Igen tisztelt válaszadó(18)
Nos akkoriban a Palesztina területén élők is nyilván rendezett ruhában, a kornak megfelelő öltözetben kereszték fel az embereket. Jézusról is azt olvassuk, hogy ugyan egy ruhája volt, de minőségi varrás nélküli volt s ez annyira értékes volt akkor , hogy ezért is nem vágták ketté, hanem sorsot vetettek rá.
Amit említettem azt nem kívántam előtérbe helyezni, mert nem az öltözék számít, ez csak a kívül állok megfigyeléséből tudom, így nyilatkoznak a tanúkról.
A célom teljesen más volt. Ezért elnézést kérek ha valaki azt gondolná, hogy a ruházatát kívánom lenézni.
Egyébként a Jól öltözöttség nem a drága holmitól függ, hanem a tisztaságától.köszönöm.
# 17/21:
Kedves válaszoló!
A hitehagyottak nem azt jelenti,hogy Tanúk voltak,de otthagyták a Tanúkat?
Szerintem sok olyan oldal van,akit olyan írt,aki soha nem volt Tanú.
Ők nem lehetnek hitehagyottak.
Meg se jött nekik a hit,akkor hogyan ment volna el?:))))
(Vicceltem).
"de minőségi varrás nélküli volt s ez annyira értékes volt akkor , hogy ezért is nem vágták ketté, hanem sorsot vetettek rá."
Nem, Krisztusnak nem volt pénze, és vásárolgatott magának drága holmikat. Akkor nem olyan volt a ruha, mint ma. Lenvászon és egyéb állati gyapjúból készített szövetek voltak. Ezek igen tartósak voltak, főleg a mai korban viselt ruhaneműkhöz mérten. Ilyen értelemben értékes volt, de nem volt értékesebb bárki által viselt ruhánál. Nem volt tékozlás. A halálraítélt ruhája nem kell már neki, másnak jó lesz, vagy el lehet adni. Másfelől prófécia teljesült be: Zsolt 22,19 "Megosztoznak ruháimon, és köntösömre sorsot vetnek."
Vagy te tudsz olyan igét, mely szerint Krisztus ruhája igen értékes lett volna? Mert én ennek következtetett ellenkezőségére tudok. Maradjunk szerintem az írások szavánál és ne kreáljunk fantazmagóriákat, köszönöm.
Pontosan úgy értem ahogy Kedves előttem szóló. Ezért is volt értékes, s nem mondtam hogy drága. Azt írtam, hogy nem a drága holmi a lényeges hanem a jól rendezettség, egyszerűség, tisztaság. Talán rosszul fogalmaztam, vagy nem jól értetted, nem ezen volt a hangsúly.
Ezzel nem is azt akartam mondani, hogy Jézusnak volt pénze, semmilyen ilyen fantáziát nem vittem a soraimba.
A hangsúlyt igazából a Jézus által megparancsolt munkára szántam helyezni, nem a megjelenésre.
Mint írtam csak egy megállapítását közöltem egy minket megfigyelő embernek, és ez itt nem a reklám helye, nem áll szándékomban a testvéreimet, vagy magamat előtérbe helyezni, mert nem a személyek a fontosak, hanem a végzendő feladat.köszönöm.
Kedves kérdezőnek:
Ez vegyes, mert vannak akik elhagyták a gyülekezetet, mert nem értettek egyet valamilyen tanítással, és vannak akik nem is voltak tanúk, de mivel nem kedvelnek minket csatlakoztak, ezekhez a személyekhez.
Ez nem új keletű, Jézust is voltak akik egy darabig követték, aztán az egyik tanítását nem értették, megbotránkoztak, és hátra hagyták Jézust: meg is kérdezte ekkor Pétert: "Ti is elakartok menni?" Péter válasza: Uram hova mehetnénk, örök életnek beszédei vannak nálad.
Sok ember hal meg úgy aszt hiszi helyesen élt egy jó ügyért.És később kiderűl ,hogy tévedett mivel az eszme vagy ideológia megbukott,jött egy másik helyette. Mióta vannak "Jehova Tanúi"?Úgy tudom kb.1800.évtől.Viszont az a Gyülekezet,amit a Biblia leír a Szent Szellem kitőltetése őta csak szaporodik és növekedik,ennek semi köze a Tanúk által létra jött csoporthoz.Sőt a Bibla alapján kilehet monda ni egy jól működő szekta.
Az igazság minden kincse Krisztusban van elrejtve,:Kollosszé lev.2.rész.
Sajnos ezen ők nem gondolkodnak el .
Ez igy van kedves barátom, s tudod mit jelent ez?.
