Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogyan vált Jehova Tanújává?

Ki hogyan vált Jehova Tanújává?

Figyelt kérdés

Mindenki története érdekelne.

Esetleg privátban is megírhatja.

2012. jún. 27. 15:58
1 2 3
 11/30 lsandor ***** válasza:
37%
Én mondjuk azért nem írtam egyből erre a kérdésre, mivel nemrégiben volt egy nagyon hasonló kérdés, és azt hittem, hogy ugyanaz a kérdező. Ha gondolod akkor én is válaszolok
2012. jún. 30. 17:06
 12/30 A kérdező kommentje:

Persze,mindenki válasza érdekelne!

Kicsit csalódott vagyok őszintén,mert több válaszra számítottam.

2012. jún. 30. 23:12
 13/30 anonim ***** válasza:
68%

Tudod sokan azért nem is jönnek erre az oldalra, mert nincs is számítógépük.

Aztán vannak akik azért, s jól is teszik, mert lelkileg nem elég felkészültek a sérelmekre, mert szelíd lelkületűek, és sok itt a goromba csúnyán beszélő ember, amire egy keresztény egyáltalán nem kíváncsi, és neki van igaza.

Az imént találkoztam egy igen rossz indulatú emberrel itt a gyiken.Bár nem ismerem, de mivel a tanúkhoz tartozom mindenféle rágalmakkal illetett.

Előfordulhat, hogy egy megsértődött ember akit talán megbántott valaki, és most kitölti a haragját.

2012. júl. 1. 23:59
 14/30 A kérdező kommentje:

Tudsz egy linket mutatni?

Jöhet akár privátban is!

Igen,szerintem is nagyon fontos a felebaráti szeretet!!!

2012. júl. 2. 21:39
 15/30 anonim ***** válasza:
49%
Ha szeretnél élet tapasztalatokat olvasni arról hogy ki hogyan lett Jehova tanúja, kérj Őrtornyot, Ébrdjeteket a tanúktól, minden hónapban írnak emberi tapasztaltakat, hogy pl:egy gyilkosból, vagy egy fegyveres emberből hogyan lett keresztény.
2012. júl. 3. 21:09
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy csak fegyveresek, bünözökböl lesz jehova tanuja, vagy akikkel mar eleve valami "problema" van - vagy?? En sem ertem, vajon miert nem irtak többen? Bezzeg, ha olyan vita alakul ki, pl vallasi temaban, akkor erdekes modon mindjart valaszok sokasaga, jehova tanuke is... Es ha kiemeled a kerdest, ill. ha ezutan sem sokan, ha megkerdezed ujra, egy mas idöpontban? Vagy meg egy jo ötlet: mi lenne, ha korabbi kerdeseknel azoknal a valaszoknal, amikböl kiderül, h jehovas, megkerdezed tölük privat?

4.

2012. júl. 4. 13:58
 17/30 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Én a munkahelyemen találkoztam Jehova tanúival (2személy), és a beszélgetést én inditottam el velük, mivel a fönököm megtiltotta nekik, hogy beszéljenek az új alkalmazottakkal, vallási jellegü dologról. Engem is figyelmeztetett, mielött alkalmazásba álltam, legyek tartózkodó velük, mert furcsa emberek! Ennél a kis (6 személyböl álló) cégnél, nem volt könnyü visszafogottan, vagy felszinesen beszélni egymással egy idö után. Nekem a fönök felszólitása inkább felkeltette az érdeklödésemet mert a kollégáim nem furcsák, hanem nagyon kedves emberek voltak.

