Folytatásképp, a megüresítette magát és szolgai formát vett fől, és kisebb lett az angyaloknál, annyit jelent, hogy a magas arkangyali pozícióját, feladva emberi, fizikai testet öltött, ami jóval alacsonyabb "rangú" az angyalok lényénél is, jól lehet Ő mint ark= az az legföbb angyalként még magasabban áll az egyszerű hírvivő angyaloknál.De a kérubok, és a szeráfok felett áll, mint vezető angyal.
Ennél fogva nincs leminősítve.
Bocs, melyik bibliát olvasod Te?
Szerintem nem érdemes veled vitázni, mert te nem is akarod , hogy kiderüljön az igazság. Te akkor véded a hazugságot.
Ki állsz az mellett, hogy Jézus arkangyal. Csodálkozom a makacsságodon.
Egyféle biblia van.
Ha megnézed a 1 Tessalonika 4:16-ot Pál itt egyszer utal Jézusra, mint ark angyalra, aki ilyen hanggal fog megjelenni.
Az ark szó görög megfelelője: Fő, legfőbb, és soha nem használja a biblia többes számban sehol. Dániel 5x említi ark angyalt mint az angyalok fejedelmét, akit akkor Mihály néven nevez.
Ebből is látható, hogy egy ark angyal van, aki az egész angyali sereget is irányítja.
Jézusnak a földre való megszületése előtt Mihály ark angyal volt a neve és a rangja.
A Mihály szó jelentése=ki olyan mint isten.
Hát ki olyan?
Mint említettem volt az hogy az Atyja felruházta Jézust néhány képességgel amivel Ő maga rendelkezik, nem teszi egyenlővé az Atyával.
Mint ahogy az apostolok is kaptak gyógyításra, feltámasztásra képességet, de nem váltak istennel egyenlővé.
Ennél fogva nincs miért leminősíteni, mert így is a legnagyobb rangja van mindenki felett.Ahogy Pál is írja, hogy az asszonynak a feje a férj, a férj feje Krisztus, Krisztus feje pedig az Isten 1 Korintus 11:3tehát krisztus felett is áll valaki.
Megnézheted a bibliádban, a sajátodéban.
Kedves válaszadó, szuverén jogod van nem hinni, de nem nekem nem hiszel, hanem a bibliában leírtaknak, ami pedig a teremtőtől ihletett.
minden jót.
Ha magamtól szólók az Én szavam semmi.
Ezt valamikor Jézus is mondta azoknak akik nem értettek vele egyet úgy gondolták, hogy sajátos új tanítást akar bevezetni, mint kérdezték is sokan:"mi ez Új tanítás?(Márk 1:27)
Én sem mondhatok amit én akarok, mert az semmi. akár hiszed, akár nem, ezeket amit leírtam benne van a bibliában.Nem Én találtam ki.(János 7:16-18)
21. éves biblia kutatásomnak ez lett az eredménye, és nem vagyok egyedül ezzel.
Most is azt mondom, hogy nem kell elhinni, minden ki fog derülni. köszönöm
Nos privát csatorna?
Relatíve.
milyen szemszögből nézzük.
Jézus azt mondta hogy akik kérnek kapnak. Pál is említette, hogy a teremtő nem hagyja tudatlanságban a szolgáit, mert csak azoknak marad "titok a jó hír akik elvesznek.Mert mindent megjelent a szolgáinak a kellő időben hogy jól felszereltek legyenek.
És az ima az egy csatorna.beszélgethetünk vele kérhetünk tőle dolgokat, bölcsességet, hogy jól tudjunk dönteni.
nem megközelíthetetlen azok számára akik szeretnének neki tetszően élni, és nem keresnek kis kapukat.
Én ezt szűrtem le a szavaiból.
Utolsónak:persze,benne van a Bibliában.
De jól van-e értelmezve?
Az apostoli korban is angyalnak tekintették Jézust?
Tessék,egy másik magyarázat:
"Mihály arkangyal is "angyal",azaz"szolgáló lélek",Jézus NEM AZ.(Zsid 1:5;2:5).Mihály a vezérek vagy hercegek EGYIKE(Dán10:13),Jézus az EGYETLEN hatalmasság(1Tim6:15;Jel17:14).Az Ézs 9:5-beli "erős Isten"ugyanúgy JHVH címe,mint a "mindenható Isten"(ld.Ézs 10:21;Neh 9:32;Jer32:18;5Móz10:17)."
És akkor most én is idézlek Téged:
"Ha magamtól szólók az Én szavam semmi.
Ezt valamikor Jézus is mondta azoknak akik nem értettek vele egyet úgy gondolták, hogy sajátos új tanítást akar bevezetni, mint kérdezték is sokan:"mi ez Új tanítás?(Márk 1:27)
Én sem mondhatok amit én akarok, mert az semmi. akár hiszed, akár nem, ezeket amit leírtam benne van a bibliában.Nem Én találtam ki.(János 7:16-18)"
Emiatt van igazam:))))
Én nem mondom, hogy nincs igazad. Szerintem nem angyal.
De tévedhetek.
Jó éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!