Ésszerű-e hinni a teremtésben ebben a modern, tudományos világban?
Nem azt írtam, hogy fosziliákat vizsgáltunk!
Azt írtam, hogy a könyv 3 témát állított egymással szembe:
evolúció elmélet - tények - teremtés.
Példaként annyit írtam, hogy a fosszíliákkal kapcsolatos elméletet. Egy szóval sem írtam, hogy vizsgáltuk. Hol írtam kedves??? Most mégis? Ne húzz rám ilyet!
Végigvettük aprólékosan, hogy mi szól mellette és mi nem.
Ez egy ilyen fórum barátom! Valamhová vissza sem néz az ember, különben másra talán ideje sem lenne. Viszont ez is jó szokásotok, hogy kiabálva írva hivatkoztok arra, hogy ezt már sokszor elmondtátok. Ilyen a prédikálómunka, tetszik tudni, újra, meg újra el kell mondani, és újra meg újra el kell mondani és újra meg újra el kell mondani és újra meg újra el kell mondani, és ha már unod, és eleged van, akkor újra meg újra el kell mondani...
Tudom, valami, ami tetszik, kiemelek, ami nem, azt megmagyarázom. Tudom, szívesen tenném magam is, de nem jó dolog.
Üdv: L
Szó szerint írtam, hogy "átvizsgáljuk a tényeket pl...." méricskéltük a fosszíliákat, vagy vizsgálgattuk. Ez már azért egy kicsit kekeckedés volt a részedről, nem?
De semmi probléma. :)))
Ja értem. L. :)))
Hát igen. Amúgy írtam rá. Majd less át! Mert amiket írtál nekem verseket mind megnéztem.
Üdv,
Ismerd azt a viccet, mikor a nő a tárlaton áradozik a festőnek "Ó, mester! Milyen gyönyörűen ábrázolta ezt a …! És micsoda kifelyező ez a …!". Mire a festő: "Hmmm! Igen. Így is lehet látni."
Hol beszéltem én 7 napról!?
Vagy csak mindenáron kötözködni és okoskodni akarsz?!
Kkor én is idéznélek:
". Átvizsgáltuk a tényeket is. Pl. az evolúciót nagyon alaposan, hogy (sajna nem emlékszem részletesen...) a foszíliáktól kezdve mindent."
Kekeckedés? Nem, csak megütközött a tekintetem a válaszodon, és megkérdeztem, hogy hogyan vizsgáltátok meg, de tudom, hogy nem szeretitek, ha kérdeznek. Mindig idegesek lesztek. De én szeretek kérdezni tőletek, mert mindig idegesek lesztek. Ateistáktól is szeretek kérdezni, mert mindig idegesek lesznek...:DDD
Jajj mááá! :)))) Szerintem zárjuk le azzal, hogy én hiszek a Bibliában, te nem. Én végigvizsgáltam az evolúciót is, hogy van-e alapja és alaposan áttanulmányoztam a Bibliát.
Te nem tanulmányoztad a Bibliát, csak az evolúciót ismered és a tényeket.
Szóval mi ketten más véleményen vagyunk. Ennyi. Más meg döntse el, hogy megvizsgálja-e a Bibliát is vagy nem. Nem?
Nincs semmi baj. Félreértetted. Nem vizsgáltuk ténylegesen. Alapul vettük az evolúcióban tanítottakat + mellé a tényeket + mellé a Bibliát.
Te meg mindezt úgy vizsgálod, hogy nem nézed meg mellé a Bibliát. Ennyi. A te dolgod. Nem az én dolgom. Te döntöd el, hogy megnézed vagy nem.
Ennyi :))
92%-os éktelen asszony, gondolom nem önnek szól Pál, ha már Pállal tetszett jönni...
"A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja.
Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben." Vagy kedves férjével karöltve teszi ezt? Akkor bocsánat és tekintse feddésemet semmisnek...:)))!
Nem tudom, hogy ez hogy jön az evolúcióhoz, de akkor nézzük meg még utoljára ezt a verset amit írtál:
"A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja.
Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben."
Egész pontosan van közötte utalás még másik Bibliaversre. A Károli Gáspárnál aláírják és számmal jelzik, úgyanis mint mondottam korábban összefüggésében nézd. Most beírom Bibliaverssel, amit te kihagyjál:
"A ti asszonyaitok [1 Tim. 2,12.] hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, [rész 11,3. Eféz. 5,22. Kol. 3,18. Tit. 2,5. 1 Móz. 3,16.] a mint a törvény is mondja."
1. A ti asszonyaitok hallgassanaknál az 1 Tim 2:12 van, ami így szól: "A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem [1 Kor. 14,34.] hogy a férfin uralkodjék, [1 Móz. 3,16.] hanem legyen csendességben." - Tehát úgy kell a tanítás végeznie, hogy sosem uralkodhat a férfin. Milyen értelemben????
2. NÉzzük meg a te általad írt Bibliaversnél, hogy mire utal a második része: ".. mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, [rész 11,3. Eféz. 5,22. Kol. 3,18. Tit. 2,5. 1 Móz. 3,16.] a mint a törvény is mondja." Milyen szólásról is van szó????
2.1. Nézzük meg a beírt 11:3-as verset:
"Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; [Eféz. 5,23. 1 Móz. 3,16.] a Krisztusnak feje pedig az [rész 3,23. Ján. 14,28.] Isten. " Tehát az asszony feje a férfiú. Úgy kell tanítania, hogy a tanításnál, mindig a férfi alatt legyen csendességben.
2.3. Ezt támasztja alá a Bibliaversednél az Efézus 5:22 is "Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak. [rész 6,6.7. 1 Pét. 3,1. 1 Móz. 3,16.]" Azaz a nő mindig alatta van a férjnek csendességben.
2.4. Kolossé 3:18 szintén ezt támasztja alá, hogy az asszony alatta van a férjnek, valamint a másik két Bibliavers szintén.
Tehát! Ez a fenti Bibliaversed azt mutatja, hogy az asszony feje a férj! Valamint a szólással kapcsolatban ezt:
"11,3 Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; [Eféz. 5,23. 1 Móz. 3,16.] a Krisztusnak feje pedig az [rész 3,23. Ján. 14,28.] Isten.
11,4 Minden férfiú, a ki befedett fővel imádkozik avagy prófétál, [rész 12,10.14,1.] megcsúfolja az ő fejét.
11,5 Minden asszony pedig, a ki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiretett volna. "
Vagyis az összejöveteleken be kell fednie az asszonynak a fejét és nem imádkozik, hanem hallgat csendben máskülönben. Ha férfi van jelen a gyüliben, akkor ő imádkozik.
Tehát teljesen félreértetted a verset.
Amúgy a Bibliában rengeteg nő prédikált (ellenben a te félreértelmezett Bibliamagyarázatoddal).
Ilyen példák:
Priscilla és Akvila Róma 16:3-4
Triféna Triósa Róma 16:12
Rufusz Róma 16:3
stb....
Sőt Jézus a Máté 24:14-nél ahol ukászba adta hogy prédikáljanak, nem mondta, hogyha nő ne tegyék.
:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!