Csak az én 6 hónapos fiam ilyen rossz alvó? Komolyan már elkeserítő!
Szia! Nekem 6 hónapos a lányom, és ő is rossz alvó eléggé. Születése óta nappal kb 2-3x 20-30 perceket aludt, éjjel pedig mellettem volt a bölcsőben és többször ébredt éjszaka cicizni. Aztán 3 hós korától javult a helyzet, aludt babakocsiban is már ringatva. Ma ott tartunk, hogy este a saját szobájába teszem le aludni, nagyrészt úgy sikerül elaltatni, hogy szopizik szopipárnán, ott elalszik és nagynehezen beteszem az ágyába, de egyre bonyolultabb ez a művelet, mert már 8,5 kiló, alig bírom el. De sokszor nem is akar cicizni, csak sír, akkor még kihozom a nappaliba és tovább "fárasztjuk" apával :) aztán ha már tényleg hulla fáradt, akkor megint megpróbálom cicin elaltatni. Van hogy esti tápszeres cumira alszik rá. (Nekem szopik is, és tápszeres is a babám.) Van hogy karban alszik el, és úgy teszem le.
De éjszaka 2 és 6 között ébred, átmegyek érte, és magunk közé fektetem, szopizva alszik vissza. Amit eddig leírtam még nem is olyan katasztrófa talán...
Viszont ami szerintem nagyon gáz, hogy nappal itthon csak velem alszik el, és csak cicin!!! :( Nem tudom őt lefektetni úgy, hogy én tudjak valamit csinálni amíg a alszik, be kell feküdnöm vele a nagyágyba, és a cicin cumizik. A játszócumit meg kiköpi születése óta.
És egyébként nekünk is van olyan gyakran, hogy mindenkinél sír, csak nálam nem, és azt is észre vettem már én is többször, hogy ha más adta a tápit "nem éhes", ha én adtam, akkor evett szépen.
Sokszor magamat okolom, hogy talán elrontottam, és máshogy kellett volna csinálni, rászokott a cicin elalvásra/azon alvásra. De mindig rájövök, hogy nem! Mert gyakran próbálom én is, hogy hagyom sírni, hátha elalszik magától de egy kezemen tudom megszámolni, hogy ez eddig hányszor sikerült.
Szia.
Én pöttömöm 8 hónapos múlt de a nappali altatás nálunk sem a legjobb. Eleinte nekem is csak akkor aludt ha rajtam volt, csak hát akkor nem mozoghatok. Mi azt találtuk ki, hogy babakocsiba betesszük és ringatjuk. Nem a legjobb, de egy fokkal talál jobb annál hogy rajtam alszik. Nekünk ez vált be és így tud aludni nappal is kétszer másfél - két órákat.
Na én vagyok a "drasztikus" anyuka..
Én babámmal születése óta harcban állok.1részt azért mert nagyon kevés volt a tejem, minden szoptatás és fejés 1 harc volt.A szopi a lánykámnak volt hisztis, mert nem jött rendesen és idegbeteg lett tőle, a fejés meg nekem volt katasztrófa, de ez mindegy is.
Mikor megszületett, már a kórházban is mellettem aludt 2szer is éjjel, mert én annyira ki voltam merülve, mert napközben én nem tudok aludni, hiába bármi, de babám meg a kórházban azt játszotta, hogy nappal egy angyal volt, éjjel meg szinte folyamatosan fent volt!
Haza mentünk.Egy ideig működött a babakocsiban altatás, ott volt a kocsi az ágy mellett és éjjel is csak felültem aztán már mehetett is a cici.Aztán egy idő után már amikor visszaraktam, akkor 5perc múlva üvöltött.(Hozzá kell tennem a történethez, hogy párom nehéz fizikai munkás, minden nap 3kor kel reggel, így nem zaklatom semmi feleslegessel, így az sem volt éppen nagyon jó, hogy üvölt a gyerek) Na szóval, akkor egy ideig éjjel a cicimen aludt el, velem együtt.Nem örültem neki.Egyrészt nagyon kényelmetlen volt, egész éjjel nem mozogtam, nem volt felhőtlen az alvás, meg mivel páromból hiányzik az anyai ösztön :) , ezért eléggé féltem, hogy ráfekszik a gyerekre, így minden rezdülésére felkeltem.Ja nappal meg rajtam aludt, vagy úgy, hogy ringattam a hordozóban.
Na mondom nekem ebből nagyon elegem van.Fogtam szépen elkezdtem kiságyba szoktatni.Ágy mellett ültem, simogattam, cumit raktam a szájában.2 hét alatt alig aludtam, aztán szépen elértem azt, hogy már ha leraktam aludt szépen.
Aztán jöttek a korszakok.Kb fél éves lehetett, amikor már nem tetszett neki, hogy aludni kell, tudta, hogy alvás van, és mikor már a kiságy felé közelítette ordítás volt.Sőt még a karomban is sikítozott..(én ezt a mozgásfejlődének a számlájára írom)Mondom jaaa...hát ha a kezemben tudsz sírni, akkor a kiságyban is édesem.Na ebből az lett, hogy tényleg az elején szörnyű volt.Kb 1 hétig voltak ilyen 10-15 perces ordítások, de ez nem úgy történt, hogy becsuktam az ajtót aztán kész van.Az ágyára akasztottam felhúzhatós játékot, beraktam az oroszlánt neki..stb.Egy idő után észre vette ezeket, és miközben babrált velük bealudt.Ma, hogy ha alvás van, kb 1-2 percet nyöszög, pedig most tanul járni..és mellettem még mindig nem alszik, mert állandóan játszani akar.
Nekem muszáj házimunkát csinálni itthon, mert senki nem segít, páromat nem zaklatom, mert tényleg hullafáradt a néha 12 óra munkától.Most már lényegében könnyebb a dolgom, mert a babám mozog, és tud jönni ha kellek neki.Ezért könnyebben is elfárad, így tényleg van, hogy kidől.
Kedves kérdező.Ha a rajtad alvásról nem is tudod leszoktatni, legalább valahogy azt érd el, hogy egyedül játsszon, mert az tényleg később is probléma lesz ha nem foglalja le magát!De ha elindul tényleg könnyebb lesz majd meglátod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!