Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogyan vált Jehova Tanújává?

Ki hogyan vált Jehova Tanújává?

Figyelt kérdés

Mindenki története érdekelne.

Esetleg privátban is megírhatja.

2012. jún. 27. 15:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
62%

Gondtalan gyermek korom volt.

Édesapám a Brit hadseregben szolgált, ezért sokat költözködtünk.

Bár bent lakásos iskolában tanultam végül is a Cambridge-i

egyetemen szereztem a diplomámat.20 éves koromtól az olaj iparban dolgoztam 8.évig, majd alapítottam befektetési céget

később eladtam.

A cég eladásából annyi pénzem lett, hogy 40 éves koromtól nem kellett dolgoznom.

Időmet motorozással töltöttem,egyszer tettem egy világ körüli utat.

Még mielőtt abba hagytam volna a munkát szerettem volna Istennek leróni a hálámat valahogy.

Mivel anglikánnak neveltek elkezdtem járni a templomba.

De itt nem sok szó esett a bibliából.

Ezután a mormonokkal tanultam, de kiábrándított, hogy nem tartották tekintélynek a bibliát.

Egyszer találkoztam Jehova tanúival, és láttam hogy szilárdan mindent a bibliára alapozva tanítanak.

Meg mutatták például a 1Timóteus 2:3,4-et ahol az van, hogy Istennek az az akarata, hogy minden ember megmentésben részesüljön és az igazság pontos ismeretére eljusson.

Láttam mennyire fontosnak tartják, hogy az ismeret PONTOS legyen.

Rövidesen ellátogattam a gyülekezeteibe, és láttam, hogy mennyire barátságosak, és erkölcsösek.

Miután megkeresztelkedtem találkoztam egy elbűvölő Nővel,Ő Jehova tanújaként nevelkedett születése óta.

Idővel összeházasodtunk.

Barátsága és támogatása igazi áldás Jehovától.

2012. júl. 8. 01:06
 22/30 anonim ***** válasza:
62%

olyan helyen nevelkedtem,ahol nagy a bűnözés.

Bár a szüleim elváltak 7. éves koromban.

engem mindig is érdekelt,a sport, és különösen a biciklizés és a karate ment jól.

Elhelyezkedtem egy autó szerelő műhelyben,hogy több időt szentelhessek a sportnak.

Olykor legyőzhetetlennek éreztem magam.

Ezt tudván a karate mesterem,hogy mindig nehezen uralkodok magamon,szigorú elveken nevelt,és fegyelmezettséget követelt.

Mindig kiemelte az engedelmesség, és a hűség fontosságát.

Amikor elkezdte a tanúkkal tanulmányozni, megtudtam, hogy Jehova gyűlöli az erőszakot.Zsoltárok 11:5.

Először úgy érveltem hogy a karatenem erőszakos sport mert mindig ügyelni kell a másik épségére.

A tanítóim türelmesek voltak velem, sosem mondták, hogy hagyjak fel a harcművészettel.

Lenyűgözött Jehova fiának Jézusnak a példája, hogy noha hatalmas ereje volt, az erőszak távol állt tőle.

Elgondolkodtam a Máté 26:52-ön=akik kardot fognak, kard által vesznek el.

Nem volt egyszerű a karatét abba hagyni, vegyes érzések voltak bennem.

A gyülekezetben sok segítséget kaptam a testvéreimtől, vigasztalásuk barátságuk felbecsülhetetlen értékű.

Mielőtt elkezdtem tanulmányozni, nem törödtem másokkal.De Jehova segítségével, és csodálatos feleségem támogatásával akivel 7.éve vagyunk házasok sikerült együtt érzőbbé válni.

Boldogok vagyunk amikor valakivel tanulunk, mert látom milyen hatással van Jehova szeretete másokra.És ez sokkal nagyobb öröm, mint amit karatebajnokként valaha is érezhettem volna.

2012. júl. 8. 01:26
 23/30 anonim ***** válasza:
62%

Egy reggelen amikor dolgoztam, minden elsötétült.

Elöször azt hittem, hogy áram szünet van de hallottam a gépek zaját.

Nagyon megijedtem mikor tudatosult bennem hogy a látásommal

van baj.

Az sok sok orvosi kezelések vizsgálatok után, arra jutottak, hogy nem fogom vissza nyerni a látásomat.

Úgy éreztem semmi értelme az életemnek, kétszer voltam öngyilkos,

Egyszer egy pohárba töltöttem a mérget, és a vizet, de a családunkból egy gyermek mentett meg, mert véletlenül leverte a poharat.

Egy vasárnapon otthon ültem,és két Jehova tanúja látogatott meg.Látták, hogy vak vagyok igy felolvasták, az Ézsaiás 35:5-öt "Akkor a vakok szemei megnyílnak, a süketek fülei megnyittatnak...

A többi egyházzal egyetemben a tanúk nem ígérgették, hogy náluk meggyógyulok.

Azt mondták, hogy a látásomat csak az Új világban kapom vissza, csak ismeretet kell szereznem Istenről.János 17:3

Elkezdtem a gyülekezetbe járni, leszoktam a dohányzásrol, és elkezdtem a vakok intézetébe is járni, hogy megtanuljam

a Braille írást.

