Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most ezért komolyan én vagyok...

Most ezért komolyan én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

Volt nálunk két úr, jehova tanú, olyanok akik járni szoktak házakhoz, beszélni kicsit a vallásukról. Abszolút nem voltak tolakodók, meg nem akarták "rám tukmálni a vallásukat", mert én az elején elmondtam, hogy a Biblia engem olyan szinten, mint egy mélyen vallásos embert nem érdekel, mivel ateista vagyok.

Hazajött édesapám, (én kint az utcán beszélgettem a két úrral) és elküldte őket. Aztán bent elővett engem, hogy miért állok szóba ilyen szentfazekakkal, meg ha legközelebb jönnek azt már az elején mondjam, hogy nem érdekel. Hiába nem vagyok vallásos, sok érdekes dolgot mondtak, pl. sosem értettem a Tékozló fiú történetét és megmagyarázták, hogy mi miért történt benne, meg amúgy is hadd mondják, ha már egyszer itt vannak. Rossz lennék azért, mert érdekel, hogy a vallásos emberek hogyan vélekednek a választott vallásukhoz?

20/L

2012. jún. 14. 17:43
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%
a jános 17:3 vers azt irja:Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek TÉGED az egyedüli igaz istent, és akit elküldtél Jézus krisztust.itt a vers azt irja hogy két személyt kell megismernünk hogy örök életet kapjunk. érdekes megfigyelni, hogy itt a harmadik"személy" nincs megemlitve. ha Jézus lenne a teremtö isten akkor a versnek igy kellene hangzania:az örökélet az ha megismernek engem az egyedüli igaz istent akit jézusként neveznek.de nem igy van. ha megfigyeled a ragozást: megismerni téged. itt valakire utal jézus, nem azt irja hogy engem.valamint a felsorolásban azt irja hogy és akit elküldtél. vagy is valaki valakit elküldött.Mivel Jézus hosszu idöt töltött atyjával az égben alaposan megismerte ezért ugy tett viselkedett hogy szinte tükörként utánozta atyját. ezenkivül Jézus többször utalt arra hogy ugy szol vagy beszél, ahogy az Atyjátol megtanulta. fura lenne saját magátol tanulnia.ezeket érdemes megfigyelni. köszönöm.
2012. jún. 20. 23:33
 32/38 anonim ***** válasza:
0%
a kárhozatra pedig csak azt tudom mondani, hogy a büntetése az embernek a halál, a nem létezés állapota. Ádám a bünbe esése után vissza tért ahonnan vétetett.tudományosan megállapitott tény hogy az ember a föld alkoto elemeiböl van és 70%-a viz. ha meghal elemeire bomlik. a teremtö nem mondta sosem, hogy ádám már létezett, és letette s földre, hogy itt éljen és ha vétkezik akkor vissza megy az égbe. akkor hola büntetés, élhet tovább, csak nem fizikai testben. ilyet nem ir és nem irt soha sehol a szava. a halál az élet ellentéte. amit az életben megtehetünk, :szeretünk gondolkodunk érzünk,stb a halálban nem tehetjük, ahogy irja is : nincs okoskodás cselekedet a sirban ahová mégy, ezért amig élsz tedd meg amit kell amig élsz.a tüz fizikai fájdalmat okoz. ha megégeted az ujjadat fáj. ha meghaltál, az érzékszerveid megszünnek, ugyhogy aztán sütögethetnek. mert nem érzel semmit. ha viszont az a tanis létezik, hogy a lélek ,vagy szellem tovább él a halál után, az sántit, mert a szellemi testnek, nem lehet fizikai fájdalmat okozni. a tüz a bibliában az örök mrgsemmisülést jelképezi, nincs tovább. köszönöm.
2012. jún. 21. 06:35
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ennyi erővel a ti Istenetek Jehova is több személyiség, hogyan tudja ezt megcsinálni egyszerre majdnem 7 millió JT-nek ott van az imáiban? Akár egyszerre? Tyű. Te szabod meg Isten határait hogy maximum mit tehet? Merész érvek, nem baj, jól meglettetek tanítva ez nem semmi tényleg sátán dolgozik. Eszébe jutott hogy elkéne kezdeni igazságot hirdetni a földön ezzel jól leplezni magát és a vallásokba bújik bele. Most amúgy pont egy ilyen intésre felfigyelmeztető sorozat résznél tartunk a keresztény gyülekezetembe. Valóban, tényleg hasznos tanácsokra hívja fel a figyelmünket. A JT vallás arra tanít meg hogy egyszer élünk, ha más nem legalább itt a földön legyünk jó életűek.

