Most ezért komolyan én vagyok a rossz?
Volt nálunk két úr, jehova tanú, olyanok akik járni szoktak házakhoz, beszélni kicsit a vallásukról. Abszolút nem voltak tolakodók, meg nem akarták "rám tukmálni a vallásukat", mert én az elején elmondtam, hogy a Biblia engem olyan szinten, mint egy mélyen vallásos embert nem érdekel, mivel ateista vagyok.
Hazajött édesapám, (én kint az utcán beszélgettem a két úrral) és elküldte őket. Aztán bent elővett engem, hogy miért állok szóba ilyen szentfazekakkal, meg ha legközelebb jönnek azt már az elején mondjam, hogy nem érdekel. Hiába nem vagyok vallásos, sok érdekes dolgot mondtak, pl. sosem értettem a Tékozló fiú történetét és megmagyarázták, hogy mi miért történt benne, meg amúgy is hadd mondják, ha már egyszer itt vannak. Rossz lennék azért, mert érdekel, hogy a vallásos emberek hogyan vélekednek a választott vallásukhoz?
20/L
Az idők végezeténél jön majd sok hamis vallás. Vallás! Nem hit, a JT-k (Jehova, Sehova, Dzsihova, JéTé, TD, 1.9TDi, stb) divatnévvel létrejött új, sokkal jobbnak hirdetett vallások (szekták) legfőbb fegyverük hogy 99% ban igazat állítanak és manipulációval, megtalálják az ember gyenge pontját. A sátán egyik legjobb taktikája hogy bizony jobban ismeri a Bíbliát mint a Földön akárki és így ezzel tud a legjobban támadni, de ha te ellenérvet akarsz felhozni a JT ellen akkor képes úgy megmagyarázni, hogy rendesen megvédi és igazat ad annak annyira teli van beszélve szerencsétlen feje.
Kereszténység: BŰNBOCSÁNAT, üdvösség!!! Örök élet, mennyek országa! Hahó jóreggelt! Jehovák??!?!
Miért nem vagytok képesek elfogadni, hogy Isten megígérte hogy eljön a Földre egyszer és gyermekként szűztől fog megszüleni és fizikai, emberi testben fog nevelkedni, akire vigyázni kell mivel emberi... hús-vér. Ismétlem Ő egy az Atyával. Megígérte, hogy ide eljön közénk és bebizonyítja, hogy halál után is van élet (örömhír, evangélium). Ti pont az ellenkezőjét próbáljátok híresztelni!!!!!!!!!!!!
Mi a szar ez ha nem a sátán műve?
Jönnek Jézus Krisztussal akik szerint nem nagyarosan Jehovának kell mondani (tehát saját magyarosítás) Nem Jézus? Nem... Jehova. OKé.
Mert úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.Jn3.16
Még mindig nem esik le? :)
Berta Wooster!!
2. A "betanítási eljárásban" gyakran esik szó az Őrtorony szervezetről, de nem annak sötét, okkult múltjáról és tévtanításairól; hanem arról, hogy ez az "egyedül igaz vallás", "Isten földi szervezete", és kizárólag ezen keresztül lehet kereszténynek lenni, az összes többi vallás / felekezet hamis. Ezt még el is magyarázzák mindenféle nyakatekert magyarázatokkal, a saját teológiájukra támaszkodva. [Ezért is annyira lojálisak a szervezethez és egymáshoz; mint ahogy itt is láthatod a több választ is író JT-hölgy írásaiból, személyes sértésnek veszik a szervezetet érő jogos kritikákat is.]
EZT FANTASZTIKUSAN JÓL MONDOD! TETSZETT!
De tényleg így van. Nincs mit hozzáfűzzek.
a 21. es kedves válszolonak nyiltan, mert privátot is irtam
mélyen megrendit hogy ilyen csunyán beszélsz amikor véded a hitedet. Jézus ezt tanitotta volna? Ő még az ellenségeivel sem beszélt ugy ahogy te dobálozol ezekkel az ocsmány szavakkal. ugy látom erre elfelejtettek megtanitani. mindazon által jobban tennéd ha nem kevernéd a tanitásokat, mert nem is vagy tisztába velük, bár én sem vagyok tökéletes, de azt azért értem mitjelent s nem is lehet másképp magyarázni a jézus által kifezett szavakat:"Én és az Atya egyek vagyunk."és amit utánna mondott? s ti vádoljátok a tanukat, hogy kiragadnak részleteket.? olvasd tovább.:"ti is egyek legyetek miként én az atyával egy vagyok. most másszunk bele egymásba?nyilván nem ezt értette ez alatt. egyértelmü, hogy akaratban cselekedetben volt az atyával egyszinten nem lényegi testben. különben hogyan támasztotta volna fel saját magát, vagy amikor az atyához imádkozott akkor talán saját magához imádkozott volna? s amikor kért valamit saját magátol kérte.én nem kérem meg saját magamat-hanem teszem ha jonak látom.mindazon által irások számtalan helyen leirják, hogy a fiunak volt kezdete, a teremtö, benne van a nevében teremtette, Ez a teremtő pedig örökkévaló, nics kezdete. köszönöm a lehetöséget. különben mindenki ugy hisz ahogy akar, de magam felelösségemnek tartom, hogy megosszam másokkal a bibliai kutátások eredményeit. köszönoöm a JT:hölgy.
