasati hibából származik, a JHVH mássalhangzók és az Adonáj magánhangzói összeolvasásából. Az Ószövetség hívői amikor felolvasták a zsinagógákban a Torah-t, ahol JHVH, azaz Jahveh név volt, ott mindig az Adonáj-t olvasták helyette. A héber szövegben nincs magánhangzó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!