Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudják Jehova Tanúi,...

Honnan tudják Jehova Tanúi, hogy náluk az igazság?

Figyelt kérdés

2012. jún. 28. 19:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/113 anonim válasza:
100%
Mindenkinek az az igazság amit a vallása igazságnak tart.
2012. jún. 29. 14:15
 12/113 anonim ***** válasza:
14%
Sokan összehordanak itt mindenfélét, de a lényeg: Jehova Tanúi senkinek nem mondják, hogy az övék az igaz vallás, (bár tényleg a miénk) hanem mindenkinek saját maga kell, hogy meggyőződjön erről. Olvasnia kell a Bibliát és a benne írtak alapján kell tudjon dönteni, ha valaki tényleg meg szeretné ismerni az igazit. ÉN ARRÓL GYŐZŐDTEM, hogy Jehova Tanúi képviselik és 'ismerték meg' az "igazságot" és 'maradnak meg a Jézus szavában'(Ján 8:32). Az igazságot tapasztalni kell LAKVA így válsz szabaddá.
2012. jún. 29. 14:39
 13/113 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

úgy tudom,az apostoli tanítás lényege Jézushoz vezetés.

Persze Bibliai igékkel bármit ki lehet forgatni,de ez a lényeg.

2012. jún. 29. 21:49
 14/113 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=1VCOhJwaNhA

Itt is hirdetik az evangéliumot.

2012. jún. 29. 22:48
 15/113 A kérdező kommentje:

[link]

Itt mást hirdetnek.

2012. jún. 29. 22:54
 16/113 A kérdező kommentje:
2012. jún. 29. 23:04
 17/113 anonim ***** válasza:
0%

kedves kérdező, Jehova tanúi hivatalos web oldala:watchtower. org, Jw.org. a többi oldalak a hitehagyottakból össze állt felekezet, azt itt leirnám, hogy van ilyen megnevezése egy csoportnak akik szintén nem egyenlőek velünk, Ők úgy hívják magukat, hogy :Igazhitű Jehova tanúi.

Ezen felül Jézus meg adta, a módját az evangélium hirdetésre, ahhoz hogy egyféle evangélium legyen egységes tanításnak képzésnek kell lennie, nem lehet össze vissza hirdetgetni, tanítgatni.Rend a lelke mindennek. A világméretű Prédikáló, és tanítvány képző munka, több mint 100 éve folyik egységesen. egyes felekezetek ne rég jöttek rá arra, hogy igazából ezt kellene csinálniuk, de a tanúkat már megbízták ezzel, s minden hol ezzel azonosítanak minket az egész világon, hogy kettesével jönnek, és szépen felöltözve bibliával a kezükbe hirdetik a krisztus királyságának jó hírét.

egy pár évvel ezelött az egyik egyház is úgy gondolta, nekik is ezt kellene tenniük. Sajnos kudarcba fulladt az elhatározásuk.

2012. jún. 29. 23:29
 18/113 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 17-es válaszoló Tanú"!

Az említett "s minden hol ezzel azonosítanak minket az egész világon, hogy kettesével jönnek, és szépen felöltözve bibliával a kezükbe hirdetik a krisztus királyságának jó hírét."

tan alapja Krisztus kijelentése, mikor elküldte tanítványait.

Márk6.

"7. Majd magához szólítá a tizenkettőt, és kezdé őket kiküldeni kettőnként, és ada nékik hatalmat a tisztátalan lelkeken.

8. És megparancsolá nékik, hogy az útra semmit ne vigyenek egy pálczán kívül; se táskát, se kenyeret, se pénzt az övükben;

9. Hanem kössenek sarut, de két ruhát ne öltsenek.

10. És monda nékik: A hol valamely házba bementek, ott maradjatok mindaddig, a míg tovább mentek onnét.

11. A kik pedig nem fogadnak titeket, sem nem hallgatnak rátok, onnét kimenvén, verjétek le a port lábaitokról, bizonyságul ő ellenök. Bizony mondom néktek: Sodomának vagy Gomorának tűrhetőbb lesz a dolga az ítélet napján, mint annak a városnak.

12. Kimenvén azért, prédikálják vala, hogy térjenek meg."

Nem rémlik, hogy Krisztus azt mondta volna, hogy szépen öltözzenek ki, fogják a Bibliájukat, és hirdessék Krisztus királyságának jó hírét. (Mellékesen nem ezt hirdetik a tanúk, hanem elsősorban Isten nevéről próbálják meggyőzni a hallgatóságot).

Nem nagyon tudom összesimítani a Jehova Tanúk általi prédikációt Krisztus által kiküldött tanítványok prédikációjával.

2012. jún. 30. 00:44
 19/113 anonim ***** válasza:
0%
Ézsaiázs43;10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése
2012. jún. 30. 05:28
 20/113 lsandor ***** válasza:
0%

Jehova Tanúinak sosem az volt a lényeg, hogy valami újat valami érdekeset mondjanak. Mi csak arra törekszünk, hogy kövessük a Biblia valós és eredeti tanításait. Nem engedjük, hogy az, hogy esetlegesen eddig valamit rosszul értelmeztünk, ez meggátoljon abban, hogy kiigazításokat is végezzünk szükség szerint. Illetve arra törekszünk, hogy a Biblia formálja az életünket és ne mi formáljuk a Bibliát a saját kényelmünk és kedvünk szerint.

Onnan tudjuk, hogy ez az igazság, hogy a Biblia tényleg ezeket a dolgokat tanítja

2012. jún. 30. 07:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!