Hogy hogy hogy beszélek? :) Jézus is elküldte a melegebb éghajlatra a főpapokat! 1, DZSÍTÍ hölgy (ha ár amúgy is olyan amerikaisasak akartok lenni mivel onnan terjedt ez a vírus) JT :)
Igen amikor képzeld imátkozott az Atyához, akkor igen Ő megteheti hogy egy legyen három azaz HÁROM személyiség. Mert mi emberek mindnyájan egy testben vagyunk a teremtővel, hisz ő mondta mi leszünk a menyasszonyai. Mi vagyunk az Ő teste. Igen. És ha Jézus hozzá imátkozott akkor igen is "magához" imátkozott. Jézus alkotott minket. Na látod ez amit nem bírok bennetek hogy ti képtelenek vagytok felfogni azt hogy Jézus maga az Atyaúristen egyben a Szent Szellemmel. De már megint ott tartunk hogy meg lettetek tanítva, ha kérdeznek tőletek valamit akkor ne arra válaszoljatok csak a saját kérdéseitekre.
Ismétlem: Kérdezek valamit miért nem vagy hajlandó arra válaszolni amit feltettem kérdést?
Ne arra válaszolj amit te kérdezel légyszives. Erre látom nagyon meg lettetek tanítva a saját filizofáitoknak gyorsan válaszokat adni és érvénytelen érvekkel érvelni :)
"Én vagyok az út az igazság és az élet." "Senki nem mehet az Atyához csak én általam." Az Atya és Én egyek vagyunk"
Kijelentéseire mik a válaszaid? És most kérlek ne arra válaszolj hogy mi miért te egy testé legyél a többiekkel ahogy ő is az atyával? Mert már megint nem arra fogsz válaszolni csak ismételgeted magad. Nem igaz. Fogd már fel hogy ő igérte ha meghalunk és hiszünk neki elfogadjuk megváltóként akkor kerülhetünk a Mennyek országába (tehát Ő hozzá)
Az egész JT-be az a legborzasztóbb, hogy csak egy jópofa tanítónak tartják Jézust... Pff Ez igen. És miért halt meg? Ki ha nem csak is az egyetlen tökéletes Isten tud tökéletes személyiségként megteremtődni és leélni egy tökéletes bűntelen életet, és elvinni a bűneinket cserébe. NINCS NAGYOBB ÁLDOZAT! Aki nem Ő hozzá imátkozik, az a sátánhoz imátkozik!
Ready? Ez van nincs más út, nincs alternatív (majd mi kitaláljuk átfilozofáljuk al-faj stb.) Ne ti gondolkodjatok hiszen csak emberek vagytok. De azér nem semmi bátorság kell ahhoz hogy az Úr Jézus Krisztust mint tökéletes áldozat (Isten emberi testben emberi Szent lélekkel) Ti ezt lesemmizitek... (mert körülbelül azt csináljétok)
Jézus az ut:egyedül általa közeledhetünk istenhez imában.ö a közvetitö isten és emberek között nem saját maga között.más értelemben is út:a bün elidegenitette istentöl az embereket. azzal hogy Jézus váltságul adta az életét sokakért,a vér áldozata meg tisztit bennünket a büntöl, ha hitet gyakorolunk ebben az áldozatban.Jézuson keresztül békélhetünk meg istennel. ha egy személyről lenne szó mit jelenthet a közvetités. akkor nem kell közvetitő, mert Jézus maga azisten.
Jézus az igazság: nem csak azért mert az igazságot szolta,hanem a szerin is élt.és benne teljesedett a messiásrol szoló összes profécia amit az ó testumban megjövendöltek.Isten az igéretét Jézus által valositotta meg. nem saját maga által.igy láthatjuk, hogy Jézus központi szerepet kapott istan szándékában.
jézus az élet:a vérével megvásárolta az emberiséget a haláltol azokra is érvényes akik már meghaltak, mert a feltámadást ezen a véráldozaton keresztül van lehetöségük élvezni majd.Roma 6:23"az örök élet Isten ajándéka Jézus krisztus által.ezekböl kitünik hogy nem egy személyröl beszélünk. köszönöm. kata
Máté 28
18. Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön
19. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében.
20.Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.
Ámen!
Ki az aki itt megszületik a földön, és keresztelkedésre bíz bennünket és megkér hogy folytassuk ezt, tartsuk be a parancsait (Tehát amiket ő mondott ISTEN PARANCSAIT és itt már megint arra utal hogy ő az Isten.) És ő velünk lesz a világ végezetéig? Ki ha nem csak Isten képes erre? Magyarul ő Isten aki megszületett egy ugyan olyan élőlényként mint mi emberek és azt a nevet kapta hogy Jézus Krisztus. (Amúgy mert ő ezt akarta hogy így hívják) Saját magának megjövendölte stb.
Jézus Krisztusról kell tanulni hiszen Ő az akit Istenként el lehet képzelni mivel ő a megtestesült Isten aki az egyetlen. És nem egy olyan ISTENRŐL kell tanulni aki mögött személytelen valami van és csak állandóan próbálsz neki megfelelni de sose sikerül végül amikor meghalsz bemutatkozik neked sátán és kárhozatra kerülsz. Nem félsz egy kicsit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!