Nem baj sátán jól elhitette veletek, hogy csak anyagi világ létezik. Nincs szellem, nincs lélek. CSak belenőttünk az életbe mint a dudva, Jézus Krisztus meghalt a senkiért. Próféták megmondták hogy a Teremtő egyszer eljön közénk már más megoldás nincs a bűnbocsánatra, maximum ez az egyetlen örök életben való lehetősége ennek az emberiségnek aki ő benne hisz. Bűnbocsánat, bűn eltörlése lásd Noé idejében sem tanult a bűnös emberiség anno. Aztán azóta megint elbűnösödött a nép megint kellett valamit kitalálnia Istennek (de ezt folyamatosan tudta is előre Isten) HOgy itt már más megoldás legjobb, legnagyobb áldozat egy olyan ember megszületése aki NEM ÁDÁMI leszármazott, és a Szent Lélektől születik. Tökéletes ember nincsen Jézus is ezt mondta valójában mindenki tudja hogy ő igen is tökéletes hiszen ő a tökéletes áldozat, bűneink bocsánatára.

Sátán bármit megtesz!!! Csak ne Jézus Krisztus legyen az emberek szívébe! Annyira felszínesek vagytok már bocs. CSak azt hisztek el amit láttok. Akkor miért hisztek? Hisztek valamiben amit igazából ti se hisztek el. DE azért érvelni azt nagyon akarnátok.

Tudod nem minden arany ami fénylik. Az iszlám vallás is nagyon jól megáldja az iszlám hívőit lásd meg milyen gazdagok és jó életűek. A buddha is meg a többi is igen nagyon jók mind és elhitetik velük hogy csak egyszer élsz. Kocsik, nők, felhőkarcolók, utazás, nyaralás, egészség, egység, barátság, testvériség stb csupa jó és bölsc dolgok amiket minden vallásba ugyan úgy megtalálsz

Egy valami hiányzik:

-Jézus Krisztus vére által az áldozat... megnyugvás, örömhír. Erre célzok: "Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" Márk 8,36

Jöhetsz akármilyen vallással egyik se igaz, nem hiába csinált valami igazán különlegeset Jézus Krisztus, ha az időt is inkább Ő általa számítjuk. Ne feledd, Sátán nagyon okos lény, és a legfőbb fegyvere nem más mint hogy elhitesse nem is létezik! Mert ha ezt bebizonyítaná akkor egyértelműen vesztes lenne és mindenki megtérne Jézus Krisztus Urunkhoz. :) Nem? E helyett mit tesz? Szépet és jót mutat nektek, csak nehogy egy pillanatra is észhez térjetek és meglássátok Jézust mert akkor ő bajban van...

Ui: a kereszténység nem vallás, hanem hit.

ezzel padlóig le lettél oltva sajnálom. Írhatsz ezek után bármit "dehogy itt ez meg az van írva" Lélekben nem tudjátok értelmezni rendesen, akkor felesleges tovább koptassam a billentyű gombjain a feliratokat.

