Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Szenteltessék meg a te...

"Szenteltessék meg a te neved" — Melyik név?

Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 10:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:

Oldalas vitak...

Közben magyar nyelvtan:

"Mi atyank (=megszolitas), aki a mennyekben vagy, szenteltessek meg a te neved..."

Ha erre az idezetre gondoltal, akkor a magyar nyelvtan alapjan az Atya nev.

"Pistam, aki a szobaban vagy, gyere ide"

Tehat nem az a Pistam, aki a konyhaban van (pl. ö legyen a gyerekem), hanem a masik Pistam (pl. ferjem), aki a szobaban van.

2012. júl. 16. 20:49
 62/64 anonim ***** válasza:

A Zsoltárok 75:2-re nem reagáltál semmit, pedig épp azt támasztja alá, hogy a héberben nincs a magyarhoz hasonló személy szó, ezért ezt is a névvel fejezték ki.

"Tisztelünk téged, oh Isten, tisztelünk; neved közel van, hirdetik csodatetteid.". Ez alatt azt értették, hogy Isten személyesen van velük, személye közel van hozzájuk.

Jézus megkapta az Atya nevét: Ján 17:11. Ezt sem én találtam ki. Benne van a Bibliában.

Amikor azt olvasod a Bibliában, hogy hálákat adván az "Istennek, és Atyának", akkor kinek adsz hálát? Istennek, és az Atyának???? (Kettőnek?) Éppen így nem kettő név van a tanítványokon. A Jelenések 19:12-ben van leírva, hogy senki sem ismeri ezt a nevet.

Az, hogy a Szent Szellem nincs megemlítve mindig, nem jelenti azt, hogy "ne vizsgálná, és ismerné Isten mélységeit is" (1 Kor 2:10-)

"10nekünk föltárta mindezt az Isten a Szellem által: mert a Szellem mindent kikutat, még az Isten mélységeit is. 11Hiszen ki tudhatja meg az emberek közül mindazt, ami az emberben rejtőzik, ha nem az ember szelleme, amely benne lakik? Hasonlóképpen, azt, ami az Istenben rejtőzik [Isten dolgait], sem ismerheti meg senki más, csak az Isten Szelleme."

A Szent Szellemről Jézus többször személyként beszél, még a görög nyelvtan szabályait is megszegi emiatt. Többször is.

Nem kimagyarázni kell az írást, hanem elfogadni, elgondolkodni azon, hogy ez miért van így, és el kell hinni.

2012. júl. 16. 21:38
 63/64 anonim válasza:

Sziasztok!

Én vagyok az a teremtő! Tudjátok kivel szórakozzatok!?

Foglalkozzatok a saját nevetekkel, engem hagyjatok békén!

(bocsi, de ezt nem lehetett kihagyni)

2015. ápr. 9. 07:35
 64/64 anonim válasza:

Egyébként a legjobb, legmeghatározóbb nevek:

Teremtő, Élet, Fény ...

Az Atya nem jó szerintem, mert nem férfi minőség, a teremtőben megvan minden férfi és nő is állat, növény és ember is egyszerre, A teremtő nem valami, Ő nem valaki, Ő a mindenség, maga a Szeretet energia, mely életet lehel az anyagba.

(előző voltam)

2015. ápr. 9. 07:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!