Ésszerű-e hinni a teremtésben ebben a modern, tudományos világban?
Szia R.B.László
Hát igen. Nem egyszerű a Biblia, ezért tanította már Pál apostol is házról házra a Bibliát, a jó hírt. "a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást"
Szóval nem egyszerű csak úgy megismerni a Bibliát. Idő kell hozzá. A teremtést valóban röviden írja le. De rövidsége még nem lenne bizonyíték, hogy nem úgy volt, hisz még Darwin is vette belőle a példát az evolúciójához.
Kedves 21-es!
Épp mondtam a feleségemnek, miután elküldtem, hogy fogadok, hogy rögtön egy JT fog reagálni rá, magukra véve a mondanivalót, persze abszolút nem a mondandómat meglátva...Nyitott könyvek vagytok sokszor :-D...
Üdv: L
"ezért tanította már Pál apostol is házról házra a Bibliát"
nana...keresd csak meg az igét....házanként, vagy házról házra...???
Ha megkeresed a házról házra kifejezést, akkor csak ezt az egyet fogod találni:
Lk 10,7: " Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra." :))) Tudom, ezt ennek meg annak mondta, ismerem a magyarázatot...köszi
Nem vagyok tanú. Voltam (... még lehet, hogy leszek is!), ugyanis a véleményem cseppet sem változott. Viszont már több mint egy évtizede "itt" élek, de senki más nem tudott nekem bizonyítékkal szolgálni a teremtés ellen, sem semmi ellen amit a tanúk vallanak és tanítanak. Nem betanulják egyébként a szöveget, meg ilyenek. Egyszerűen csak átbeszéljük a Bibliát forgatva. Átvizsgáltuk a tényeket is. Pl. az evolúciót nagyon alaposan, hogy (sajna nem emlékszem részletesen...) a foszíliáktól kezdve mindent. Szerintem úgy jó 1 -1,5 évig tartott míg kitanultuk annak idején azt a könyvet. Darwin elméletét aprólékosan végigvettük + hozzá amit a tények igazolnak + hozzá a Biblia szavát. Szóval nem vakon mennek a Bibliának, hanem mindent aprólékosan átvesznek az összejöveteleken. Ezért tudnak olyan jól érvelni a házigazdáknak és olyan jól kikeresni a verseket a Bibliából.
Minden vallásnak mennie kellene prédikálni (Máté 24:14)
Értem! R.B.László
Tehát akkor elfogadható a teremtés. Legalább is akkor a 7 napot letisztáztuk amit felhoztál a teremtés ellen.
A házról-házra dologra már írtam neked L a másik fórumba és ki is írtam azt a bibliaverset, ahol szó szerint benne van, hogy Pál házról házra ment. ERRE NEM ÍRTÁL VISSZA AMOTT SEMMIT! NEM CÁFOLTAD! PEDIG MEGÍRTAM, HOGY EZ ISTEN JÓ HÍRÉNEK PRÉDIKÁLÁSÁRA SZÓL. BIBLIAVERSSEL IGAZOLTAM.
Azt is leírtam, hogy mikor lett mondva a tanítványoknak a Bibliában, hogy ne menjenek be a házakba. EZT SEM CÁFOLTAD MEG. BIBLIAVERSSEL EGYÜTT MEGMUTATTAM, HOGY EZ MIKOR VOLT.
Egyikre sem reagáltál ott. Szóval nem értem miért írod újra ide ezt.
92%-os! Látod ebből születik a teista elmélet, mikor elfogadsz mindent, majd összegyúrod. Fosszíliákat vizsgáltatok? Hol és melyiket? Megnézted, hogy kemény csontból van és félig elrothadt, mielőtt megkövűlt? (Más kérdés, hogy nem 10000000éve, hanem pár ezer éve csak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!