Szóval röviddel hogy munkába álltam a cégnél- egy szünet alatti idöben- ami minden második órában járt nekünk (legalább 10 perc) én kezdtem el a kolléganömet kérdezni, mit gondol ö a jövöröl. Azután hogy elmondta, megmutatta nekem a Bibliából, többek között a Jelenések 21:3,4 verseiböl milyen próféciák vonatkoznak a jövöre, valamint a jelenlegi állapotokra (Máté evangéliuma 24.fejezet). Az ott leirtak teljesen egyeztek azzal ami a világot már akkor jellemezte. Ez, valamint a II.Timóteus 3:1-5 verseiben olvasottak nagyon nagy hatással voltak rám. Én Istenhivö voltam gyermekkorom óta, de ezekre a kérdésekre soha az egyház, vagy a papok nem adtak választ, sem a hittanórákon nem tárták fel nekünk: Mit is tanít valójában a Biblia?

Ezután további kérdések merültek fel bennem, amiket - munkaidön kivül, vagy a szüneteinkben- meg beszéltünk röviden. Azt mondtam, hogy "ha be tudjátok bizonyitani nekem, hogy ez le van irva a Szent Irásban, akkor elfogadom!" Felkinálták a Bibliatanulmányozást heti -elöször- 1 alkalommal, én pedig beleegyeztem. Nem voltam könnyü eset, minden kérdésemet legalább 10 másik követte. De mindenre kielégitö választ kaptam és ezekröl a válaszokról magam gyözödtem meg, a Szent Irásból. A Bibliatanulmányozást elöször a Közgáz Egyetemen, majd pedig a kolléganömnél folytattuk. Nagyon érdekfeszitö volt számomra ezért a gyülekezetbe is pár héten belül elmentem. Az ottani melegség, szeretet pedig teljesen meggyözött róla, hogy ez az Igaz Isten népéne! Egy éven belül magam is Jehova tanúja lettem. A munkahelyröl "természetesen" mindannyiunkat elbocsátottak. A fönök kérdéseire, hogy beszélgettek-e velem a kollégáim természetes módon öszinte választ adtam, igen. Ezenkivül azt is megtudta, hogy elkezdtem tanulmányozni a Bibliát. Ezért választás elé állitott a fönököm: "Vagy abbahagyod velük a kapcsolatot és a tanulmányozást vagy elveszited a munkád!" Az utobbi mellett döntöttem, de soha nem bántam meg! Ez 1994-ben volt, lassan 18 éve ennek. Azóta jó néhány gyülekezetben szolgáltam és a meggyözödésem ma még erösebb, mint akkor volt. Ezért mindig is hálás maradok a fönökömnek, hogy annélkül, hogy tudatában lett volna neki igazából a kiváncsiságot keltette fel bennem amikor arra figyelmeztetett, hogy "Kerüld a privát jellegü beszélgetést a 2 kollégával!"

üdvözlettel:(B)

2012. júl. 4. 17:44
 18/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Várom a továbbiakat is!

2012. júl. 4. 21:56
 19/30 anonim ***** válasza:
69%

Nos nem csak a fegyveresekből lettek, ez valóban így van, ez csak egy rövid felsorolás volt.

Sokan vannak akik filmszínészek olimpiai élsportolók, stb voltak.

Különben pedig sokan azért nem írnak, mert igazából nem ez az eredeti módja a szolgálatnak s nem a népszerűség a célja a tanuknak. Jézus is többször elvonult, mert nem akarta reklámozni magát, hogy Ő rá figyeljenek, azt szerette volna ha arra figyelnek amit mond, tanít.

Ennek a legjobb módját találta ki ennek amikor a házról házra végzett szolgálatot elindította.

Amikor azt mondta a tanítványainak, hogy keressék meg az arra méltókat, nyilván nem azt értette ez alatt, hogy egy helyben toporogjanak, valaki majd oda megy hozzájuk.

Ez egy kutató munka, meg kellett keresniük ezeket az embereket a többi emberek között.

Ezt a munkát ma sem gondolja másként.

2012. júl. 7. 22:55
 20/30 A kérdező kommentje:
Én magára a történetre lennék kíváncsi,hogy kinek a hatására döntött úgy,hogy Tanú lesz,vagy mi befolyásolta ebben.
2012. júl. 7. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!