Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most ezért komolyan én vagyok...

Most ezért komolyan én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

Volt nálunk két úr, jehova tanú, olyanok akik járni szoktak házakhoz, beszélni kicsit a vallásukról. Abszolút nem voltak tolakodók, meg nem akarták "rám tukmálni a vallásukat", mert én az elején elmondtam, hogy a Biblia engem olyan szinten, mint egy mélyen vallásos embert nem érdekel, mivel ateista vagyok.

Hazajött édesapám, (én kint az utcán beszélgettem a két úrral) és elküldte őket. Aztán bent elővett engem, hogy miért állok szóba ilyen szentfazekakkal, meg ha legközelebb jönnek azt már az elején mondjam, hogy nem érdekel. Hiába nem vagyok vallásos, sok érdekes dolgot mondtak, pl. sosem értettem a Tékozló fiú történetét és megmagyarázták, hogy mi miért történt benne, meg amúgy is hadd mondják, ha már egyszer itt vannak. Rossz lennék azért, mert érdekel, hogy a vallásos emberek hogyan vélekednek a választott vallásukhoz?

20/L

2012. jún. 14. 17:43
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
*bocsánat, elírtam - vallásukról
2012. jún. 14. 17:46
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2012. jún. 14. 17:51
 3/38 anonim ***** válasza:
Ha elejen nem szögezted le volna, hogy ateista, akkor azt mondom, hogy lehetne róla vitatkozni (bár jehova tanui pont téríteni (is) jönnek, tehát szerintem különben se lehetne ezért rosznak nevezni), de így biztos nem.
2012. jún. 14. 17:54
 4/38 anonim ***** válasza:
53%
Engem az zavar hogy a szülők beleszólnak a gyermekük vallási nézeteikbe. Egyáltalán nem tettél rosszul . Az ateizmus szerintem nem egy gyereknek való (ha az vagy, mármint gyerek :D ) Az apád gondolom teljesen ateista . Egy tanácsot adok neked , soha se senki kedvéjért ne akarj egy vallás követője se lenni . Az ateizmus szerintem azt mondja ki hogy az élt értelmetlen , én ezért úgy vélekedek róla hogy nem vallás. A vallás egyenlő a hittel de ők nem hisznek semmiben. Az élet értelme a többi vallás szerint ( a legtöbb szerint) az élőlények főleg az ember társaink iránti való jóság. Ez az emberség szerintem ezért én azt mondom hogy van egy isten aki jó és szeret hiszen haa nem lenne ilyen személy akkor lehet hogy az ateistáknak lenne igazuk, de akkor nem lennének gondolataink, érzelmeink . Ez az emberség ami más élőlénynek nincs csak az embernek . Ha én ajánlani akarok neked valamit azt mondom hogy járj nyitott füllel és hallgass meg mindent olyan dolgot ami az életről prédikál ne ragadj le sohase egy szinten az élet tanulmányozásában hiszen ezt a képességet ezt a tudást is lehet fejleszteni a végtelenségig is .
2012. jún. 14. 17:58
 5/38 anonim ***** válasza:
25%
Szervusz kedves kérdező.Takács kata vagyok. a válaszom az, hogy nem vagy rossz azért, mert érdekel valami. különben sokat hallani, hogy ha valamiröl véleményt szeretnénk mondani, akor elöször utánna járunk, hogy mi az, és aztán mondunk véleményt. Az édes apád pedig nem valószinű, hogy rosz indulatbol akar tölünk távol tartani.Igen, magam is Tanú vagyok.valószinüleg még fiatal vagy és az édesapád félt, nehogy rossz társaságba keveredj.tudod nagyon sok rosszat hallani a különféle szektákról, vallásokról.persze Jehova tanúi nem fognak bántani. Ők 236. országban majdnem 8. millióan végzik azt a munkát amit teis tapasztaltál, hogy házrol-házra ajtórol ajtora hirdetik, Isten királyságának jó hirét.magam is tapasztaltam, hogy nagyon ellenségesek velünk. ha valakit nem érdekel azt nem szoktam magam sem eőltetni, mert a hirdető munka nem erről szol. Jézus sem eröszakkal hirdette a jóhirt és az apostolok sem. ám ezt a munkát azért kell végezni, mert jézus azt a parancsot adta az Őt követöknek, hogy tegyenek tavitvánnyá minden nemzetből való embereket, tanitván öket arra, hogy megtartsák Jézus parancsait.ezt minden magát kereszténynek tartó embernek végezni kell.Jézus sosem mondta, hogy kereszténységen belül legyenek papi, és laikus osztály. mindenki Jézus tanitványa, és nem mondta hogy van egy elit réteg aki legyen tanito, a többi szegény ember meg csak hallgason. ezért aztán ne haragudj édesapádra. viszont javaslom, ha érdekel bármi amit nem érteszz a Bibliábol, akkor neten keresztül szivesen válaszolok, irj a privát üzeneten keresztül. keresztényi szeretettel Takács kata, egy 45. éves anya.
2012. jún. 14. 17:59
 6/38 anonim ***** válasza:
32%
#4: Azta! Még soha nem olvastam az ateizmusról ennyi marhaságot egy rakáson!
2012. jún. 14. 18:04
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gyakorló édesapaként az mondom, hogy egyáltalán nem vagy ezért rossz, sőt teljesen normális, hogy szívesen beszélgetsz olyan emberekkel, akik érdekes dolgokat mesélnek el, és szeretnéd megismerni, hogy hogyan gondolkodnak fontos dolgokról. Bár nem vagyok tanú, és sok mindenben nem értek egyet velük, de egyáltalán nem nevezhetők "szentfazekaknak" és úgy gondolom, hogy emberileg nézve egyáltalán nem "veszélyesek".

