Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudják Jehova Tanúi,...

Honnan tudják Jehova Tanúi, hogy náluk az igazság?

Figyelt kérdés

2012. jún. 28. 19:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/113 anonim ***** válasza:
100%

Ján 10:17 Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem.

Ján 10:18 Senki sem veheti el tõlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól."

2012. jún. 30. 21:33
 32/113 anonim ***** válasza:
0%

ezt a mondatot rosszul írtad. János 10:17=

Azért szeret az atya, mert önként odaadom a lelkemet, hogy vissza is kapjam.

Persze ha csak ennél a versnél maradunk, kicsit fura, hogy Jézus mint atya azért szereti saját magát, mert odaadja a lelkét, hogy aztán saját magának vissza adja.Igen sokszor ki fejti a Te magyarázatod alapján Jézus, hogy mennyire szereti saját magát, utalva saját magára, mint atyára.

Nem sántit egy kicsit, valaki nem imádhatja saját magát annyira, hogy közben ugy utal saját magára a mondatokban mintha nem is Ő volna Ő.

2012. jún. 30. 21:57
 33/113 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki nem fogadja el az IGAZSÁGOT,Isten megengedi ,hogy a hazugságban higgyen!Ez biblikus!!kedves tanúk!!és nektekszól!!
2012. jún. 30. 22:22
 34/113 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolso ez igy van,nagyon jol irtad
2012. jún. 30. 22:35
 35/113 anonim ***** válasza:
0%

Mindazon által mint írtam volt a Bibliában van az igazság.

s mikor Jézus vissza utasította hogy JÓ mesternek szólítsák,: ("miért mondasz engem jónak nincsen csak egy jó, az isten") nem tudni miért tette hiszen állítólag Ő a teremtő isten.

Miért nem mondta azt, hogy "igen Én az isten Jó vagyok."

2012. júl. 1. 00:56
 36/113 anonim ***** válasza:
Kedves 32 iro,a ti ujvilag ferditesetek szerint nem helyes ez az igevers,azert ezt ne felejtsuk el.
2012. júl. 1. 16:06
 37/113 anonim ***** válasza:
0%
Az újvilág forditás nem nyelvtani változtatással készűlt, hanem azzal, hogy az egyszerű emberek is megértsék a bibliában leírt régi magyar szavakat. Mivel sok régen használt magyar kifejezés, már nem használandó.Ennyi a különbség.
2012. júl. 2. 15:44
 38/113 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,annyit azért én hozzátennék,hogy a többi Bibliafordítást korántsem érte annyi kritika,mint az Új Világ fordítást.

Valami oka csak van...

2012. júl. 2. 17:08
 39/113 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ez nem kérdés, a válasz egyértelmű.

Jehova tanúit alapból megvetik és minden ami velük kapcsolatos azt máglyára kell vetni.

Jézust sem véletlenül utálták.

Mint valami eltaposni való férget, úgy kezelnek egyeseket, a prédikáló tevékenységünk miatt, miközben a háttérben "iskolázott" emberek uszítanak más embereket arra, hogy nehogy velünk szóba álljon.(mert akkor kiutálják a körükből)Inkább külön féle trágár szavakkal zavarjanak el minket. Nekem szegény megboldogult Édesanyámat emlegették, jelzőkkel.

A fasizmus alatt a koncentrációs táborokban 50. botütést kapott az aki szóba állt egy tanúval, és a tanú is annyit kapott, hogy ne tudjanak a testvérek szolgálni, mert az ige hírdetés nem állhat meg emberek parancsára. A 6.millió zsidó megölése mellett kevés tanú, mindössze 2000. Jehova Tanúját végeztek ki.Sok testvér emelt szót a zsidók elleni gyilkolászás miatt, igy az akkor élt egyik testvérünk telegráfot küldött a Hitler kormánynak, hogy hagyja abba a zsidók üldözését.

Amire Hitler nem meghátrált hanem azt ordította, hogy elsöpri a föld színéről Jehova tanúit.

Hála az akkori katolikus Bíboros Úrnak aki hatalomra juttatta Hitlert, s még a Pápával is szövetséget kötött.

Egyik vallás sem mert szót emelni Hitler kormánya ellen, mélyen hallgattak.

Persze azóta is sokan vesztették életüket a vallás nevében, és a kutya nem szidja vagy bántja Őket.Sőt jelenleg is nagy vagyonnal fényűzésben élnek miközben a hívek éheznek s szépen elhagyják az emberek némelyike a hitet.

Talán ezért, persze sokan nem tudnak erről, nem publikálták, pedig régi felvételek őrzik ezeket a megalázott emberek életét.

Most sem azért bántanak bennünket, mert gyilkosok lennénk, vagy naplopók, tolvajok stb.

A Hitler kormány megbukott Jehova Tanúi élnek és a számuk nő Ézsaiás 60:21,22= AMI A NÉPEDET ILLETI MINDANNYIAN IGAZSÁGOSAK LESZNEK, ÉS IDŐTLEN IDŐKIG FOGJÁK BIRTOKOLNI A FÖLDET.üLTETÉSEM SARJADÉKA ŐK, KEZEM MUNKÁJA AZ ÉN ÉKESSÉGEMRE, A KEVÉS EZERRÉ LESZ,A KICSINY PEDIG HATALMAS NEMZETTÉ. ÉN JEHOVA FELGYORSÍTOM EZT A MAGA IDEJÉBEN.

Talán ezért.

2012. júl. 2. 20:27
 40/113 A kérdező kommentje:

Személy szerint én biztos nem üldözöm őket!

Az,hogy nem értek egyet bizonyos tanításaikkal,az egy dolog.

Például azzal,hogy a Bibliai próféciák csakis rajtuk teljesednek be.

A Biblia nem Jehova Tanúinak íródott,hanem az embereknek.

És mindenki úgy értelmezi,ahogy akarja.

Semmi bajom a Tanúkkal!

Legfontosabb törvény a szeretet!

Ez a lényeg!

2012. júl. 2. 22:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!