Azt, hogy minden amit a teremtő, Jehova eltervezett és megjövendőltek, Krisztusban teljesedtek, teljesednek, be. minden amit elhatározott Krisztus váltotta valóra, Ő általa lett igenné. Alig egy pár hónappal tanultuk a biblia tanulmányozáson.Jehova két létfontosságú okból engedte, meg hogy a fia meghalt,
l. ok: Jézus egy létfontosságú részletét tárta fel a"szent titoknak",azzal hogy haláláig hűséges maradt.A végsőkig bizonyította, hogy egy tökéletes ember, megtudja őrizni az Isten iránti odaadását, és támogatni tudja Isten szuverenitását a Sátántól jövő, legnagyobb próbák ellenére.2. ok.Ahogy Jézus mondta, "az emberfia ...azért jött... hogy lelkét adja váltságul sokakért.(Máté20:28)
Ezzel a "megfelelő váltsággal" ki lett fizetve az Ádámtól örökölt bűnért járó, büntetés.Ez a váltság díj,(Jézus halála)lehetővé tette az örök életet mindazoknak,akik elfogadják, hogy Isten a megmentésről Jézus által gondoskodik.(1Timóteus 2:5,6.)
Jézus a feltámadásától kezdve hűségesen felvigyázza a keresztény gyülekezet tevékenységét, és királyként uralkodik felette.(kolossé 1:13)
A prédikáló és tanítvány képző munkát Jézus l.sz. 29.-ben kezdte el, a csúcs pontjához közeledik, ezáltal kell begyűjteni a juhokat.(Máté 25:31-34,41.)
Ebből is nagyon jól látható, hogy a tanúk sosem vették félváról, vagy semmibe Jézus szerepét Isten szándékában
Ő az asszony magva akit a bűnbe eséskor megjövendöltek, hogyan oldja meg Jehova az emberiség problémáját(1Mózes 3:15)Sátán akkor marta meg Jézust amikor Jézus meghalt, de a "kígyó marásból" felépült, mert Jehova feltámasztotta. De amikor majd Jézus A kígyó fejére tapos, az az Sátánt elpusztítja örökre abból neki nem lesz folytatás.
Jézus az a mag akit az Ézsaiás 9:6,7,-ben fiúként említenek, hogy uralom lesz a vállán, és neki adja Jehova a királyságot mivel hűséges volt mindvégig, ez a jutalma.Ő fogja az embereket itt a földön akik túl élik Armageddon csatáját, elvezetni a Tökéletességre, aminek Ádám örvendhetett amíg engedelmes volt.
Nem értem miért gondolják úgy az emberek, hogy mi semmibe vesszük Jézust. Mint említettem azok kapnak örök életet, akik elismerik hogy Jézus halála által lesz örök élete az emberiségnek ezt a megoldást kell elfogadni az embereknek.
Nos mivel az emberek nem halgatják meg a bibliából idézett érveléseket, csak találgatnak, hogy mit akarunk mi a történelmi egyházhoz, akiknek 3/4 részének, fogalma sincs mi van a bibliában, sőt némelyeknek még bibliájuk sincs, és úgy nyílatkoznak hogy megvannak keresztelve de nem hiszik és nem is érdeklik ezek a dolgok Őket.
Nincs jogom elítélni senkit, egyetlen dolgom van. a Jézus által kiadott munkát elvégezni, ha az embereknek nem is tetszik.
A farizeusoknak sem tetszett az apostolok munkája mondván nincs rabbinikus iskolájuk, mit akarnak ezek a tanulatlan emberek?
Jézus képezte ki Őket nem kellett külön iskolát nyitni.
Ma ugyan ezek a vádak érik Jézus követőit. Ezeknek nincs teológiai iskolájuk, mit akarnak.Jézus képesítéséhez, nem kell különleges iskolát végezni súlyos pénzekért,ez ingyen van. Jézus sem pénzért tanított.
Nos nem értem miért gondolják azt, hogy mi a megváltót, aki mindenkiért elszenvedte az igazságtalan halált semmibe vesszük?
Most soroltam fel Jézus munkásságának fontosságát, és azzal vádolsz, hogy nem ismerjük el isteni lényét?
Nem értem tudsz Te olvasni s ha olvasol a sorok között látod a lényeget? mert Én úgy látom csak egyet hajtassz mint a pereces.
Jézusnak isteni a léte, mert A teremtő teremtette. DE nem egyenlő a teremtővel, mivel már egyszer elmondtam, hogy a bibliában Jézusra úgy utalnak mint Isten Útjának kezdete, és nem Úgy hogy Ő a saját magának a kezdete.
Gondolj már kérlek bele abba, amikor Jézus meghalt, ki támasztotta fel? S nem beszélve arról, hogy amíg halotti állapotban volt, vajon az egész teremtés vezetés nélkül maradt mert meghalt az isten?Kérem szépen gondolkodjun, a zsidok is jól tudják, hogy sosem volt a teremtő három lényegű egy isten, mert Jehovára az irások mindig úgy utalnak, hogy "A mi Istenünk Jehova, EGY isten". s nem három, a pogányok imádtak háromságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!