Egy 20 éves nő, már nem gyermek, és szíve joga megismerni a másként gondolkodók gondolatait. Akkor lehet teljes képed a világról, ha meghallgatsz és megismersz másokat, azt, hogy hogyan gondolkodnak. Édesapád hibát követett el. Egy szülő példaadással tud a gyermekére hatni, és nem erővel.

Üdv. Péter

2012. jún. 14. 19:20
 8/38 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, hogy nagyon rosszul esett, de még mindig jobban jártál így, mintha a J. tanúi behálóztak volna a tévtanításukkal. A J. tanúi gyülekezet hátterében egy amerikai multinacionális csoport található, akik kihasználva az emberek befolyásolhatóságát, óriási bizniszt művelnek az általuk gyártott fércművekkel. Akiket be tudnak h*lyíteni, azoknak havonta meg kell vásárolniuk X darab folyóiratot, amelyet házról házra járva terjeszteniük kell. Pénzt nem kérnek érte, de minden utuk után be kell számolniuk az elvégzett munkával, és mint egy egyfajta pilótajáték, nekik is be kell szervezniük minél több embert. Bemagoltatnak velük különböző helyzetekre való mondanivalót, azt szajkózzák, ebben nagyon profik, ám amikor olyat kérdez valaki tőlük, amire nincsenek bedresszírozva, elmenekülnek.Majd utána küldenek maguk helyett jobban felkészültet, és így tovább.

Abban igaza volt édesapádnak, hogy eltiltott tőlük, nem ismerem az ő vérmérsékletét, lehet, hogy ilyen a stílusa. Mindezt persze megértetted volna finomabban is. Ha édesapádat az motiválta, hogy véd a szektáktól, teljesen igaza van. Nagyon sok fiatalt tettek már tönkre, valahogy mindig megtalálják az érdeklődőket, aztán bevezetik őket a verembe, ahonnan nagyon nehéz a szabadulás. A tévtanító szektákban az a nagyon veszélyes, hogy sok igazság közé keverik be a mérget, és teológiai tudás nélkül nem lehet felismerni.

Az egészben az a rossz, hogy nem tudok neked tiszta szívből olyan vallásos embereket ajánlani, akik tisztán beszélnének neked Isten tanításairól. Ide jutott ma Magyarország.

(Egyébként nem Jehova, hanem Jahveh, a Jehova elnevezés egy olvasati hibából származik, a JHVH mássalhangzók és az Adonáj magánhangzói összeolvasásából. Az Ószövetség hívői amikor felolvasták a zsinagógákban a Torah-t, ahol JHVH, azaz Jahveh név volt, ott mindig az Adonáj-t olvasták helyette. A héber szövegben nincs magánhangzó.)

2012. jún. 14. 19:43
 9/38 anonim ***** válasza:
28%
kedves hozzá szolo. a magam és a testvéreim nevében kikérem magamnak ezeket a sértő szavakat. nem vagyunk multinacionális cég, nem kérünk sekitől tizedet,engem sem készeritettek erre, mert nállunk nincs tized. nem tettünk semmilyen fiatalt tönkre. magam 24. évesen ismertem meg öket, 21. év telt el azota. ez alatt tanuja voltam azoknak az embereknek akik fistalon felnöttek, és jelenleg is boldogok, vannak akik családot alapitottak,boldogan élik keresztényi életüket a boldog gyermekeikkel együtt. sokan tudják ezt. a hozzá szolo bizonyára hitehagyott ember leht, akit azért közösitettek ki a gyülekezetünkböl, mert nem tartotta be a bibliai alapelveket, és szivesebben él világi életet. akik igy járnak azoknak igen nagy része bosszubol hamis gusztustalan vádakkal iletik azokat akik egykor a tesvérei voltak. egyszerüen nem tudja megemészteni, hogy a helytelenségéért megkapta a meggfelelö bibliai alapu "büntetést" és nem képezheti részét isten gyülekezetének azért, hogy az tiszta maradjon.inkább nézzen önmagába, bánja meg a tetteit és még van idő arra, hogy újra élvezhesse Isten népével az áldásokat. köszönöm szépen a szerető teszvérek minden ilyen személyt vissza várnak!!!!!!!!!!!
2012. jún. 14. 20:27
 10/38 anonim ***** válasza:
15%
folytatás képp,nem szervezünk be senkit. evvel az erővel krisztus is beszervezte a gyanutlanokat, akik továbbiakat szervezetek be és igy tovább.jézus nem azért vezette be a prédikáló minkát mert éppen olyan kedve volt. mint ahogy Pál apostol is irja: tettszett az Istennek, hogy az evangélium hirdetésének bolondsága által tartsa meg a hivőket. vagy is a kivül állok bolondságnak butaságnak tartják a prédikálást, de a teremtő úgy döntött, hogy minden magát kereszténynek vallónak önként végeznie kell ezt a munkát,aminek a jutalma, hogy megtartja a hivöket , vagy is életben maradhatnak. ez nem kötelező, a teremtő szabad akaratot adott mindenkinek eldönteni teszi e az akaratát vagy sem. ha nem teszi akkor az az egyén dolga. ha teszi akkor is. de nem lesz mindegy a számadás napján. köszönöm szépen a lehetőséget.
2012. jún. 14. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!