2012. jún. 22. 04:41
 34/38 anonim ***** válasza:
0%
ezt most nem vallási vagy hitbeli okokbol irom. azt irod, hogy fény csillogás kocsik, nök. egy valamit nem tudsz, nincs kocsim, nem vagyok férfi faló kis özvegyi rokkant nyugdijbol élek mert a férjem másfél évi házasság után meghalt.és ezt sok testvérem elmondhatja magárol. az valoban igaz, és ezt egyszer már leirtam, hogy a kereszténység nem vallás, hanem egy élet forma. Jézus nem vallásokat hozott létre, hanem az eredeti imádatot szándékozott, helyre állitani, mert ugy élő a hited, ha nem csak vallod, hiszed, hanem aszerint is élsz a minden napokban. és soha nem alacsonyitottam le krisztust. ha jol elolvastad volna amit irtam rájöttél volna. azt irtam:Krisztus Központi szerepet kapott Isten szándékában. Elismerem mint megváltomat, és hálával tartozom neki ezért.a biblia kutatásaim során sosem gondoltam azt hogy Jézus mellékes szereplö. Söt mitöbb Isteni tulajdonságokkal rendelkezik, örökölte az atyjátol. Ám azt Ő is elismerte, hogy az Atya nagyobb nála. s a próféciák Mind egytöl egyig krisztusra mutattak elöre.ezért mindenkinek hálásnak kellene lenni. és az egyik profécia igyszol:A teremtö kérdezi az angyali sereget:kimegy el és ki végzi el nekünk ezt a munkát?és akkor a "fiu" igyszolt küldj el engem én elvégzem. Ha Jézus a teremtö akkor miért tesz fel magának ilyen kérdéseket, hogy kit küldjek el? és miért mondja saját magának, hogy küldj el engem? jokat beszélgethet saját magával. inkább ez az izetlen tréfa, hogy a mondatok értelmét ugy értelmezik, hogy a teremtö jokat beszélget saját magával, és saját magának kérdéseket tesz fel és azután megis válaszolja magának. krisztust pedig nem is lehet semmisnek nevezni, mert Ő mutatta meg milyen a teremtö gondolkodása, milyen érzései vannak, mit miért tesz, s egyáltalán Egyedül Ő rajta keresztül lehet meg ismerni a teremtöt, és az Ő közben járása által közeledhetem az Istenhez.ugy hogy nem rakhatom félre, nem alacsonyithatom le. mindössze ha meg figyelted volna akkor annyiban nem értünk egyet, hogy nem egy személynek tekintjük a két személyt. mivel az irások is azt mondják, hogy Jézus a teremtés elsö szülötte. vagy is volt kezdete. a teremtö pedig öröktöl való nincs kezdete.A példa beszédek könyvében Jézus azt mondja magárol, hogy isten mellett volt mint mester munkás, a teremtő benne lelte gyönyörüségét. a te értelmezésed szerint ezek a versek ugy hangzanak, hogy az isten saját magamellett volt mester munkás, és saját magában lelte gyönyörüségét.nézd meg kérlek a példa beszédek 8:22.az isten létre hozta a fiát a legelsö müve a fiu akkor hogyan lehet vele ugy egy ahogy te értelmezed? ezt nem lehet másként magyarázni, és más felekezetek is elismerik nem csak a Jehova tanui. köszönöm.
2012. jún. 22. 11:16
 35/38 anonim ***** válasza:
Kedves Jehova tanui csak az a nagy baj a ti tanitasotakkal,hogy nem az evangeliumot hirdetitek soha hanem csupan a vezetoitek kitalalt szoveget tanuljatok be es azt mondjatok mindnekinek,sokkal hasznosabb lenne ha a janos 3:16 megtanulnatok es azt mondanatok mindenkinek mert ebben az igeversben minden benne van ami lenyeges,ez az evangelium roviden megfogalmazva,remelem egyszer eszhez tertek es eszreveszitek,hogy felrevagytok vezetve
2012. jún. 24. 00:46
 36/38 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes!

Több félét írtak az emberek rólunk-szinte mindenki mást írt

Némely embernem nem az evangéliummal van baj, másnak meg azzal, harmadik variáció, mindkettő, negyedik, hogy Jézust leminősítjük ami nem igaz.

tulajdon képen ahány féle annyi nem tetszés.

Ha ezeket össze gyúrnánk akkor jönne az ki, hogy semmi sem jó. de külön külön, nem "nagy" a baj

2012. júl. 3. 22:26
 37/38 anonim ***** válasza:
Hamis jövendő mondók vagytok! Lapozd fel Mózes 4. vagy 5. könyvét légyszives, és megtalálod Isten hogy vélekedik azokról...
2013. júl. 23. 11:39
 38/38 anonim ***** válasza:

Most komolyan Isten kikre int óvatosságot? Rólatok és hasonlókról ír olyan figyelmeztetéseket, hogy lesznek hamis tanúk, hamis próféták. Szerinted ránk (őskeresztyénekre) gondolt?

Mi közel 2000 éve az újszövetséget -tehát a meg nem születetésünk előtti szeretetet és végtelen kegyelmet- valló emberek vagyunk.

Ti meg jöttök itt a cca 80-100 évetekkel (Mo-n kb csak 30) és írjátok, híresztelitek magatokról hogy csak ti nálatok és rajtatok kívül nincs igazság. Hogy merészelitek? De komolyan...

A Mindenható Istenünk felett hoztok saját kis döntéseket. Jó hát megértelek titeket úgy kell pattogjatok ahogy a központi-pénzügyi szervezet fütyül...

Nem értelek titeket, hűen és naívan. Kételkedés mentesen az előző tag beépített titeket a Jehova Tanúi közösségbe és bele nőttetek mint valami sejt, anélkül hogy gyanút fogva rájuk (túl kedvesek?) utánna nézni. Nem igaz, hogy jól érzitek ott magatokat? Nem éreztek ott bent valami nyomást? Hogy fogva vagytok tartva? Hogy valami hihetetlenül felépített, és megszervezett hiearchikus rendszer sejtjei vagytok? Dolgoztok nekik, mint egy hangyák és striguláztok, pontgyűjtőztök ki mennyit- hol mikor szólított le stb? Mint valami hangyaboly dolgozói. Bárcsak az igaz Krisztusi keresztyénséget vinnétek (evangélium) ennyire hűen és kitartóan. Ébresztő!

Majd amikor eljön a vég mondjátok:

Mt 7

22. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

2013. júl. 23. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!