Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ésszerű-e hinni a teremtésben...

Ésszerű-e hinni a teremtésben ebben a modern, tudományos világban?

Figyelt kérdés
teremtés, hit
2011. dec. 28. 14:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/107 anonim ***** válasza:
79%
Az a 15:08 és 15:30 mindkettő én voltam. Köszi. Én is egyetértek veled.
2011. dec. 28. 16:25
 12/107 anonim ***** válasza:
26%

Szia!

Teljesen ésszerű. Találó az alábbi megállapítás:

"Ami a természetben látható, az sem az istenség kizárását, sem nyilvánvaló jelenlétét nem bizonyítja, hanem egy elrejtőzködő Isten jelenlétéről tanúskodik. Minden ennek a jegyét viseli magán." (Blaise Pascal: Gondolatok, 556. töredék)

Üdv. Péter

2011. dec. 28. 16:56
 13/107 anonim ***** válasza:
33%

Szia Péter!

A Bibliát is meg kellene vizsgálni és összevetni a dolgokkal, mert amennyiben teljesen igaz, úgy a teremtés a valós.

2011. dec. 28. 17:17
 14/107 anonim ***** válasza:

igen is meg nem is.

Ellehet hinni, hogy valami teremtette az univerzumot-

de azt, hogy 7 nap alatt és csak az ember köré épített hülyeség

2011. dec. 28. 17:23
 15/107 anonim ***** válasza:
66%

Én csak azt mondom,

1. hogy az evolúcióhoz megismered az evolúció alapjait (amit pl. Darwin mond meg ilyeneket).

2. A teremtést pedig legjobban a Bibliából ismerheted meg. Én csak azt mondom, hogy úgy lenne logikus, ha megismernéd a Bibliát is, mert most úgy döntesz felőle, hogy nem ismered.... gondolom én. Isten még nem hazudott sosem és így a teremtés a valódi. Ha nem hiszed, akkor az a gond, hogy a Bibliát sem fogadod el mint Isten szava. Ha meg nem fogadod el, akkor meg meg kell nézni történelmileg és mindenféle területenként, hogy mi a bizonyíték amellett, hogy a Biblia igaz.

Szóval a kettő között akkor tudsz dönteni, ha esélyt adsz arra is, hogy megismerd a Bibliát, hogy igaz-e. Nem így, hogy elítéled. Te pedig ismeret nélkül elítéled. IGY NEM LEHET. ILLETVE MEGTEHETED, A TE DÖNTÉSED, DE EZ LOGIKÁTLAN, HOGY CSAK AZ EGYIK OLDALT VIZSGÁLOD MEG. DE TE TUDOD. MINDENKI MAGA FELEL MAGÁÉRT.

Csak próbáltam rávilágítani. Először meg kell ismerni, aztán elítélheted... ha akarod. Nem ismerem pl. a gyermekeid, nem ítélhetem el, hogy ők tuti rosszak, mert pl. általánosítok. Te sem ítélheted el a Bibliát Isten szavát, ha meg sem ismered.

Bocsi ha megbántottalak!

2011. dec. 28. 17:35
 16/107 anonim ***** válasza:
44%

Esetleg hallgasd itt végig a Könyveknél lehajtva a Mit tanít a Biblia című könyvet:

[link]

Ha gondolod.....

2011. dec. 28. 17:37
 17/107 anonim ***** válasza:
24%

Amúgy Istennél (már utalva a 7 napodra) 1 nap nem egyenlő egy emberi nappal.

2Pt 3:6-8-at is, ahol az apostol megemlíti, hogy Istennél egy nap, annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő, mint egy nap.

Látod! Ezért mondom, hogy nem is ismered a Bibliát! Egyből elvetetted, mert 7 nap. Ajajjjj....

Ismeret nélkül nem lehet elvetni Isten szavát. Ha megismered és el akarod vetni, az már inkább logikusabb.

2011. dec. 28. 17:49
 18/107 anonim ***** válasza:
23%

Még passzolna is a földtani kialakulással ez a rész. Hisz nem 7 nap alatt alakult ki - mármint nem emberi 7 nap alatt. Tehát ez egyáltalán nem mond ellent a tudománynak.

Próbáld összevetni a kialakulást (mármint a ténylegest, amit a ... tudom is én!... aaaaaa National Geographicon hallasz mondjuk... vesd össze a Biblia szerint leírtakkal.

Tudsz ellentmondást?

2011. dec. 28. 17:51
 19/107 anonim ***** válasza:
3%

Ha elbeszélgetsz többször Jehova tanúval, észreveheted, hogy mindig ugyan arra a kérdésre ugyan azt a betanult szöveget fogja mondani. Azt fogod (aki nem tanú) mondani, hogy agymosott. Még ha nem is ezekkel a szavakkal, de ez a lényege a legtöbb embernek.

Ha elbeszélgetsz egy katolikussal, azt a teista teremtéstörténetet fogja neked elmondani, amit a katolikus egyház tanít összemosva a tudományt a Bibliával.

Azt szajkózza, mit az egyháza tanít.

Ha elmész egy adventista gyülekezetbe, néhány hét vagy hónap kérdése, hogy vegetáriánussá válj. Egyszerűen nem fogsz egy idő után húst enni, mert megundorodsz tőle. Agymosás???

Ha elmész egy elsős osztályba, és megkérdezed a tanulókat, kik még olvasni sem tudnak, hogy a dinoszauruszok mikor éltek, kórusban fogják mondani, hogy több millió éve. Ha elolvasol egy ovodás képes könyvet a dínókról és még szöveg is van hozzá, úgy fog kezdődni, hogy több millió éve...

Agymosás???

Ésszerű- e hinni az evolúcióban ebben az agymosott, bizonyítatlan evulált :) Isten által teremtett világban?

Üdv: L

2011. dec. 28. 17:52
 20/107 anonim ***** válasza:
29%

A Bibliában leírt teremtéssel egy gond van. Nagyon egyszerűsített. Ha le lett volna írva, hogy mit-hogyan-miért, nem tudnának vele vitába szálni a Darwinihoz hasonló elméletek. De …!

1. A ma emberének talán mondana valamit, ha DNSről, nukleonokról, vagy spinekről írna, de mit mondottak volna ezek 100 éve! És még mennyi szó lenne benne, amik a ma emberének ugyanilyen rejtéjesek lennének!

2. Istennek kb annyi is lehetett a teremtés, mint amennyit a Biblia ír is róla.

Ez így tudom, zavaros, de jobban nem tudnám megfogalmazni. És szerintem más sem. Csoda, ha mindez nehezen érthető az embereknek, és ezért különböző elméletekkel próbálják betömni a réseket?

Azt hiszem ezzel a kérdést is megválaszoltam. Hogy hogyan lehet hinni ebben a tudományos világban.

2011. dec. 28. 18:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!