Megkeresztelkedtem. Sajnos a feleségem a vakságom miatt elhagyott, de Jehovától kaptam egy csodálatos szemet, egy kedves testvérnő személyében akit nem riasztott el a vakságom.

Azóta tudom mit jelentenek a példabeszédek 19:14 szavak=

"A ház és a vagyon apai örökség, de az értelmes feleség Jehovától van.

Két gyermeket is kaptam ajándékba.Alig várom hogy láthassam az arcukat.

Példabeszédek 10:22= Jehova áldása az gazdagít meg, és Ő ahhoz nem ad fájdalmat.

2012. júl. 8. 01:49
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Erdekes törtenetek... mintha irodalmi eletrajzokat olvasnek, egy mas kulturarol, mas gazdasag, mas emberek... Szerintem a Kerdezö "hetköznapi", magyar törtenetek erdekelnek, ahogy engem is, vagy tevedek? Kedves Hsz, leirod a SAJAT törtenetedet is? Esetleg baratodet, rokonodet is, ahogy Te latod a megtereset, a sajat szavaiddal?
2012. júl. 8. 11:00
 25/30 A kérdező kommentje:

Igen,ilyen történetekre lettem volna kíváncsi:21/22/23

de ezek úgyszintén:

"Szerintem a Kerdezö "hetköznapi", magyar törtenetek erdekelnek, ahogy engem is, vagy tevedek? Kedves Hsz, leirod a SAJAT törtenetedet is? Esetleg baratodet, rokonodet is, ahogy Te latod a megtereset, a sajat szavaiddal?"

2012. júl. 8. 21:10
 26/30 anonim ***** válasza:
Mennyi buta ember, te jó ég...
2013. jún. 1. 13:47
 27/30 anonim ***** válasza:

Így igaz.

Bizony mondom néked, mikor az utolsó üstökös és az utolsó idők eljövendenek, 144 igazhitű jehova tanúi kiválasztatik, és mocsokban fürödtetik. És az ő kínjaik igen nagyok lesznek vala.

De ők nem aggódnak majd, mert tudják, hogy Júdeának 999 törzse van, és a törzsek fejei ők levéndnek vala; és bár megpróbáltatnak és a fügék megaszalódnak, ők azért megmaradnak.

S a többi jehovásból 144.666 kiválasztatik és megtisztíttatik vala.

Azért ne bánkódjatok, mert ott lesz az én testem és megismertek majd, amikor a folyók már felfele folynak.

És kövessétek a baglyokat, mert ők visznek el Sion hegyére.

És bizony mondom néktek, előbb találtok majd gyümölcsöt mag nélkül, mint téglát mazsola nélkül.

Azért vegyetek ti példát az sirályról, mert nem mozgatja a szárnyát, mégis repül az.

"A törpe nem más, mint kisnővésű óriás".

(Timótheániós könyve 345:11 '23 ''2 14°)

"És láték akkor kénköves gleccsereket és tűzpirosan tarka tehéntőgyeket; és tudám én, hogy Zakatos fia eljövend vala. Akkor megnyíltak a bugyrok bugyogói mind és jövének elő a krampuszok, kópék és kipák; és láték 666 millió 10 fejű 3 nyakú torkosborzot, melyeknek farkuk mint a majom feje vala és szájukból gázok és gőzök gurgulázának elő, melyektől a mákos tészta megkeseredik; és vala azoknak a fején korona, a pirosaknak három, a kékeknek nokedli, rajta címerrel, melyen oroszlán ül lábánál keresztcsonttal, alatta rabszolgalánc, felette kettéosztott pólya, arannyal szegélyezve, átlósan bal harántcsíkkal, s vala arra írva: Maggiore fretta, minore atto, s a pólyán embergyerek képe vala; s ettek azok a vadak rózsaszínűt és láték én kéket. De ím egy asszony közelend, egyik kezében kard, másikban karika, s az asszony elkezd füvet legelni; de ím jöve egy hatalmas lokomotív és utazának azon bélpoklosok és politikusok; és a vonaton vala egy szárny, hasonlatos az gólyatöcsnek szárnyához.

S esmét kérdem: nem jobb-é az kinek szeme van, de kenyeret nem ehet, mint akinek két harangja van, de nincs kolbásza?

/Kleofás látomásai, 12 könyv, "A bogarak eljövetele" 23:12 187'' 16/7898,32 § /

/"A szomorúság hajnalban felér egy nevetéssel, mikor alkonyodik"./

/Jukobeánus könyve a Jerikói kajafásokhoz 7656:321 ˘˘!/

2013. szept. 27. 10:38
 28/30 Kései Sirató ***** válasza:
Amikor IStenről írtok, legalább nagy betűvel írjátok!
2013. szept. 27. 12:49
 29/30 anonim ***** válasza:
Bizony mondom Néked, isten leszarja, hogyan írjuk...
2013. szept. 30. 14:25
 30/30 anonim ***** válasza:
Egyetlen embernek mennyi története van arról, hogy hogyan lett tanú 😂
2021. febr. 26. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!