Ki hogyan vált Jehova Tanújává?
Mindenki története érdekelne.
Esetleg privátban is megírhatja.
Eddig senki.:((
Pedig nem akartam bántani senkit sem.
Kérlek,szivesen.
23. évesen ismertem illetve találkoztam a tanukkal.Bár reformátusnak kereszteltek a "hagyományok" szerint csecsemő koromban a katolikus egyházat akartam támogatni, hogy az a helyes.
Két kedves nyakkendős ember bekopogtattak egy szép verőfényes nyári délután. elöször azt hittem, hogy végre hajtok mert a volt férjemnek voltak csunya dolgai.
Különben is az Ő nevét emlitették, hogy itthon van-e.
Ekkor mondtam hogy már nem lakik itt, és nem adok semmit oda, mert itt nincsenek már dolgai, itt minden az enyém.
Ám mondták, hogy Ők nem végre hajtok, hanem tanúk, és megszolitották a férjemet az utcán és ezt a cimet adta meg.
Mivel biblia olvaso ember voltam már akkor is kérdezték, ne szeretném e megismerni a szent irást, semmilyen elkötelezettséggel nem jár.
Nos avval a szándékkal, hogy bebizonyitom, hogy a katolikus egyház a helyes, elkezdtem tanulni velük, és közben utánna jártam más tanitásoknak is,alapul persze a Zsidoságot vettem mert hogy ök voltak isten kiválasztott népe. Nos innen már nem volt nehéz, mert minden irásokban könyvekben Jehova nevével találkoztam és a népére vonatkozo proféciakkal amik beteljesedtek, és amik még befognak teljesedni.
Mára már elmodhatom nem bántam meg, 21. éve szolgálom a teremtöt. köszönöm.
Nem tudom, közelebb visz-e a valaszom: egy ismerösömet rendszeresen latogatja/ta egy Jehova tanuja. Eleinte emberseges akart vele lenni, mert vegülis kedves volt, es ideje is volt, igy vegighallgatta. Majd elkezdte összehasonlitani addigi Biblia-ismereteivel es mas ismereteivel. Tetszett neki, hogy a regi nyelvezetü, katolikus Bibliaval szemben sokkal jobban erthetö a nyelvezete. Gyakran megertett olyan mondatokat, amiknek jelenteset korabban nem ertette. Igy szepen lassan (sztem) elkezdte "összemosni" a dolgokat. Mintha a Jehova-ertelmezes nem egy ujraertelmezes lenne, hiszen az eredeti is jelentheti ezt? Eleinte azon gondolkodott, mikor mondja le a rendszeres latogatasokat, mert megserteni nem akarta, aztan kesöbb mar azon gondolkodott, bealljon-e ö is... Meg bizonytalan volt, egy kis "tüske" meg volt benne, hatha megsem az "igazi" vallas ez, de miert ne probalna ki? De meg ott a ferje, aki ellenzi... Most nem tudom, hol tart...
Egy masik ismerösöm, igaz, ö buddhista lett: ö is katolikus volt, de inkabb csak papiron. Megismerkedett egy fiuval, aki buddhista, es akivel kapcsolata lett, majd a ferje lett. A megismerkedesükkor kivancsisagbol ment elöször a buddhistakhoz. Ök nem eröltettek semmit, nincs hit-meggyözes (ha jol tudom), de: 1. örült, hogy ö is tartozhat valakihez, ez eröt ad, 2. sok minden egyezett a (spiritualis-ezo beallitottsagu) meggyözödesevel. 1-1 mondat megragadta: de hiszen ezt en is igy gondoltam eddig is! Es egyre több... majd a maradekon elgondolkodott, ezzel egyetert-e... es ezek egy reszeröl vagy megprobalta magat meggyözni, vagy ugy döntött, majd egyszer eljut odaig, hogy ezt is megerti. Mivel a fiuval egyre szorosabb lett a kapcsolata, nem sokat gondolkodott, ö is beallt. Valami buddhista szobornal allt, amikor mellette egy olyan mondatot mondtak, amirol "hirtelen leesett neki" egy összefügges, valami gyerekkori emlekek hirtelen kitisztultak, es ezt nevezte dömtö pontnak.
Sztem, csak megertett valamit, ez meg nem jelenti feltetlenül, hogy a vallas minden mondata igy lenne (?)... En biztos, h mind4jük helyeben megmaradnek a sajat utamon, h belül, magam tartom a kapcsolatot Istennel, nem kell ehhez szervezet. (...aki meg is adoztat, mellesleg, vagy buddhistaknal az elvart szabad adakozas formajaban.)
Igen,ilyen válaszokra gondoltam!
Köszönöm szépen!
Várom többek hozzászólását is!!!
Kedves hozzászóló.
A zsidoknak irt levelében Pál apostol a következöt irta a 10:24,25.-ben:
"És ügyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, nem hagyva fel egybegyülésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátoritva egymást,éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot".
Nos ezt egyedül nem lehet megvalósitani, a teremtő vezetést nyújt a tanitása által, a népének, hogy egy akarattal és szeretetben tudjanak kitartani. S ha valakinek problémája van segitséget kap, és Ő maga is segithetne, mert közeledik az a nap.
mindig is egséges volt isten népe, és együtt vészelték át a nehézségeket, nem egyedül ki-ki magára hagyottan.
Tisztelettel.kata
Még annyit az előttem szólóhoz, hogy meg kell keresni azokat az embereket, akik nem veszik el a pénzét, hanem Jézusi mintára, önkéntes adományokból tartják fenn, Krisztus munkáját, amint az apostolok is tették.
Mert ahol üzletet csinálnak a keresztény életből az már Biblia ellenes, mivel Jézus mondta:Ingyen kaptátok, ingyen adjátok.
Kedves Hozzaszolo,
ha nekem szolt a valaszod, ezzel tökeletesen egyetertek:
"Még annyit az előttem szólóhoz, hogy meg kell keresni azokat az embereket, akik nem veszik el a pénzét, hanem Jézusi mintára, önkéntes adományokból tartják fenn, Krisztus munkáját, amint az apostolok is tették.
Mert ahol üzletet csinálnak a keresztény életből az már Biblia ellenes, mivel Jézus mondta:Ingyen kaptátok, ingyen adjátok."
En ugy gondolom, a vallasok nem erröl szolnak. Meg a buddhista sem, ami pedig önkentes adomanyokbol tartja fenn magat, ha jol tudom - de ott is van "elvart" szint. Amit, ha nem teljesitessz, nem ugy allnak hozzad. :)
Ezert nagyon egyetertek azzal, hogy megkeresni azokat az embereket... mert ilyenek vannak! Csak nem olyan sokan egyelöre meg, sztem. Azert erdemes megis keresni ilyen tarsasagot, mert egyedül nehezebb. De ha nincs, sztem meg mindig jobb kitartani az igazsag mellett, ami "belülröl jön"... Bar annyira keresni nem is kell, csak nyitott szemmel jarni es eszrevenni, es akkor elöfordulhat, hogy ilyen emberekre is akadunk. (En 1-et ismerek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!